Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας γνωστός μου διαμένει σε μία 3ροφη μεζονέτα πολυτελείας κτισμένη σε επίπεδα.

Έχει ένα απλό router που βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο αλλά λόγο της κατασκευής οι χώροι είναι τεράστιοι και φυσικά το wifi ίσα που καταφέρνει να καλύψει τον μισό χώρο εκεί που είναι.

Για καλώδια κλπ κατασκευές το ξεχνάμε καθώς το σπίτι είναι design με περίεργο σχήμα και όταν είχε φτιαχθεί δεν υπήρξε πρόβλεψη για δίκτυο.

Θέλουμε λοιπόν να επεκτείνουμε το wifi έτσι ώστε να καλύψει και τα 3 επίπεδα αλλά και εξωτερικά τον κήπο και την πισίνα που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από το κτίριο σε λίγο ποιό χαμηλό επίπεδο.

Το σπίτι είναι κτισμένο λίγο ποιό έξω από μια επαρχιακή πόλη και το ADSL (ΟΤΕΝΕΤ) που φτάνει μέχρι εκεί είναι σχετικά της πλάκας αλλά οι ιδιοκτήτες το θέλουν απλά και μόνο για τα βασικά. (browsing, emails, fb, youtube, κλπ)

Για το σπίτι σκέφτηκα την λύση του powerline και θα ήθελα να μου προτείνεται ποιές συσκευές να πάρω.

Θα χρειαστώ 3 συσκευές, μία κεντρική και 2 που θα υλοποιούν 2 δίκτυα wifi στα άλλα επίπεδα.

Για τον έξωτερικό χώρο δεν ξέρω τί να κάνω, στον χώρο της πισίνας υπάρχουν μεν μπρίζες για powerline αλλά λόγο του κλίματος (πολύ υγρασία) καλό θα ήταν να μην μπεί κάτι τέτοιο εκεί.

Μάλλον χρειάζεται ένα δυνατό wifi access point στο μεσαίο επίπεδο που να φτάνει μέχρι το σημείο εκεί.

- δεν γνωρίζω αν το κτίριο έχει τριφασικό δίκτυο και δεν μπορεί να μας βοηθήσει κανένας σε αυτό

- είναι σχετικά μακρυά οπότε οποιαδήποτε λύση πρέπει να είναι του τύπου στήνω κ ξεχνάω.

- το κόστος δεν είναι θέμα αλλά να ΜΗΝ ξεφύγουμε υπερβολικά.

Προτάσεις ;;;

Δημοσ.

- δεν γνωρίζω αν το κτίριο έχει τριφασικό δίκτυο και δεν μπορεί να μας βοηθήσει κανένας σε αυτό

Για αυτό θα δεις τον λογαριασμο της δεή και ανάλογα το πάγιο θα δεις αν έχει τριφασικό ή όχι (λογικά γι ατόσο μεγάλο σπίτι θα είναι τριφασικό)

Από powerline μόνο devolo.

Εχω βάλει από τον τρίτο που μένω και στο γκαραζ που είναι ισόγειο στον ίδιο δίκτυο ρευματος πιάνει μια χαρά.

Θα βάλει το κεντρικό δίπλα στο ρουτερ και τα ασύρματα όσα και οόπυ χρειάζονται για να καλύψει τα μέρη που θέλει δίκτυο.

Αν στον κήπο η κοντά στην πισίνα έχει μπρίζα ίσως και να δουλέψει και εκεί αφού το δίκτυο ρευματος είναι κοινό για όλο το σπίτι αλλά θα θέλει δοκιμή για να σιγουρευτεί.

Δημοσ.

Google Wifi και έλυσε το πρόβλημα του. Ότι καλύτερο έχω αγοράσει και πανεύκολο στην εγκατάσταση.

• Like 1
Δημοσ.

Μια λυση ειναι wifi mesh network, οπως το google wifi που προτεινε ο Neg. Προσωπικα δεν εχω καλη εμπειρια απο wifi repeaters, αλλα οντως εχουν ακουστει παρα πολυ καλα λογια για το google wifi τις αλλες νεες επιλογες για mesh. Αλλη λυση ειναι συνδυασμος powerline και wifi access points

Δημοσ.

3 πατη μεζονέτα πολυτελείας, με πισίνα και κήπο και να μη ξεφύγουμε σε κόστος ... μάλιστα.

κοντά στο router powerline με passtrhough

στα δυο επιπεδα powerline με wifi

στον κήπο πισίνα εξωτερική κεραία-access point πακτωμένη σε σταθερό σημείο (μπαλκόνι, παραθυρο, ο,τι βολευει.)

Θελει τα παρακατω όσον αφορα powerlines (τιμες και μαγαζί ενδεικτικά, μπορεις να τα βρεις αλλου πολύ φθηνότερα)

http://www.e-shop.gr/devolo-dlan-500-av-wireless-starter-kit-p-PER.612625

http://www.e-shop.gr/devolo-dlan-1200-wifi-ac-powerline-single-adapter-p-PER.612677

Οσον αφορα την εξωτερική κεραία και αν χρειαζεται αλλο access point, η επιλογή εξαρτάται απο διαφορες παραμετρους (θεση, αποσταση, θεση router, κλπ). 

Δημοσ.

3 πατη μεζονέτα πολυτελείας, με πισίνα και κήπο και να μη ξεφύγουμε σε κόστος ... μάλιστα.

Οσον αφορα την εξωτερική κεραία και αν χρειαζεται αλλο access point, η επιλογή εξαρτάται απο διαφορες παραμετρους (θεση, αποσταση, θεση router, κλπ). 

Για τα powerlines από ότι είδα όλοι προτείνεται τα devolo οπότε μάλλον κλείσαμε με αυτά. :)

Για τον εξωτερικό χώρο νομίζω ότι και ένα κανονικό access point με ισχυρή κάλυψη wifi θα κάνει δουλειά χωρίς έξτρα κεραίες καθώς το router του OTE είναι σε πολύ καλό σημείο και υπάρχει μία τεράστια μπαλκονόπορτα ακριβώς δίπλα του που βλέπει κήπο και πισίνα.

Η απόσταση είναι σκάρτα 20 μέτρα και περίπου 3 μέτρα ποιό χαμηλά στο ύψος αλλά με σταδιακή κλίση.

Nα δώ κάτι σε TP-Link ;;;

Δημοσ.

Για τα powerlines από ότι είδα όλοι προτείνεται τα devolo οπότε μάλλον κλείσαμε με αυτά. :)

Για τον εξωτερικό χώρο νομίζω ότι και ένα κανονικό access point με ισχυρή κάλυψη wifi θα κάνει δουλειά χωρίς έξτρα κεραίες καθώς το router του OTE είναι σε πολύ καλό σημείο και υπάρχει μία τεράστια μπαλκονόπορτα ακριβώς δίπλα του που βλέπει κήπο και πισίνα.

Η απόσταση είναι σκάρτα 20 μέτρα και περίπου 3 μέτρα ποιό χαμηλά στο ύψος αλλά με σταδιακή κλίση.

Κοίταξε να δεις, για τόσο μεγάλο σπίτι και αν δεν υπάρχει θέμα οικονομικό, επενδύστε σε Google Wifi, εγώ είχα θέμα με το ασύρματο στο καινούργιο το διαμέρισμα, αν και δεν είναι μεγάλο, το σήμα έξω από το σαλόνι ήταν πολύ ασθενές. Πήρα που λες το Google Wifi κομματάκι τσιμπημένο στην τιμή, αλλά έλυσα το πρόβλημα μου πλέον έχω φουλ σήμα παντού μέχρι και έξω από το σπίτι στον δρόμο και μένω στον δεύτερο όροφο. Έχει πακέτο με 3 Google Wifi στα 450€ η Google, εγώ με ένα μόνο κάλυψα 60 τ.μ. και φτάνει μέχρι κάτω στον δρόμο το σήμα.

Δημοσ.

Να δεις, είναι τιμια στα λεφτά που ζητάνε. 

Απλως οτι δεις (devolo ή tplink) φρόντισε να ειναι 1000αρια και πάνω

Δημοσ.

Τριώροφη μεζονέτα πολυτελείας, με πισίνα και κήπο..

Και συζητάμε λύσεις με Powerline.. 

Google Wifi ειναι το μινιμουμ που πρέπει να δειτε

.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δομημένη καλωδίωση ήθελε κανονικά με άνοιγμα κουτιών κι αλλαγή υπάρχουσας καλωδίωση με διπλό UTP, ένα για LAN κι ένα για τηλεφωνία...

• Super Moderators
Δημοσ.

Από αυτό πάντως "Για καλώδια κλπ κατασκευές το ξεχνάμε καθώς το σπίτι είναι design με περίεργο σχήμα και όταν είχε φτιαχθεί δεν υπήρξε πρόβλεψη για δίκτυο." μου δίνει την εντύπωση ότι δεν θέλει να φαίνονται εξωτερικά.

Αν περνάνε από τους κλασικούς σωλήνες που περνάει η υπάρχουσα καλωδίωση υποθέτω ότι δεν θα έχει πρόβλημα

Δημοσ.

δεν υπαρχει περιπτωση 3πατη μεζονετα κια να μην μπορεις να περασεις καλωδιο πουθενα.... 

ασε που σε τετοιο εργο μπορει να εχουν ηδη περαστει καλωδια

απλα θελει λιγο ψαξιμο και μετα εξεταζεις τις λυσεις  powerline

Δημοσ.

Έφοσον το σπίτι έχει χτιστει μετά το 2000 θα έχει καλώδιο utp στις πρίζες τηλεφώνου. Μπορείς να τις κάνεις πρίζες Ethernet και να έχεις αξιόπιστο δίκτυο χωρίς εξωτερικά καλώδια.

Δημοσ.

Έφοσον το σπίτι έχει χτιστει μετά το 2000 θα έχει καλώδιο utp στις πρίζες τηλεφώνου. Μπορείς να τις κάνεις πρίζες Ethernet και να έχεις αξιόπιστο δίκτυο χωρίς εξωτερικά καλώδια.

Το σπίτι κτίστηκε το 1992, δεν έχει τέτοιες ευκολίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...