Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πες τα Χρυσόστομε! Και εγώ δεν έχω δώσει ποτέ πάνω από 100 ευρώ για κινητό και έχω τρέξει ό,τι εφαρμογή έτρεχαν όλοι πάντα με οποιοδήποτε κινητό, και χρησιμοποιώ το κινητό μου στα πάντα (πολλά πολλά περισσότερα από τον μέσο όρο) εκτός από φωτογραφίες που δεν με ενδιαφέρει γενικά το σπορ. Αν κοιτάξεις γύρω σου θα δεις ότι σχεδόν όλοι έχουν κινητά άνω των 300 ευρώ και αυτό φυσικά συμβαίνει όχι γιατί τα χρειάζονται αλλά γιατί δεν ξέρουν καν τι χρειάζονται, απλά αγοράζουν ό,τι τους πλασάρουν. Τώρα το να συζητάμε για κάμερες και οθόνες και επεξεργαστική ισχύς σε κινητά αυτή την στιγμή είναι γελοίο αφού οποιαδήποτε κάμερα της προκοπής ξεπερνάει κατά πολύ ακόμη και την καλύτερη κινητού, και τα κινητά δεν είναι για ταινίες και gaming. Σύντομα που θα μπαίνουν σε docking stations και θα γίνονται σταθμοί εργασίας και διασκέδασης (και gaming), τότε θα αξίζει να πάρει κανείς κάτι δυνατό και ίσως πιο ακριβό, αλλά τέλος πάντων μέχρι τότε το αρκετά δυνατό για να κάνεις την δουλειά σου θα είναι και πολύ φθηνότερο. Όλοι κυνηγάνε την εξέλιξη για το γούστο, γιατί τους αρέσουν τα τελευταία και καλύτερα gadget όχι γιατί χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο που δεν τους καλύπτει. Αν δεν σε καλύπτει το οχταπύρηνο και τα 2 GB RAM, τι θα σε καλύψει πλέον για έναν υπολογιστή τσέπης? Αν είναι έτσι γιατί κάποτε τα σκάγανε όλοι να πάρουν 512 ΜΒ RAM διπύρηνο? Γιατί ήταν το κορυφαίο τότε, και υποτίθεται δεν τους κάλυπτε αυτό που ήδη είχαν. Δλδ, απλά γούστα καμία κάλυψη ανάγκης. Ειδικά από εδώ και πέρα που όλα τα κινητά είναι τούμπανα. Ότι και να πάρεις σκίζει. Άρα το να αγοράσεις κάτι 800 ευρώ είναι για το γούστο, και όπως λες, είδος υπερ-πολυτελείας. 

Ναι και αυτοι που αγοραζουν SUV Jeeps κτλπ δεν τα αγοραζουν γιατι τους χριαζωνται. Κανουν την δουλεια τους και με ενα απλο toyota aygo. Ειναι μια επιθυμια.

Δημοσ.

Ναι και αυτοι που αγοραζουν SUV Jeeps κτλπ δεν τα αγοραζουν γιατι τους χριαζωνται. Κανουν την δουλεια τους και με ενα απλο toyota aygo. Ειναι μια επιθυμια.

Ξέρεις πόσοι αγοράζουν suv jeep κλπ ώστε να δείχνουν πλούσιοι σκιέρ ορειβάτες κλπ και κυκλοφορούν μόνο στο Κολωνάκι ή το έχουν για να πηγαίνει η γυναίκα στο σούπερ μάρκετ με ψηλό αυτοκίνητο για να μη σκοτωθεί στα τρακαρισματα που προκαλεί?

Δημοσ.

Ξέρεις πόσοι αγοράζουν suv jeep κλπ ώστε να δείχνουν πλούσιοι σκιέρ ορειβάτες κλπ και κυκλοφορούν μόνο στο Κολωνάκι ή το έχουν για να πηγαίνει η γυναίκα στο σούπερ μάρκετ με ψηλό αυτοκίνητο για να μη σκοτωθεί στα τρακαρισματα που προκαλεί?

Ναι και που είναι το πρόβλημα; Εδώ άλλοι κυκλοφορούν κάτι δίμετρα μελαχρινά εργαλεία και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, τα SUV των Κολωνακιωτών μας πείραξαν;

Το λέει και το ρητό εξάλλου: Τα μ****α και τα μοτέρια πέφτουνε σε λάθος χέρια. :devil:

• Like 1
Δημοσ.

Το note 8 έχει 900 ευρώ το iphone x 1400. 500 ευρώ διαφορά δεν είναι λίγη. Το μοντέλο με τα 64 είναι απλά κοροϊδία εφόσον δεν πέρνει sd.

Μάλιστα το Note 8 έχει πέσει στα 800€ στο Amazon. Το δε S8 550€, επίσης αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο για την κατασκευή του κινητού πληρώνουν 300€ και το πουλάνε 1400€ είναι τρελή αισχροκέρδεια. Εντάξει πληρώνουν λεφτά για μάρκετινγκ προσωπικό και άλλα φιρφιρίκια αλλά δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα 1400€ μάλιστα όταν ζητάνε για επισκευή χωρίς Apple Care 611€ ενώ για να κατασκευαστεί χρειάζονται 300€, μόνο η οθόνη αν σπάσει ζητάνε 320€ για να σου την αλλάξουν και έχεις εδώ ακόμα κόσμο που δικαιολογεί αυτές τις καταστάσεις.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Μάλιστα το Note 8 έχει πέσει στα 800€ στο Amazon. Το δε S8 550€, επίσης αν σκεφτεί κανείς ότι μόνο για την κατασκευή του κινητού πληρώνουν 300€ και το πουλάνε 1400€ είναι τρελή αισχροκέρδεια. Εντάξει πληρώνουν λεφτά για μάρκετινγκ προσωπικό και άλλα φιρφιρίκια αλλά δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τα 1400€ μάλιστα όταν ζητάνε για επισκευή χωρίς Apple Care 611€ ενώ για να κατασκευαστεί χρειάζονται 300€, μόνο η οθόνη αν σπάσει ζητάνε 320€ για να σου την αλλάξουν και έχεις εδώ ακόμα κόσμο που δικαιολογεί αυτές τις καταστάσεις.

Μια εταιρεία που βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται συνεχώς ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει τις τιμές της, θα ήταν τουλάχιστον ηλίθια αν αποφάσιζε να πουλήσει με μικρότερο περιθώριο κέρδους...

• Like 1
Δημοσ.

Μια εταιρεία που βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται συνεχώς ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει τις τιμές της, θα ήταν τουλάχιστον ηλίθια αν αποφάσιζε να πουλήσει με μικρότερο περιθώριο κέρδους...

Ναι ακριβώς αυτό είναι που ονομάζω ανοχή της αισχροκέρδειας, αν φέτος πουλάνε το 5,8" στα 1400€ πόσο θα πουλήσουν το Plus OLED μοντέλο του χρόνου; 

Δημοσ.

Ναι ακριβώς αυτό είναι που ονομάζω ανοχή της αισχροκέρδειας, αν φέτος πουλάνε το 5,8" στα 1400€ πόσο θα πουλήσουν το Plus OLED μοντέλο του χρόνου; 

Δεν υπαρχει καμμια ανοχη σε καμια αισχροκερδεια .

Αυτο ειναι δικη σου αποψη και δεν αντικατοπτριζει την  πραγματικοτητα .

Αυτο που υπαρχει  στην ουσια ειναι ευχαριστημενοι πελατες ,ενα αρτιο και τεχνολογικα προηγμενο προιον  και η καταναλωτικη αποδοχη εξαιτιας αυτων των χαρακτηριστικων .Με λιγα λογια η αγορα  (μεσω της εμπορικης επιτυχιας )γιατι αυτη ειναι ο κριτης οχι εσυ ουτε εγω  αποφανθηκε πως δεν υπαρχει αισχροκερδεια .

• Like 5
Δημοσ.

Δεν υπαρχει καμμια ανοχη σε καμια αισχροκερδεια .

Αυτο ειναι δικη σου αποψη και δεν αντικατοπτριζει την  πραγματικοτητα .

Αυτο που υπαρχει  στην ουσια ειναι ευχαριστημενοι πελατες ,ενα αρτιο και τεχνολογικα προηγμενο προιον  και η καταναλωτικη αποδοχη εξαιτιας αυτων των χαρακτηριστικων .Με λιγα λογια η αγορα  (μεσω της εμπορικης επιτυχιας )γιατι αυτη ειναι ο κριτης οχι εσυ ουτε εγω  αποφανθηκε πως δεν υπαρχει αισχροκερδεια .

Θες να μου πεις εσύ ότι βρίσκεις λογική την κοστολόγηση 1400€ ενός προϊόντος που κοστίζει 300€ ως Hardware. Που και τα υπόλοιπα έξοδα να βάλεις σαν εταιρία δεν φτάνεις ούτε τα 1000€. Εγώ αυτό και κάθε λογικός καταναλωτής το ονομάζει αισχροκέρδεια.

Δημοσ.

Θες να μου πεις εσύ ότι βρίσκεις λογική την κοστολόγηση 1400€ ενός προϊόντος που κοστίζει 300€ ως Hardware. Που και τα υπόλοιπα έξοδα να βάλεις σαν εταιρία δεν φτάνεις ούτε τα 1000€. Εγώ αυτό και κάθε λογικός καταναλωτής το ονομάζει αισχροκέρδεια. 

Εσυ ονομασε το οπως θες τα  δεκαδες εκατομμυρια   των πελατων της σε ολο τον κοσμο εχουν αντιθετη αποψη .

Απο 1200 ξεκιναει το Χ .

Επισης θελω να βλεπω  να λες τα  ιδια να λες και για ολες τις υπολοιπες εταιρειες καθως οι ναυαρχιδες τους αγγιζουν το χιλιαρικο .

Με λιγα λογια μπορει να δυσκολευεσαι να το αντιληφθεις για διαφορους λογους αλλα τοσο θα στοιχιζουν απο εδω και περα.

Σου εχω ομως πολυ καλα νεα δεν χρειαζετε να αγορασεις καποιο κορυφαιο μοντελο αφου συμφωνα με σενα ολες οι εταιρειες "αισχροκερδουν"  μπορεις να συμβιβαστεις με υποδυεστερα και φτηνοτερα μοντελα  .

Αυτο ειναι το μεγαλειο της ελευθερης αγορας υπαρχουν επιλογες για ολα τα βαλαντια.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Όχι. Αισχροκέρδεια μπορείς να  εντοπίσεις κάπου, όταν γνωρίζεις την αρχική τιμή ενός συγκεκριμένου προϊόντος  και το βλέπεις να πωλείται σε μεγαλύτερη (όπως αυτοί που πουλάνε το Χ 64 στα 1600 ευρώ) και όχι όταν κάνεις μια δική σου προσωπική εκτίμηση για το ποια τιμή θεωρείται οκ! Δεν μπορείς να γνωρίζεις ανάμεσα σε κάθε μοντέλο μιας εταιρείας τι αλλάζει κάθε φορά στα θέματα του κόστους παραγωγής, ούτε και έχεις μια επίσημη ανάλυση για το πως προκύπτει κάθε φορά η τελική τιμή...

Σε ελεύθερη αγορά ζούμε... 

• Like 3
Δημοσ.

Εσυ ονομασε το οπως θες τα  δεκαδες εκατομμυρια   των πελατων της σε ολο τον κοσμο εχουν αντιθετη αποψη .

Απο 1200 ξεκιναει το Χ .

Επισης θελω να βλεπω  να λες τα  ιδια να λες και για ολες τις υπολοιπες εταρειες καθως οι ναυαρχιδες τους αγγιζουν το χιλιαρικο .

Με λιγα λογια μπορει να δυσκολευεσαι να το αντιληφθεις για διαφορους λογους αλλα τοσο θα στοιχιζουν απο εδω και περα.

Σου εχω ομως πολυ καλα νεα δεν χρειαζετε να αγορασεις καποιο κορυφαιο μοντελο αφου συμφωνα με σενα ολες οι εταιρειες "ασιχροκερδουν"  μπορεις να συμβιβαστεις με υποδυεστερα και φτηνοτερα μοντελα  .

Αυτο ειναι το μεγαλειο της ελευθερης αγορας υπαρχουν επιλογες για ολα τα βαλαντια.

Είσαι από τις νιφάδες που νιώθουν ξεχωριστοί επειδή πληρώνουν χρυσάφι ένα τηλέφωνο στην Apple? Ενημερωτικά πάντα το S8 που είναι ναυαρχίδα μερικών μηνών κοστίζει 520€ αυτή τη στιγμή, αλλά ξέχασα είναι υποδεέστερο Smartphone επειδή δεν είναι κινητό με οθόνη Samsung που να φέρει το μήλο στην πλάτη.  

• Super Moderators
Δημοσ.

Είσαι από τις νυφάδες που νιώθουν ξεχωριστοί επειδή πληρώνουν χρυσάφι ένα τηλέφωνο στην Apple? Ενημερωτικά πάντα το S8 που είναι ναυαρχίδα μερικών μηνών κοστίζει 520€ αυτή τη στιγμή, αλλά ξέχασα είναι υποδεέστερο Smartphone επειδή δεν είναι κινητό με οθόνη Samsung που να φέρει το μήλο στην πλάτη.  

Συγγνώμη, αλλά εγώ το θεωρώ άθλιο και το S8 και το Note8. Γιατί πρέπει να συμφωνήσω με τη δική σου άποψη? Πρέπει να το αγοράσω με το ζόρι  γιατί πλεον κοστίζει τα μισά σε σχέση με την αρχική του τιμή επειδή η samsung έφτιαξε πολλά και δεν μπορεί να τα πουλήσει?

Δημοσ.

Είσαι από τις νυφάδες που νιώθουν ξεχωριστοί επειδή πληρώνουν χρυσάφι ένα τηλέφωνο στην Apple? Ενημερωτικά πάντα το S8 που είναι ναυαρχίδα μερικών μηνών κοστίζει 520€ αυτή τη στιγμή, αλλά ξέχασα είναι υποδεέστερο Smartphone επειδή δεν είναι κινητό με οθόνη Samsung που να φέρει το μήλο στην πλάτη.  

αγνοείς βασικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς.. προσφορά και ζήτηση λέγεται

άρα μην εκπλαγείς όταν κατακλυστεί το forum με αγγελίες πώλησης S8 ή ανταλλαγή με iphone 6s , σε 3 μήνες απο τώρα  :cry:

• Like 1
Δημοσ.

αγνοείς βασικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς.. προσφορά και ζήτηση λέγεται

άρα μην εκπλαγείς όταν κατακλυστεί το forum με αγγελίες πώλησης S8 ή ανταλλαγή με iphone 6s , σε 3 μήνες απο τώρα  :cry:

Είναι αυτό που είπα και παραπάνω, νιφάδες με μεγάλες προσδοκίες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...