Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή σκληρού δίσκου απο HDD σε SSD και συμβατότητα μητρικής

vaggrek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και συγνώμη αν έχει ανοιχτεί ξανά το θέμα αυτό. Έχω έναν παλαιότερο υπολογιστή και θέλω να αλλάξω τον σκληρό δίσκο να βάλω SSD. Δυο ερωτήσεις έχω. Η πρώτη αφορά στο πρωτόκολλο επικοινωνίας στα χαρακτηριστικά του δίσκου (Samsung 850 evo 250 gb) που γράφει ότι είναι SATA III (6gbit/s) και της δικης μου μητρικής (Asus Maximus Formula x38) το πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι SATA 3 (3gbit/s) θα υπάρχει κάπου πρόβλημα στην σύνδεση ή διαφορά στην ταχύτητα του δίσκου; Και η δεύτερη ερώτηση αφορά στο πως θα χωρέσει ο δίσκος ο καινούργιος μέσα στον υπολογιστή αφού είναι πιο λεπτός από αυτόν που έχω ήδη (HDD WESTERN DIGITAL 250GB)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε.
Sata 2 θέλεις να πεις το οποίο είναι 3Gbit.

Μια χαρά μπαίνει στη μητρική σου και θα απογειώσει τις επιδόσεις του συστήματος.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι:
1) Από το BIOS να ρυθμίσεις τον Controller σε AHCI, το οποίο είναι πιθανό να έχεις ήδη έτσι.

2) α. Να πάρεις αντάπτορα 2.5" to 3.5" Mounting Kit

β. ή να τον στηρίξεις με κάποιον τρόπο όπως με Tire Up στο πλάι όπως έχω κάνει εδώ για παράδειγμα:

post-115429-0-18676600-1510283270_thumb.jpg

Απλά ο δίσκος θα λειτουργεί σε χαμηλότερη ταχύτητα, κάτι το οποίο δεν σε απασχολεί καθώς θα είναι πολύ πιο γρήγορος από τον σκληρό δίσκο (HDD).

Υ.Γ.: Ωραία μητρική. :)

Αν η φωτό είναι από το δικό σου κουτί τότε κακώς τον κρέμασες εκεί πάνω.

ΔΕΝ θα έχει πρόβλημα βέβαια αλλά οι 4 τρύπες που φαίνοτναι στην φωτό στον πάτο του κουτιού είναι για να βιδώσεις εκεί τον SSD. ;)

• Like 1

Αν η φωτό είναι από το δικό σου κουτί τότε κακώς τον κρέμασες εκεί πάνω.

ΔΕΝ θα έχει πρόβλημα βέβαια αλλά οι 4 τρύπες που φαίνοτναι στην φωτό στον πάτο του κουτιού είναι για να βιδώσεις εκεί τον SSD. ;)

Δεν έχω αυτό το PC προφανώς.  :-D

Δεν γινόταν να μπει κάτω λόγω της Sata τροφοδοσίας!

Δεν γινόταν να μπει κάτω λόγω της Sata τροφοδοσίας!

Ναί, το γνωρίζω, χρειάζεται καλώδια με ίσιο βύσμα, όχι αυτό που κάνει γωνία.

Το είχα στήσει για έναν πελάτη το εν λόγο κουτί και είχα βάλει εκεί τον SSD με μεγάλες βίδες και spacers. ;)

To sata σπιράλ  :P που το βρισκουμε ;

Πιάνεις ένα κανονικό καλώδιο Sata και το διπλώνεις γύρω από έναν χοντρό μαρκαδόρο.

Προσέχεις να ΜΗΝ το τεντώσεις υπερβολικά και να ΜΗΝ τσακίσεις τις άκρες με τα connectors.

Είσαι έτοιμος. ;) ;) ;)

Εκτός τώρα αν απλά τρολλάρεις οπότε :D  :D  :D 

Εχω παρατημενα κατι custom ενα μπλε σουπερ slim και ενα μαυρο τα χα πληρωσει 10 το ενα - οχι δε τρολλαρω νομιζα οτι τα βρηκες καπου ετοιμα

Αααα, οκ. :):):)

Έτσι γίνονται σπιράλ πάντως, το τυλίγεις και το κρατάς λίγο μέχρι να πάρει το σχήμα.

Όσο ποιό λεπτός ο σωλήνας που θα το τυλίξεις τόσο περισσότερες στροφές θα πάρει το καλώδιο αλλά προτίμησε κάτι όχι πολύ extreme γιατί είναι γενικά λίγο ευαίσθητα και μπορεί να σου τσακίσει εσωτερικά.

Επίσης προτίμησε να αφήσεις στις άκρες έναν πόντο καλώδιο ίσιο για να μην σε ταλαιπωρήσει μετά όταν πας να το κουμπώσεις. ;) 

Ναί, το γνωρίζω, χρειάζεται καλώδια με ίσιο βύσμα, όχι αυτό που κάνει γωνία.

Το είχα στήσει για έναν πελάτη το εν λόγο κουτί και είχα βάλει εκεί τον SSD με μεγάλες βίδες και spacers. ;)

Έχει καλώδιο Sata το οποίο είναι ίσιο το τροφοδοτικό, αλλά θα έτρωγα στη μάπα όλο το καλώδιο μπροστά στο κουτί. Δεν φαίνεται βέβαια, αλλά γενικά πάντα θέλω να είναι όσο το δυνατόν μαζεμένα τα καλώδια.

Ούτε που θυμάμαι για ποιον το έχω φτιάξει το σύστημα. Σπάω το κεφάλι μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις. Και άλλη μια ερώτηση... Λίγο μπερδεύτηκα. Με την θήκη που του πήρα αν την βιδωσω πρέπει να βάλω και ται ραπ; αν κάνω λάθος συγχωρήστε με ????????????

Επεξ/σία από vaggrek

ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις. Και άλλη μια ερώτηση... Λίγο μπερδεύτηκα. Με την θήκη που του πήρα αν την βιδωσω πρέπει να βάλω και ται ραπ; αν κάνω λάθος συγχωρήστε με ????????????

Αν τον βιδώσεις είσαι κομπλέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...