teoepi2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 θέλω να δουλέψει ένα πρόγραμμα αλλά δεν έχει setup κτλ παρά μόνο αρχεία/κώδικα τα οποία πρέπει να γίνουν compile σε linux environment κι ελπίζω πως το τελικό πρόγραμμα θα παίζει σε windows εγώ είμαι ανίδεος από θέματα linux και θέματα προγραμματισμού/compiling κτλ αλλά θεωρητικά το μόνο που χρειάζομαι είναι να μπω σε linux να εκτελέσω μερικές συγκεκριμένες εντολές και τέλος οπότε λέω να το προσπαθήσω και μετά βλέπουμε αν θα παίξει σε windows το τελικό προϊόν οπότε ψάχνω για τον πιο απλό τρόπο, free, με minimium γνώσεις/settings για να τρέξω linux σε κάποιο vm στα windows χωρίς να γίνει κάποιο restart αν αυτό είναι δυνατόν, τι προτείνετε; κάποιο setup θα χρειαστεί γιατί το linux χρειάζεται να μπει internet για να πάρει αυτά που θα κάνει compile ευχαριστώ πολύ
madx2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δοκίμασε με virtualbox https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads 1
jim_p Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Αν κανεις ενα προγραμμα compile στο λινουξ, θα χτιστει με τις βιβλιοθηκςε της εκαστοτε διανομης που θα βαλεις και θα παιζει μονο σε λινουξ. Εκτος αν ειναι σε καποια γλωσσα που ειναι cross-platform, πχ java. Αν δεν θες να μπλεξεις με το στησιμο, τη ρυθμιση κλπ του virtual machine που θα στησεις, παρε ενα στημενο απο το osboxes.org. 1
teoepi2 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 ευχαριστώ πολύ παιδιά Αν κανεις ενα προγραμμα compile στο λινουξ, θα χτιστει με τις βιβλιοθηκςε της εκαστοτε διανομης που θα βαλεις και θα παιζει μονο σε λινουξ. Εκτος αν ειναι σε καποια γλωσσα που ειναι cross-platform, πχ java. Αν δεν θες να μπλεξεις με το στησιμο, τη ρυθμιση κλπ του virtual machine που θα στησεις, παρε ενα στημενο απο το osboxes.org. ωραίος ευχαριστώ, ναι από ότι βλέπω η γλώσσα είναι cross platform, το προγραμματάκι σίγουρα το χουν χρησιμοποιήσει σε windows αλλά δεν ξέρω αν έγινε με τα αρχεία και τις οδηγίες που έχω κι εγώ ή αν αυτός που το κανε ξέρει προγραμματισμό και έκανε κάποια τροποποίηση/το γραψε από την αρχή (μερικά functions για μετατροπή αρχείων είναι δεν είναι κάτι ιδιαίτερο)
jim_p Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Για ποσταρε ενα λινκ, αν επιτρεπεται, με το προγραμμα που λες.
teoepi2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 δεν γίνεται τίποτα, τόσες μέρες δεν έχω προχωρήσει καθόλου ακόμη παλεύω να το στήσω κι έχω νευριάσει με το θέμα - με virtualbox μου πετάει error που αναφέρει ότι χρειάζεται reboot που δεν μπορώ να κάνω δοκίμασα hibernate αντί reboot αλλά δεν προχωράει, έψαξα κανά δυο μέρες για λύσεις αλλά δεν βρήκα οπότε το ξεχνάμε - με vmware στήνω vm αλλά δεν παίζουν τα vmware-tools για κάποιο λόγο, εκεί έχω κολλήσει τόσες μέρες τώρα αν έχετε καμμιά συμβουλή καλοδεχούμενη αν και το πρόβλημα με τα vmware-tools είναι ομιχλώδες, δεν υπάρχει κάποιο error ή κάτι που να πήγε στραβά στην εγκατάσταση οπότε δεν ξέρω πως θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος πιθανόν το vmware να χρειάζεται κι αυτό reboot μετά την εγκατάσταση, δεν ξέρω (για το host μιλάμε έτσι)
Left13S Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Για το vmware player 1.Κατεβασε ubuntu 32bit σε iso 2.Πας create new vm και βαζεις στο install disk image το iso που κατεβασες http://theholmesoffice.com/installing-ubuntu-in-vmware-player-on-windows/ 1
teoepi2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 ευχαριστώ αλλά δουλεύω με osboxes - είσαι σίγουρος πως χρειάζεται να στήσω κάτι από αυτά για να παίξουν τα vmware tools σε έτοιμο image από osboxes; γιατί στον οδηγό τους δεν αναφέρουν τίποτα τέτοιο και από ότι βλέπω πρέπει να είναι ήδη στημένα όλα αυτά με εξαίρεση το apache που δεν το βλέπω πουθενά στο file system
Left13S Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Για την εγκατασταση των vmware tools εκανες οτι λεγε στο guide τους και δεν πετυχε;Κολλησες καπου; Δεν εχεις εξηγησει αναλυτικα τι θες να χρησιμοποιησεις και για ποιον λογο, ωστε να σε βοηθησουμε καλυτερα. 1
teoepi2 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2017 όπως έγραψα και πριν είμαι με vmware, έχω εγκαταστήσει/συνδέσει vm με linux image (δοκίμασα δύο) από το osboxes.org και πάνω του τα vmware tools όμως τα vmware tools δεν παίζουν, τι άλλο να εξηγήσω; και οι δύο εγκαταστάσεις και ρυθμίσεις έγιναν επιτυχώς χωρίς error και βάσει του οδηγού τους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα