Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι κατα βαση κανουν τα ίδια πράγματα με υστέρηση κάποιων μιλισεκοντ και τους μειναν και λεφτα για (1400 - x)/2 πιτογυρα. 

Οπου x το κοστος του εκαστοτε φθηνοτερου κινητου. Αντικειμενικα.

Αντικειμενικά δεν νομίζω να αγοράζει κανείς smartphone μετρώντας milliseconds. Πιο λογικό μου φαίνεται να πέρνει κάποιος υπόψην την υποστήριξη, την κάμερα, το software, το οικοσύστημα, τις υπηρεσίες, την ποιότητα κατασκευής και τέλος την σχεδιαστική εμφάνιση.

Πιτόγυρα θα αγοράσεις είτε πάρεις ακριβό είτε φθηνό smartphone. Έχει υπωθεί τόσες φορές που έχει καταντήσει πλέον γελοίο αυτό το "αστείο". 

Δημοσ.

Με δουλεύεις;

Εσύ προφανώς με δουλεύεις γιατί προφανώς αγνοείς τα σχόλια του τύπου πλέμπα και οι λεφτάδες αλλά οκ, προφανώς βλέπουμε αυτό που μας συμφέρει.

Δημοσ.

Αντικειμενικά δεν νομίζω να αγοράζει κανείς smartphone μετρώντας milliseconds. Πιο λογικό μου φαίνεται να πέρνει κάποιος υπόψην την υποστήριξη, την κάμερα, το software, το οικοσύστημα, τις υπηρεσίες, την ποιότητα κατασκευής και τέλος την σχεδιαστική εμφάνιση.

Πιτόγυρα θα αγοράσεις είτε πάρεις ακριβό είτε φθηνό smartphone. Έχει υπωθεί τόσες φορές που έχει καταντήσει πλέον γελοίο αυτό το "αστείο". 

Δεν είναι αστείο. Τα πιτόγυρα είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει απεριόριστο μπάτζετ για κανέναν εδώ μέσα. Βάλε εσύ το νοίκι, ή την βενζίνη, ή τον ΕΦΚΑ, ή νέα ρούχα, ή οτιδήποτε ρε παιδί μου. Όλοι μας έχουμε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, άρα αν πάρεις κινητό 1000 ευρώ αντί για 150 ευρώ, αυτά τα 850 ευρώ από κάπου θα τα κόψεις. Ακόμη και αν σου περίσσευαν, θα μπορούσες να τα κάνεις κάτι άλλο όπως πχ. διακοπές (το άλλο αστείο που δεν δέχεστε). Και όχι, αυτοί που παίρνουν iPhone δεν πάνε έτσι και αλλιώς και διακοπές, ή αν το κάνουν θα κόψουν από αλλού κλπ. Αυτοί που έχουν πραγματικά απεριόριστο μπάτζετ είναι οι πραγματικά πλούσιοι που στην τελική είναι κάτω από 1%. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΤΖΕΤ.

Δημοσ.

Εσύ προφανώς με δουλεύεις γιατί προφανώς αγνοείς τα σχόλια του τύπου πλέμπα και οι λεφτάδες αλλά οκ, προφανώς βλέπουμε αυτό που μας συμφέρει.

Δεν αγνοώ τίποτα, συνυπάρχουν και τα δυο στο φόρουμ και γενικά στο διαδίκτυο. Εσύ ήσουν εκείνος που ξεκίνησες να βλέπεις και να σχολιάζεις το θέμα μονόπλευρα. Σου απάντησα ότι εγώ βλέπω κάτι άλλο, για να σου θυμίσω ότι υπάρχει και αυτό (πρόβατα, κορόιδα, θύματα, μπεεεε... τα ξεχνάμε; ). Όταν κατανοήσετε ορισμένοι πώς δουλεύει η αγορά, τα ξαναλέμε. Μέχρι τότε, μάλλον δεν έχουμε να πούμε τίποτα με ανθρώπους που συζητούν σοβαρά λύσεις τύπου "μποϊκοτάζ στην κακιά Apple".

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι αστείο. Τα πιτόγυρα είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι δεν υπάρχει απεριόριστο μπάτζετ για κανέναν εδώ μέσα. Βάλε εσύ το νοίκι, ή την βενζίνη, ή τον ΕΦΚΑ, ή νέα ρούχα, ή οτιδήποτε ρε παιδί μου. Όλοι μας έχουμε ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, άρα αν πάρεις κινητό 1000 ευρώ αντί για 150 ευρώ, αυτά τα 850 ευρώ από κάπου θα τα κόψεις. Ακόμη και αν σου περίσσευαν, θα μπορούσες να τα κάνεις κάτι άλλο όπως πχ. διακοπές (το άλλο αστείο που δεν δέχεστε). Και όχι, αυτοί που παίρνουν iPhone δεν πάνε έτσι και αλλιώς και διακοπές, ή αν το κάνουν θα κόψουν από αλλού κλπ. Αυτοί που έχουν πραγματικά απεριόριστο μπάτζετ είναι οι πραγματικά πλούσιοι που στην τελική είναι κάτω από 1%. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΠΑΤΖΕΤ.

Βασικά όλα τα παραπάνω περιγράφονται με μία λέξη: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Αν δεν έχεις παιδιά, σκυλιά, δάνεια κλπ. δεν χρειάζεται να κάνεις ιδιαίτερες υποχωρήσεις ή να κόψεις του θανατά από το μπάτζετ σου. Αρκεί απλά να ταξινομήσεις τις ανάγκες σου.

Εγώ ας πούμε θεωρώ ότι 1000€ για ένα κινητό ή ένα laptop είναι λογικό ποσό, από την άλλη όμως θεωρώ ότι τα 100€ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είναι ένα ποσό εκτός πραγματικότητας.

Η όλη συζήτηση εδώ μέσα μου θυμίζει μία αντίστοιχη με μία ξαδέρφη μου που με είχε ρωτήσει κάποτε πόσο είχα αγοράσει το iPhone 4s.

Ακολουθεί ο ακριβής διάλογος:

- 450€ από εταιρική επιδότηση φίλης

- Είσαι σοβαρός? 450€ για κινητό?

- Ναι, γιατί, που το πρόβλημα?

- Εγώ με 450€ αγοράζω δύο ζευγάρια μπότες

- Επιληψία

Δημοσ.

Βασικά όλα τα παραπάνω περιγράφονται με μία λέξη: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Αν δεν έχεις παιδιά, σκυλιά, δάνεια κλπ. δεν χρειάζεται να κάνεις ιδιαίτερες υποχωρήσεις ή να κόψεις του θανατά από το μπάτζετ σου. Αρκεί απλά να ταξινομήσεις τις ανάγκες σου.

Εγώ ας πούμε θεωρώ ότι 1000€ για ένα κινητό ή ένα laptop είναι λογικό ποσό, από την άλλη όμως θεωρώ ότι τα 100€ για ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια είναι ένα ποσό εκτός πραγματικότητας.

Η όλη συζήτηση εδώ μέσα μου θυμίζει μία αντίστοιχη με μία ξαδέρφη μου που με είχε ρωτήσει κάποτε πόσο είχα αγοράσει το iPhone 4s.

Ακολουθεί ο ακριβής διάλογος:

- 450€ από εταιρική επιδότηση φίλης

- Είσαι σοβαρός? 450€ για κινητό?

- Ναι, γιατί, που το πρόβλημα?

- Εγώ με 450€ αγοράζω δύο ζευγάρια μπότες

- Επιληψία

Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου με αυτό που λες, και βασικά λέμε το ίδιο πράγμα στην ουσία. Ο λόγος που βάζουμε προτεραιότητες είναι γιατί έχουμε συγκεκριμένο μπάτζετ και όχι άπειρα λεφτά όπως κάποιοι το παρουσιάζουν εδώ πέρα. Επίσης, είναι αντικειμενικά αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η σημαντικότερη προτεραιότητα για τον άνθρωπο θα έπρεπε να είναι οι δημιουργία νέων εμπειριών, όπως πχ. ταξίδια κλπ. Το να αγοράζεις ακριβές μπότες ή iPhone και να τριγυρνάς στην γειτονιά σου σε καταντάει έναν ρηχό και βαρετό άνθρωπο. Σίγουρα πολλοί απ' όσους αγοράζουν iPhone έχουν αρκετά λεφτά για να κάνουν και τα υπόλοιπα, όμως η συντριπτική πλειοψηφία δεν τα έχει και αγοράζει το iPhone από το υστέρημά του. Αν αυτό δεν είναι ηλιθιότητα και λόγος χλευασμού, τότε τι είναι? Αυτό λέει όλος ο κόσμος εδώ στα φόρουμ τόσο καιρό και η συζήτηση πάντα ξεφεύγει δεξιά αριστερά, ενώ όλοι το παίζουν πλούσιοι ταυτόχρονα. Το να βάζεις σε αυτή την ζωή αντικειμενικά χαζές προτεραιότητες είναι δεκτό όταν το κάνεις μια φορά από λάθος ή ανθρώπινη παρόρμηση. Όλοι το έχουμε κάνει. Το να το κάνεις συνεχόμενα και να το υποστηρίζεις κιόλας είναι ανοησία. Δικαίωμα του καθενός φυσικά, όπως όμως είναι δικαίωμα και των άλλων να το κρίνουν, πάντα με αντικειμενικότητα. Δεν έχει νόημα να μου πεις παραδείγματα με άλλες περιπτώσεις. Έχω φίλους αστροφωτογράφους και δεν φαντάζεσαι τι ποσά ρίχνουν για ένα πάθος, ένα χόμπι τους. Ακόμη και αυτοί όμως καταφέρνουν να ανοίξουν το μυαλό τους πολύ περισσότερο από ότι συμβαίνει με την αγορά ενός νέου smartphone. Είναι δηλαδή αντικειμενικό το θέμα. Πόσο σε εξελίσσει κάτι, πόσο αλλάζει όντως την ζωή σου και τον τρόπο σκέψης σου, πόσο και πως σε κάνει πιο άνθρωπο. 

Δημοσ.

Επίσης, είναι αντικειμενικά αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η σημαντικότερη προτεραιότητα για τον άνθρωπο θα έπρεπε να είναι οι δημιουργία νέων εμπειριών, όπως πχ. ταξίδια κλπ.

Αντικειμενικά & αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η σημαντικότερη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι... κάτι δεν έχεις διαβάσει σωστά, αν και αμφιβάλλω ότι όντως επιστημονικά κάποιος έχει ασχοληθεί με το ποιες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες του ανθρώπου ??? dafaq με μπέρδεψες

Το να αγοράζεις ακριβές μπότες ή iPhone και να τριγυρνάς στην γειτονιά σου σε καταντάει έναν ρηχό και βαρετό άνθρωπο. Σίγουρα πολλοί απ' όσους αγοράζουν iPhone έχουν αρκετά λεφτά για να κάνουν και τα υπόλοιπα, όμως η συντριπτική πλειοψηφία δεν τα έχει και αγοράζει το iPhone από το υστέρημά του. Αν αυτό δεν είναι ηλιθιότητα και λόγος χλευασμού, τότε τι είναι? 

Minding your fucking own business λέγεται φίλος.. άλλος τα τρώει στις πτάνες , άλλος στα ναρκωτικά , σε αυτοκίνητα, στα ποτά , σε διακοπές, σε gadgets.

Αν δεν τα έκλεψε ή δεν σκότωσε για να τα αποκτήσει, ας τα κάνει ότι θέλει.

Ωραία θα ήταν να μην κατακρίνουμε τις επιλογές των άλλων και που τοποθετεί ο καθένας τα λεφτά του.

• Like 1
Δημοσ.

Επίσης, είναι αντικειμενικά αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η σημαντικότερη προτεραιότητα για τον άνθρωπο θα έπρεπε να είναι οι δημιουργία νέων εμπειριών, όπως πχ. ταξίδια κλπ.

Αντικειμενικά & αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι η σημαντικότερη προτεραιότητα θα έπρεπε να είναι... κάτι δεν έχεις διαβάσει σωστά, αν και αμφιβάλλω ότι όντως επιστημονικά κάποιος έχει ασχοληθεί με το ποιες θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες του ανθρώπου ??? dafaq με μπέρδεψες

Το να αγοράζεις ακριβές μπότες ή iPhone και να τριγυρνάς στην γειτονιά σου σε καταντάει έναν ρηχό και βαρετό άνθρωπο. Σίγουρα πολλοί απ' όσους αγοράζουν iPhone έχουν αρκετά λεφτά για να κάνουν και τα υπόλοιπα, όμως η συντριπτική πλειοψηφία δεν τα έχει και αγοράζει το iPhone από το υστέρημά του. Αν αυτό δεν είναι ηλιθιότητα και λόγος χλευασμού, τότε τι είναι? 

Minding your fucking own business λέγεται φίλος.. άλλος τα τρώει στις πτάνες , άλλος στα ναρκωτικά , σε αυτοκίνητα, στα ποτά , σε διακοπές, σε gadgets.

Αν δεν τα έκλεψε ή δεν σκότωσε για να τα αποκτήσει, ας τα κάνει ότι θέλει.

Ωραία θα ήταν να μην κατακρίνουμε τις επιλογές των άλλων και που τοποθετεί ο καθένας τα λεφτά του.

Έλα πάρε για να μην αμφιβάλεις. https://www.popsugar.com/smart-living/Why-You-Should-Spend-Money-Experiences-41816082?utm_source=living_newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=living_newsletter_Sun_05142017&esg_id=128638312&trk=article_title_1 

Δημοσ.

άρα μου απάντησες, ότι ο συγκεκριμένος δόκτωρας έγραψε.

Όχι ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο κτλπ 

Dr. Thomas Gilovich, a psychology professor at Cornell University, wrote a study in the Journal of Consumer Psychology called "A Wonderful Life: Experiential Consumption and the Pursuit of Happiness."

nevertheless αν και δεν είμαι της θρησκείας, το μοτο "μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε". αυτό ίσως είναι ένα συστατικό του γίνομαι καλύτερος άνθρωπος

Δημοσ.

άρα μου απάντησες, ότι ο συγκεκριμένος δόκτωρας έγραψε.

Όχι ότι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο κτλπ 

Dr. Thomas Gilovich, a psychology professor at Cornell University, wrote a study in the Journal of Consumer Psychology called "A Wonderful Life: Experiential Consumption and the Pursuit of Happiness."

nevertheless αν και δεν είμαι της θρησκείας, το μοτο "μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε". αυτό ίσως είναι ένα συστατικό του γίνομαι καλύτερος άνθρωπος

Ε εντάξει ρε αδερφέ σου δίνω κάτι που γράφτηκε από καταξιωμένο δόκτορα μετά από σχετική έρευνα και θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματιστείς και να το διαβάσεις για να κρίνεις εσύ ο ίδιος. Ξέχασα όμως ότι είμαι στο ινσόμνια και εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Υπάρχουν και άλλες σχετικές έρευνες αλλά τι σημασία έχει να σου τις δώσω? Είναι απλά κάτι που γράφουν κάποιοι άλλοι σωστά? 

Δημοσ.

Ε εντάξει ρε αδερφέ σου δίνω κάτι που γράφτηκε από καταξιωμένο δόκτορα μετά από σχετική έρευνα και θα έπρεπε τουλάχιστον να προβληματιστείς και να το διαβάσεις για να κρίνεις εσύ ο ίδιος. Ξέχασα όμως ότι είμαι στο ινσόμνια και εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά. Υπάρχουν και άλλες σχετικές έρευνες αλλά τι σημασία έχει να σου τις δώσω? Είναι απλά κάτι που γράφουν κάποιοι άλλοι σωστά? 

αγαπητέ μου, αν όντως κάτι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, θα έπρεπε όλοι όσοι ακολουθούν τον προτιμώμενο από τον επιστήμονα τρόπο ζωής, να ήταν χαρούμενοι και γεμάτοι και όχι με κατάθλιψη

(αλήθεια υπάρχει τέτοια επιστημονική κλίμακα μέτρησης ή όργανο ?)

άρα η έρευνα θα έπρεπε να βασιστεί στην εξής μεθοδολογία.

"Σε ένα δείγμα 1000 ανθρώπων, όπου οι μεν έκαναν το τάδε και οι δε το τάδε, και το δείγμα ήταν σταθμισμένο με ανθρώπους με ίδιες καταβολές - προέλευση - μαθησιακό επίπεδο κτλπ. κτλπ. και κάνοντας χρήση του οργάνου μέτρησης χαράς, παρατηρήσαμε ότι..."

Ειδικά σε έναν χώρο όπως είναι η επιστήμη της ψυχολογίας που τα πράγματα είναι ρευστά και λίγο abstract.

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, ακόμα και για καταστάσεις όπως η σχιζοφρένεια, η επιστημονική κοινότητα κατέληξε με μεγάλη δυσκολία, και μέσα από έναν πίνακα συμπτωμάτων, ποιοί πάσχουν και ποιοί όχι.

βλέπε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο :

http://news247.gr/eidiseis/mixani-tou-xronou/mhxanh-toy-xronoy-to-peirama-me-toys-pseutikoys-astheneis-poy-diagnwsthkan-me-sxizofreneia.4922219.html

η ένσταση μου λοιπόν είναι, ότι ο όρος ¨"επιστημονικά αποδεδειγμένο", θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε σε πράγματα που είναι θέσφατα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση (παράδειγμα το νερό βράζει στους 100 βαθμούς ή η απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι 500κάτι χιλιόμετρα)

άρα πρόσεχε περισσότερο τι γράφω και λιγότερο πως θα κάνεις debunk οποιαδήποτε διαφορετική άποψη με το γενικόλογο σχόλιο περί insomnia κτλπ κλτπ

Δημοσ.

αγαπητέ μου, αν όντως κάτι είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο, θα έπρεπε όλοι όσοι ακολουθούν τον προτιμώμενο από τον επιστήμονα τρόπο ζωής, να ήταν χαρούμενοι και γεμάτοι και όχι με κατάθλιψη

(αλήθεια υπάρχει τέτοια επιστημονική κλίμακα μέτρησης ή όργανο ?)

Ειδικά σε έναν χώρο όπως είναι η επιστήμη της ψυχολογίας που τα πράγματα είναι ρευστά.

η ένσταση μου λοιπόν είναι, ότι ο όρος ¨"επιστημονικά αποδεδειγμένο", θα έπρεπε να χρησιμοποιείτε σε πράγματα που είναι θέσφατα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση (παράδειγμα το νερό βράζει στους 100 βαθμούς ή η απόσταση Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι 500κάτι χιλιόμετρα)

άρα πρόσεχε περισσότερο τι γράφω και λιγότερο πως θα κάνεις debunk οποιαδήποτε διαφορετική άποψη με το γενικόλογο σχόλιο περί insomnia κτλπ κλτπ

Εντάξει το δέχομαι, αλλά χάνεις την ουσία με αυτό που γράφεις πάραυτα. Όταν υπάρχουν επιστημονικές έρευνες που δείχνουν μια κατεύθυνση, το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο, να μελετήσουμε το πεδίο της έρευνας, να αναλύσουμε τα δεδομένα κλπ. Πολλές έρευνες γίνονται με λάθος τρόπους και τα αποτελέσματά τους είναι αναξιόπιστα, η συγκεκριμένη όμως που τυγχάνει να συζητάμε έγινε με τρόπο που φαίνεται να είναι μεθοδικός, ειδικά λαμβάνοντας υπ' όψιν την ρευστότητα του επιστημονικού πεδίου της ψυχολογίας (αν και δεν συμφωνώ 100% με τον χαρακτηρισμό). Και ξανα-αναφέρω, δεν είναι η μόνη έρευνα που δείχνει αυτή την κατεύθυνση, και εσύ σε προηγούμενο σχόλιο αμφισβήτησες την ύπαρξη έστω και μιας έρευνας.

Όντως βλέπουμε ότι σε γενικές γραμμές αυτοί που ακολουθούν τον προτιμώμενο τρόπο ζωής όπως αναφέρεις είναι ευτυχισμένοι ενώ αυτοί που ασχολούνται με υλικά αγαθά δεν είναι ποτέ χορτασμένοι από αυτά που κρατούν στα χέρια τους (για να σου απαντήσω και σε αυτό). Το θέμα μου δεν είναι να κάνω debunk οποιαδήποτε άποψη. Εγώ έχω μια άποψη και την υποστηρίζω όσο θεωρώ ότι είναι έγκυρη, και είμαι ο μόνος που την υποστηρίζω σε βάθος εδώ μέσα και παρέχω και λινκ από έρευνες. Αν κάποιος μου αποδείξει ή έστω με πείσει για το αντίθετο τότε θα σταματήσω να την υποστηρίζω και θα υιοθετήσω ή θα αναπτύξω μια νέα άποψη. Είμαι ανοιχτός να συζητάω πάντα και τα πάντα με όλους χωρίς προκαταλήψεις. 

Δημοσ.

και εσύ σε προηγούμενο σχόλιο αμφισβήτησες την ύπαρξη έστω και μιας έρευνας.

άλλο εκφέρω μια άποψη και γράφω ένα άρθρο για το νόημα της ζωής και της χαράς, και άλλο έρευνα με test σταθμισμένα subjects - ελεγχόμενες παραμέτρους κτλπ. που καταλήγουν σε κάτι που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο

στο αναφέρω και παραπάνω

ΥΓ.

δες και το appendix Α της έρευνας. καταλήγει στο claim περί υλικών αγαθών vs experiences , χρησιμοποιώντας τα assumptions από καμιά 30αριά online και μη ερωτηματολόγια

Δημοσ.

άλλο εκφέρω μια άποψη και γράφω ένα άρθρο για το νόημα της ζωής και της χαράς, και άλλο έρευνα με test σταθμισμένα subjects - ελεγχόμενες παραμέτρους κτλπ. που καταλήγουν σε κάτι που είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο

στο αναφέρω και παραπάνω

Εντάξει, για την ουσία έχεις να πεις τίποτα? Αυτό είναι που έλεγα πριν η κουβέντα πάει δεξιά αριστερά. Για εμένα αυτό που φαίνεται από την έρευνα είναι αυτονόητο και αν έχεις ένσταση για το τρόπο διεξαγωγής της και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων εξέφρασέ την. Το θέμα δεν είναι να πιανόμαστε από μια λεπτομέρεια για να μην συζητάμε καν κάτι. Εξέφρασα μια άποψη, υπάρχουν και σχετικές επιστημονικές έρευνες που έγιναν από καταξιωμένους ανθρώπους στον χώρο, και τόση ώρα αντί να μιλάμε για την άποψη μιλάμε για μπαρούφες δεξιά αριστερά. Διαφωνείς με την άποψή μου? Εξήγησε που είναι η διαφωνία σου. Συμφωνείς? Παρέθεσε και άλλα δεδομένα. Διαφωνείς με την τεκμηρίωση της άποψής μου? Αγνόησε την τεκμηρίωση και παρέθεσε την δικιά σου. Έλεος δηλαδή

Δημοσ.

Εντάξει, για την ουσία έχεις να πεις τίποτα? Αυτό είναι που έλεγα πριν η κουβέντα πάει δεξιά αριστερά. Για εμένα αυτό που φαίνεται από την έρευνα είναι αυτονόητο και αν έχεις ένσταση για το τρόπο διεξαγωγής της και την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων εξέφρασέ την. Το θέμα δεν είναι να πιανόμαστε από μια λεπτομέρεια για να μην συζητάμε καν κάτι. Εξέφρασα μια άποψη, υπάρχουν και σχετικές επιστημονικές έρευνες που έγιναν από καταξιωμένους ανθρώπους στον χώρο, και τόση ώρα αντί να μιλάμε για την άποψη μιλάμε για μπαρούφες δεξιά αριστερά. Διαφωνείς με την άποψή μου? Εξήγησε που είναι η διαφωνία σου. Συμφωνείς? Παρέθεσε και άλλα δεδομένα. Διαφωνείς με την τεκμηρίωση της άποψής μου? Αγνόησε την τεκμηρίωση και παρέθεσε την δικιά σου. Έλεος δηλαδή

ηρέμησε καταρχήν.

κατά δεύτερον συμφωνώ αναφορικά με τις εμπειρίες vs υλικά αγαθά και αν κάποιος μου επέβαλε να διαλέξω ένα απο τα δύο, θα διάλεγα τις εμπειρίες.

Αλλά εφόσον μπορώ να έχω και τα δύο με κάποιες παραχωρήσεις, εμένα προσωπικά μου φαντάζει για ψευτοδίλημμα .

Το πλεον σημαντικό όμως, το οποίο έχω επαναλάβει άλλες 2 φορές είναι πως ΔΕΝ θα κατακρίνω κάποιον που έχει αυτή την δυνατότητα, βγάζοντας αυθαίρετα συμπεράσματα για το πόσο "'αδειος " - "γεμάτος"  - "χαρούμενος" άνθρωπος είναι στην ζωή του.

αυτό είναι αυθαίρετο και κατάπτυστο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...