Προς το περιεχόμενο

Αγορά 24" IPS 1080p Freeesync - Dell S2418HN ή S2418H?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, όντας ένα βήμα πριν την αγορά οθόνης 24" 1080p με freesync για να συντροφέψει σύστημα με FX-8350/16 GB ram/RX 480 8GB, έχω καταλήξει στην Dell S2418HN, ειδικά τώρα που έχει χτυπήσει ιστορικό χαμηλό στο skroutz (144ε :ph34r: )

Η ερώτηση είναι αν αξίζει περισσότερο η Dell S2418H.. βλέπω οτι μόνες διαφορές είναι το αδιάφορο (ψευτό) HDR και τα ενσωματωμένα ηχεία στη βάση (not bad)..

Υπάρχει κάποια άλλη-ουσιαστική-διαφορά ανάμεσα στα 2 μόνιτορς?

Δημοσ.

αν η κύρια χρήση είναι gaming

α) πάρε 144hz (ξεκινούν από 240ευρώ)

β) το IPS είναι υπερτιμημένο , το TN έχει βελτιωθεί ΠΟΛΥ και στο gaming δεν σε πόσο καλά βλέπει ο πλαινός σου που βλέπει υπο γωνία. Εχω δει σύγχρονα ΤΝ που έχουν καλύτερες γωνίες θέασης από IPS.

Δημοσ.

αν η κύρια χρήση είναι gaming

α) πάρε 144hz (ξεκινούν από 240ευρώ)

β) το IPS είναι υπερτιμημένο , το TN έχει βελτιωθεί ΠΟΛΥ και στο gaming δεν σε πόσο καλά βλέπει ο πλαινός σου που βλέπει υπο γωνία. Εχω δει σύγχρονα ΤΝ που έχουν καλύτερες γωνίες θέασης από IPS.

Ναι η χρήση θα είναι καθαρά gaming μα με το σύστημα μου δύσκολα βλέπω πάνω απο 100fps σε νέους τίτλους maxed out.

Η γωνία θέασης δε με απασχολεί άλλωστε παίζω solo, μπροστά στην οθόνη..

Έχεις κάποια πρόταση ενδεχομένως, με budget μέχρι 200ε για να συγκρίνω? ευχαριστώ

Δηλαδή αν παίζει assasins creed, witcher, metro ή ακόμη και bf1 και cod να πάρει 144hz tn panel;

Στην περίπτωσή του είναι ότι πρέπει μια 1080p-freesync-ips,σαν και αυτές που ανέβασε. Ή και σαν αυτή για παράδειγμα.. https://www.skroutz.gr/s/12101411/LG-24MP59G-P.html

Ακριβώς έτσι 'χτίστηκε' η σκέψη μου και οι παραπάνω επιλογές

Δημοσ.

επειδή έχω δει τις freesync/144 ακόμη και με nvidia , ΑΞΙΖΟΥΝ!

ακόμη και η απολύτως φθηνότερη θα σου προσφέρει πολύ καλύτερη εμπειρία από τις ξεπερασμένες των 60hz

Link.png Site: link

όταν την βάλεις δίπλα-δίπλα με 60/75hz και παίξεις παιχνίδι θα απορείς γιατί ο κόσμος αγοράζει τις άλλες.

για εμένα μόνο ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΕΣ 60hz , αν ξεπερνάς τα 130-140ευρώ δεν αξίζουν για gaming.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως, για παράδειγμα στο battlefield η 480 πιάνει περίπου στα 75fps σε ultra 1080p έτσι κι αλλιώς. Ούτε με κιάλια δεν θα πιάνει 100+.

Μην συζητήσουμε δε για witcher, metro, wildlands κτλ. Νομίζω ότι η lg που παρέθεσα είναι μια χαρά για την περίπτωσή του (χρήση,χαρακτηριστικά,budget), μια καθαρά gaming ips freesync οθόνη στα 75hz (με το freesync ενεργοποιημένο τόσα). Το έχουμε ξαναγράψει, τα ips panel αποδίδουν καλύτερα τα χρώματα, στις περισσότερες των περιπτώσεων. Άν ο φίλος έπαιζε μόνο cs:go competitive και τον ενδιέφερε μόνο αυτό, τότε εντάξει ας πηγαίναμε σε 144hz tn. Και για τους ''nvidia-κηδες'' το ιδανικό θα ήταν οι ips-165hz-gsync-1440p να κόστιζαν λιγότερα από 500€ αλλά δεν...

Επειδή λοιπόν δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα προτείνουμε την πιο αρμόζουσα λύση στο διαθέσιμο budget.

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 2
Δημοσ.

ακόμη και έτσι είναι κρίμα να αγοράζει κάποιος 60hz για gaming

στα 144 είναι πολύ καλύτερη η εμπειρία ακόμη και ας μην συγχρονίζει γιατί για παράδειγμα έχει nvidia

προσωπικά έχω μπορστά τώρα μια φθηνή BENQ ΤΝ/144 η οποία έχει μακράν καλύτερα χρώματα από LG/IPS 

πολύ , πολυ καλύτερα , όχι απλά καλύτερα. Προσωπικά μάλιστα πλέον δεν έχω AMD vga και ακόμη και με την NVIDIA που δεν συγχρονίζει έχω σημαντικά ανώτερη εμπειρία με 144 από τα 60ΗΖ. Σε πολλούς που πήραν οθόνη freesync/144 παρόλο που έχουν NVIDIA παθαίνουν πλάκα και λένε ότι είναι η καλύτερη αναβάθμιση που μπορούσαν να έχουν κάνει. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ , όχι απλά , έτσι νομίζω , έτσι διάβασα ή έτσι είδα στο youtube.

καλό είναι όποιοι προτείνουν να έχουν δοκιμάσει πριν απορρίψουν κάτι και να μην λένε τι φαντάζονται ότι συμβαίνει και τι νομίζουν ότι είναι καλύτερο.

• Like 1
Δημοσ.

Και δεν είναι κρίμα να αγοράζει tn panel πια, ενώ έχει σκοπό να παίζει απ'όλα τα παιχνίδια; (όχι μόνο δηλαδή cs:go κτλ)

Σε αυτό το budget είναι αναμενόμενο να πάει σε 60hz για gaming, γιατί είναι περιορισμένες οι επιλογές. Και ναι, οι περισσότεροι προτιμούν το ips λόγω (συνήθως) καλύτερης απόδοσης των χρωμάτων, παρά ένα tn/144hz. Είναι όμως και τι ζητάει ο καθένας, τι τον βολεύει. Και φυσικά, τι παιχνίδια θα παίζει.

Την πούλησες την pg279q να πάρεις μια tn panel χωρίς gsync; :-D ...Σε πειράζω, φυσικά. Γούστα είναι αυτά, μην τα καθιστούμε όλα όμως ως αντικειμενικές απόψεις.

Δημοσ.

H lg παιζει στα 75hz και χωρις freesync.

Την εχω και το λεω.

Στα χρηματα της ειναι η καλυτερη επιλογη.

Τωρα αν παει σε παραπανω,δε γνωριζω στα 144 τι παιζει.

Παντως διαφορα σιγουρα θα υπαρχει,αφου διαφορα υπαρχει απο τα 60 στα 75.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστω πολύ για τις απόψεις, είναι ολες θεμιτές πόσο μάλλον όταν μιλάμε υποκειμενικά και πάντα με αυτό που έχουμε στο μυαλό μας σαν ιδανικό. Η απόφαση tn/144hz vs ips/75hz έχει παρθεί καιρο με κριτήρια το budget,το σύστημα και τις επιδόσεις του,το γεγονός ότι δεν παίζω competitive αλλά και το λιγοστο χρόνο-λογω υποχρεωσεων-που μπορώ να αφιερωσω πλεον στο gaming.

Συνεπώς σαν καλυτερη all around λυση,έχω καταλήξει στα μόνιτορς του θέματος..πραγματικά τώρα στα ~150€ εγώ τουλάχιστον το θεωρώ πολύ καλή λύση για casual gaming.

Τέλος και μιας που ξεφύγαμε να θυμησώ ότι η απορία μου ήταν εάν έχουν σημαντικές διαφορές τα δύο μοντέλα. :)

Δημοσ.

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια άλλη διαφορά. Και τα 2 της σειράς 'S', 24 ιντζες, μοντέλο 2018.

Αυτό υποστηρίζει ο τύπος σε αυτό το review, δες στο 15 δευτερόλεπτο.

https://youtu.be/G0zZOC3yo-I?t=15s

Επίσης αν δεις σε άλλα reviews όπου φαίνεται το OSD μενου, ο τίτλος του μενού είναι S2418H/HX οπόταν μάλλον ίσως κάτι λέει και αυτό.

Δημοσ.

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια άλλη διαφορά. Και τα 2 της σειράς 'S', 24 ιντζες, μοντέλο 2018.

Αυτό υποστηρίζει ο τύπος σε αυτό το review, δες στο 15 δευτερόλεπτο.

https://youtu.be/G0zZOC3yo-I?t=15s

Επίσης αν δεις σε άλλα reviews όπου φαίνεται το OSD μενου, ο τίτλος του μενού είναι S2418H/HX οπόταν μάλλον ίσως κάτι λέει και αυτό.

Πράγματι έτσι φαίνεται η κατασταση..το γεγονός με το μενού δε το είχα δει και σίγουρα στηρίζει το επιχείρημα.

Τσεκαρισμα διαθεσιμότητας λοιπόν εκατέρωθεν και θα επιστρέψω αν μπορώ με εντυπώσεις

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...