Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ειρωνία φίλε μου είναι πως 1500 ευρώ για κινητό από άποψη κλίμακας αγοράζει αυτός που θα πάρει αμάξι με 50 χιλιάρικα όχι 5... το οποίο στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

Μπορεί λοιπόν να είναι αστείο να βγεις στο forum της Ferrari να κάνεις κάτι τέτοιο γιατί γνωρίζεις πως προΪόντα πολυτελείας όπως αυτά δεν απευθύνονται σε εσένα αλλά με τα κινητά αυτό δεν ισχύει. Κινητά των 1000 ευρώ απευθύνονται στη μάζα όχι στο 1%, στον απλό μικροαστό που βγάζει έναν average μισθό ίσα να την παλέψει ο ίδιος (σαν να λέμε 700 ευρώ νούμερα Ελλάδας) ο οποίος αν και ξεκάθαρα εκτός budget μπαίνει στο στόχαστρο του marketing πως ένα τέτοιο κινητό τον αφορά σαν αγορά.

Είδε ποτέ κανείς τον CEO της Seiko να διαφημίζει πώς ένα ρολόϊ των 3000 ευρώ είναι value4money και ότι πρέπει από άποψη πρακτικότητας και λειτουργικότητας για καθημερινή χρήση; Στα smartphones όμως αντίθετα βλέπουμε κάθε μερα διαφημιστικά με απλούς καθημερινούς ανθρώπους, να χρησιμοποιούν τέτοια κινητά λες και είναι απλό αξεσουάρ, να βγάζουν selfies, να ακούνε μουσική και να χρησιμοποιούν εφαρμογές του store για την καθημερινή τους ζωή λες και το βρήκαν στα τυρογαριδάκια. Όταν λοιπόν μετά απ' όλα αυτά στο κερασάκι βγαίνει κι ένας Tim Cooks και μας λέει με θράσος πως 1300$ είναι value τιμή για ένα κινητό καθημερινής χρήσης και πως είναι καλή ιδέα να κόψεις τον πρωινό καφέ να μαζεύεις λεφτά για κάνα χρόνο μπας και το πάρεις, ε παράλληλα έτσι δίνει βήμα και σε εμένα, τον αποδέκτη ο οποίος κατά τ' άλλα δεν τον αφορούν τέτοια προΪόντα, να τους χαρακτηρίσω καραγκιόζηδες.

Ακριβώς έτσι είναι. Απλά αυτός που δεν μπορεί να αγοράσει τη Ferrari αγοράζει αυτό που μπορεί ώστε να έχει κι αυτός κάτι ίδιο με αυτόν που έχει τη Ferrari.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν θα θελα να το πιάσω από τη σκοπιά του καταναλωτή γιατί πάει αλλού η συζήτηση ο καθένας κάνει ό,τι θέλει με τα λεφτά του απλά προφανώς και δεν ήταν ποτέ ζήτημα της τάξης του "δεν απευθύνεται σε εσένα γιατί εκφέρεις άποψη".

Για μένα ο οποιοσδήποτε προβληματισμός πάει πρωτίστως στην καλλιέργεια της ιδέας πως χρεαζόμαστε τόσους πόρους για υπηρεσίες που δεν αξίζουν το κόστος κατά τη γνώμη μου κι από κει κι έπειτα ίσως και να παίζει και η καταναλωτική νοοτροπία περί κύρους αλλά αυτό πάει αλλού.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην τα ξαναλέμε, τα παραπάνω δεν ισχύουν. Οι μέγιστες τιμές φωτεινότητας (άρα και το readability) αφορούν -σύμφωνα με το displaymate- μόνο μικρό μέρος της οθόνης του s8/note8 (Low Average Picture Levels). Σε full screen brightness είναι και τα δυο πίσω από το iPhone X. Για οποιαδήποτε απορία, απευθυνθείτε στο displaymate.

Based on our extensive lab tests and measurements the iPhone X becomes the Best Performing Smartphone Display that we have ever tested, earning DisplayMate’s highest ever A+ grade. The iPhone X is an impressive display with close to Text Book Perfect Calibration and Performance!!

Επίσης, επειδή ξεχάστηκαν κάποιες μετρήσεις...

Brightness Decrease

at a 30 degree Viewing Angle

iPhone X:

22% decrease

S8:

27% decrease

Color Shifts for Color Mixtures

at a 30 degree Viewing Angle

iPhone X:

Δ(u’v’) = 0.0071

1.8 JNCD Excellent

S8:

Small Color Shift

Δ(u’v’) = 0.0128

3.2 JNCD Very Good

Μην στο χαλασω, ειπαμε δεν ειναι πολυ καλυτερη αλλα λιγο. 

Θελω να παραθεσω εδω οτι το συγκεκριμενο σαιτ ειπε ακριβως τα ιδια λογια οταν βγηκε το NOTE 8 

So the Galaxy Note8 becomes the Best Performing Smartphone Display, earning DisplayMate’s highest ever A+ grade.

Και εδωσε ακριβως τον ιδιο βαθμο Α+.

Σε καποια σημεια ειναι καλυτερα το ενα και σε αλλα το αλλο. 

Επεξ/σία από boulevar
Δημοσ.

η ειρωνία φίλε μου είναι πως 1500 ευρώ για κινητό από άποψη κλίμακας αγοράζει αυτός που θα πάρει αμάξι με 50 χιλιάρικα όχι 5... το οποίο στην πράξη δεν εφαρμόζεται.

Μπορεί λοιπόν να είναι αστείο να βγεις στο forum της Ferrari να κάνεις κάτι τέτοιο γιατί γνωρίζεις πως προΪόντα πολυτελείας όπως αυτά δεν απευθύνονται σε εσένα αλλά με τα κινητά αυτό δεν ισχύει. Κινητά των 1000 ευρώ απευθύνονται στη μάζα όχι στο 1%, στον απλό μικροαστό που βγάζει έναν average μισθό ίσα να την παλέψει ο ίδιος (σαν να λέμε 700 ευρώ νούμερα Ελλάδας) ο οποίος αν και ξεκάθαρα εκτός budget μπαίνει στο στόχαστρο του marketing πως ένα τέτοιο κινητό τον αφορά σαν αγορά.

Είδε ποτέ κανείς τον CEO της Seiko να διαφημίζει πώς ένα ρολόϊ των 3000 ευρώ είναι value4money και ότι πρέπει από άποψη πρακτικότητας και λειτουργικότητας για καθημερινή χρήση; Έχει δει μήπως κανένα σποτάκι της Ferrari να δείχνει φοιτητές να πηγαίνουν πικνικ με τη νέα τους La Ferrari και να λένε πόσο καλό steering και πόσο δυνατό ηχοσύστημα έχει; Στα smartphones όμως αντίθετα βλέπουμε κάθε μερα διαφημιστικά με απλούς καθημερινούς ανθρώπους, να χρησιμοποιούν τέτοια κινητά λες και είναι απλό αξεσουάρ, να βγάζουν selfies, να ακούνε μουσική και να χρησιμοποιούν εφαρμογές του store για την καθημερινή τους ζωή λες και το βρήκαν στα τυρογαριδάκια. Όταν λοιπόν μετά απ' όλα αυτά στο κερασάκι βγαίνει κι ένας Tim Cooks και μας λέει με θράσος πως 1300$ είναι value τιμή για ένα κινητό καθημερινής χρήσης και πως είναι καλή ιδέα να κόψεις τον πρωινό καφέ να μαζεύεις λεφτά για κάνα χρόνο μπας και το πάρεις, ε παράλληλα έτσι δίνει βήμα και σε εμένα, τον αποδέκτη ο οποίος κατά τ' άλλα δεν τον αφορούν τέτοια προΪόντα, να τους χαρακτηρίσω καραγκιόζηδες.

Σωστός!!!

Δημοσ.

Δεν είναι δύσκολο μα το αγοράσει ακόμα κ ο μέσος Έλληνας. Με 48 άτοκες δόσεις τζάμπα βγαίνει

Μαζί με τους διακανονισμους της ΔΕΗ τις πιστωτικές κλπ

Παλιά παίρναμε δάνειο για να πάρουμε ακίνητο τώρα για κινητό

• Like 2
Δημοσ.

Είδε ποτέ κανείς τον CEO της Seiko να διαφημίζει πώς ένα ρολόϊ των 3000 ευρώ είναι value4money και ότι πρέπει από άποψη πρακτικότητας και λειτουργικότητας για καθημερινή χρήση; Έχει δει μήπως κανένα σποτάκι της Ferrari να δείχνει φοιτητές να πηγαίνουν πικνικ με τη νέα τους La Ferrari και να λένε πόσο καλό steering και πόσο δυνατό ηχοσύστημα έχει; Στα smartphones όμως αντίθετα βλέπουμε κάθε μερα διαφημιστικά με απλούς καθημερινούς ανθρώπους, να χρησιμοποιούν τέτοια κινητά λες και είναι απλό αξεσουάρ, να βγάζουν selfies, να ακούνε μουσική και να χρησιμοποιούν εφαρμογές του store για την καθημερινή τους ζωή λες και το βρήκαν στα τυρογαριδάκια. Όταν λοιπόν μετά απ' όλα αυτά στο κερασάκι βγαίνει κι ένας Tim Cooks και μας λέει με θράσος πως 1300$ είναι value τιμή για ένα κινητό καθημερινής χρήσης και πως είναι καλή ιδέα να κόψεις τον πρωινό καφέ να μαζεύεις λεφτά για κάνα χρόνο μπας και το πάρεις, ε παράλληλα έτσι δίνει βήμα και σε εμένα, τον αποδέκτη ο οποίος κατά τ' άλλα δεν τον αφορούν τέτοια προΪόντα, να τους χαρακτηρίσω καραγκιόζηδες.

Πρώτον δεν είναι κινητό καθημερινής χρήσης, είναι ένας υπολογιστής τσέπης με μεγάλες δυνατότητες, τις οποίες ελάχιστοι μπορούν να αξιοποιήσουν. Τόσο αυτό όσο και το Note 8, όσο και το P9 κλπ.

Δεύτερον, ένα κινητό των 1000€ δεν απευθύνεται σε εσένα. Επειδή κοστίζει τόσο και θεωρείς ότι αν κάνεις το σκ@τό σου παξιμάδι το φτάνεις, δεν σημαίνει ότι η Apple όταν το κατασκευάζει και το λανσάρει έχει εσένα στο μυαλό της (ούτε εμένα, ούτε κανέναν Έλληνα μεσοαστό, που βγάζει τον μήνα με τα χίλια ζόρια)

Έτσι λοιπόν και η Ferrari, όταν κατασκευάζει ένα supercar δεν έχει ως target group τον Μήτσο από τα Φάρσαλα που κέρδισε το Τζόκερ, αλλά μία σειρά ζάπλουτων οι οποίοι έχουν να διαθέσουν το ποσό.

Αν κάνεις τώρα την αναγωγή, θα δεις ότι από τους 100 που γράφουμε εδώ μέσα, ζήτημα να το έχουν αποκτήσει 4-5, aka 0,5% ποσοστό. Αυτό είναι και το target group της και δεν της καίγεται καρφί για εσένα και για εμένα.

Στην τελική υπάρχει πάντα ένα UHANS να καλύψει τα όποια κενά αφήνει το iPhone X :lol:

• Like 3
Δημοσ.
Προτείνω χαράτσι για αγορά iPhone και επιτόπου αυτόφωρο για όποιον αγοράζει και εισάγει προϊόντα στην χώρα μας, ως συνένοχος και συνεργός μιας φοροφοβικής εταιρίας που επιδιώκει φοροαποφυγές με εκβιασμούς και μίζες. Τέλος προτείνω η εν λόγο εταιρία να ενταχθεί στο πλαίσιο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Δημοσ.

Ρε παιδιά απλο είναι. Μπορείς να διαθέσεις 1.000 ευρω παίρνεις iPhone x / note 8 /mate 10.Μπορεις να διαθέσεις 500 παίρνεις s8/ iPhone 6/ p10.Μπορεις 200 παίρνεις Xiaomi/Huawei και γενικά παλιότερα ακριβά μοντέλα. Συζητήσεις περί υπέρφορολογιας των ακριβών μοντέλων , για το που απευθύνεται η κάθε εταιρεία είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Τα λεφτά που έχω βγάλει με την εργασία και τον κόπο μου τα διαθέτω όπου θέλω και όπως θέλω. Και αν θέλω Ferrari 200.000 ευρω θα την πάρω με 1.000 δόσεις δικό μου προβλημα. Αν και το almera δύσκολα το αλλάζω. φιλικά.

Δημοσ.

Οι τιμες που βγαζει η apple στην αμερικη μια χαρα ειναι οταν το 8 εχει 600€ κα το χ 850€...Το προβλημα ειναι με την ευρωπη και την φορολογια..
Φετος λογο καινοτομιας και επετειακου μοντελου η τιμη τσιμπηθηκε αρκετα..Του χρονου θα επανελθει στα 800+ το μικροτερο μοντελο της σειρας.διαφορετικα το plus 256 θα φτανει 2000€ και η apple θα παρει τα @@ ολων :)

Δημοσ.

Ρε παιδιά απλο είναι. Μπορείς να διαθέσεις 1.000 ευρω παίρνεις iPhone x / note 8 /mate 10.Μπορεις να διαθέσεις 500 παίρνεις s8/ iPhone 6/ p10.Μπορεις 200 παίρνεις Xiaomi/Huawei και γενικά παλιότερα ακριβά μοντέλα. Συζητήσεις περί υπέρφορολογιας των ακριβών μοντέλων , για το που απευθύνεται η κάθε εταιρεία είναι αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Τα λεφτά που έχω βγάλει με την εργασία και τον κόπο μου τα διαθέτω όπου θέλω και όπως θέλω. Και αν θέλω Ferrari 200.000 ευρω θα την πάρω με 1.000 δόσεις δικό μου προβλημα. Αν και το almera δύσκολα το αλλάζω. φιλικά.

Το πραγμα ειναι απλο στην χωρα που ζουμε ....υπαρχουν αυτοι που θεωρουν παρανομο και ποινικο αδικημα οποιος εργαζεται και εχει εισοδημα !!! Θεωρουν οτι ειναι αδικημα να διαθετεις τα χρηματα σου για να αγοραζεις αυτο που μπορεις και θεωρουν παρανομο να παιρνεις 1000 ευρω μισθο και πρπει να σου παρουν τα μισα με καποιον τροπο για να τα δωσουν σε αυτον που αραζει παραδιπλα και δεν τον ενδιαφερει να κανει κατι στην ζωη του .....σοβιετ πραγματα ,ενα πραγμα ολοι το ιδιο καταντι να φτασουμε ,αλλα οχι προς τα πανω παρα μονο προς τα κατω !!! τις αποψεις αυτες εξεφρασε ενας τυπος παραπανω !!!

• Like 5
Δημοσ.

Γιατί, η Samsung σε ποια τιμή πουλάει το Note 8;

Το note 8 έχει 900 ευρώ το iphone x 1400. 500 ευρώ διαφορά δεν είναι λίγη. Το μοντέλο με τα 64 είναι απλά κοροϊδία εφόσον δεν πέρνει sd.

• Like 2
Δημοσ.

Καλά αυτό με το κράξιμο με τις τιμές ποτέ δεν το κατάλαβα. Δεν πρόκειται για μια συσκευή της γραμμής. Πρόκειται για την πιο high profile εμπορικά διαθέσιμη συσκευή που υπάρχει. Και λίγο το χρεώνει εδώ που τα λέμε. Εχω πει πολλές φορές ότι προτιμώ να κόψω το δεξί μου...χέρι από το να πάρω οτιδήποτε από τα προϊόντα της Apple όχι λόγο τιμής αλλά λόγο δυνατοτήτων, ευκολίας και ευχρηστίας. Δεν πρόκειται να κράξω για τιμές από μια premium μάρκα που ως premium δεν σημαίνει ότι θα σου προσφέρει τα πάντα αλλά αυτά που θα σου προσφέρει θα σου τα προσφέρει τέλεια ή σχεδόν τέλεια. 

Για εμένα καλά κάνει, θα έπρεπε να το χρεώσει ακόμα περισσότερο και αυτό θα έκανα στη θέση του Cook και είμαι σίγουρος ότι δεν θα έβλεπε την παραμικρή διαφορά ενδιαφέροντος και πωλήσεων από τους καταναλωτές. Υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει ότι όταν κάτι κάνεις και αυτό κάθε φορά σπάει ταμεία τότε το κάνεις καλά και δεν είναι φλόμπα ή φούσκα που θα σκάσει. Θεωρώ ότι βάση αποτελεσμάτων κάθε άλλο παρά φλόμπα είναι η πολιτική που ακολουθεί η εταιρία.  

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...