George! Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Έχω πάρει το συγκεκριμένο router αλλά δεν το έχω συνδέσει ακόμα και θα ήθελα να μάθω πως γίνεται η συνδεσμολογία και τι παραπάνω θα μου προσφέρει σε σχέση με το modem/router του παρόχου, εκτός από την εμβέλεια του wifi και τον downloader(που νομίζω πως έχει).
BrocasHelm Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Σοβαρό qos (ακόμα κάνω tests εγώ αλλά ως τώρα κακά τα πάει), gigabit Ethernet και ac wifi, openvpn, guest wifi, γενικά έχει διαφορά καλούδια. Η εμβέλεια όμως είναι μεγάλο πλεονέκτημα. Πες λεπτομέρειες τι modem έχεις να σου πούμε για την συνδεσμολογία. Ιδεατά κοιτάς να υποστηρίζει bridge mode ή pppoe passthrough ώστε να κάνει όλη τη δουλειά το r7000. 1
BrocasHelm Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Αυτό νομίζω γυρνάει σε bridge μέσα από το μενού. Συνδέεις ένα ethernet καλώδιο από μια LAN θύρα του Thompson στην WAN του R7000. Ενεργοποιείς το bridge mode στο Thompson, το οποίο αυτό που κάνει είναι να γυρνάει το Thompson αποκλειστικά και μόνο σε modem (δεν έχει NAT, DHCP κλπ). Πλέον όλα γίνονται μέσω του R7000. Το βάζεις αυτό να συνδέεται στον πάροχό σου με PPPOE με τα credentials που έχεις (ή κάτι τυχαίο ανάλογα με τον πάροχο), παίρνει το ίδιο το R7000 public IP και πλέον κάνεις τα πάντα από εκεί χωρίς ταλαιπωρία με διπλά port forwarding πχ. Κοίταξα μην βρω κάποιο tutorial εδώ στο insomnia που να λέει αναλυτικά το πως γίνεται η σύνδεση και δεν βρήκα. Ίσως κάποιος άλλος να έχει να δώσει κάποιο link. Πάντως δεν είναι κάποια τρομερά πολύπλοκη διαδικασία. 2
paparen Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Αν το εχεις αγορασει ηδη ειναι πραγματικα κριμα να καθεται στο κουτι του. Εχεις ferrari στο γκαραζ και τριγυρνας με trabant.
George! Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Αυτό νομίζω γυρνάει σε bridge μέσα από το μενού. Συνδέεις ένα ethernet καλώδιο από μια LAN θύρα του Thompson στην WAN του R7000. Ενεργοποιείς το bridge mode στο Thompson, το οποίο αυτό που κάνει είναι να γυρνάει το Thompson αποκλειστικά και μόνο σε modem (δεν έχει NAT, DHCP κλπ). Πλέον όλα γίνονται μέσω του R7000. Το βάζεις αυτό να συνδέεται στον πάροχό σου με PPPOE με τα credentials που έχεις (ή κάτι τυχαίο ανάλογα με τον πάροχο), παίρνει το ίδιο το R7000 public IP και πλέον κάνεις τα πάντα από εκεί χωρίς ταλαιπωρία με διπλά port forwarding πχ. Κοίταξα μην βρω κάποιο tutorial εδώ στο insomnia που να λέει αναλυτικά το πως γίνεται η σύνδεση και δεν βρήκα. Ίσως κάποιος άλλος να έχει να δώσει κάποιο link. Πάντως δεν είναι κάποια τρομερά πολύπλοκη διαδικασία. Μήπως αυτό που πρέπει να κάνω είναι η παρακάτω διαδικασία; https://www.youtube.com/watch?v=Vs6x9FW7Rqw
dancer_69 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Και για ποιο λόγο να το συνδέσει μέσω του 585v8 και όχι απ' ευθείας. Δε λειτουργεί σκέτο?
cirith Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Αυτό νομίζω γυρνάει σε bridge μέσα από το μενού. Συνδέεις ένα ethernet καλώδιο από μια LAN θύρα του Thompson στην WAN του R7000. Ενεργοποιείς το bridge mode στο Thompson, το οποίο αυτό που κάνει είναι να γυρνάει το Thompson αποκλειστικά και μόνο σε modem (δεν έχει NAT, DHCP κλπ). Πλέον όλα γίνονται μέσω του R7000. Το βάζεις αυτό να συνδέεται στον πάροχό σου με PPPOE με τα credentials που έχεις (ή κάτι τυχαίο ανάλογα με τον πάροχο), παίρνει το ίδιο το R7000 public IP και πλέον κάνεις τα πάντα από εκεί χωρίς ταλαιπωρία με διπλά port forwarding πχ. Κοίταξα μην βρω κάποιο tutorial εδώ στο insomnia που να λέει αναλυτικά το πως γίνεται η σύνδεση και δεν βρήκα. Ίσως κάποιος άλλος να έχει να δώσει κάποιο link. Πάντως δεν είναι κάποια τρομερά πολύπλοκη διαδικασία. Μήπως γνωρίζεις εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος που μας διαβάζει τις αντίστοιχες ρυθμίσεις για το Netfaster 3; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
chios Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Και για ποιο λόγο να το συνδέσει μέσω του 585v8 και όχι απ' ευθείας. Δε λειτουργεί σκέτο? Και πως θα δουλέψει σκέτο χωρίς μόντεμ;; το netgear είναι ρουτερ.
StormGr Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Παιδια μια βοήθεια παρακαλώ.Έκανα το thomson 585 σε bridge ,σύμφωνα με το βιντεακι.Πάω να συνδέσω το netgear ,και λέειPptp internet connection detectedΚαι λέει να βάλω τα στοιχείαUser namePasswordIdle time outMy up addressSubnet maskServer address αυτό το εχει συμπλρωμενο μόνο τουGateway up addressΤι να βάλω;; σε όλα αυτά ???? Εdit Λοιπον καταφερα να μπω στο ρουτερ παρακαμπτωντας το smart wizard στην αρχη και λεγωντας οτι θα τα βαλω χειροκινητα. Εκει μεσα μου θυμηθηκα οτι εβαζα PPPoE στο παλιο ρουτερ. Το γυρισα και ετσι καταεφρα και συνδεθηκα στο ιντερνετ μετα απο 2 ωρες προσπαθειας... Θα επανελθω με ερωτησεις αργοτερα Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2017 από StormGr
dancer_69 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Και πως θα δουλέψει σκέτο χωρίς μόντεμ;; το netgear είναι ρουτερ. Γράψε λάθος Νόμιζα ότι ήταν modem/router.
cirith Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Στο Netfaster τα πράγματα ήταν πολύ εύκολα. Στο WAN του Netfaster επέλεξα "Bridged 1394" (αν θυμάμαι καλά τον αριθμό), μετά συνέδεσα την 1η LAN του Netfaster με την WAN του Netgear και άφησα τον wizard του Netgear να κάνει τα μαγικά του (έδωσα μόνο username και password σύνδεσης, που στην Wind είναι και τα δύο ο αριθμός τηλεφωνικής σύνδεσης).
StormGr Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2017 Λοιπον εχω συνδεσει το Netgear πανω στο thomson. Ολα καλα αλλα πλεον δεν μπορω να δω τα σταττιστικα της γραμμης μου. Ο παλιος 192.168.1.254 που οδηγουσε στο thomson πλεον δεν οδηγει πουθενα, δεν φορτωνει τπτ στην σελιδα. Καμια ιδεα πως να μπω και δω τα στοιχεια της γραμμης μου;
rfc Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 για βαλε ακομη ενα λαν to λαν καλωδιο μεταξυ τους.
George! Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2017 Λοιπον εχω συνδεσει το Netgear πανω στο thomson. Ολα καλα αλλα πλεον δεν μπορω να δω τα σταττιστικα της γραμμης μου. Ο παλιος 192.168.1.254 που οδηγουσε στο thomson πλεον δεν οδηγει πουθενα, δεν φορτωνει τπτ στην σελιδα. Καμια ιδεα πως να μπω και δω τα στοιχεια της γραμμης μου; Το thomson το έβαλες ως bridge ή ως routed; Γιατί χθες ασχολήθηκα με το netgear και δεν κατάφερα να το κάνω να παίξει με το thomson.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα