Προς το περιεχόμενο

Πως γραφω 5.1 ηχο

adi32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερει κανεις αν μπορω να γραψω ενα mp3 ετσι ωστε να ακουγεται σε συστημα 5.1 αλλα στα rear ηχεια να ακουγεται stereo σαν τα front?

Γενικοτερα ειναι δυνατον να γραψω ηχους και να καθοριζω τι θα ακουγεται απο καθενα απο τα 5 ηχεια?

Δημοσ.

Αν θυμάμαι καλά, το Sonar XL έχει δυνατότητα να γράφεις στα κανάλια της κάρτας ήχου έτσι ώστε να έχεις διαφορετικούς ήχους ανά κανάλι (όπως φαντάζομαι και με άλλα sound studio προγράμματα όπως Cubase).

Τώρα τα mp3 είναι στερεοφωνικά αρχεία οπότε δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θες. Πήγαινε σε AC3.

Δημοσ.

eyxaristw file mou

telika dokimasa to Soft Encode me to opoio dialegeis ta 5 arxeia wav kai ta metatrepei se ac3

twra ayto pws mporw na to grapsw se cd ?

kati allo : pws mporw na diaxwrisw left - right channels apo ena wav h ena mp3?

Δημοσ.

Να το γράψεις σε CD?

Σύμφωνα με το πρότυπο του Audio CD, δεν μπορείς να έχεις παραπάνω από 2 κανάλια στο cd. Τώρα σύμφωνα με τα πρότυπα του SACD και του DVD Audio μπορείς, αλλά δεν έχω υπόψη μου κάποιο πρόγραμμα για να φτιάχνει είτε SACD είτε DVD Audio. Οπότε η μόνη λύση είναι η αναπαραγωγή του AC3 αρχείου από τον υπολογιστή σου...

Δημοσ.

telika ki omos ginetai !

afou enwseis ta 5 wav me to Soft Encode to swzeis se dolby digital.wav to grafeis kanonika se audio cd kai paizei alla mono se dvd player !

(an pas na to anoikseis sto pc akougetai mono thoryvos)

Δημοσ.

Το πρότυπο RedBook στο οποίο βασίζεται το CompactDiscDigitalAudio, όπως είπα δεν υποστηρίζει πάνω από 2 κανάλια ήχου. Τώρα με την πατέντα αυτή (η οποία ακούγεται μια χαρά) απλά δεν φτιάχνεις AudioCD αλλά κάτι άλλο το οποίο απλά είναι γραμμένο σε μέσο AudioCD...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...