kaltsodetas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Γεια σας σκεφτομαι για αγορα μια τηλεορασης OLED απλα θα ηθελα την γνωμη σας κυριως απο εσας που ηδη εχετε μια oled. Η κυρια ανησυχια μου εχει να κανει καθαρα με το λεγομενο burn in και ποσο ευαισθητες ειναι σε αυτο. Το burn in αγορα μονο τις lg oled η και της sony ? Το αναφερω αυτο επειδη δεν βρισκω καμμια ανακοινωση για παραπονα για το burn in για oled sony
dfokas21 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Κοιταξε , πιο ευαισθητες απο τα αλλα panel ειναι , αλλα αμα δουλευει με μετρο , δεν τρεχει τιποτα. Αμα ομως σκοπευεις να παιζεις πχ παιχνιδια για κανα 4-5 ωρο σερι που εχουν στατικα γραφικα , δεν νομιζω να ειναι και οτι καλυτερο . Σε κανονικη ροη εχω δει να μεταφερεται το ειδωλο απο προηγουμενο γραφικο στην επομενη σκηνη αλλα μετα απο μερικα δευτερολεπτα φευγει . (πχ οταν εβαλα plex με αυτο το ωραιο τεραστιο πορτοκαλι σημα!)
kaltsodetas Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Κοιταξε , πιο ευαισθητες απο τα αλλα panel ειναι , αλλα αμα δουλευει με μετρο , δεν τρεχει τιποτα. Αμα ομως σκοπευεις να παιζεις πχ παιχνιδια για κανα 4-5 ωρο σερι που εχουν στατικα γραφικα , δεν νομιζω να ειναι και οτι καλυτερο . Σε κανονικη ροη εχω δει να μεταφερεται το ειδωλο απο προηγουμενο γραφικο στην επομενη σκηνη αλλα μετα απο μερικα δευτερολεπτα φευγει . (πχ οταν εβαλα plex με αυτο το ωραιο τεραστιο πορτοκαλι σημα!) Η χρηση της θα ειναι για αρκετες ωρες μεσα στην μερα. Κατα μεσο ορο 5 -6 ωρες αλλα αυτο θα ειναι ταινιες και σειρες απο downloading η απο καναλια τυπου netflix. Καναλια digea η nova και τετοια πραγματα ποτε, τα εχω κοψει εδω και πολλα χρονια. Και φυσικα κυριως τα ΣΚ θα υπαρχει και gaming παλι κατα μεσο 5-6 ωρες
vrwmiaris Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Τα πάνελ είναι της LG, οποια ολεδ και να αγοράσεις.Γενικά η στατική εικόνα δεν είναι ότι καλύτερο και το hdr μειώνει τον χρόνο ζωής του πάνελ.
kgliat Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Κάτοχος 55 oled LG εδώ και δύο χρόνια περίπου.. Στον πρώτο χρόνο κοντά εμφάνισε ghosting.. Μετα από ατελείωτες επιστολές παραπόνων, ενώ το service δεν έκανε δεκτό αίτημα αντικαταστασης καθώς ΔΕΝ επιιδιορθωνεται το ghosting, το κατάστημα που την αγόρασα ενέκρινε πιστωτικό. Ξαναπηρα LG 55 Oled και πάλι θα ξανά έπαιρνα.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Εικόνα , ΕΚΠΛΗΚΤΚΟ ΜΑΥΡΟ P. S. Το manual της LG σε ψιλό γράμματα αναφέρει για το Ghosting και προτείνει να αλλάζουμε κανάλι κάθε μία ώρα.......
heavyrain Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Καπου ειχε παρει το ματι μου παραπονα για μονιμα burn in. Λεγεται οτι ειναι καλυτερη στο θεμα burn in η σονυ, αν και χωρις να χω ψαξει, δεν βρισκεις να μιλανε για περιπτωσεις burn in στη sony γιατι η αναλογια oled στην αγορα ειναι 99% lg αφου εχει μοντελα εδω και 3 χρονια. Μονο η lg εχει (πολλες) oled και μια και μονο συσκευη η sony η οποια ειναι ανωτερη των lg, και ας εχει πανελ της lg, αλλα δεν αξιζει η διαφορα στη τιμη σε σχεση με μια αντιστοιχης κατηγοριας lg. Εχει και η panasonic αλλα νομιζω δεν κυκλοφορει εδω. Το budget σου θα καθορισει και την επιλογη σου.
Rebel21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Η Sony είναι σχετικά καινούριο μοντέλο οπότε είναι νωρίς για προβλήματα. Το ότι είναι καλύτερη αυτή και η Panasonic από την lg δεν είναι έκπληξη αφού η lg ήταν και θα είναι πάντα δευτεροκλασάτη σε κάποιους τομείς σε σχέση με sony,samsung αλλά και panasonic σε high end μοντέλα. Συνήθως τα προβλήματα έρχονται μετά τον πρώτο χρόνο.Υπάρχουν πολλές αναφορές πλέον για προβλήματα στην περσινή b6. Πρακτικά δύσκολα μία oled σε βάθος χρόνου πρόκειται να γλιτώσει από κάποια μορφή burn in και σίγουρα όλες θα έχουν πτώση του brightess μετά από καιρό ιδιαίτερα τώρα που το hdr γίνεται mainstream μέσω του gaming.Ειναι αδύνατο να μείνουν 8 εκατομμύρια λαμπάκια ομοιόμορφα. Το image retention δυστυχώς είναι εκεί από την πρώτη μέρα χωρίς τρόπο διόρθωσης και είναι ιδιαίτερα κουραστικό στο gaming και σε ιστοσελίδες. Γενικά οι oled προορίζονται για περιορισμένη και προσεκτική χρήση.Μια κορυφαία lcd sony/samsung με quantum dots και 1500 nits brightess είναι αρκετή προς το παρόν μέχρι να ωριμάσει η oled τεχνολογία. Αν και κάποια από τα προβλήματα της ίσως να μην διορθωθούν ποτέ. Σύντομα η αγορά θα ανοίξει και η συμμετοχή στην παραγωγή νέων εταιριών θα βοηθήσει την τεχνολογία να εδραιωθεί.
syban Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Εγώ έχω εδώ και 8 μήνες την LG 55EG910V, παίζει 8 ώρες την μέρα, δεν έχω δει το παραμικρό ελάττωμα στην εικόνα, (εντωμεταξύ όποιος έρχεται σπίτι και την βλέπει μαγεύετε..) μακράν η καλύτερη αγορά των τελευταίων χρόνων.
heavyrain Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Εγώ έχω εδώ και 8 μήνες την LG 55EG910V, παίζει 8 ώρες την μέρα, δεν έχω δει το παραμικρό ελάττωμα στην εικόνα, (εντωμεταξύ όποιος έρχεται σπίτι και την βλέπει μαγεύετε..) μακράν η καλύτερη αγορά των τελευταίων χρόνων. αγορα fhd, και μαλιστα πανω του χιλιαρικου, εν ετη 2017 δεν το λες και καλη ουτε συνετη αγορα
syban Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 αγορα fhd, και μαλιστα πανω του χιλιαρικου, εν ετη 2017 δεν το λες και καλη ουτε συνετη αγορα δεν υπάρχει σύγκριση λέμε. btw κάτω απο 1000
Rebel21 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2017 Εγώ έχω εδώ και 8 μήνες την LG 55EG910V, παίζει 8 ώρες την μέρα, δεν έχω δει το παραμικρό ελάττωμα στην εικόνα, (εντωμεταξύ όποιος έρχεται σπίτι και την βλέπει μαγεύετε..) μακράν η καλύτερη αγορά των τελευταίων χρόνων.Ενημέρωσε μας ξανά σε κάνα εξάμηνο.Αν δεν έχεις από τώρα πρόβλημα το οποίο δεν έχεις προσέξει είναι πιθανό να αποκτήσεις με τέτοια χρήση.Ειδικά στην 910 που έχει παλαιάς γενιάς πάνελ. Όσων αφορά την φωτεινότητα αν μπορούσες να κάνεις μια μέτρηση θα έβλεπες ότι έχει μειωθεί. Τα φαινόμενο είναι όλο και ποιο συχνό τελευταία.Το λογότυπο του sky news αλλά και πρόσφατα οι καρδούλες του zelda στο switch έχουν κλείσει σπίτια μέσα σε λίγους μήνες ακόμα και σε περσινές b6. Σε ξένα φόρουμ(avsforum) πολλά άτομα ξεκίνησαν με τον δικό σου ενθουσιασμό τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν. Η κλασική lg τώρα που το πρόβλημα διαδίδεται απαντάει στα email έτσι: The issue that you have experienced on your T.V is commonly referred to as 'screen burn' this cannot be caused by a mechanical or electrical fault, further more it also cannot be the result of a manufacturing defect and therefore is not covered under the LG warranty. Οι φίλοι σου θα εντυπωσιαστουν εξίσου βλέποντας μια κορυφαία led quantum dot με τετραπλάσια φωτεινότητα και πολύ καλύτερο motion από την 910v. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα