Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Είμαι περιοχή ΝΤΕΠΩ-Βούλγαρη, στη Θεσσαλονίκη.

Μίλησα με κάποιον μέσα από τον ΟΤΕ (off the record).  Μου είπε ότι πολύ καλά έκανα και δεν το έβαλα, για δύο λόγους:

1) Το voip γενικά έχει προβλήματα.  Πολλές εταιρείες το ξαναγυρνάνε από voip πίσω στο παραδοσιακό.

2) Με το Vector θα ήμουνα πειραματόζωο (beta tester).  Θα μελετούσανε τα προβλήματα της γραμμής μου για να κάνουν τις ρυθμίσεις και τις βελτιώσεις πριν τη μαζική έκδοση του προϊόντος.  

Εγώ όμως κάνω δουλειά με τη γραμμή μου.  Πρώτα θέλω αξιοπιστία και μετά ταχύτητα.  Και με 50 mbps έχω πολύ παραπάνω από όσο χρειάζομαι.

To vectoring εχει δοκιμαστει , εχει εγκατασταθει το καταλληλλο hardware στις καμπινες και οταν λυθουν τα χερια του ΟΤΕ θα αρχισει να δινει... Δοκιμες στα 100 και 200 Mbps προφιλ ησαν απολυτα επιτυχεις και εκτος περιβαλλοντος εργαστηριου με πραγματικο θορυβο αποσβεση κτλ.  Οσο για το voip...ο ΟΤΕ τρεχει  State-of-the-Art core hardware (Huawei ims ) Το voip παιζει τελεια στις πιο πολλες περιπτωσεις , ειδικα αν θα παρεις απο καμπινα νεου τυπου δεν τιθεται κανενα ζητημα και θα επελθει αναβαθμιση σε hd φωνη Τα προβληματα με τις εταιριες λυθηκαν με αναβαθμισεις firmware και την εισαγωγη νεου τυπου Modem router δια καως.... Και οπως περιγραφεται στο δημοσια διαθεσιμο anual report το pstn migration προχωραει με ρυθμους ρεκορ συντομα εκατονραδες χιλιαδες  συνδρομητες θα φυγουν απο τα αστικα κεντρα και θα παιζουν απο καμπινα...οτι ερμηνεια εχει αυτο στα adsl προφιλς. Δυστηχως οι καθυστερησεις της Δεη ειναι τρομερες στην ηλεκτροδοτηση. Σαν πελατης εχεις δικιο να γκρινιαζεις για οποια εταιρια αλλα καλο ειναι να καταλαβουμε αυτο που γινεται και αρχισε ο οτε και θα κανουν και καποιο κοματι και οι αλλοι παροχο πλεον (nga project) θελει υπομονη απο ολους...Οι δημοι , η δεη , η γραφειοκρατια ειναι εχθροι των επενδυσεων στις τηλεπικοινωνιες,

• Like 5
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προσφατα ενεργοποιηθηκα σε VDSL 50 απο ΟΤΕ σε καμπινα που υποτιθεται θα ενεργοποιηθει το vectoring Q4 (λεμε τωρα) συμφωνα με την γνωστη αποφαση. Οταν ενωσα τον εξοπλισμο προσεξα οτι δεν αναβε το λαμπακι telephony στο ρουτερ, παρολα αυτα ειχα τηλεφωνο. Δηλ. δεν με εβαλαν voip. Και οχι μονο αυτο, τους πηρα τηλεφωνο κ τους το ειπα, και τους λεω δεν εχω voip, πρέπει να κανω κατι; Και μου ειπαν οχι αφηστε το ετσι. Δηλ. εγω ηθελα voip και αυτοι με αφηνουν με το παλιο. Γιατί μπορει να συμβαινει αυτο;

Δημοσ.

Μετα απο αυτα τα screenshots, οργιασε το αλλο forum!

Εγω θελω να δω πως διαολο θα δωσουν 1Gbit με χαλκο.

Αυτο που φανταζομαι ειναι οτι κατα παραγγελια πελατη θα τραβανε απο το καφαο οπτικη ινα στο κτιριο.

Δημοσ.

Καλησπέρα

Είμαι περιοχή ΝΤΕΠΩ-Βούλγαρη, στη Θεσσαλονίκη.

Μίλησα με κάποιον μέσα από τον ΟΤΕ (off the record).  Μου είπε ότι πολύ καλά έκανα και δεν το έβαλα, για δύο λόγους:

1) Το voip γενικά έχει προβλήματα.  Πολλές εταιρείες το ξαναγυρνάνε από voip πίσω στο παραδοσιακό.

2) Με το Vector θα ήμουνα πειραματόζωο (beta tester).  Θα μελετούσανε τα προβλήματα της γραμμής μου για να κάνουν τις ρυθμίσεις και τις βελτιώσεις πριν τη μαζική έκδοση του προϊόντος.  

Εγώ όμως κάνω δουλειά με τη γραμμή μου.  Πρώτα θέλω αξιοπιστία και μετά ταχύτητα.  Και με 50 mbps έχω πολύ παραπάνω από όσο χρειάζομαι.

Oλοι αυτοί οι παντογνώστες μέσα στον ΟΤΕ είναι για πολλές σφαλιάρες..

Μια χαρά ειναι το VOIP και θα γινεται καλύτερο όσο αυξάνεται η συνδρομητική βάση.

Εμείς εχουμε και στην εταιρεία και δεν εχουμε το παραμικρό πρόβλημα.. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Μετα απο αυτα τα screenshots, οργιασε το αλλο forum!

Εγω θελω να δω πως διαολο θα δωσουν 1Gbit με χαλκο.

Αυτο που φανταζομαι ειναι οτι κατα παραγγελια πελατη θα τραβανε απο το καφαο οπτικη ινα στο κτιριο.

Έχουν πέσει κάποιες υποθέσεις στο adslgr για G.Fast με FTTB...

1239ea655120823.PNG

:-(

Yeah σήμερα πλέον δεν τα βγάζει. :(

Δημοσ.

Εγώ ανήκω σε νέο ΚΑΦΑΟ που είναι στη λίστα για το vectoring (κέντρο Αλυσίδα, πονεμένη ιστορία) και περιμένω εδώ και 9-10 μήνες να του βάλουν ...ρεύμα! Χθες με κάλεσαν απο τον ΟΤΕ για να με ενημερώσουν πως την Δευτέρα θα γυρίσει η τηλεφωνία μου σε voip κλπ. Είπα ναι μιας και το σταθερό δεν το χρησιμοποιώ ποτέ και του έχω μόνιμη προώθηση στο κινητό...

Μέχρι να φτάσει το vdsl έχω ενεργοποιήσει το home booster μέσω 4G και κάπως σώθηκε η κατάσταση...

Εντάξει μωρέ, εδώ ολόκληρο κέντρο της Λάρισας και το έχουν αφήσει χωρίς vdsl.

Μάλιστα στον δρόμο μου ετοιμάζεται μεγάλη παρέμβαση με ασφαλτόστρωση, διαπλάτυνση πεζοδρομίων και στάθμευση αυτοκινήτων μόνο από τη μία πλευρά.Και όλα αυτά χωρίς να έχουν αλλάξει καφάο οπότε με το που τελειώσουν την δουλειά μετά θα έχουμε σκαψίματα πάλι!

ΛΟΟΟΛ

Δημοσ.

Σήμερα μίλησα με άλλον τεχνικό του ΟΤΕ.  Ίσως να μη ξέρει, αλλά εγώ αυτά θα μεταφέρω:

Το VOIP είχε κάποια προβλήματα, πανομοιότυπα με αυτά του internet.  Δηλ αν ήσουν μακριά από το κέντρο και είχες διακοπές ή χαμηλό σήμα στο ιντερνετ, τότε θα είχες και χαμηλή ποιότητα στο voip.  Όσο ο εξοπλισμός βελτιώνεται, όσο αυξάνοντε τα κουτιά και μειώνεται η απόσταση από το σπίτι, τόσο τα προβλήματα εξαλείφοντε.  Προς το 2018 θέλουν να έχουν παντού voip.  Ό,τι αλλαγή κάνεις, σε πάνε σε voip.

Αυτά.

Δημοσ.

Σήμερα μίλησα με άλλον τεχνικό του ΟΤΕ.  Ίσως να μη ξέρει, αλλά εγώ αυτά θα μεταφέρω:

Το VOIP είχε κάποια προβλήματα, πανομοιότυπα με αυτά του internet.  Δηλ αν ήσουν μακριά από το κέντρο και είχες διακοπές ή χαμηλό σήμα στο ιντερνετ, τότε θα είχες και χαμηλή ποιότητα στο voip.  Όσο ο εξοπλισμός βελτιώνεται, όσο αυξάνοντε τα κουτιά και μειώνεται η απόσταση από το σπίτι, τόσο τα προβλήματα εξαλείφοντε.  Προς το 2018 θέλουν να έχουν παντού voip.  Ό,τι αλλαγή κάνεις, σε πάνε σε voip.

Αυτά.

Με τις σημερινες υποδομες του οτε, το ΟΛΟΙ οχι το 2018 αλλα ουτε το 2028 δεν θα μπορέσει να το υλοποιήσει  

Δημοσ.

To vectoring εχει δοκιμαστει , εχει εγκατασταθει το καταλληλλο hardware στις καμπινες και οταν λυθουν τα χερια του ΟΤΕ θα αρχισει να δινει... Δοκιμες στα 100 και 200 Mbps προφιλ ησαν απολυτα επιτυχεις και εκτος περιβαλλοντος εργαστηριου με πραγματικο θορυβο αποσβεση κτλ.  Οσο για το voip...ο ΟΤΕ τρεχει  State-of-the-Art core hardware (Huawei ims ) Το voip παιζει τελεια στις πιο πολλες περιπτωσεις , ειδικα αν θα παρεις απο καμπινα νεου τυπου δεν τιθεται κανενα ζητημα και θα επελθει αναβαθμιση σε hd φωνη Τα προβληματα με τις εταιριες λυθηκαν με αναβαθμισεις firmware και την εισαγωγη νεου τυπου Modem router δια καως.... Και οπως περιγραφεται στο δημοσια διαθεσιμο anual report το pstn migration προχωραει με ρυθμους ρεκορ συντομα εκατονραδες χιλιαδες  συνδρομητες θα φυγουν απο τα αστικα κεντρα και θα παιζουν απο καμπινα...οτι ερμηνεια εχει αυτο στα adsl προφιλς. Δυστηχως οι καθυστερησεις της Δεη ειναι τρομερες στην ηλεκτροδοτηση. Σαν πελατης εχεις δικιο να γκρινιαζεις για οποια εταιρια αλλα καλο ειναι να καταλαβουμε αυτο που γινεται και αρχισε ο οτε και θα κανουν και καποιο κοματι και οι αλλοι παροχο πλεον (nga project) θελει υπομονη απο ολους...Οι δημοι , η δεη , η γραφειοκρατια ειναι εχθροι των επενδυσεων στις τηλεπικοινωνιες,

όσο αφορά την καθυστέρηση που αναφέρεις για την ΔΕΗ. Η Δεη δεν έχει σχέση με την εγκατάσταση του ρεύματος στις καμπίνες.

Το έργο το παίρνουν εξωτερικοί εργολάβοι.

Δημοσ.

όσο αφορά την καθυστέρηση που αναφέρεις για την ΔΕΗ. Η Δεη δεν έχει σχέση με την εγκατάσταση του ρεύματος στις καμπίνες.

Το έργο το παίρνουν εξωτερικοί εργολάβοι.

Τους εξωτερικους εργολαβους ποιος τους επελεξε?Εγω ? 

η ΔΕΗ τους επελεξε μια χαρα σχεση εχει ας διαλεγε φερεγγυο συνεργατη και οχι τον χρεωκοπημενο και ταλαιπωρειται τοσος κοσμος με "αφρικανικες " ταχυτητες  και απαξιωνεται η επενδυση του ΟΤΕ   που εχουν βαλει καμπινες vdsl  εδω και ενα χρονο και δεν εχουν παρει ρευμα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...