Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοιγω αυτο το θεμα ωστε εδω να γραφουμε τις εμπειριες με το freesync αλλα και προβληματα η απορριες που μπορει να εχουμε.

Ξεκιναω εγω λοιπον μιας και ειμαι καινουργιος κατοχος Vega 64. Πιστευω οτι το freesync δεν δουλευει σωστα. Ετρεξα το προγραμματακι με την ανεμογεννητρια, με freesync και vsync η μονο με freesync on δεν παρουσιαζεται πουθενα tearing δοκιμαζοντας ολες τις τις διαθεσιμες επιλογες και με την κινουμενη γραμμη. Ολα καλα μεχρι εδω. Στα παιχνιδια ομως δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Με vsync on ολα ειναι ομαλα χωρις κοψιματα αλλα καταλαβαινεις το lag σε σχεση οταν ειναι απενεργοποιημενο. Οταν κλεινω το vsync λοιπον παρουσιαζεται tearing και ψιλοκολληματα σε διαφορες κλιμακες fps. Σε καποια παιχνιδια ειναι λιγοτερο σε καποια περισσοτερο. Εβαλα cap 75 fps απο τους drivers ωστε να μην υπερβαινει την ανανεωση της οθονης μου (βλ. υπογραφη) και το φαινομενο μειωθηκε αλλα εξακολουθει να παρουσιαζεται περισσοτερο οταν κινειται η καμερα πανω κατω σε ενα παιχνιδι. Χρησιμοποιω τους drivers 17.11.1 και displayport καλωδιο. Επισης το freesync ειναι ενεργοποιημενο στην οθονη και τους οδηγους. Οσο εχω καταλαβει με vsync off και freesync on δεν πρεπει να παρουσιαζεται taering. Σε μενα γιατι το κανει ομως;

• Like 3
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπραβο για την κινηση να ανοιξεις το εν λογω θεμα.

Παντως να σου πω την αληθεια το συστημα σου δεν αξιοποιειται πληρως με αυτη την οθονη.

Επισης ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα απο οτι εχω γενικα διαβασει στις φθηνοτερες οθονες με freesync σε σχεση με τις ακριβοτερες των 144+hz.

• Like 2
Δημοσ.

Μπραβο για την κινηση να ανοιξεις το εν λογω θεμα.

Παντως να σου πω την αληθεια το συστημα σου δεν αξιοποιειται πληρως με αυτη την οθονη.

Επισης ειναι λιγο περιεργα τα πραγματα απο οτι εχω γενικα διαβασει στις φθηνοτερες οθονες με freesync σε σχεση με τις ακριβοτερες των 144+hz.

Μια χαρα αξιοποιειται μιας και παιζω με φουλ γραφικα και ακομα η ultrawide 1080p την "γονατιζει". Πχ στο AC Syndicate στα φουλ με fxaa δεν παει ευκολα πανω απο 70 fps.

Οσο για την οθονη παιζει να ισχυει κατι τετοιο;;; Εγω σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι προβληματικο το καλωδιο...

Δημοσ.

Λοιπον θα πρεπει να σεταρεις τα fps σου ωστε να μενουν στο οριο του freesync της οθονης (στην δικια σου ειναι 40-75) και φυσικα σιγουρεψου οτι η οθονη σου δουλευει στα 75hz γιατι αν δουλευει στα 60 τοτε το οριο μειωνεται.Αυτο σημαινει οτι οτιδηποτε πανω απο τα 75 η κατω απο 40 το freesync παυει να λειτουργει.

υγ αν εβαλες cap απο τους drivers βαλτο 2-3 fps κατω ποτε δεν κλειδωνει ακριβως και γενικως μακρια απο το cap της amd κανει stuttering σε αρκετα games με το freesync.... καλυτερα rtss  παντως η amd προτεινει τη χρηση vsync μαζι με το freesync καθως λεει οτι τα limiters δημιουργουν προβλημα στο frame pacing

Δημοσ.

Οσο για την οθονη παιζει να ισχυει κατι τετοιο;;; Εγω σκεφτομαι οτι μπορει να ειναι προβληματικο το καλωδιο...

Μπορεις αν θες να τσεκαρεις αν εχεις το καλωδιο αλλα ετσι οπως το περιγραφεις,δεν νομιζω να φταιει αυτο αφου εκτος freesync εισαι μια χαρα.

Δημοσ.

εχω αυτο το monitor

LG MONITOR 23MP68VQ 23'' LED FULL HD, HDMI, IPS, CINEMA SCREEN

ξερει κανεις αν λειτουργει σωστα το freesync ;

ειναι αρκετα οικονομικο στα 158 ευρω

Δημοσ.

εχω αυτο το monitor

LG MONITOR 23MP68VQ 23'' LED FULL HD, HDMI, IPS, CINEMA SCREEN

ξερει κανεις αν λειτουργει σωστα το freesync ;

ειναι αρκετα οικονομικο στα 158 ευρω

Αυτο εσυ θα το καταλαβεις αν δεις διαφορες στα frames που υποστηριζεται με ή χωρις αυτο,κυριως στο κομματι του tearing.

Δημοσ.

Λοιπον θα πρεπει να σεταρεις τα fps σου ωστε να μενουν στο οριο του freesync της οθονης (στην δικια σου ειναι 40-75) και φυσικα σιγουρεψου οτι η οθονη σου δουλευει στα 75hz γιατι αν δουλευει στα 60 τοτε το οριο μειωνεται.Αυτο σημαινει οτι οτιδηποτε πανω απο τα 75 η κατω απο 40 το freesync παυει να λειτουργει.

υγ αν εβαλες cap απο τους drivers βαλτο 2-3 fps κατω ποτε δεν κλειδωνει ακριβως και γενικως μακρια απο το cap της amd κανει stuttering σε αρκετα games με το freesync.... καλυτερα rtss  παντως η amd προτεινει τη χρηση vsync μαζι με το freesync καθως λεει οτι τα limiters δημιουργουν προβλημα στο frame pacing

Γνωριζω για το οριο του freesync στην οθονη μου και δεν πεφτω τοσο χαμηλα αλιμονο με τετοια καρτα. Η οθονη ειναι ρυθμισμενη στα 75hz. To vsync δεν ανεβαζει το input lag; Αν ειναι να εχεις και αυτο ανοιχτο ποιος ο λογος του freesync και η διαφημιση για το μειωμενο lag που εχει;

Μπορεις αν θες να τσεκαρεις αν εχεις το καλωδιο αλλα ετσι οπως το περιγραφεις,δεν νομιζω να φταιει αυτο αφου εκτος freesync εισαι μια χαρα.

Εννοω μηπως το καλωδιο που εχω εχει θεμα με το freesync.

Δημοσ.

Γνωριζω για το οριο του freesync στην οθονη μου και δεν πεφτω τοσο χαμηλα αλιμονο με τετοια καρτα. Η οθονη ειναι ρυθμισμενη στα 75hz. To vsync δεν ανεβαζει το input lag; Αν ειναι να εχεις και αυτο ανοιχτο ποιος ο λογος του freesync και η διαφημιση για το μειωμενο lag που εχει;

Εννοω μηπως το καλωδιο που εχω εχει θεμα με το freesync.

Λενε οτι δουλευει διαφορετικα το vsync στα freesync monitor ψαξτο καπου υπαρχει μια ανακοινωση του Mat της amd οπως και ενα video απο linus tech tips που λεει για το input lag σε freesync και gsync monitors

To καλωδιο παιζει μονο αν σου κανει τιποτα blackouts τοτε μπορει..... υπαρχουν περιπτωσεις αλλα συνηθως σε χαμηλης ποιοτητας monitors..... τωρα με LG δυσκολο μ κανει

Δημοσ.

Βάλε τον κόφτη λίγα fps κάτω όπως σου είπε πριν να δούμε μήπως φταίει αυτό. Αν το έχεις ακριβώς 75 μπορεί άνετα να πηγαίνει 76-78 και να κάνει tearing.

Δημοσ.

https://www.youtube.com/watch?v=MzHxhjcE0eQ

[–]AMD_RobertTechnical Marketing 31 points 1 year ago

Do not use any sort of frame capping with FreeSync. The frame time analysis algorithms that govern FreeSync, FRTC or other methods will conflict and break both solutions. It's unnecessary. Here's why:

The only time you'd want to turn off vsync with FreeSync is if the app's FPS can go way above your monitor's max refresh and you want the lowest possible input latency at the expense of a little tearing at high framerates. FRTC is the antithesis of this, so it doesn't make sense to use FRTC in this case.

If you're not trying to get the lowest possible input latency, or the app's FPS stays inside your monitor's DRR window on the regular, then leaving vsync enabled will cap your framerate anyways. FRTC is redundant.

FRTC is for people with regular ol' monitors who are playing low-demand games running in the hundreds of FPS, which just burns power and runs the fan faster than necessary.

Επισης δοκιμασε και το enhanced sync το καινουργιο vsync mode απο την amd

Δημοσ.

Σε καθε παιχνιδι που ετρεχα ειχα fps counter και δεν ξεφευγε απο τα 75.

Με βαση το βιντεο του Linus στα fps που παιζει το freesync, το vsync κανει δουλεια ενεργοποιημενο. Για το enhanced sync δεν γνωριζα, θα το ενεργοποιησω και θα ξαναδοκιμασω χωρις cap και vsync, ελπιζω να δουλεψει σωστα.

Δημοσ.

Από όσο ξέρω εγώ, FreeSync+VSyng=NoGo!

FreeSync σκέτο, και μόνο.

Αν τυχόν έχεις περίεργα σπασίματα κλπ, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να κλείσεις όλα τα monitor προγράμματα (MSI AB/RTSS, FRAPS), καθώς και όλα τα In-game overlays από GOG, Origin, STEAM.

Επόμενο βήμα, αν η οθόνη σου έχει είσοδο HDMI2, δοκιμάζεις εκεί να δεις τυχόν διαφορές.

Για να κόψεις frames, χρησιμοποίησε τέρμα εφέ ή VSR καλύτερα...και βελτιωμένη εικόνα θα έχεις, και θα εξαλείψεις παρεμβάσεις και ασυμβατότητες από limiters κλπ.

Τέλος, αν θέλεις σου δανείζω για λίγο καιρό τη 290 μου, να δεις τί λειτουργεί και πως.

Υπόσχομαι πως θα δουλέψω ασταμάτητα το VEGA σου, για να αποκλείσω κάθε πιθανότητα δυσλειτουργίας του.

Α, κάτι ακόμα: Υπάρχει πιθανότητα να είναι πρόβλημα ακόμα και του συγκεκριμένου οδηγού.

Το enhanced sync, σε οθόνη που υποστηρίζει FreeSync απλά το ξεχνάς, δνε ασχολείσαι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...