Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, 

Αυτο το διαστημα αποφασισα να αγορασω ενα δικο μου (και οσο το δυνατον φορητο) δορυφορικο πιατο.

Θα χρησιμοποιηθει στο εξωτερικο , οποτε ο κυριος σκοπος του ειναι να πιανει τα ελληνικα καναλια.

Εν τω μεταξυ ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2, αλλα δεν εχω ιδεα αν ειναι καλά και τι να προσεξω πανω σε ενα δορυφορικο πιατο.

https://www.amazon.co.uk/Maxview-MXL012-65-Precision-Satellite/dp/B00E5I3M0S/ref=sr_1_69?s=home-theater&ie=UTF8&qid=1510226380&sr=1-69&keywords=satellite+dish

ή αυτο το πάνελ:

https://www.amazon.co.uk/Satellite-Dish-H30D2-Flat-Antenna/dp/B00319C8W0/ref=pd_sim_23_40?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=8JBCH3A4F4573X17KWK2

Το θέμα ειναι: το πανελ θα πιανει το ιδιο καλα οσο το κλασικο παραβολικο πιατο ? , δεν ετυχε ποτε να εχω δορυφορικο πανελ και δεν εχω ιδεα σχετικα με την ληψη που θα κανει.

Αν εχετε κατι αλλο να προτεινετε , πειτε μου :) 

* δεν θελω να χρειαστει τρυπημα/βιδωμα του πιατου και εγκατασταση ολοκληρη γιατι ειναι κατι που θα πρεπει να μετακινειται ανα καποια διαστηματα.

Δημοσ.

Η κουβέντα με τα δορυφορικά είναι τεράστια φίλε από ότι θα σε ενημερώσουν οι ψαγμένοι...

Θα πρέπει να τους πεις που είσαι, σε ποιον δορυφόρο θέλεις να πιάσεις κτλ κτλ για να σου πουν τι πιάτο και πόσο μεγάλο θα πιάσεις και σίγουρα θα χρειαστείς τεχνικό για να βρει τον δορυφόρο και να στο βάλει.

Δημοσ.

Η κουβέντα με τα δορυφορικά είναι τεράστια φίλε από ότι θα σε ενημερώσουν οι ψαγμένοι...

Θα πρέπει να τους πεις που είσαι, σε ποιον δορυφόρο θέλεις να πιάσεις κτλ κτλ για να σου πουν τι πιάτο και πόσο μεγάλο θα πιάσεις και σίγουρα θα χρειαστείς τεχνικό για να βρει τον δορυφόρο και να στο βάλει.

Ο δορυφορος που θελω να πιασω: EutelSat 9B / 9A

Το πιατο ξερω που θα το γυρισω , οποτε δεν παιζει τετοιο θεμα.

φορητά κατοπτρα ? απο οτι βλεπω .... αμε τωρα να βρει μαστορι χωρις τρυπημα/βιδωμα :lol:

τρυπημα για να περασει το καλωδιο της κεραιας , εννοειται οτι θα γινει. Εννοω οτι δε θελω να τρυπησω για να βιδωσω το πιατο πανω στον τοιχο κλπ κλπ.

Για αυτο ειδα το πιατο με τον τριποδα :D , αλλα απο την αλλη μου αρεσε και το πανελ (ειναι ακομα πιο φορητο) , αλλα δεν ξερω αν θα κανει την δουλεια.. Ετυχε να δουλεψει κανεις τετοιο πανελ ?

Δημοσ.

το πανελ φαινεται πολυ πρακτικο αλλα ποιος θα στο στησει και σκοπευσει - και θα πιανει νότια ;

Ε το στησιμο και η σκοπευση ειναι το λιγοτερο.. γιατι ομως να πιανει μονο νοτια ? , κατευθυντικη κεραια ειναι , περιπου με την ιδια φιλοσοφια οπως το κλασικο παραβολικο πιατο θα λειτουργει.

Απλα δε ξερω αν θα εχει την ιδια δυνατοτητα ενισχυσης του σηματος οπως εχουν τα πιατα , μιας και αυτο δεν εχει ανακλαστηρα.

Δημοσ.

Τσέκαρε πρώτα το σπίτι που θα είσαι και μετά αποφασίζεις για πιάτο.

Πέρα από τα βασικά για να διαλέξεις διάμετρο, πρέπει να διαπιστώσεις αν υπάρχει δυνατότητα λήψης (υπάρχει πχ νοητή οπτική επαφή με το δορυφόρο που δεν εμποδίζεται από άλλα κτιρια) και πιο σημαντικό αν επιτρέπει ο κανονισμός του σπιτιού ή ακόμα και του δημου την τοποθέτηση κατοπτρων.

Δημοσ.

Τσέκαρε πρώτα το σπίτι που θα είσαι και μετά αποφασίζεις για πιάτο.

Πέρα από τα βασικά για να διαλέξεις διάμετρο, πρέπει να διαπιστώσεις αν υπάρχει δυνατότητα λήψης (υπάρχει πχ νοητή οπτική επαφή με το δορυφόρο που δεν εμποδίζεται από άλλα κτιρια) και πιο σημαντικό αν επιτρέπει ο κανονισμός του σπιτιού ή ακόμα και του δημου την τοποθέτηση κατοπτρων.

Πολυκατοικια , υπαρχει οπτικη επαφη με το δορυφορο ναι.. δεν παρεμβαλονται αλλα κτιρια

Θεμα με κανονισμο δεν υπαρχει :)

Πιστευεις οτι ενα πιατο 65cm θα ηταν καλο ή να παω για πιο μεγαλο ? 80αρι πχ ? Δεν θελω να εχω θεμα απο αποψη καιρου βροχες κλπ , και σαφως θελω την καλυτερη δυνατη ληψη και σε HD ακομα καλυτερα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...