Lanike71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Τη βοήθειά σας παιδιά, Το πρόβλημα είναι το εξής : Έχω ένα .csv από το οποίο θέλω να τραβήξω τις 2 στήλες του, όνομα-επώνυμο. Για κάθε row, θα δημιουργηθεί ένα jpg με όνομα-επώνυμο, με συγκεκριμένες διαστάσεις, πχ 150 Χ 150. Αν και έψαξα, δε μπόρεσα να βρω ξεκάθαρη λύση. Δε χρειάζεται κώδικας απαραίτητα, δεκτά και λινκς. Thanks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
becoming_I Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Θα κάνεις ένα bash script που θα τραβάει κάθε γραμμή και το output θα πάει εδώ echo "Όνομα επώνυμο" |\ convert -background white -pointsize 18 \ text:- -trim +repage -border 3 \ onomaeponymo.gif Και κάθε όνοματεπώνυμο θα έχει τη δική του εικόνα. Αν θες περισσότερα δες εδώ Για το πως θα τραβήξεις τα ονόματα νομίζω ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lanike71 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 ^ Ευχαριστώ που ασχολήθηκες, τελικά δούλεψε το $ convert -size 200x30 xc:white -font /usr/share/fonts/dejavu/DejaVuSansMono.ttf -fill black -pointsize 12 -draw "text 5,15 'this is just a test'" test.png. Μόνο το τράβηγμα από το csv έμεινε, θεωρώ είναι ευκολότερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
becoming_I Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Μόνο το τράβηγμα από το csv έμεινε, θεωρώ είναι ευκολότερο. Με πέτυχες σε καλή μέρα cat arxeiomeonomata.csv | awk '{print $1}' | tr "," " " Το $1 το αλλάζεις μέχρι να πετύχεις τη στήλη που θες Δε στο κάνω ταληράκια, να μάθεις και κάτι 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα