Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παρήγγειλες από Κίνα και στα έστειλαν μέσο Ολλανδίας? Γιατί και εγώ έχω κάποια πράγματα και μου τα έστειλαν με tnt post και το tracking number τελειώνει σε NL

Εγώ το είχα επιλέξει από τις ρυθμίσεις της παραγγελίας στο Gearbest να έρθουν μέσω ολλανδικού ταχυδρομείου.

Δημοσ.

Παιδια απο οτι ακουω, ακομα και απο Αγγλια υπαρχουν τεραστιες

καθυστερησεις λογω υπερφορτωμενων ελληνικων τελωνειων.

Δημοσ.

Ρε σεις τι δουλειά έχει ο Κινέζος με την καθυστέρηση των δικών μας ταχυδρομείων;

Δηλαδή αν εμενα μ ρίξουν παραγγελία από Ταϊλάνδη σήμερα και το στείλω αυριο,και στα δικά τους ταχυδρομεία φτάσει σε 5 μέρες και κάνει λόγω καθυστερήσεων να φτάσει στον πελάτη σε 35 μέρες φταίω εγώ;

Ερρμμμ φυσικά και θα φταις εσύ! Ο πελάτης σε πλήρωσε για να του στειλεις το προιον. Αν δεν φτάσει ή κάνει μήνες να φτάσει εσυ φταις. Να επιλέγεις καλυτερους συνεργάτες για την αποστολη των προιόντων. Αυτά σε απόλυτες γραμμές και φαντάζομαι το αντιλαμβάνεσαι και συ.

Βεβαια επειδη ολοι ξέρουμε τι κωλοχανειο είμαστε... και ξέρουμε οτι το κολλημα ειναι στα τελωνεια-ελτα... κάνουμε υπομονή και δεν βαράμε  claim με το παραμικρό γιατι ουτε σπιρτο δεν θα μας ξαναστειλουνε.

Για την ιστορία εγω παρέλαβα μετα απο 82 μέρες απο την παραγγελια. Σεπτεμβριο ειχε ξεκινησει το δέμα και ειχε μπει στην χώρα σε 10 μερες.

Παιδια απο οτι ακουω, ακομα και απο Αγγλια υπαρχουν τεραστιες

καθυστερησεις λογω υπερφορτωμενων ελληνικων τελωνειων.

Η Αγγλια εδω και πολλες δεκαετιες ειναι μελος της Ευρωπαικης Ενωσης. Καληνυχτα.

• Like 1
Δημοσ.

Ερρμμμ φυσικά και θα φταις εσύ! Ο πελάτης σε πλήρωσε για να του στειλεις το προιον. Αν δεν φτάσει ή κάνει μήνες να φτάσει εσυ φταις. Να επιλέγεις καλυτερους συνεργάτες για την αποστολη των προιόντων. Αυτά σε απόλυτες γραμμές και φαντάζομαι το αντιλαμβάνεσαι και συ.

Βεβαια επειδη ολοι ξέρουμε τι κωλοχανειο είμαστε... και ξέρουμε οτι το κολλημα ειναι στα τελωνεια-ελτα... κάνουμε υπομονή και δεν βαράμε  claim με το παραμικρό γιατι ουτε σπιρτο δεν θα μας ξαναστειλουνε.

Για την ιστορία εγω παρέλαβα μετα απο 82 μέρες απο την παραγγελια. Σεπτεμβριο ειχε ξεκινησει το δέμα και ειχε μπει στην χώρα σε 10 μερες.

Μάλλον κάνεις λάθος στη σκέψη σου για τους συνεργάτες.

Αυτό που συμβαίνει και συζητάμε δεν έχει σχέση με τη μεταφορική που μπορείς να επιλέξεις για να στείλεις, με το ταχυδρομείο (δεν μιλάμε για courier), ένα δέμα σαν πωλητής στο εξωτερικό. Από Ελλάδα, φυσικά, είναι μονόδρομος αφού υπάρχει μόνο ένα ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ).

Ο κινέζος, όμως, έχει εναλλακτικές λύσεις αποστολής, με πολλές μεταφορικές (ασιατικές, ευρωπαικές και άλλες) και όταν επιλέγει κάποια από αυτές, γνωρίζει τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης και τον γράφει στην ιστοσελίδα του. Με δεδομένο, όμως, ότι όλες αυτές οι μεταφορικές εξυπηρετούνται στην Ελλάδα από τα ΕΛΤΑ, είναι προφανές ότι, εάν τα ΕΛΤΑ έχουν πρόβλημα διαχείρισης και διεκπεραίωσης των δεμάτων, δεν φταίει ο πωλητής, αφού αυτός ΔΕΝ επέλεξε αυτή τη μεταφορική για την αποστολή.

Εάν σ' αυτό το (υπαρκτό) πρόβλημα προσθέσουμε ακόμη ένα, αυτό του τελωνείου, τότε το συνολικό πρόβλημα δεν διπλασιάζεται αλλά πολλαπλασιάζεται, με σκηνές όπως οι φωτο του υπαίθριου χώρου που έχουμε δει, και προφανώς, δεν έχει καμία ευθύνη ο πωλητής εάν το συγκεκριμένο κράτος του παραλήπτη αποφάσισε ξαφνικά να εφαρμόσει τους νόμους που ισχύουν από δεκαετίες.

Δημοσ.

Υπαρχει ομως πλεον το brexit, και ο εκτελωνισμος

και η δασμολογηση ειναι πλεον μεσα στα  ενδεχομενα.

Δεν εχει βγει ακομα ομως,οποτε τυπικα ειναι μεσα στην εε και δε περνανε τελωνειο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...