Oval Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα, θα ήθελα μια βοήθεια για την αναβάθμιση του υπολογιστή μου. i) Το ποσό που διαθέτουμε: 400-500 ευρώ ii) Tη χρήση του υπολογιστή (εάν πρόκειται για gaming pc, αναφέρετε τι είδους παιχνίδια παίζετε/θα παίξετε και δώστε από ένα παράδειγμα.) Τον θέλω για gaming ( DOTA2, PUBG, FORTNITE, AC) ,για browsing , office iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Κανένα iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? (απαραίτητη η διευκρίνηση της οθόνης μας για κάθε είδος συστήματος και αναβάθμισης. Εάν δεν γνωρίζετε τον κωδικό μοντέλου, αναφέρετε τουλάχιστον μάρκα, ίντσες και ανάλυση.) Οθόνη: ASUS VP247 v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? ΟΧΙ vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Διαφορετικά καταστήματα , Αθήνα vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα στηθεί από εμένα. viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού. Μπορεί κάποια στιγμή να γίνουν αναβαθμίσεις, αλλά όχι sli/crossfire. x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας Θα γίνει ένα μικρό OC. xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Από το παλιό μου σύστημα θα κρατήσω:PSU: CORSAIR CX600 GPU: Sapphire Nitro+ Radeon RX 480 OC Σκληρός Δίσκος: Western Digital WDC 1TB SSD : 111GB Samsung SSD 840 Series Δεν ξέρω αξίζει να τον κρατήσω ή να τον αλλάξω; Έχετε καμία πρόταση; Ευχαριστώ
jeandoumpier Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Το budget που διαθέτεις, σε συνδιασμό με τα ήδη υπάρχοντα τροφοδοτικό,ssd,hdd & gpu σου επιτρέπει να πας στα παρακάτω, παρότι και με λιγότερα καλύπτεσαι. Από quickshop.gr, βρίσκεται εντός Αττικής. Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν σου αρκεί ο ssd σαν χωρητικότητα(τον οποίο φυσικά τον κρατάς)-αν και έχεις και τον hdd γι'αυτό-πάρε και αυτόν για συμπλήρωμα...http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=21ADFF3C-1D8D-490E-B0A2-FA1DD33DE439 1
cabdik Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 δεν διαβασα ή δεν αναφερεις απο τι συστημα θες αναβαθμιση? μην μας πεις απο κανα 4670Κ -6600Κ και παθουμε σοκ......!!! η συνθεση απο πανω για το μπατζετ που δινεις, ειναι μια χαρα παντως..! εκτος του κουτιου, που ειναι και θεμα προσωπικου γουστου, θα κοιταζα να μπει εξ΄αρχης 2X8gb RAM..!! 3
Oval Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 δεν διαβασα ή δεν αναφερεις απο τι συστημα θες αναβαθμιση? μην μας πεις απο κανα 4670Κ -6600Κ και παθουμε σοκ......!!! η συνθεση απο πανω για το μπατζετ που δινεις, ειναι μια χαρα παντως..! εκτος του κουτιου, που ειναι και θεμα προσωπικου γουστου, θα κοιταζα να μπει εξ΄αρχης 2X8gb RAM..!! CPU : Intel Core i3 3220 @ 3.30GHz Ivy Bridge 22nm Technology RAM 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz MOBO Gigabyte Technology Co. Ltd. H61M-S2PV GPU Sapphire Radeon RX 480 8GB SSD 111GB Samsung SSD 840 Serie HHD 931GB Western Digital PSU Corsair CX 600 Αυτό είναι το σύστημά μου και έχω bottleneck με την RX480. Ο επεξεργαστής πλέον ούτε για browsing δεν είναι . Αν κάνω με τις ραμ όπως λες θα ανέβει πολύ το budget . Καλύτερα να βάλω μια 8άρα και βλέπω στο μέλλον. Το budget που διαθέτεις, σε συνδιασμό με τα ήδη υπάρχοντα τροφοδοτικό,ssd,hdd & gpu σου επιτρέπει να πας στα παρακάτω, παρότι και με λιγότερα καλύπτεσαι. Από quickshop.gr, βρίσκεται εντός Αττικής. quickshop.png Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν σου αρκεί ο ssd σαν χωρητικότητα(τον οποίο φυσικά τον κρατάς)-αν και έχεις και τον hdd γι'αυτό-πάρε και αυτόν για συμπλήρωμα...http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=21ADFF3C-1D8D-490E-B0A2-FA1DD33DE439 Ευχαριστώ για την απάντηση, ενδιαφέρον build θα το έχω στα υπόψιν. Αν θέλω να βάλω μια πιό futureproof μητρική ποιά θα πρότεινες; 1
jeandoumpier Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Είναι futureproof και αυτή που σου έβαλα, τώρα αν θέλεις κάποια με λίγο περισσότερα καλούδια (αλλά όχι ουσιαστικές διαφορές), δες αυτή : http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=38290284-A771-42A8-942E-C0A427B3CA7A 1
cabdik Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 ok. καταλαβα. απλα να σου πω, μονο και μονο σαν πληροφορια, οτι η μητρικη σου παιρνει μεχρι i7 3770K, χωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο...!!! 2
tanasen01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 ok. καταλαβα. απλα να σου πω, μονο και μονο σαν πληροφορια, οτι η μητρικη σου παιρνει μεχρι i7 3770K, χωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο...!!! Ισχύει. Και ο απλός είναι και πιο φθηνός. Στα 130€ τον δίνουν. Ακόμα και ένας i7-2600 κάνει τη δουλειά.
Oval Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 ok. καταλαβα. απλα να σου πω, μονο και μονο σαν πληροφορια, οτι η μητρικη σου παιρνει μεχρι i7 3770K, χωρις να αλλαξεις τιποτα αλλο...!!! Ισχύει. Και ο απλός είναι και πιο φθηνός. Στα 130€ τον δίνουν. Ακόμα και ένας i7-2600 κάνει τη δουλειά. Λέτε;; Να μην κανω τη μεγαλη αναβαθμιση και να παω σε εναν i7 3770K με μια ακομη ram , και να την κάνω όταν πέσουν και άλλο οι τιμές; Αμα πέσουν; Υ.Γ Έλεγα μήπως τωρα στο black friday έχει καμία καλή προσφορά να την χτύπαγα αλλά με βάλατε σε σκέψεις
tanasen01 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2017 Λέτε;; Να μην κανω τη μεγαλη αναβαθμιση και να παω σε εναν i7 3770K με μια ακομη ram , και να την κάνω όταν πέσουν και άλλο οι τιμές; Αμα πέσουν; Υ.Γ Έλεγα μήπως τωρα στο black friday έχει καμία καλή προσφορά να την χτύπαγα αλλά με βάλατε σε σκέψεις Ό,τι θέλεις κάνεις. Εμείς σου λέμε όλες τις περιπτώσεις. Ανώτερο σύστημα πάντως θα έχεις με ryzen και φυσικά πιο futureproof. 2
Oval Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Ό,τι θέλεις κάνεις. Εμείς σου λέμε όλες τις περιπτώσεις. Ανώτερο σύστημα πάντως θα έχεις με ryzen και φυσικά πιο futureproof. Καλά κάνετε σας ευχαριστώ! Περιμένω να ακούσω και άλλες προτάσεις να τα βάλω κάτω να δω τι θα κάνω...
adtakhs Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 CPU : Intel Core i3 3220 @ 3.30GHz Ivy Bridge 22nm Technology RAM 8,00GB Dual-Channel DDR3 @ 665MHz MOBO Gigabyte Technology Co. Ltd. H61M-S2PV GPU Sapphire Radeon RX 480 8GB SSD 111GB Samsung SSD 840 Serie HHD 931GB Western Digital PSU Corsair CX 600 Αυτό είναι το σύστημά μου και έχω bottleneck με την RX480. Ο επεξεργαστής πλέον ούτε για browsing δεν είναι . Αν κάνω με τις ραμ όπως λες θα ανέβει πολύ το budget . Καλύτερα να βάλω μια 8άρα και βλέπω στο μέλλον. Ευχαριστώ για την απάντηση, ενδιαφέρον build θα το έχω στα υπόψιν. Αν θέλω να βάλω μια πιό futureproof μητρική ποιά θα πρότεινες; Δεν αξιζει να επενδύσεις σε αυτό. Να είχες 16gb ram και μια καλή μητρικη να το συζητήσουμε. Η γνώμη μου είναι η παρακάτω. AMD R5 1600X ENERMAX ETS-N31-02 ASUS STRIX-F AB350 ή ASUS B350 PRIME PLUS ή MSI X370 GAMING PRO MUSHKIN 16GB DDR4 3200Mhz ------------------------------------------------ 520€ ή AMD R7 1700 ASROCK AB350M PRO 4 ή ASUS PRIME PLUS MUSHKIN 16GB DDR4 3200 ---------------------------------------------- Σύνολο= 535-550€ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Αδερφε καλημερα. Εφοσον σε ενδιαφερει μονο το gaming η πας στην πλατφορμα σου στον i7 η κανεις υπομονη μαζευοντας λιγα ακομη για να πας στoν 8600k μιας που θες να εχεις δυνατοτητα για πειραγμα. Αλλιως βαλε τωρα τον 8400 και φινιτο λα μιουσικα. Ryzen μονο αν δεν ειχες περιθωρια στο οικονομικο η δουλευες και συγκεκριμενα προγραμματα. Αν πας παντως μην δωσεις για τον 1700. 1600 η 1600x με φθηνη καλη μητρικη για vfm. Good luck απο μενα.
cabdik Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 προσωπικα, θα επελεγα την αναβαθμιση του υπαρχοντος, με λιγα χρηματα, για να σε βγαλει ανετα κανα χρονο ακομα, σε gaming. οι I5/i7 3*** κρατανε ακομα καλα για gaming σε συνδυασμο με δυνατες καρτες. επειτα, αν σε παιρνει βρες και αλλαξε και τις RAM με 2X8gb, για να μην εχεις μπουκωματα, και εισαι ετοιμος. δλδ με αρκετα κατω απο 200€ (ειδικα αν πουλησεις και τα δικα σου κομματια), μπορεις να εχεις ενα συστημα που παιζει τα παντα. και βαλε τα υπολοιπα χρηματα στην ακρη. ετσι θα σου δωσει μια ανασα, για καμποσο καιρο, και πας απ' ευθειας μετα για Ryzen2 ...!!!! εμενα αυτος ειναι ο στοχος μου. να τελειωσουν τα beta testing, και να παρω ολοκληρωμενο προιον......!!! αυτο θα εκανα εγω. εσυ εισαι αλλος. αρα.... εσυ θα κανεις την δικη σου επιλογη...!! 1
jeandoumpier Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 @adtakhs το παιδί θέλει (λογικά) και κουτί, δεν ανέφερε ότι έχει ήδη (ίσως δεν θέλει να κρατήσει το υπάρχον δηλαδή), συνεπώς η πρότασή σου ξεφεύγει στο 550άρι τουλάχιστον (αν υποθέσουμε ότι μπει ένα φθηνό κουτί των 30-35€) και με τα μεταφορικά ακόμη περισσότερο. Νομίζω ότι του αρκεί ο 1600 και τα 8gb ram προς το παρόν (αργότερα προσθέτει ένα dimmάκι) για την χρήση που κάνει. Ο 1600x είναι ίσως λίγο υπερβολικός, ο 1700 δε ακόμη περισσότερο στην περίπτωσή του. Υ.Γ. Επίσης, αυτές οι mushkin είναι δυνατόν να έχουν cas 20; Την ίδια στιγμή που οι άλλες έχουν 16-17, αυτές 20; Δεν λέω ότι απαραίτητα η διαφορά είναι ορατή και αντιλήψιμη αλλά... 1
Oval Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δεν αξιζει να επενδύσεις σε αυτό. Να είχες 16gb ram και μια καλή μητρικη να το συζητήσουμε. Η γνώμη μου είναι η παρακάτω. AMD R5 1600X ENERMAX ETS-N31-02 ASUS STRIX-F AB350 ή ASUS B350 PRIME PLUS ή MSI X370 GAMING PRO MUSHKIN 16GB DDR4 3200Mhz ------------------------------------------------ 520€ ή AMD R7 1700 ASROCK AB350M PRO 4 ή ASUS PRIME PLUS MUSHKIN 16GB DDR4 3200 ---------------------------------------------- Σύνολο= 535-550€ Θα συμφωνήσω με τον @jeandoumpier το ποσό ξεφεύγει λιγάκι αλλά θα έχω και αυτά τα συστήματα υπόψιν μου. Επίσης πιστεύω πως ο 1600 θα μου είναι υπεραρκετός , δεν χρειάζεται να πάω πιό πάνω. Αδερφε καλημερα. Εφοσον σε ενδιαφερει μονο το gaming η πας στην πλατφορμα σου στον i7 η κανεις υπομονη μαζευοντας λιγα ακομη για να πας στoν 8600k μιας που θες να εχεις δυνατοτητα για πειραγμα. Αλλιως βαλε τωρα τον 8400 και φινιτο λα μιουσικα. Ryzen μονο αν δεν ειχες περιθωρια στο οικονομικο η δουλευες και συγκεκριμενα προγραμματα. Αν πας παντως μην δωσεις για τον 1700. 1600 η 1600x με φθηνη καλη μητρικη για vfm. Good luck απο μενα. Καλησπέρα φίλε , πιστεύω με τον ryzen 1600 θα είμαι καλυμένος θα κοιτάξω προς τα εκεί ή να αναβαθμίσω λιγάκι το παρόν σύστημα ώστε να με βγάλει κανα χρόνο ακόμα Ευχαριστώ για τις συμβουλές!. προσωπικα, θα επελεγα την αναβαθμιση του υπαρχοντος, με λιγα χρηματα, για να σε βγαλει ανετα κανα χρονο ακομα, σε gaming. οι I5/i7 3*** κρατανε ακομα καλα για gaming σε συνδυασμο με δυνατες καρτες. επειτα, αν σε παιρνει βρες και αλλαξε και τις RAM με 2X8gb, για να μην εχεις μπουκωματα, και εισαι ετοιμος. δλδ με αρκετα κατω απο 200€ (ειδικα αν πουλησεις και τα δικα σου κομματια), μπορεις να εχεις ενα συστημα που παιζει τα παντα. και βαλε τα υπολοιπα χρηματα στην ακρη. ετσι θα σου δωσει μια ανασα, για καμποσο καιρο, και πας απ' ευθειας μετα για Ryzen2 ...!!!! εμενα αυτος ειναι ο στοχος μου. να τελειωσουν τα beta testing, και να παρω ολοκληρωμενο προιον......!!! αυτο θα εκανα εγω. εσυ εισαι αλλος. αρα.... εσυ θα κανεις την δικη σου επιλογη...!! Κοίτα το σκέφτομαι σοβάρα να το κάνω έτσι καθώς Μαρτιο θα μπω στρατό και το pc θα κάθετε λογικά, άρα θα μπορούσα να βάλω κανα i5/i7 τωρα και όταν βγω από στρατό να κάνω την μεγάλη αναβάθμιση όπου θα έχουν πέσει τιμές και θα έχουν βγει και οι ryzen 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα