Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειδες ότι λεει ότι εκανε ζημια στο δικο του κομματι του τοιχου? oτι απλα είναι ο τοιχος που χωριζει τα δυο διαμερίσματα

oποτε ο μαστορας του διπλα διαμερίσματος προχωρησε και στο υπολοιπο μισο του δικου του τοιχου,οποτε εκανε ζημια στο σπιτι του ts.

εκει βασίζομαι,σε ότι μας ειπε ο ts

εκτος και αν καταλαβαίνω κατι λαθος.

Οχι κανενα λαθος. Ετσι ακριβως. Προχωρησε πιο μεσα ( και στο δικο μου μισο ) και μου εκανε ζημια στην δικη μου την μερια. Αν δεν γινοταν η ζημια στην μερια του δικου μου τοιχου πιθανον και να μην το καταλαβαινα ποτε αν ειχε κανει καποια εργασια ο διπλα.

• Like 1
  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι κανενα λαθος. Ετσι ακριβως. Προχωρησε πιο μεσα ( και στο δικο μου μισο ) και μου εκανε ζημια στην δικη μου την μερια. Αν δεν γινοταν η ζημια στην μερια του δικου μου τοιχου πιθανον και να μην το καταλαβαινα ποτε αν ειχε κανει καποια εργασια ο διπλα.

επειδή ημουν σε παρομοια κατασταση που εκανε ενας απρόσεκτος βοηθος μου που προχωρησε παραπανω,πηγε στο διπλανο σπιτι και επισκευασε επιτοπου την ζημια. ο ιδιοκτητης βεβαια διπλα ειπε οκ και όλα καλα.

για τι μέγεθος ζημιας μιλαμε? τουβλα και σοβαδες εφυγαν? βαλε μια φωτο αν θελεις να σ πω τι μπορεις να κανεις.

• Like 1
Δημοσ.

Πολυ σωστα. Τα εχω ολα θα τα τσεκαρω. Οποτε απο οτι καταλαβαινω δεν υπαρχει κατι που να οριζει τι θα εγκαταστησεις και τι οχι σε μια τετοια περιπτωση. Ο καθενας κατι οτι θελει στην δικη του την μερια χωρις φυσικα να δημιουργει προβληματα στον διπλανο του και χωρις να καταλαμβανει τον χωρο του. Ξερετε οτι το 95% μιας οποιαδηποτε σχεσης ειναι η συμπεριφορα. Ειτε σε θετικα ειτε αρνητικα. Τελικα ομως πως θα χαρακτηρίζατε εσεις τον τοιχο αυτο? Απλα ετσι να μου λυθει η απορια

Στην κάτοψη θα διαπιστώσεις ότι η περιγραφή της ιδιοκτησίας σου περνάει από τη μέση του διαχωριστικού τοίχου των δύο ιδιοκτησιών.

Συνηθίζουμε να λέμε μεσοτοιχία τον τοίχο που χωρίζει οικόπεδα και όχι διαμερίσματα, για τα οποία θεωρώ ως καταλληλότερη διατύπωση το "διαχωριστικός τοίχος".

Σε όλη μας τη ζωή, η καλή συμπεριφορά και οι καλοί τρόποι εξυπηρετούν τις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας.

• Like 1
Δημοσ.

20cm είναι όλα τα ενδιάμεσα τοιχία στις πολυκατοικίες, τώρα να σου πω οτι ο μάστορας που έκανε την δουλεια και μπήκε στο δικό σου σπίτι ηταν, το λιγοτερο, άσχετος. Πέραν αυτού πρέπει να σου αποκαταστήσει οτι ζημια εγινε, αν έγινε

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

20cm είναι όλα τα ενδιάμεσα τοιχία στις πολυκατοικίες,

Το ίδιο και στις μεζονέτες? Μιζέρια...

Δημοσ.

και επισης μια ειρωνια και επιθετικοτητα χωρις λογο δεν την καταλαβαίνω αλλα οκ.. να βοηθησω απλα θελω όχι να το παιξω εξυπνος η οτιδήποτε...

​αν ειστε δικηγοροι,αρχιτεκτονες,πολιτικοι μηχανικοι η στην πολεοδομια και καταλαβαίνετε αλλα οκ,δεν χρειαζεται επιθετικοτητα... μπορούμε να βρουμε ακρη και με ομορφο τροπο,μπαινω για να βοηθησω με καποιες γνωσεις που εχω όχι για να τσακωθω ουτε να το παιξω εξυπνος στους αλλους.

​χρονια ολοκληρα τα παμε καλα..μην το χασουμε τωρα ;)

Γιατι σου κανει εντυπωση?Σε φορουμ εισαι,ετσι φερονται στα φορουμ απο οσο εχω διαβασει.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα ,

θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ώρα που σπαταλήσατε για να μου απαντήσετε στο ερώτημα μου. Με καλυψατε + τις πληροφορίες που βρηκα. Με την πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσω και φωτογραφία του παλιού σωλήνα.

Και πάλι ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είχα προαναφέρει και παραπάνω στέλνω φωτογραφίες με τον σωλήνα που βρήκα στον διαχωριστικο τοιχο του δικού μου σπιτιου και του διπλανου πριν ξεκινήσω τις δικές μου εργασίες χρόνια πριν. Ο τότε μηχανικος κατάλαβε την μαλακία και τον ακύρωσε. Απλα την ανεβάζω για να δείτε και εσεις με τα μάτια σας ποσο μικρός είναι ο τοιχος που χωρίζει τα 2 εφαπτόμενα σπιτια.

Και κατι ακόμη, αν γνωρίζει καποιος. Όταν κατοικη μια οικογένεια σε ενα σπίτι υπάρχει καποιος κανονισμός/ νόμος, κατι τελος πάντων, που να ορίζει ποσες ώρες / μερες μπορεί ο μηχανικος του διπλανου σπιτιου να χτισει??

Το ρωτάω γιατι φανταστείται να μενετε καπου και να ερθει καποιος να χτίσει/ανακαινίση ενα άλλο σπίτι δίπλα σας και να βαράνε καθε μερα μέχρι το βραδυ. ( Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στις ωρες κοινης ησυχιας ).

post-60014-0-62630300-1510853037_thumb.jpg

post-60014-0-57255200-1510853044_thumb.jpg

Δημοσ.

Επειδή δεν φαίνεται καθαρά στην 1η φωτο, μπορείς να μας πεις τι υλικό είναι το γκρι που μεσολαβεί μεταξύ του τούβλου του δικού σου τοίχου και του άλλου του διπλανού;

Εάν είναι μονωτικό υλικό, τότε αυτός είναι, δυστυχώς, ο τρόπος που κτίζονται οι διαχωριστικοί τοίχοι στις πολυκατοικίες και οι περισσότεροι αγοραστές τον αγνοούν, αφού αγοράζουν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είχα προαναφέρει και παραπάνω στέλνω φωτογραφίες με τον σωλήνα που βρήκα στον διαχωριστικο τοιχο του δικού μου σπιτιου και του διπλανου πριν ξεκινήσω τις δικές μου εργασίες χρόνια πριν. Ο τότε μηχανικος κατάλαβε την μαλακία και τον ακύρωσε. Απλα την ανεβάζω για να δείτε και εσεις με τα μάτια σας ποσο μικρός είναι ο τοιχος που χωρίζει τα 2 εφαπτόμενα σπιτια.

Και κατι ακόμη, αν γνωρίζει καποιος. Όταν κατοικη μια οικογένεια σε ενα σπίτι υπάρχει καποιος κανονισμός/ νόμος, κατι τελος πάντων, που να ορίζει ποσες ώρες / μερες μπορεί ο μηχανικος του διπλανου σπιτιου να χτισει??

Το ρωτάω γιατι φανταστείται να μενετε καπου και να ερθει καποιος να χτίσει/ανακαινίση ενα άλλο σπίτι δίπλα σας και να βαράνε καθε μερα μέχρι το βραδυ. ( Εννοείται πως δεν αναφέρομαι στις ωρες κοινης ησυχιας ).

Στο δικο σου σπιτι δηλαδη οταν χτιζοταν δεν βαρουσαν καθε μερα ολη μερα??

Δημοσ.

Στο δικο σου σπιτι δηλαδη οταν χτιζοταν δεν βαρουσαν καθε μερα ολη μερα??

Αγαπητέ φίλε καταρχήν όταν έχτιζα το δικό μου σπίτι δεν έμενε κανένας δίπλα μου και παρόλα αυτά τα χτυπήματα σταματούσαν στις 15:30 και ξεκινούσα πάλι την άλλη μέρα στις 7:30 με 8:00 το πρωί. Το να δείχνεις τουλάχιστον την ελάχιστη κατανόηση σε αυτούς που μένουν κοντά σου και πόσο μάλλον αν έχεις κάποια οικογένεια που μένει ακριβώς δίπλα σου θεωρώ ότι είναι αυτονόητο να σέβεσαι έστω και λίγο την ζωη και την ηρεμία του γείτονα σου. Δεν παραπονιέμαι σε καμία περίπτωση για τις εργασίες που κάνει κάποιος στο σπίτι του αλλά όχι 12 ώρες την ημέρα κάθε μέρα!!!! Ελπίζω να μην σου τύχει ποτέ να έρθει κάποιος δίπλα σου να κάνει εργασίες και να βαράνε από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, αν συμβεί όμως θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου!

Επειδή δεν φαίνεται καθαρά στην 1η φωτο, μπορείς να μας πεις τι υλικό είναι το γκρι που μεσολαβεί μεταξύ του τούβλου του δικού σου τοίχου και του άλλου του διπλανού;

Εάν είναι μονωτικό υλικό, τότε αυτός είναι, δυστυχώς, ο τρόπος που κτίζονται οι διαχωριστικοί τοίχοι στις πολυκατοικίες και οι περισσότεροι αγοραστές τον αγνοούν, αφού αγοράζουν μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Καλημέρα,

αυτό το υλικό που αναφέρεσαι είναι σοβάς! 

Δημοσ.

Καλημέρα,

αυτό το υλικό που αναφέρεσαι είναι σοβάς! 

Είσαι σίγουρος ότι είναι σοβάς και όχι λάσπη από την επέμβαση από την πλευρά του διπλανού σου;

κανονικά, έπρεπε να υπάρχει μονωτικό υλικό ανάμεσα στις δύο σειρές τούβλων.

Μπορεί να καταστράφηκε στο σημείο που έγινε η επέμβαση αλλά πρέπει να υπάρχει στο υπόλοιπο κομμάτι του τοίχου.

Εάν δεν υπάρχει και ακούς ότι γίνεται δίπλα είναι απαράδεκτο κατασκευαστικό σφάλμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...