Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ήρθε ένα χαρτί από το Δήμο Πειραιά ότι χρωστάω 80 ευρώ για παράνομη στάθμευση πριν

από 7-8 χρόνια για την οποία δεν ήξερα τίποτε.Δεν είχα παραλάβει ποτέ κλήση ή κάποια άλλη

ειδοποίηση.

Μάλλον λεφτά τους λείπουν και με θυμήθηκαν μετά από τόσα χρόνια.

Πριν πάω από εκεί να δω τι παίζει γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τέτοια θέματα;;;

Να τους γράψω κανονικά ή να το πληρώσω γιατί μελλοντικά με αυτούς μπορεί να μπλέξω και να

μου ζητάνε και τόκους;;;

Κάθε γνώμη τυχόν παθόντα θα μου είναι χρήσιμη.

• Like 1
Δημοσ.

Μου ήρθε ένα χαρτί από το Δήμο Πειραιά ότι χρωστάω 80 ευρώ για παράνομη στάθμευση πριν

από 7-8 χρόνια για την οποία δεν ήξερα τίποτε.Δεν είχα παραλάβει ποτέ κλήση ή κάποια άλλη

ειδοποίηση.

Μάλλον λεφτά τους λείπουν και με θυμήθηκαν μετά από τόσα χρόνια.

Πριν πάω από εκεί να δω τι παίζει γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τέτοια θέματα;;;

Να τους γράψω κανονικά ή να το πληρώσω γιατί μελλοντικά με αυτούς μπορεί να μπλέξω και να

μου ζητάνε και τόκους;;;

Κάθε γνώμη τυχόν παθόντα θα μου είναι χρήσιμη.

Πηγανε αν και δεν νομιζω να βγαλεις ακρη .Αν στα 80 είναι και προσαυξήσεις νομιζω μεχρι 30/11 μπορεις να πληρωσεις χωρις προσαυξήσεις .

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματική ιστορία. Φίλος μου παρκάρει πάνω στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη για δύο ώρες. Γυρίζοντας για να φύγει  βλέπει όλα τα αυτοκίνητα γραμμένα εκτός από το δικό του. Πάει στο ακριβώς μπροστά κοιτάξει στην κλήση τι ώρα έχει περάσει ο δημοτικός αστυνόμος και βλέπει την κλήση του.... Ο μπροστινός ο μάγκας, πάρκαρε αφού είχαν γράψει και πήρε την κλήση από το αυτοκίνητο του φίλου μου και την έβαλε στο δικό του για να φαίνεται ότι τον έχουν γράψει.... Όταν διαβάζω ιστορίες ότι  μου ήρθε κλήση χωρίς να θυμάμαι ότι μ' έχουν γράψει, πάντα αυτό μου έρχεται στο μυαλό.

• Like 17
Δημοσ.

Κάτι τέτοιο πρέπει να έχει γίνει και με μένα και άντε τώρα να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας.

Οπότε πληρώνεις και κάνεις την πάπια. :)

Δημοσ.

Εαν δεν θέλεις να πληρώσεις και τους πας δικαστικώς υπάρχει περίπτωση να δικαιωθείς ;

Το σκεπτικό οτι μπορεί η κλήση να χάθηκε ή να την πήρε κάποιος άλλος και να την έβαλε στο δικό του αμάξι (όπως ειπώθηκε παραπάνω) ,

είναι ικανό να στοιχειοθετήσει αμφισβήτηση των τυχών προσαυξήσεων ;

Ο δήμος κανονικά δεν θα έπρεπε να ενημερώσει έγκαιρα και όχι μετά από χρόνια ΚΑΙ το taxis ώστε ο οφειλέτης να γνωρίζει για την οφειλή του;

Δεν είναι παράνομο να αφήνουν (σκοπίμως κατ εμέ) το χρέος και να το "θυμούνται" μετά από κάποια χρόνια ώστε να καρπωθεί ο δήμος τις όποιες προσαυξήσεις;

Επίσης  , εκτός της παραπάνω περίπτωσης να χαθεί το χαρτί , έχω ακούσει και πάρα πολλές περιπτώσεις όπου με τη βροχή το χαρτί διαλύθηκε και δεν μπορεί καν να διαβαστεί.

• Like 1
Δημοσ.

προσαυξησεις απο δημοτικη αστυνομια δεν κανουν.πληρωσα επειτα απο πεντε χρονια μια κληση 80 ευρω για διπλοπαρκαρισμα.βλακεια εκανα που την πληρωσα μετα απο πεντε χρονια γιατι με ειχανε φοβησει διαφοροι οτι θα παει στην εφορια.τελικα τιποτα απο δημοτικη αστυνομια δεν παει στην εφορια

.μην πας πουθενα.αστους αλλα 8 χρονια.δεν σου κανουν τιποτα ουτε γινετε προσαυξηση.

τροχαια που εχω παρει 2 κλησεις με την μια τις πληρωσα.εκει δεν παιζεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ακούγεται ότι με κάποιον Νόμο που πέρασαν ή θα περάσουν επίτηδες για αυτό το σκοπό θα μπορούν

οι Δήμοι να σου βγάλουν  σε δημοπρασία περιουσιακά στοιχεία. επειδή δεν μπορούν με άλλο τρόπο

να εισπράξουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα λόγω κενού στο Νόμο.

Στη χώρα που ζούμε όλα είναι πιθανά,τώρα που όλοι θέλουν λεφτά,για αυτό φύλαγε τα ρούχα σου να 

έχεις τα μισά.

Θα πάω από βδομάδα Πειραιά και θα ενημερώσω. B)

Δημοσ.

αυτη η αχωνευτη της δημοτικης αστυνομιας  γραφει λες και την εχει δει αστυνομικος πραγματικος.

.μην πας αστους .πηγα να την πληρωσω την κληση στον δημο να δεις τι κρατος ειμαστε που δεν εχουν να πληρωσεις με καρτα.μονο μετριτα θελουν.

.εχω αλλη μια για παρκαρισμα απο δημοτικη στην αθηνα εξω απο τον παιδων.την εσκισα.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματική ιστορία. Φίλος μου παρκάρει πάνω στην Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη για δύο ώρες. Γυρίζοντας για να φύγει  βλέπει όλα τα αυτοκίνητα γραμμένα εκτός από το δικό του. Πάει στο ακριβώς μπροστά κοιτάξει στην κλήση τι ώρα έχει περάσει ο δημοτικός αστυνόμος και βλέπει την κλήση του.... Ο μπροστινός ο μάγκας, πάρκαρε αφού είχαν γράψει και πήρε την κλήση από το αυτοκίνητο του φίλου μου και την έβαλε στο δικό του για να φαίνεται ότι τον έχουν γράψει.... Όταν διαβάζω ιστορίες ότι  μου ήρθε κλήση χωρίς να θυμάμαι ότι μ' έχουν γράψει, πάντα αυτό μου έρχεται στο μυαλό.

Έχω δει αυτοκίνητα με δύο και τρεις κλήσεις πάντως, οπότε δεν είναι στάνταρ ότι θα τη γλίτωνε! Μπράβο για την προσπάθεια όμως! :D

• Like 1
Δημοσ.

προσαυξησεις απο δημοτικη αστυνομια δεν κανουν.πληρωσα επειτα απο πεντε χρονια μια κληση 80 ευρω για διπλοπαρκαρισμα.βλακεια εκανα που την πληρωσα μετα απο πεντε χρονια γιατι με ειχανε φοβησει διαφοροι οτι θα παει στην εφορια.τελικα τιποτα απο δημοτικη αστυνομια δεν παει στην εφορια

.μην πας πουθενα.αστους αλλα 8 χρονια.δεν σου κανουν τιποτα ουτε γινετε προσαυξηση.

τροχαια που εχω παρει 2 κλησεις με την μια τις πληρωσα.εκει δεν παιζεις.

Μην είσαι και τόσο σίγουρος για τις προσαυξήσεις στις κλήσεις δημοτικής αστυνομίας...

Σε ένα χρόνο από τη μέρα που βεβαιωθεί η κλήση της δημοτικής πάει κατευθείαν στη εφορία στο μητρώο σου και ξεκινάνε μια χαρά οι προσαυξήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ακούγεται ότι με κάποιον Νόμο που πέρασαν ή θα περάσουν επίτηδες για αυτό το σκοπό θα μπορούν

οι Δήμοι να σου βγάλουν  σε δημοπρασία περιουσιακά στοιχεία. επειδή δεν μπορούν με άλλο τρόπο

να εισπράξουν κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα λόγω κενού στο Νόμο.

Στη χώρα που ζούμε όλα είναι πιθανά,τώρα που όλοι θέλουν λεφτά,για αυτό φύλαγε τα ρούχα σου να 

έχεις τα μισά.

Θα πάω από βδομάδα Πειραιά και θα ενημερώσω. B)

Το πρόβλημα αυτό έχει λυθεί εδώ και χρόνια... πλέον σχεδόν όλες οι παραβάσεις που αφορούν παράνομη στάθμευση επιφέρουν ΚΑΙ αφαίρεση πινακίδων, οπότε ο δημοτικός υπάλληλος/αστυνομικός την ώρα που βεβαιώνει την παράβαση σου παίρνει και τις πινακίδες για να είναι σίγουρος πως θα τη πληρώσεις.

Δημοσ.

Πολύ θα ήθελα να μάθω απο πού αντλείτε τόσο έγκυρη πληροφόρηση, ορισμένοι.........

Και προσαυξήσεις κάνει ο Δήμος και στην Εφορία στέλνει την οφειλή.

Συγγενής, ιδιοκτήτης κατά 50% Ι.Χ. για λόγους τεκμηρίου αλλά όχι χρήστης του αυτοκινήτου, πολύ πρόσφατα διαπίστωσε ότι δεν είναι Φορολογικά Ενήμερος λόγω κλήσεων στο Δήμο Αθήνας.

Μάλιστα τις κλήσεις τις "φορτώθηκε" εξ' όλοκλήρου το ΑΦΜ του ενός ιδιοκτήτη (αυτός που τελικά δεν το χρησιμοποιούσε) και δεν έγινε επιμερισμός τους στα δυό ΑΦΜ των ιδιοκτητών (όπως η Αδεια Κυκλοφορίας).

Για να πάρει Φορολογική Ενημερότητα αναγκάστηκε να πάει να ρυθμίσει την οφειλή. Με την ολοκλήρωση της ρύθμισης και καταβολής τουλάχιστον του 5% (νομίζω) της συνολικής οφειλής, ο Δήμος εκδίδει βεβαίωση προς την ΔΟΥ για την αποδέσμευση του ΑΦΜ.

Τα πράγματα έχουν αγριέψει και καλό είναι να μην αφήνουμε εκκρεμότητες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δέσμευση του ΑΦΜ δεν φαίνεται στο Taxis. Μόνο με επίσκεψη στην Εφορία για έκδοση Φορολογικής Ενημερότητας το μαθαίνει κανείς.

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα πριν από 2 χρόνια ήρθε κλήση από Δήμο Αθηναίων αλλά σε καμία εφορία δεν έχει μπει ακόμα.

ΚΙ εμνεα πανω απο 5- χρονια απληρωτη στον Δημο Ν.ιωνιας αλλα μου ειπαν οτι δεν τις βαζουν για πληρωμη στο taxis.

Ειχα δει μια περιεργη οφειλη κοντα στο ποσο της κλισης αλλα ηταν απο κατι αλλλο.

Δημοσ.

Εμένα πριν από 2 χρόνια ήρθε κλήση από Δήμο Αθηναίων αλλά σε καμία εφορία δεν έχει μπει ακόμα.

Είναι νωρίς ακόμα. Τι είναι 2 χρόνια για το Δήμο Αθηναίων?

Μέχρι 30/11 κάνουν ρυθμίσεις, πάντως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...