Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κώστα αυτό που το είδες; Το αντίθετο έχω δει εγώ.

Από speedtest διαφόρων youtubers. Οι εφαρμογές που ανοίγουμε πιο συχνά στο κινητό μας όπως είναι το facebook,tweeter,instagram,messenger,viber κτλπ ανοίγουν γρηγορότερα στο android με τον SD 835. Σε ενά speedtest του phonebuff το note 8 βγήκε γρηγορότερο και από το iphone 8 και από το iphone X. Εκεί που κερδίζει το iphone είναι ωστόσο στην φόρτωση παιχνιδιών, αλλά μα το σκεφτείς πρακτικά τι ανοιγοκλείνουμε πιο συχνά; παιχνίδια η apps;

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Από speedtest διαφόρων youtubers. Οι εφαρμογές που ανοίγουμε πιο συχνά στο κινητό μας όπως είναι το facebook,tweeter,instagram,messenger,viber κτλπ ανοίγουν γρηγορότερα στο android με τον SD 835.

Εννοείς την 1η φορά που ανοίγουν ή όταν έχεις ανοίξει 10ες εφαρμογές; Γιατί αυτο οφείλετε στην μεγαλύτερη μνήμη που έχουν τα android και όχι στην cpu.
Δημοσ.

Εννοείς την 1η φορά που ανοίγουν ή όταν έχεις ανοίξει 10ες εφαρμογές; Γιατί αυτο οφείλετε στην μεγαλύτερη μνήμη που έχουν τα android και όχι στην cpu.

Στην 1η φορά μιλάω. Άμα την έχεις ήδη ανοικτή είναι θέμα RAM management

Δημοσ.

Στην 1η φορά μιλάω. Άμα την έχεις ήδη ανοικτή είναι θέμα RAM management

Οκ. Αυτο οφείλεται παντως στο optimization των εφαρμογών. Γιατί σε βίντεο που έχω δει με άνοιγμα εφαρμογών την 1η φορά, το iPhone x κέρδισε με μεγάλη διαφορα το. Νότε 8. Μπορεί σε κάποιες εφαρμογές να ειναι πιο αργό αλλα στην πλειοψηφία ειναι πιο γρήγορο.
  • Like 1
Δημοσ.

Οκ. Αυτο οφείλεται παντως στο optimization των εφαρμογών. Γιατί σε βίντεο που έχω δει με άνοιγμα εφαρμογών την 1η φορά, το iPhone x κέρδισε με μεγάλη διαφορα το. Νότε 8. Μπορεί σε κάποιες εφαρμογές να ειναι πιο αργό αλλα στην πλειοψηφία ειναι πιο γρήγορο.

https://www.youtube.com/watch?v=uL99tRQR9W0 

Συμφωνώ, πάντως αν δεις στο βίντεο πάντα το Lead το παίρνει το iphone όταν φορτώνει παιχνίδια. Όταν πρόκειται για 1 προς 1 άνοιγμα εφαρμογών όπως είπα και πριν τα fb,tweeter,instagram κτλπ ανοίγουν στο android γρηγορότερα. (Εδώ δεν έχει ανοίξει instagram η tweeter αυτός αλλά από αλλά video όντως κάνουν load γρηγορότερα.)

• Like 1
Δημοσ.

Τι έπαθες εσύ; Πολλαπλές προσωπικότητες;

κανει rotation για να μην βαριεται ,3 βδομαδες τον μηνα isheep ,1 βδομαδα κραζεις θαυμαζεις shit

• Like 4
Δημοσ.

Ασυναρτησίες μπορεί να είναι αυτά που λες εσύ. Σκέψου το λίγο.

Σου θυμίζω οτι πριν βάλει ιντελ η apple είχε PowerPC(risc) cpu στους mac.

Επίσης στην πλειοψηφία των super computers χρησιμοποιούν risc. Οι λόγοι που χρησιμοποιείται ο x86 εκτός από αυτο που ήδη έγραψα, είναι η επικράτηση του από παλιά με αποτέλεσμα το κόστος των υπολοίπων εξαρτηματων (motherboard κτλ) να είναι πολυ φθηνό και παρα πολύ λογισμικό να εχει γράφει για αυτην. Όταν θα πας σε risc θα χρειαστείς custom λύσεις (ακριβότερες). Δεν είναι η αδυναμία της αρχιτεκτονικής ο λόγος. Αν θες να ξέρεις ο x86 είναι μια παρωχημένη αρχιτεκτονική που ακόμη και η ιντελ προσπάθησε να την αφήσει με τους itanium (risc) αλλα δεν τα κατάφερε λόγω της έλλειψης λογισμικού και υποστήριξης.

Μάθε 2 πράγματα πράγματα, υποστήριξε αυτά που λες με επιχειρήματα και όχι ερωτήσεις (γιατί τότε δεν το βάζουν κτλ) και μετά μιλα για ασυναρτησίες.

Αν και μιλας για RISC vs x86 επεξεργαστες ,  σωστα οπως τα λες οτι δεν υπαρχει συγκριση μεταξη.

Δεν θα πω πολλα, αλλα θα μεινω σε αυτο που λες γραμμενο λογισμικο για τα συγκεκριμενα chip και κοστος κατασκευης περιφεριακων.

Παραδειγμα PS3 , που με RISC επεξεργαστη και 256mb καρτουλα γραφικων εκανε οτι εκανε, με chip απο IBM-SONY-TOSHIBA.

Στο σημερα το αλαξε σε x86 επεξεργαστες, αλλα συνεχιζει να εχει software που κανει οτι κανει με οτι διαθετει σε hardware, γιατι το hardware που εχει ειναι της πλακας με μια RX470 και ενα Jaguar 2.1Ghz.

Αλλα το software κανει παπαδες και οι developer γραφουν αναλογα.

Τωρα στα κινητα δεν ξερω τι χρειζεται τοση δυναμη, μαλλον θα ειναι για αυτους που παιζουν Facebook και κανουν επεξεργασια video για το Snapchat.

Δημοσ.

Φίλε μου ρίγα, κάνε ένα edit και προσπάθησε να το μαζέψεις λίγο, γιατί πρέπει να το έγραψες λίγο βιαστικά μάλλον και δεν κατάλαβα πολλά πράγματα.

Δημοσ.

Αλήθεια θα μας πείτε πάλι το πόσο ανώτερες είναι οι 45€ LCD που βάζει η Apple από τις OLED της Samsung? Μάντεψε από ποιον προμηθεύεται πλέον OLED οθόνες για το iPhone X.

Ναι από Samsung τις παίρνει και είναι καλύτερες απο αυτές που χρησιμοποιεί η ίδια ....

https://www.gsmarena.com/apple_iphone_x-review-1681p3.php

Δημοσ.

Παρόλα αυτά ο  'κατώτερος΄ SD 835 φορτώνει γρηγορότερα τα apps και από τον βιονικό Α11. Δηλαδή εκεί  που πραγματικά θες ένα smartphone να είναι γρήγορο.. και όχι να κάνεις επεξεργασία video στο κινητό μερικά sec γρηγορότερα.

Τα apps είναι διαφορετικά και κάθε βίντεο που βλέπεις είναι διαφορετικό. Όσα βίντεο μου βρεις με Samsung να τα φορτώνει γρηγορότερα, άλλα τόσα σου βρίσκω με iPhone να τα φορτώνει γρηγορότερα (και συνήθως τα πιο βαριά). Και με διαφορές μηδαμινές στις light εφαρμογές, αφού έτσι και αλλιώς, εκεί παίζει ρόλο και η ταχύτητα ανάγνωσης της εσωτερικής μνήμης, αν δεν κάνω λάθος.

Όσο για την επεξεργασία βίντεο και για οποιοδήποτε βαρύ cpu intensive task, μιλάμε για μερικά λεπτά γρηγορότερο το iPhone.

Δημοσ.
Δεν συζητάμε s8 vs iPhone (που δεν τρώει σφαλιάρες, το αντίθετο), αλλά το risc (a11) vs x86 για laptop. Και ίσως καλό θα ήταν να προσέχεις περισσότερο τις εκφράσεις σου, γιατί δεν με ήξερες και από χθες.. Από κοντά θα ντρεπόσουν και θα ντρεπόμουν να σου μιλήσω έτσι...

Μαλιστα...ενω ο δικος σου τροπος να απαξιωνεις το κομεντ μου, που ουτε με ξερεις, ουτε απευθυνεται σε σενα, ειναι ο ιδανικος τροπος να απαντας σε φορουμ. Μολις απαντησει καποιος "αναλογα" (εστω να δεχτω οτι το πηγα λιγο παρακατω γις να κανουμε λιγη πλακα) ταμπουρωνομαστε, το γυρναμε στο σοβαρο και υποδεικνύουμε ποιοι ειναι οι καταλληλοι τροποι.

Εύγε αγαπητε.

Δημοσ.

Φίλε μου ρίγα, κάνε ένα edit και προσπάθησε να το μαζέψεις λίγο, γιατί πρέπει να το έγραψες λίγο βιαστικά μάλλον και δεν κατάλαβα πολλά πράγματα.

Ανέφερα οτι πολυ σωστα τα λες οτι RISC vs x86 δεν υπαρχει συγκριση, και η αναφορα στο PS3 ειναι οτι φοραγε RISC επεξεργαστη και με το ανάλογο Software εκανε παπαδες. 

Στο σημερα φοραει στο PS4 x86 επεξεργαστη, αλλα παλι λογο Software το εκμεταλλευται.

To Iphone εκτος οτι εχουν RISC εναντι SISC των αλλων Smartphone, εχουν και Software.

Τωρα για καμερες αισθητικη και τι αναλυση εχει το καθενα, τι να πω αν βλεπει καποιος ταινιες στις 5 ιντσες....

Μου θυμιζει κατι εποχες που το 90 κυκλοφοραγανε με κατι Grundig τηλεορασεις τσεπης και εβλεπαν στον δρομο.

Το Geekbench των 10.000 μοναδων λεει πολλα, τωρα αν θα βαλεις την δυναμη αυτη να παιξει Facebook ειναι αλλο θεμα.

Aν φτιαξουν και οι αλλοι software και δεν μαλακιζονται με την Google μπορει και να δουν τους 8 και 10 πηρηνες να δουλευουν ποιο αποδοτικα.

Και εχω και τις 2 πλευρες για χρηση, και μπορω να δω τι κανει και τι οχι.

Δημοσ.
Τα apps είναι διαφορετικά και κάθε βίντεο που βλέπεις είναι διαφορετικό. Όσα βίντεο μου βρεις με Samsung να τα φορτώνει γρηγορότερα, άλλα τόσα σου βρίσκω με iPhone να τα φορτώνει γρηγορότερα (και συνήθως τα πιο βαριά). Και με διαφορές μηδαμινές στις light εφαρμογές, αφού έτσι και αλλιώς, εκεί παίζει ρόλο και η ταχύτητα ανάγνωσης της εσωτερικής μνήμης, αν δεν κάνω λάθος.

Όσο για την επεξεργασία βίντεο και για οποιοδήποτε βαρύ cpu intensive task, μιλάμε για μερικά λεπτά γρηγορότερο το iPhone.

Επειδη δεν εχω δει κανενα βιντεο, ουτε εχω βρει αρθρο που να εμφανιζει τα νεα iPhone πιο γρηγορο (η κωδικοποιηση βιντεο ειναι γνωστο οτι γινεται γρηγοροτερα στον Α11), ειναι ευκολο να ποσταρεις καποια links; Phonebuff και Everythingapplepro δειχνουν οτι το note 8 ειναι πιο γρηγορο σε 9 απο τις 10 εφαρμογες και ταυτοχρονα καθυστερει στο βιντεο editing, αλλα και εκει οχι για λεπτα, οπως αναφερεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ασυναρτησίες μπορεί να είναι αυτά που λες εσύ. Σκέψου το λίγο.

Σου θυμίζω οτι πριν βάλει ιντελ η apple είχε PowerPC(risc) cpu στους mac.

Επίσης στην πλειοψηφία των super computers χρησιμοποιούν risc. Οι λόγοι που χρησιμοποιείται ο x86 εκτός από αυτο που ήδη έγραψα, είναι η επικράτηση του από παλιά με αποτέλεσμα το κόστος των υπολοίπων εξαρτηματων (motherboard κτλ) να είναι πολυ φθηνό και παρα πολύ λογισμικό να εχει γράφει για αυτην. Όταν θα πας σε risc θα χρειαστείς custom λύσεις (ακριβότερες). Δεν είναι η αδυναμία της αρχιτεκτονικής ο λόγος. Αν θες να ξέρεις ο x86 είναι μια παρωχημένη αρχιτεκτονική που ακόμη και η ιντελ προσπάθησε να την αφήσει με τους itanium (risc) αλλα δεν τα κατάφερε λόγω της έλλειψης λογισμικού και υποστήριξης.

Μάθε 2 πράγματα πράγματα, υποστήριξε αυτά που λες με επιχειρήματα και όχι ερωτήσεις (γιατί τότε δεν το βάζουν κτλ) και μετά μιλα για ασυναρτησίες.

η apple άλλαξε για κάποιο λόγο σε intel (x86) δεν είναι χαζή,και άλλες οι δυνατότητες των pc τότε το 2005 άλλες σήμερα.

οι υπερυπολογιστές χρησιμοποιούνται για άλλες δουλειές και δεν έχουν επεξεργαστές με 4 και 6 πυρήνες αλλά χιλιάδες και επιλέγονται κυρίως λόγο του value performance/wattage και το κόστος τους γιατί είναι πιο απλή τεχνολογία.

το ότι τα PC δεν έχουν arm σήμερα σημαίνει ότι η x86 είναι καλύτερη για αυτή την δουλειά, άλλο στο μέλλον αν την κάνουν την ARM ικανή να την αντικαταστήσει, και όσο για το τι είναι ικανή εγώ βλέπω μια χαρά emulators να δουλεύουν με x86 επεξεργαστές androi,bluestacks κλπ αλλά όχι το ανάποδο με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Παραδειγμα PS3 , που με RISC επεξεργαστη και 256mb καρτουλα γραφικων εκανε οτι εκανε, με chip απο IBM-SONY-TOSHIBA.

ναι και έβγαζε την παναγία των developers να γράψουν παιχνίδια για το ps3 , το xbox , το pc και να ξεχάσουν ότι ξέρανε.

η sony το έκανε για να μην μπορούν εύκολα να της χακάρουν την κονσόλα και να την πειράζουν για πειρατικά παιχνίδια και τέτοια και το κατάφερε έτσι μέχρι ενός σημείου.

Δημοσ.

Επειδη δεν εχω δει κανενα βιντεο, ουτε εχω βρει αρθρο που να εμφανιζει τα νεα iPhone πιο γρηγορο (η κωδικοποιηση βιντεο ειναι γνωστο οτι γινεται γρηγοροτερα στον Α11), ειναι ευκολο να ποσταρεις καποια links; Phonebuff και Everythingapplepro δειχνουν οτι το note 8 ειναι πιο γρηγορο σε 9 απο τις 10 εφαρμογες και ταυτοχρονα καθυστερει στο βιντεο editing, αλλα και εκει οχι για λεπτα, οπως αναφερεις.

Στις light εφαρμογές οι διαφορές είναι miliseconds, αρκετές φορές υπέρ του Note 8. Στη δε φόρτωση περιεχομένου ΜΕΤΑ το άνοιγμα, αλλά ειδικά στο σερφάρισμα, το iPhone X είναι ταχύτερο. Σε οτιδήποτε πιο βαρύ, το iPhone παίρνει σαφές προβάδισμα. Όσο πιο βαριά η εφαρμογή ή η ενέργεια, τόσο μεγαλύτερο το προβάδισμα. Αλλά από βίντεο σε βίντεο, μπορείς να δεις διαφορετικά αποτελέσματα. Πχ, στα περισσότερα βίντεο το iPhone X ανοίγει σφαίρα το Subway surfers, σε ένα βίντεο το Note 8 πήγε καλύτερα.

Και κάτι τελευταίο. Το lag μετά από κάθε κλικ στα Samsung, δεν το βλέπετε; Δε μιλάω για τα σπαστά animations και τα τραγικό σκρολάρισμα, τα οποία δίπλα στο iPhoneX, δείχνουν ακόμα πιο έντονα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...