aterlakas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Από όσο ξέρω εγώ, FreeSync+VSyng=NoGo! FreeSync σκέτο, και μόνο. Αν τυχόν έχεις περίεργα σπασίματα κλπ, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να κλείσεις όλα τα monitor προγράμματα (MSI AB/RTSS, FRAPS), καθώς και όλα τα In-game overlays από GOG, Origin, STEAM. Επόμενο βήμα, αν η οθόνη σου έχει είσοδο HDMI2, δοκιμάζεις εκεί να δεις τυχόν διαφορές. Για να κόψεις frames, χρησιμοποίησε τέρμα εφέ ή VSR καλύτερα...και βελτιωμένη εικόνα θα έχεις, και θα εξαλείψεις παρεμβάσεις και ασυμβατότητες από limiters κλπ. Τέλος, αν θέλεις σου δανείζω για λίγο καιρό τη 290 μου, να δεις τί λειτουργεί και πως. Υπόσχομαι πως θα δουλέψω ασταμάτητα το VEGA σου, για να αποκλείσω κάθε πιθανότητα δυσλειτουργίας του. Α, κάτι ακόμα: Υπάρχει πιθανότητα να είναι πρόβλημα ακόμα και του συγκεκριμένου οδηγού. Το enhanced sync, σε οθόνη που υποστηρίζει FreeSync απλά το ξεχνάς, δνε ασχολείσαι. ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να μαθεις οτι το freesync δουλευει? Πότε ξερεις για σιγουρα δλδ οτι δουλευει? το demo της amd η και της nvidia δουλευει και αυτο
Πέτρος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 το demo της amd η και της nvidia δουλευει και αυτο Τί έγραψα και σε τάραξε τόσο?
mcrae13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Από όσο ξέρω εγώ, FreeSync+VSyng=NoGo! FreeSync σκέτο, και μόνο. Αν τυχόν έχεις περίεργα σπασίματα κλπ, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να κλείσεις όλα τα monitor προγράμματα (MSI AB/RTSS, FRAPS), καθώς και όλα τα In-game overlays από GOG, Origin, STEAM. Επόμενο βήμα, αν η οθόνη σου έχει είσοδο HDMI2, δοκιμάζεις εκεί να δεις τυχόν διαφορές. Για να κόψεις frames, χρησιμοποίησε τέρμα εφέ ή VSR καλύτερα...και βελτιωμένη εικόνα θα έχεις, και θα εξαλείψεις παρεμβάσεις και ασυμβατότητες από limiters κλπ. Τέλος, αν θέλεις σου δανείζω για λίγο καιρό τη 290 μου, να δεις τί λειτουργεί και πως. Υπόσχομαι πως θα δουλέψω ασταμάτητα το VEGA σου, για να αποκλείσω κάθε πιθανότητα δυσλειτουργίας του. Α, κάτι ακόμα: Υπάρχει πιθανότητα να είναι πρόβλημα ακόμα και του συγκεκριμένου οδηγού. Το enhanced sync, σε οθόνη που υποστηρίζει FreeSync απλά το ξεχνάς, δνε ασχολείσαι. +1 Τόσο καιρό μόνο freesync ενεργοποιημένο είχα,και όλα δουλεύαν άψογα.Οτιδήποτε άλλο βάζεις είναι ή περιττό ή 'μπερδεύει' με κάποιο τρόπο τη λειτουρ΄για του fs.
aterlakas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Φιλε προσπαθουμε να βοηθησουμε το παιδι μη τ λες οτι να ναι καταρχην hdmi και freesync στην οθονη τ δεν παιζει μονο displayport και αν παιζει θα εχει limited range οσο για τα υπολοιπα αστο εχεις πεσει σε ολα μεσα...και αφου τα γραφεις πες μας και γιατι πχ enchaned sync k freesync ξεχναμε???.... χωρις παρεξηγηση αλλα ετσι δεν βοηθαμε
mcrae13 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Φιλε προσπαθουμε να βοηθησουμε το παιδι μη τ λες οτι να ναι καταρχην hdmi και freesync στην οθονη τ δεν παιζει μονο displayport και αν παιζει θα εχει limited range οσο για τα υπολοιπα αστο εχεις πεσει σε ολα μεσα...και αφου τα γραφεις πες μας και γιατι πχ enchaned sync k freesync ξεχναμε???.... χωρις παρεξηγηση αλλα ετσι δεν βοηθαμε Προσωπικα δεν κατάλαβα τίποτα από αυτά που έγραψες.. φιλικά
Πέτρος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 @aterlakas Χωρίς παρεξήγηση, αλλά είσαι αδιάβαστος. FreeSync σε HDMI 2.0 λειτουργεί προβλεπέ, ήδη από την έκδοση του FreeSync (1) που έχει η δική μου κάρτα (290, v1.4 HDMI). To VEGA του φίλου έχει HDMI 2.0 (όπως και FreeSync 2), το οποίο λειτουργεί επίσημα-κανονικά, αρκεί και η οθόνη του να έχει είσοδο HDMI 2.0 Επίσης: Δεν γράφω ότι enhanced sync+free το ξεχνάμε. Γράφω ότι σε οθόνη που υποστηρίζει FreeSync δεν ασχολείσαι με EnhancedSync γιατί πολύ απλά είναι πολύ υποδεέστερο το δεύτερο. Έχει φτιαχτεί για οθόνες που δεν υποστηρίζουν κάποια xSync τεχνολογία. Αυτά, για την ώρα. 1
aterlakas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 @aterlakas Χωρίς παρεξήγηση, αλλά είσαι αδιάβαστος. FreeSync σε HDMI 2.0 λειτουργεί προβλεπέ, ήδη από την έκδοση του FreeSync (1) που έχει η δική μου κάρτα (290, v1.4 HDMI). To VEGA του φίλου έχει HDMI 2.0 (όπως και FreeSync 2), το οποίο λειτουργεί επίσημα-κανονικά, αρκεί και η οθόνη του να έχει είσοδο HDMI 2.0 Επίσης: Δεν γράφω ότι enhanced sync+free το ξεχνάμε. Γράφω ότι σε οθόνη που υποστηρίζει FreeSync δεν ασχολείσαι με EnhancedSync γιατί πολύ απλά είναι πολύ υποδεέστερο το δεύτερο. Έχει φτιαχτεί για οθόνες που δεν υποστηρίζουν κάποια xSync τεχνολογία. Αυτά, για την ώρα. OOOK https://gaming.radeon.com/en/radeonsoftware/crimson-relive/enhanced-sync/ OOOK https://gaming.radeon.com/en/radeonsoftware/crimson-relive/enhanced-sync/ το vega καλα τα λες εχει hdmi 2.0 η οθονη οχι Το σωστο ειναι αυτο π λεει ο φιλος παραπανω οτι καλυτερα τιποτα αλλα ισχυει πιο πολλυ για 144hz μονιτορς που εχουν μεγαλο ευρος freesync....
Πέτρος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 OOOK https://gaming.radeon.com/en/radeonsoftware/crimson-relive/enhanced-sync/ το vega καλα τα λες εχει hdmi 2.0 η οθονη οχι Το σωστο ειναι αυτο π λεει ο φιλος παραπανω οτι καλυτερα τιποτα αλλα ισχυει πιο πολλυ για 144hz μονιτορς που εχουν μεγαλο ευρος freesync.... ΟΟΟΚ, τί? Τί ακριβώς δείχνει αυτό που παραθέτεις, που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που γράφω εγώ? Η οθόνη του φίλου, όντως HDMI 1.4 έχει, οπότε ξεχνά αυτή τη λύση.
aterlakas Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 ΟΟΟΚ, τί? Τί ακριβώς δείχνει αυτό που παραθέτεις, που έρχεται σε αντίθεση με αυτά που γράφω εγώ? Η οθόνη του φίλου, όντως HDMI 1.4 έχει, οπότε ξεχνά αυτή τη λύση. Πατα το link εχει ενα tab που λεει freesync δες το και πες μ
Πέτρος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Ναι...δείχνει ότι το FreeSync είναι καλύτερο από το Enhanced, το οποίο είναι με τη σειρά του καλύτερο (υπό συζήτηση) από το V. Τί να σου πω? Επιμένεις για πράγματα τα οποία είτε δεν έχεις καν διαβάσει, είτε απλά δεν κατανοείς. @TS, συγγνώμη για τα off. Ψάξου λίγο με το θέμα των overlay/ingame κλπ...μου δημιουργούσαν πολύ μεγάλο θέμα πριν το πάρω χαμπάρι.
PanosYX Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Λοιπον παιδια πριν ξεκινησει κανενας εμφυλιος εκανα μερικες δοκιμες. Στην δικη μου περιπτωση το hdmi 2.0 το ξεχναμε γιατι η οθονη μου δεν το υποστηριζει. Εβγαλα το cap απο το radeon οπως επισης δεν εχω κανενα αλλο προγραμμα που να σχετιζεται με oc και overlay. Ενεργοποιω freesync, enhanced sync και τρεχω την ανεμογεννητρια για αρχη. Με vsync on γ.... το συμπαν και πειραματιζοντας τις παραμετρους παρουσιαζοτανε εντονο stuttering μεχρι που κρασαρε η εφαρμογη. Το αφηνω οπως ειναι και τρεχω ac syndicate. Με vsync ειχε stuttering και νομιζω tearing. Κλεινοντας το vsync εφτιαξε το πραγμα αλλα εξακολουθουσε να παρουσιαζει ελαχιστο stuttering. Να πω οτι εχω ενεργοποιησει να φαινονται τα fps απο uplay και steam ωστε να ξερω αν ειμαι στα ορια, δεν ξερω αυτο αν επηρεαζει κατι. Να σχολιασω οτι συμφωνα με την amd, freesync + enhanced sync προτεινονται για καλυτερη εμπειρια συμφωνα με την σελιδα της. Θα συνεχισω τις δοκιμες και θα γραψω για οτι νεοτερο.
Πέτρος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δοκίμασε να κλείσεις και τα fps counters από οτιδήποτε. Overlay είναι και αυτά.
PanosYX Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Εκλεισα τα fps counters απο παντου. Enhanced sync και freesync μονο ενεργοποιημενα χθες που επαιζα wildlands δεν ειχα καθολου tearing και το stuttering ελαχιστο σχεδον απαρατηρητο. 1
Πέτρος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δοκίμασε μόνο με το free. Αν δεν πέφτεις κάτω από 40/42/45 (όσο είναι το ελάχιστο που υποστηρίζει η οθόνη σου σε free), δεν το χρειάζεσαι το enhanced. Ίσα ίσα, θα μπερδεύεται με το free. Δες το, και αποφάσισε πότε έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.
PanosYX Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Σωστα το enhanced sync δεν δουλευει μαζι με το freesync, αυτο που κανει ειναι να βελτιωνει καπως τα πραγματα οταν τα fps ξεπερνουν τα hz της οθονης και δεν δουλευει το freesync, γιαυτο δεν πρεπει να χρησιμοποιειται και με το vsync. Ειναι σαν το fast sync της πρασινης. Το αντιθετο αυτου ειναι το LFC που κανει την ιδια δουλεια οταν τα fps πεσουν κατω πο το ευρος του freesync. Τωρα οσο αφορα το freesync + vsync η αληθεα ειναι αυτη FREESYNC WITH VSYNC If vsync is enabled, it is only active when the FPS is above or below your monitor's refresh rate range. If FPS is below, the monitor has no choice but to use vsync in the double or triple-buffer mode you've set. This will avoid tearing, but add input latency. If the FPS is above, the GPU will reject frames ("FPS cap") to keep the application inside the FreeSync window. It will enforce smoothness. You won't get the lowest possible input latency due to rejected frames, but no extra latency is being added. When your game is in the FreeSync window, this is the lowest possible input latency. FREESYNC WITHOUT VSYNC If you really care about input latency, then you can turn vsync off. If the app is inside the FreeSync window, FreeSync is active. This is the lowest possible input latency. If the app is below the FreeSync range, monitor will run at max refresh until the app's FPS gets back inside the DRR window. You will experience tearing, but no frames will be buffered or held as with vsync. If the app is above the FreeSync range, monitor will run at max refresh and your FPS can go however high it will. This sustains the lowest possible input latency because no frames are being buffered, held or rejected as with vsync. You will experience some tearing until the FPS falls back inside the FreeSync window and FreeSync resumes. IF YOUR MONITOR IS COMPATIBLE WITH FREESYNC LFC If your monitor has a sufficiently wide range to support our Low Framerate Compensation feature, this supersedes your vsync setting. It has lower input latency, no tearing, and no vsync stutter. It's much better than vsync. tl;dr: Most people want to leave FreeSync + Vsync enabled. PROS: GPU won't waste power/heat/noise on unused frames, game forced inside the FreeSync range as often as possible, no stuttering, no tearing. CONS: Lowest possible input latency will not be achieved if app goes outside of FreeSync range. Vsync stutter possible when app is below FreeSync window. If you're a stickler for mouse latency, use FreeSync + vsync OFF. PROS: No stuttering/tearing inside FreeSync window, lowest possible latency at all times. CONS: Tearing possible when app leaves FreeSync window IF app FPS < min_refresh THEN Low Framerate Compensation (LFC) supersedes vsync. Η χρυση τομη για χαμηλοτερο Input lag και καλυτερη εικονα ειναι να εχεις freesync μονιτορ που να εχει μεγαλο ευρος 100+ hz ωστε να μην εχεις αναγκη καθολου το vsync γιατι θα εχεις το freesync, το enhanced sync και το LFC που θα σε καλυψουν σε οτι fps βγαζει η καρτα. Στην δικη μου περιπτωση επειδη το ευρος του freesync ειναι 48-75hz αναλογως στα ποσα fps παιζει το καθε παιχνιδι θα πρεπει να εχω ανοικτο η κλειστο το vsync. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα