MitsosDaBest13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχω ένα πρόβλημα. Ενώ ο υπολογιστής boot-άρει κανονικά, την ώρα που φορτώνουν τα Windows, ο σκληρός δίσκος κάνει ένα "κλουτσ-ιιιι" και παγώνουν τα πάντα, για τουλάχιστον 1 λεπτό. Αυτό το κάνει συνέχεια και ελάχιστα μπορώ να χρησιμοποιήσω τον υπολογιστή... Πήγα λοιπόν και πήρα καινούριο HDD και ένα καινούργιο καλώδιο Sata. Κατέβασα τα Windows 10 από το site της Microsoft, τα εγκατέστησα στον καινούργιο/καθαρό δίσκο και για 1 εβδομάδα έπαιζα χωρίς πρόβλημα. Μετά όμως, άρχισε πάλι τα ίδια! Λειτουργεί για λίγο και μετά παγώνουν τα πάντα για 1 λεπτό και μετά ξανά το ίδιο. Τι μπορεί να φταίει; Εγώ υποπτεύομαι τη Μητρική... Γιατί ούτε άλλο σκληρό δίσκο διαβάζει ως 2ο, ούτε το DVD driver, σαν να μην υπάρχουν... Τα τελευταία 2 προβλήματα, τα έχω εδώ και πολύ καιρό. Έχω δοκιμάσει όλες τις θύρες SATA της μητρικής. Ο επεξεργαστής μου είναι Intel Core i5 2300 και η μητρική μου Asrock P67 Extreme 6. Έχω περάσει και το πιο καινούριο BIOS και πάλι τίποτα...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που περιγράφεις μοιάζει με πρόβλημα στη τροφοδοσία του δίσκου οπότε ‘’ύποπτα’’ για αυτό είναι μαζί με τη μητρική και το τροφοδοτικό ή κάποια έξοδος από αυτό.
MitsosDaBest13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που περιγράφεις μοιάζει με πρόβλημα στη τροφοδοσία του δίσκου οπότε ‘’ύποπτα’’ για αυτό είναι μαζί με τη μητρική και το τροφοδοτικό ή κάποια έξοδος από αυτό.[/size] Λογικό μου φαίνεται αυτό που λες. Μπορεί και να φταίει το τροφοδοτικό, για αυτό κάνει περίεργο θόρυβο ο HDD και κολλάνε όλα. Τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, μόλις πατάω το PC να ανοίξει, λειτουργεί για 5 δευτερόλεπτα και μετά σβήνει μόνο του...
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Καλύτερα στη περιοχή που είσαι να πας σε κάποιο κατάστημα που μπορούν να στο ελέγξουν δε νομίζω να κοστίσει παραπάνω από 15ε ο έλεγχος.
eleosre Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 για μητρικη και τροφοδοτικο σκεφτομαι και εγω...μπορεις να βαλεις πχ το dvd rom σε αλλο sata port στην mb με το ιδιο καλωδιο του ρευματος που βαζεις στο hdd?..(μηπως ειναι καποιο rail?μερικα psu εχουν 2 rail) εαν το psu ειναι προβληματικο μπορει να στο μαμηση ολο το Η/Υ..περιεργο να δουλευει μια εβδομαδα και μετα παλι τα ιδια..ο ηχος που λες ειναι σαν να κανεις hard shutdown..δεν νομιζω οτι η mb μπορει να κανει κατι τετοιο..(ποτε δεν ξερεις ομως)..τι psu ειναι?
MitsosDaBest13 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Προχθές πήρα καινούργιο τροφοδοτικό. Τώρα το PC μου "πετάει"!! Τόσο καιρό είχα ένα Akasa ES 550W και όπως φαίνεται, αυτό έφταιγε που το PC σερνόταν... Ευτυχώς, δεν προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά. Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα