Προς το περιεχόμενο

Παρατημένο μηχανάκι

Chocobo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.Λοιπόν παιδία έχω θέμα.Είχα ένα μηχανάκι 125 κυβικά προ δεκαετίας το οποίο κόλησε και το παράτησα δίπλα στο σπίτι μου με σκοπό να το φτιάξω κάποια στιγμή.Τελικά μην τα πολυλογώ το παράτησα εκεί χρόνια , αγόρασα άλλο και το παλιό το πήρε κάποιος παλιατζής.Απο ηλιθιότητα δεν κατέθεσα ποτέ πινακίδες.

Όλα τα χαρτιά του οχήματος ήταν πάνω του.Πλέον δεν έχω τίποτα ούτε την πινακίδα θυμάμαι.

Προφανός αργά η γρήγορα θα έχω θέμα με το εν λόγω.

Οπότε όποιος ξέρει ας μου πεί τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω ώστε αρχικά να βρώ τα στοιχεία του οχήματος και στη συνέχεια να καταθέσω πινακίδες.Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν θα τσουξει πολυ.πας στο συγκοινωνιων της περιοχης σου,με χαρτι απο αστ.τμημα οτι εχασες ή σε εκλεψαν πινακιδες και αδεια,,βγαζεις καινουρια,νομιζω 30 οι πινακιδες,αν ειναι πρωτή αλλαγη,60 οι επομενες........η αδεια δεν νομιζω να κοστιζει....με τα καινουρια λοιπον,πας εφορια,πληρωνεις τα τελη που ειναι απληρωτα συν αλλα τοσα για προστιμο,και μετα πας σε μαντρά ανακυκλωσης και καταθετεις για ολικη....ουπς,δεν υπαρχει η μηχανη...μαλλον στο συγκοινωνιων θα το διαγραψεις ολικα....και να ελπιζεις να μην εχει γινει καμια παρανομια με το οχημα....

• Like 1

Συνήθως οι παλιατζήδες τα πάνε για ανακύκλωση. Εξάλλου όπως λες ήταν σαράβαλο.

Λάθος σου που το έδωσες σε παλιατζή πριν καταθέσεις πινακίδες και άδεια για διαγραφή.

Η μόνη εφικτή πλέον λύση περνάς πρώτα από Υπουργείο με την ταυτότητά σου να σου δώσει στοιχεία

αριθμό κυκλοφορίας - πλαισίου - κινητήρα.Θα τους πεις ότι δεν τα έχεις και θέλεις να κάνεις μήνυση 

για κλοπή.

Πας στην Αστυνομία δηλώνεις την κλοπή λέγοντας ότι το είχες σε ακινησία σε ένα χωράφι εδώ και 

10 χρόνια και πριν 10-15 μέρες (πάντως μέσα στο τελευταίο τρίμηνο) αντιλήφθηκε ότι άγνωστοι το

έχουν κλέψει μαζί με τις πινακίδες και την άδεια που ήταν πάνω.

Την κλοπή αντιλήφθηκες τώρα γιατί ήταν χαλασμένο το είχες παρατήσει και δεν είχες δώσει 

σημασία αυτά τα χρόνια αν ήταν εκεί.Θα σε κοιτάξουν λίγο περίεργα όταν τους πεις ότι 10 χρόνια

δεν έδωσες σημασία αν είναι εκεί  αλλά πες ότι τόχες ξεγράψει και δε σε ενδιέφερε. :-D

Με το χαρτί της Αστυνομίας πας Υπουργείο για διαγραφή και εφορία λέγοντας ότι ήταν χαλασμένο και

εγκαταλελειμένο 10 χρόνια,αν και όπως είπε και παραπάνω τα πρόστιμα για να τέλη δεν βλέπω να τα

γλυτώνεις.

Ευτυχώς που ήταν μηχανή με λίγα τέλη και δεν ήταν αυτοκίνητο να σου ζητάει η εφορία  και το δίπλα 

οικόπεδο. :P

Ωραια ευχαριστω.Εγω που ειναι Ηρακλειο Κρητης που απευθυνομαι που δεν υπαρχει υπουργειο εδω.?

Επισης μπερδεφτηκα αστυνομια παω πρωτα η στο υπουργειο για να βρω τα στοιχεια του οχηματος.?

Αυτό που λέει ο papoys.

Πήγενε αστυνομία και δήλωσε κλοπή της μοτό (μαζι με τα χαρτια της).

Πήγενε εφορία  (με το χαρτι που θα σου δώσει η αστυνομία) να κάνεις διαγραφή λόγο κλοπής (λογικά θα πλερώσεις  προηγούμενα χρωστούμενα) και τέλος.

Ωραία απλά εδώ δεν έχουμε υπουργεία κλπ κλπ έχουμε το μηχανολογικό , λογικά αυτό θα κάνει δουλειά.Τηλέφωνα που πήρα να ρωτήσω δεν σήκωνε κανείς οπότε απο Δευτέρα πάω απο κεί.

Για να καταλάβω την σειρά καλά.

Πάω εκεί και ζητάω να μου εκδώσουν ξανά την άδεια καθώς την θέλω για να κάνω μήνυση για κλοπή.

Αφού μου την εκδώσουν πάω στην αστυνομία και κάνω δήλωση κλοπής και με το χαρτί που μου δίνουν πάω εφορία και ζητάω διαγραφή λόγο κλοπής.Πληρώνω το ανάλογο πρόστιμο και τέλος.?

Πινακίδες που δεν έχω.? Πρέπει να βγάλω.?

Ωραια ευχαριστω.Εγω που ειναι Ηρακλειο Κρητης που απευθυνομαι που δεν υπαρχει υπουργειο εδω.?

Επισης μπερδεφτηκα αστυνομια παω πρωτα η στο υπουργειο για να βρω τα στοιχεια του οχηματος.?

Πήγαινε Αρκαλοχώρι, όχι Ηράκλειο. Θα ξεμπερδέψεις υπερβολικά πιο γρήγορα. Έτσι το κάναμε με ένα φίλο για μεταβίβαση μηχανής προ καιρού.

Πήγαινε Αρκαλοχώρι, όχι Ηράκλειο. Θα ξεμπερδέψεις υπερβολικά πιο γρήγορα. Έτσι το κάναμε με ένα φίλο για μεταβίβαση μηχανής προ καιρού.

Αρκαλοχωρι ; λιγα παραπανω στοιχεια φιλε μου δεν εχω ξαναπαει εκει εχει εκει αντιστοιχο μηχανολογοκου ;

Έχει μηχανολογικό στο Ηράκλειο, αλλά και στο Αρκαλοχώρι. Σε όποιο και να πας είναι το ίδιο. Απλά στο Ηράκλειο σου κλείνουν ραντεβού μετά από μέρες. Στο Αρκαλοχώρι πηγαίνεις χωρίς ραντεβού και τελειώνεις την ίδια ημέρα, εάν φυσικά πας πρωί.

Για να ξερουν οσοι εχουν ιδιο θεμα.Πηγα μηχανολογικο και ο υπαλληλος μου λεει δεν μπορω να βρω το οχημα χωρις να μου πεις αριθμο κυκλοφοριας.Απαραδεκτο απλα.Μια λογιστρια ομως που ακουσε την συνομιλια μας μου λεει να μπω στο taxis και πως στην ενοτητα τα οχηματα μου στην αεδε φαινονται τα στοιχεια.Ειχε δικιο φυσικα τα βρηκα και δεν ξαναπηγα μηχανολογικο.

Αμεσως ασφαλεια οπου εκει σε αντιθεση με το μηχανολογικο και μονο με ταυτοτητα τα βρηκε ολα ο υπαλληλος.

Για να ξερουν οσοι εχουν ιδιο θεμα.Πηγα μηχανολογικο και ο υπαλληλος μου λεει δεν μπορω να βρω το οχημα χωρις να μου πεις αριθμο κυκλοφοριας.Απαραδεκτο απλα.Μια λογιστρια ομως που ακουσε την συνομιλια μας μου λεει να μπω στο taxis και πως στην ενοτητα τα οχηματα μου στην αεδε φαινονται τα στοιχεια.Ειχε δικιο φυσικα τα βρηκα και δεν ξαναπηγα μηχανολογικο.

Αμεσως ασφαλεια οπου εκει σε αντιθεση με το μηχανολογικο και μονο με ταυτοτητα τα βρηκε ολα ο υπαλληλος.

Mάλλον ξέχασες σε ποια χώρα ζείς. Καθόλου απαράδεκτο να θυμάσαι τον αριθμό κυκλοφορίας. Απλά έτυχες σε δ.υ. που δεν ήθελε να εξυπηρετήσει.

Mάλλον ξέχασες σε ποια χώρα ζείς. Καθόλου απαράδεκτο να θυμάσαι τον αριθμό κυκλοφορίας. Απλά έτυχες σε δ.υ. που δεν ήθελε να εξυπηρετήσει.

Εγω εχω αλλαξει 4 παπακια,2μηχανες και 3 αυτοκινητα και σχεδον δε θυμαμαι αυτα που οδηγαω τωρα,με ρωτανε πινακιδα και λεω του προηγουμενου.

Αυτο με τα bold ισχυει 100%,απλα δε γουσταρε ο μαν.

Δεν ξερω κατα ποσο θα πρεπει να πληρωσει τα προηγουμενα χρωστουμενα,ας μας πει ο TS οταν θα παει εφορια για να ξερουμε και εμεις.

Για να εξηγήσω όλη την ιστορία.Στο taxis φαινόταν μόνο τα οχήματα που έχω στην κατοχή μου τώρα , οπότε δεν έβγαζα άκρη.

Μετά θυμήθηκα πως τότε ήμουν πολύ μικρός για να ήταν η άδεια στο όνομα μου.Μιλάμε για πάνω απο 10 χρόνια.

Θυμήθηκα πως το μηχανάκι ήταν στο όνομα της μάνας μου και με έπιασε περισσότερο άγχος γιατί δεν θέλω να τρέχω την γυναίκα για δικές μου μαλακίες.

Μπήκα και στο δικό της taxis και ούτε σε αυτήν φαινόταν το όχημα.Εκεί κάπου λέω θα έχει γίνει μαλακία κατά την αλλαγή στοιχείων της καθώς πήρε ελληνική υπηκοότητα μόλις πρίν ένα χρόνο και ίσως να ξέχασαν ή δεν ξέρω και γω τι να το περάσουν το όχημα.

Οπότε όπως είπα πάνω πήγα ασφάλεια(για να ξέρουν και τα παιδιά αν το όχημα έχει διαγραφεί τότε δεν εμφανίζεται στο taxis)

Πήγα να το δηλώσω ως κλεμμένο, του είπα του αξιοματικού πως δεν έχω στοιχεία και απόσο θυμάμαι ήταν στο όνομα της μάνας μου.

Του έδωσα το ονοματεπώνυμο της στα παλιά στοιχεία λατινικά και το βρήκε.Τότε μου είπε πως εκεί φαίνεται να έχει οριστική διαγραφή και δεν εκκρεμεί τίποτα για το εν λόγω όχημα.

Το αστείο είναι πως η μάνα μου μέχρι να θυμηθεί πως όντως κάποια στιγμή είχε πάει και είχε καταθέσει πινακίδες τα είχα κάνει όλα αυτά.

Οπότε τσάμπα τρέξιμο.Συγνώμη.Τουλάχιστον ελπίζω απο αυτά να βοηθηθεί κάποιος άλλος.

Πάντως απο ότι ρώτησα το πρόστιμο πρεπει να είναι τα τέλη τον χρόνων που είναι απλήρωτα επί δύο.Οπότε για το εν λόγω 19-20 ευρώ επί κοντά 10-11 χρόνια γύρο στα 400 ευρώ.Τώρα δεν ξέρω αν με κάνα διακανονισμό κλπ βγεί λιγότερο.

Τι διακανονισμό εφόσον δε φαίνεται πουθενά το όχημα δε πληρώνεις τίποτα. Βγάλε και μια εκτύπωση επίσημη ποια οχήματα σου ανήκουν κ τέλος. Και να σου βγάλουν κάτι μετά τους γράφεις κανονικά. Το μηχανάκι αυτό ή έχει γίνει λίπασμα σιδήρου για τα φυτά ή ξυραφάκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...