Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι torrent clients πρέπει να ανοίξουν κάποιες πόρτες στο firewall του router προκειμένου να συνδεθούν και να κατεβάσουν. Αυτό στα οικιακά δίκτυα γίνεται μέσω μιας παράκαμψης που προσφέρουν τα router και λέγεται uPnP, δηλαδή universal Plug and Play και επιτρέπουν προγράμματα που ακολουθούν αυτό το πρωτόκολλο να συνδέονται σε απομακρυσμένους server μέσω internet.

Στα εταιρικά δίκτυα αυτό όμως είναι συνήθως απενεργοποιημένο για λόγους ασφάλειας και για να συνδεθούν προγράμματα τύπου torrent clients πρέπει να γίνει port forward μέσα από το NAT του router η πόρτα που "ακούει" το πρόγραμμα (και δηλώνεται κάπου στις ρυθμίσεις του) στην εσωτερική ip του υπολογιστή. Αυτό το κάνει συνήθως αυτός που έχει τους κωδικούς του router ή που διαχειρίζεται το firewall.

Δημοσ.

οπότε πρπει να ανοιξω το qbit πχ να δω ποια port μου δινει να βγάλω το "randomize port on each start" και να πω στους  αητιδες να μου ανοιξουν αυτο το port? 

Υπάρχει τρόπος να παρακαμψω το port με καποιο vpn ωστε να μη τους ενοχλησοω καθόλου;

Δημοσ.

Ήδη ανοιχτές θα είναι σίγουρα η 80 και η 8080 (αν έχεις πρόσβαση στο internet) αλλά αυτές είναι για http και https browsing και αν τι δεσμεύσεις δε θα ανοίγει καμία σελίδα. Το randomize εννοείτε ότι θα το απενεργοποιήσεις.

Το vpn δεν είναι για τέτοια τη χρήση. Όπως και να 'χει θα πρέπει να ζητήσεις να σου προωθήσουν πόρτα στην ip σου οπότε θα τους ενοχλήσεις αναγκαστικά. Ρώτα όμως μήπως γίνεται να βάλουν το pc σου σε dmz όπου θα έχεις ανοιχτή πρόσβαση όπου θέλεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ήδη ανοιχτές θα είναι σίγουρα η 80 και η 8080 (αν έχεις πρόσβαση στο internet) αλλά αυτές είναι για http και https browsing και αν τι δεσμεύσεις δε θα ανοίγει καμία σελίδα. Το randomize εννοείτε ότι θα το απενεργοποιήσεις.

Το vpn δεν είναι για τέτοια τη χρήση. Όπως και να 'χει θα πρέπει να ζητήσεις να σου προωθήσουν πόρτα στην ip σου οπότε θα τους ενοχλήσεις αναγκαστικά. Ρώτα όμως μήπως γίνεται να βάλουν το pc σου σε dmz όπου θα έχεις ανοιχτή πρόσβαση όπου θέλεις.

προσπάθησα να μπω με την 80 ή την 8080 στο qbit αλλα χωρίς τύχει..

αυτό το dmz τι ακριβώς κάνει; παίζει να είναι αυτό που χρειάζομαι γιατί έχουν τσεκουροσει άπειρα site και κολλάει η δουλεια..

Δημοσ.

DMZ σημαίνει Demilitirized Zone.

Είναι μια ειδική ρύθμιση στα firewalls στην οποία επιτρέπεται η πλήρης έκθεση ενός pc στο internet χωρίς περιορισμούς και προστασία.

Εννοείται ότι επιλέγοντας κάτι τέτοιο αποδέχεσαι όλα τα οφέλη αλλά και τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας έκθεσης.

Αυτό όμως που είπες για περιορισμό των site σημαίνει ότι έχετε και proxy και αυτό είναι άλλο καπέλο.

Οι τεχνικοί τι λένε για το θέμα;

Δημοσ.

προσπάθησα να μπω με την 80 ή την 8080 στο qbit αλλα χωρίς τύχει..

αυτό το dmz τι ακριβώς κάνει; παίζει να είναι αυτό που χρειάζομαι γιατί έχουν τσεκουροσει άπειρα site και κολλάει η δουλεια..

Είσαι τουλάχιστον 12 μήνες στην εταιρεία σου; Θέλω να πω, το επίδομα ανεργίας το έχεις διασφαλίσει ή θα μείνεις στον άσσο μόλις σε απολύσουν;

Να νιώθεις τυχερός που δεν ελέγχουν logs και εργαλεία monitoring (αν και υπάρχει η περίπτωση να βλέπουν τις απόπειρες σου και να έχουν ενημερώσει το HR ή/και τον προϊστάμμενο σου χωρίς να σου έχουν κάνει εσένα παρατήρηση). Στη δουλειά σου πας για να εργαστείς. Αν συνεχίσεις έτσι, δε θα σου βγει σε καλό.

Δημοσ.

Ναι, μπαμ κάνει ότι αυτός είναι το αφεντικό :)

Βασικά κακώς τους έχουν δώσει admin δικαιώματα στο pc τους και εγκαθιστά ο καθένας ότι θέλει. Χίλια κακά μπορούν να συμβούν, είναι θέμα χρόνου.

Δημοσ.

παιδες τιποτα κακο δε θα συμβει ηρεμηστε..

Δεν ειμαι κανα παιδαρελι που δε ξερει τι κανει ή δε ξερει που μπαινει.. τεσπα εννοειτε θα μιλησω με τους αητιδες απο βδομαδα να μου ανοιξουν μια πορτα ουτως η αλλως ειναι μερος της δουλειας μου να καταβεζω free content, απλα ελεγα επειδη ειμαστε 500 ατομα στη δουλεια μηπως δε τους ενοχλουσα καθολου αν βεβαια και εννοειτε δεν υπαρχει κινδυνος.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...