Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Έγινε αναβάθμιση της γραμμής μου σε vdsl από την Forthnet και μου έδωσαν το κλασικό zte 168. Το μόντεμ λόγω της μικρής μου είναι ψηλά σε ράφι. Στο σαλόνι έχω τον αποκωδικοποιητή της nova καθώς και ps4. Το λάπτοπ είναι απομονωμένο σε άλλο δωμάτιο πάνω σε ράφι (ναι, ναι, πάλι λόγω της μικρής). Επειδή θέλω να συνδέσω τον αποκωδικοποιητή για το on-demand, κι επειδή μέσω wifi η ταχύτητα πέφτει στο λάπτοπ (ιδανικά βλέπω ταχύτητα περίπου 2 MB/sec κι αυτό όχι πάντα), τι είναι καλύτερο να πάρω;

Εχω δει τα εξής devolo:

https://www.eurosupplies.com.gr/?cat=9&subcat=30&product=28468&utm_source=skroutz.gr&utm_campaign=Price+Comparison&utm_medium=cpc&utm_content=textlink&utm_term=Devolo+Powerline+500+duo+Network+Kit+adapters+09121

(Είναι αλήθεια τρία; Γιατί στη σελίδα της εταιρίας τα βρίσκω διπλά μόνο και reviews στο youtube βλέπω μόνο αυτά με το wifi).

Ή αυτό εδώ:

https://www.kotsovolos.gr/site/computing/networking/modems-routers/166082-tp-link-archer-vr400

δυνατότητα να συνδεθούν απευθείας οι συσκευές με καλώδιο που θα ήταν το ιδανικό, δεν υπάρχει δυστυχώς.

Το ρεύμα είναι τριφασικό, η τηλεόραση, η κονσόλα, ο αποκωδικοποιητής και το μόντεμ είναι στην ίδια γραμμή, ο υπολογιστής δεν γνωρίζω. Στο κοντινό μέλλον θα προστεθεί κι ένα tv box μάλλον.

Σε λεφτά δεν θέλω να ξεφύγω παραπάνω από τα 50-70 που έγραψα.

Δημοσ.

Στο τριφασικό τα πράγματα είναι διαφορετικά και αν θέλεις devolo πρέπει να βρεις τα κατάλληλα.

Σε άλλα powerline η κατάσταση είναι χειρότερη για τριφασικό.

Δημοσ.

Εννοώ, να εξυπηρετούν τις συνδέσεις που θέλεις.

Στο τριφασικό, το πρόβλημα είναι ότι είναι πιθανό σε διαφορετικά δωμάτια να περνάνε διαφορετικές φάσεις και όχι στην ίδια φάση, όπως λειτουργούν τα περισσότερα powelines.

Τα devolo καλύπτουν αυτό το θέμα.

Δημοσ.

Επειδή η αγορά ενός powerline σε σπίτι με τριφασικό είναι ένα ρίσκο, προτείνω να βρεις από κάποιο φίλο, γνωστό κλπ ένα σετ και, αν κάνει αυτό που θέλεις, αγοράζεις.

Δημοσ.

@oykas2001

Καλησπέρα, εγώ χρησιμοποιώ εδώ και πέντε χρόνια, τα devolo αυτά https://www.devolo.com/gr/Products/dLAN-500-duo, σε σπίτι με τριφασικό ρεύμα, χωρίς κανένα πρόβλημα, επισημαίνω δε ότι το σπίτι είναι κατασκευής του 1986. Να αναφέρω όμως ότι, δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο παρά μόνο μοιράζω internet και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, δηλ δεν χρησιμοποιώ αποκωδικοποιητές, δεν κάνω video streaming κλπ.

Θεωρώ ότι μπορείς να προχωρήσεις άφοβα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραία, θα τα παραγγείλω και βλέπουμε. Αποκωδικοποιητής και κονσόλα δεν έχουν τρελές απαιτήσεις και φαντάζομαι θα είναι εντάξει. Στον υπολογιστή τώρα αν μου δώσει παραπάνω κακώς. Αλλιώς κατά γιορτές ίσως χτυπήσω και το μόντεμ που αναφέρω.

Είναι όντως τρία μαζί που δείχνει;

Επεξ/σία από oykas2001
Δημοσ.

Ενημέρωση: παρέλαβα τα devolo που αναφέρω. Στήσιμο σε ένα λεπτό χωρίς κόπο. Ταχύτητα στον υπολογιστή που είχε πρόβλημα με το wifi: 45,60 down 4,57 up, οπότε μια χαρά. Και οι υπόλοιπες συσκευές που αναφέρω παίζουν οκ.

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια παιδιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...