GeorgeSmirlis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα σας, έχω εδώ και πολλά χρόνια ένα αρχαίο Acer Aspire 5530 (2gb ram) το οποίο το έχω ξεχάσει στην αποθήκη μήνες τώρα. Σήμερα μου ήρθε η έμπνευση να το ξαναχρησιμοποιησω. Πως όμως. Καταρχάς δεν έχει σκληρό οπότε πρέπει να βρεθεί ένας ή να τρέξω κατευθείαν από φλασάκι το λογισμικό. Αυτό που θέλω να κάνω: θέλω από ένα φλασάκι usb 3.0 (32gb) να μπουταρει μια έκδοση android και να το έχω συνδεδεμένο στην τηλεόραση μέσω hdmi κυρίως για youtube. Θα μπορέσει να παίξει έτσι ή θα γονατίσει τελείως το φορητό; Υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να τρέχω από φλασάκι για να βλέπω youtube μόνο στην τηλεόραση; Θυμάμαι τελευταία είχα τα 10αρια (64bit) αλλά σερνόταν. Δεν είχα δοκιμάσει 32αρια καθολου. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Μονο εγω δεν πολυβλεπω νοημα σε ολο αυτο το "σχεδιο" με το usb stick...Αν δεν θελεις το λαπτοπι, πουλησε το & παρε: ο,τι θα κανει αυτο που θες! Διαφορετικα: Windows 7 32bit (για 2GB ram + ευκολοτερους drivers τους)ενω αν χρειαζεσαι cpu upgrade απο AMD παιζουν QL60 μεχρι και ΖM86: http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%205530%205530g.pdf 1
dpolal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Με usb θα είναι αρκετά αργό νομίζω και γιατί να βάλεις Android και όχι κανονικό linux;;;; Μπορείς να βρείς μεταχειρισμένους κλασσικούς SATA δίσκους για φορητό στις αγγελίες ή ακόμα καλύτερα μπορείς να του βάλεις έναν πολύ μικρό 32ρι SSD κ να του περάσεις ένα ελαφρύ linux distro. Site: 32ρηςSSD Με τον SSD θα έχεις καλύτερη εμπειρία χρήσης παρόλο που θα περιορίζεται λίγο από τον παλιό controller του φορητού αλλά θα είναι σαφώς ποιό γρήγορος από οποιονδήποτε κλασσικό δίσκο ή usb stick. Από εκεί και πέρα 2 θέματα απομένουν. 1- η ευκολία με την οποία το Linux θα συνδεθεί με την τηλεόραση σου καθώς γενικά η Ati έχει θέματα και 2- η απόδοση όλου του συστήματος όταν θα κληθεί να αναπαράγει HD περιεχόμενο από το youtube. Τα 2 αυτά θέματα μπορείς να τα ελέγξεις επιτόπου αν φτιάξεις ένα linux live usb stick και μπουτάρεις με αυτό. Αν με το linux έχεις θέματα διασύσυνδεσης μπορείς στην τελική να του βάλεις 32bit win7 ή ακόμα και win10. Τέλος, επειδή σαν λάπτοπ μπορεί να μην σε «βολέψει» τόσο πολύ μία άλλη λύση που έχεις είναι να το πουλήσεις όπως είναι, εφόσον βέβαια λειτουργεί και δεν είναι εντελώς χρέπι εμφανισιακά και με τα χρήματα να πάρεις ένα refurbished desktop. Θα μπορείς να κάνεις δουλειά αν το συνδέσεις με καλώδιο vga όπως είναι αν και πολλά μηχανάκια έχουν έξτρα dvi ή και hdmi (θέλει λίγο ψάξιμο). Σε αυτό έχεις πλέον την δυνατότητα να του προσθέσεις μία κανονική μικρή κάρτα γραφικών που θα είναι σαφώς πολύ καλύτερη για youtube, ακόμα και για light gaming. Π.Χ. Site: refurbhisedPCs Αν τώρα έχεις μπεί στο τριπάκι ντε και καλά για android λειτουργικό υπάρχει πάντα η δυνατότητα να πάρεις ένα Site: AndroidTV Box Kοίτα κ στις αγγελίες εδώ.
jim_p Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Βαλτου καλυτερα ενα libreelec να βλεπεις και καμια ταινια στο kodi του εκτος απο youtube.
TheDevilMayCare Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 αν μπορεις να φτασεις μεχρι ssd που θα σου μεινει και για/στο επομενο https://www.skroutz.gr/s/12748156/Mushkin-Triactor-3D-128GB.html
GeorgeSmirlis Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Μονο εγω δεν πολυβλεπω νοημα σε ολο αυτο το "σχεδιο" με το usb stick... Αν δεν θελεις το λαπτοπι, πουλησε το & παρε: ο,τι θα κανει αυτο που θες! Διαφορετικα: Windows 7 32bit (για 2GB ram + ευκολοτερους drivers τους) ενω αν χρειαζεσαι cpu upgrade απο AMD παιζουν QL60 μεχρι και ΖM86: http://tim.id.au/laptops/acer/aspire%205530%205530g.pdf Ήδη έχω τον ql60. Αν βρω να του βάλω αλλά 2gb ram, έναν zm86, σκληρό και 32αρια windows θα πάρει τα πάνω του λέτε;
GeorgeSmirlis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2017 Σκληρό βρήκα, έναν wd scorpio blue 250gb, ραμ και cpu μενει.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 To ξεθαβω μιας και εβαλα win7 32bit με hdd και το μηχανημα παει καλυτερα απο καινουριο. Αν του αλλαξω τις μνημες θα βελτιωθει η κατασταση? Αγορασα και εναν ssd 120gb αλλα θα δω αν θα τον βαλω στο λαπτοπ μιας και με τον hdd ειμαι καλυμμενος. Να του αγορασω και εναν zm86 - zm87? Θα βοηθησει ή τσαμπα λεφτα? Επισης θελει και μπαταρια. Απο που μπορω να βρω φθηνες? Στο σκρουτζ εχει με 20€ ΟΕΜ. Ευχαριστω πολυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα