Προς το περιεχόμενο

Artic Accelero Xtreme IV + MSI GTX 1080 Ti armor OC...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα συμφορουμήτες, θα ήθελα κάποιες πληροφορίες αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη ψήκτρα https://www.arctic.ac/eu_en/accelero-xtreme-iv.html

στην GPU του...

η GPU μου είναι η : https://www.msi.com/Graphics-card/GeForce-GTX-1080-Ti-ARMOR-11G-OC.html

πάμε στις ερωτήσεις μου....

1) μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς το backplate????

2) αφαιρώντας το εργοστασιακό fan της gpu μου είδα ότι έχει ακόμα ένα μεταλλικό part λογικά από κάτω είναι τα thermal pads των VRM, μπορώ να το αφήσω και να τοποθετήσω μόνο τα ανεμiστηρακια της Accelero???

3) γενικότερα είναι εύκολη η τοποθέτηση????

4) κάτι που πρέπει να προσέξω????

5) Χάνω την εγγύηση αν αλλάξω την ψήκτρα????  

ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εγώ την έχω κοντά χρόνο, σε μια 290

Έχουμε και λέμε:

1) Όχι, δένει όλη η (βαριά) κατασκευή μαζί με το backplate. Χωρίς αυτό θα παίζει, θα είναι στον αέρα το μισό.

2) Όχι. Το μεταλλικό part που αναφέρεις, είναι το 80% της ψύκτρας. Εκεί είναι τα fins, εκεί το block, εκεί τα heatpipes. Άμα δεν τα θες όλα αυτά, όπως και τη backplate, καλύτερα να πάρεις κάποιους καλούς ανεμιστήρες και να τους μοντάρεις πάνω στην υπάρχουσα κατασκευή σου. Θα γλιτώσεις και χρήματα.

3) Ε...είναι λίγο μπελαλίδικη. Ειδικά αν η πλακέτα της κάρτας σου έχει κανένα περίεργο ενδιάμεσο τμήμα, κανένα πυκνωτή ή κάποια βίδα ή ψυκτράκι σε παράταιρη θέση, ίσως χρειαστεί να προσπαθήσεις λίγο παραπάνω. Τίποτα ακατόρθωτο πάντως.

4) Το τελικό σφίξιμο, με τα μικρά "πιαστράκια". Έχουν συγκεκριμένες θέσεις, που μπορεί να πέφτουν σε περίεργο σημείο σε σχέση με την πλακέτα της κάρτας (εμένα, ας πούμε, έπεφταν πάνω στο διακόπτη του BIOS) και να σε ταλαιπωρήσουν.

5) Τυπικά, ναι. Αν είσαι απλά προσεκτικός, όταν έρθει η ώρα, τοποθετείς ξανά την αρχική ψύκτρα και δεν θα έχεις θέμα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ την έχω κοντά χρόνο, σε μια 290

2) Όχι. Το μεταλλικό part που αναφέρεις, είναι το 80% της ψύκτρας. Εκεί είναι τα fins, εκεί το block, εκεί τα heatpipes. Άμα δεν τα θες όλα αυτά, όπως και τη backplate, καλύτερα να πάρεις κάποιους καλούς ανεμιστήρες και να τους μοντάρεις πάνω στην υπάρχουσα κατασκευή σου. Θα γλιτώσεις και χρήματα.

Το κομμάτι που λέει σε αρκετές κάρτες γραφικών έχουν ένα plate εκτός από την κυρία ψυκτρα με τα φιν κτλ ώστε να μην λυγίζει το pcb από τι βάρος

Δημοσ.

Ok, αλλά αυτό που γράφει ότι "από κάτω είναι τα pads"?

Σε κάθε περίπτωση, η AC έχει φτιαχτεί για "πακέτο". Όλα τα στοιχεία της.

Αν είναι να μην αρέσει κάτι ή να μην βολεύει, νομίζω πως καλύτερα θα είναι να μην την βάλει καθόλου.

• Moderators
Δημοσ.

Ok, αλλά αυτό που γράφει ότι "από κάτω είναι τα pads"?

Σε κάθε περίπτωση, η AC έχει φτιαχτεί για "πακέτο". Όλα τα στοιχεία της.

Αν είναι να μην αρέσει κάτι ή να μην βολεύει, νομίζω πως καλύτερα θα είναι να μην την βάλει καθόλου.

Δες την παρακατω εικονα να καταλαβεις τι εννοει

https://www.google.gr/search?q=msi+r7970+lightning&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjh7I6H9LjXAhUDCZoKHUKXB8cQ_AUICigB&biw=3440&bih=1312#imgrc=hex5qP7r_mn9xM:

αρκετες αν οχι ολες οι εταιριες για να μην χρειαζεται για καθε καρτα να πρεπει να κανουν ερευνα για τελειως καινουργια ψυκτρα εχουν την ψυκτρα και αυτο που κανουν ειναι ενα custom plate που καλυπτει της μνημες οτι οτι αλλο ισως θελει ψυξη και παραλληλα κραταει ισια την καρτα

τα συγκεκριμενα plate σε αλλες καρτες βολευει να μεινουν σε αλλες οχι

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ παίδες!!!!!! τελικά πήγαν όλα καλα!!!!!!! :) τα κατάφερα...φοβερές διαφορές στις θερμοκρασίες!!!! απο 90c σε μερικα απαιτητικά games έπεσα στα 75!!!! gpu idle απο 55 στα 40c!!!! :)

Το μαυρο plate έμεινε τελικά!!!! δεν χρειαστηκε να το βγάλω.... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...