Pleo Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Άμα είναι από παλιό σύστημα Hi-Fi θα κάνουν, βέβαια μην περιμένεις να είναι και καλά. Κανονικά θες καινούργια ηχεία. Αλλά σιγά σιγά μπορείς να προσθέσεις ή και να αντικαταστήσεις κάποια στιγμή αυτά που έχεις. Μην αγχώνεσαι. Μόνο αν ήταν κομπιουτεροηχεία δεν θα έκαναν και τότε όντως θα έπρεπε να τα πετάξεις. Ή κάποια πάρα πολύ μικρά από micro HiFi επίσης δεν θα έκαναν λόγω μικρής δυνατότητας πρόσληψης ισχύος. Τα 70Watt του Denon είναι πραγματικά, όχι μουσαντένια. Με μέτρηση σε χαμηλό THD 0,08% και σε πλήρες φάσμα 20Hz-20KHz στα 8Ω. Επεξ/σία 4 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cineparmenos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Σε συνέχεια του θέματος θα ήθελα παρακαλώ όποιος γνωρίζει να μου πει την καλύτερη λύση σε home cinema (που να υποστηρίζει και φορμά Dolby Atmos), περίπου στα 1.000 ευρώ. Με δεδομένο ότι δεν έχω ειδικές γνώσεις είναι προτιμότερο να χτίσω κομμάτι-κομμάτι ή να πάρω σετ που προσφέρουν οι διάφορες εταιρείες ήχου; (ηχομπάρες αποκλείονται για ευνόητους λόγους). Το καθιστικό που έχω την 55αρα ΤV Samsung είναι μικρό και θα ήθελα το καλύτερο δυνατό μέσο για να βλέπω και ακούω τις ταινίες μου. Ευχαριστώ 😊 Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από cineparmenos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pleo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Κατ' αρχήν για να έχεις atmos θες τουλάχιστον επτακάναλο ενισχυτή AV. Δεν μιλάμε δηλαδή για τίποτε λιγότερο από σύστημα ήχου 5.1.2. Υπάρχουν κάτι μουσαντένια 3.1.2 που υποστηρίζουν κάποιοι πεντακάναλοι ενισχυτές AV, αλλά έτσι καλύτερα να πάρεις ηχομπάρα... . Βέβαια το budget σου είναι μικρό, οπότε για πλήρες σετ ενισχυτή AV και set ηχείων και sub, μάλλον δεν φτάνει. Βέβαια αν τα 1000 ευρώ εκκινούν ως βάση για έναν επτακάναλο ενισχυτή AV και κατόπιν κάποια ηχεία, επαρκεί, με δεδομένο ότι στη συνέχεια θα χτίσεις το υπόλοιπο που θα σου λείπει σε ηχεία. Βασικά πολλά πράγματα θα εξαρτηθούν και από το χώρο. Οι προδιαγραφές της αναπαραγωγής κατά Dolby Atmos έχουν δύο περιπτώσεις. Είτε με ηχεία οροφής, είτε με ηχεία που χρησιμοποιούν ανάκλαση από την οροφή προς τη θέαση ακρόασης. Η πρώτη περίπτωση είναι απείρως καλύτερη βέβαια. Όμως εκεί υπεισέρχεται ο παράγων χώρος. Διότι υπάρχει συγκεκριμένη τοποθέτηση ηχείων σε μοίρες και αποστάσεις. Επίσης οι ενισχυτές AV προσφέρουν και μια τρίτη θέση για την αναπαραγωγή της πληροφορίας καθ' ύψος, με ηχεία height, δηλαδή ηχεία τοποθετημένα ψηλά στον τοίχο. Αυτά ως προς το 5.1.2, γιατί υπάρχει και το 5.1.4 και το 7.1.4 μέχρι και το 7.1.6 ή 9.1.4 και πάει λέγοντας... αλλά έχουμε ήδη ξεφύγει σε budget. Φυσικά εάν θέλεις κάτι περισσότερο από το 5.1.2 θα πρέπει και πάλι να λάβεις υπ' όψη την ποιότητα την οποία θα έχεις εάν προκύπτει από κάποιον πολύ οικονομικό 9κάναλο ενισχυτή AV. Εφ' όσον θέλεις 5.1.4, θα υπερβείς αρκετά τα 1000 ευρώ (1400 περίπου) μόνο για τον ενισχυτή AV, καθώς θα χρειαστεί σοβαρή επεξεργασία και σύστημα ισοστάθμισης ενσωματωμένο για να παίξει καλά όλο το σύστημα. Με λίγα λόγια, μην ψαρώσεις με κάποιους πολύ οικονομικούς εννιακάναλους ενισχυτές AV που ενδέχεται να δεις. Δεν θα παίξουν ποτέ σωστά atmos απαιτήσεων. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fouskos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) το ONKYO HT-S9700 THX 7.1 λέει τίποτα? Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2019 από fouskos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pleo Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, fouskos είπε το ONKYO HT-S9700 THX 7.1 λέει τίποτα? Τσάμπα έκατσα και τα έγραψα μάλλον φίλε μου. Ξεχωριστά κομμάτια θα κοιτάς για να φτιάξεις σοβαρό Home Cinema. Αυτό σημαίνει ότι οι καλύτερες επιλογές στα τρία επιμέρους κομμάτια - ενισχυτής AV, Ηχεία, Sub - δεν θα προέρχονται από τον ίδιο κατασκευαστή. Αλλιώς πάρε μια ηχομπάρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cineparmenos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 11 ώρες πριν, Pleo είπε Τσάμπα έκατσα και τα έγραψα μάλλον φίλε μου. Όχι βέβαια! 😊 Προσωπικά, φίλε Pleo, σε διάβασα με προσοχή και ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να πεις -τεκμηριωμένα- τη γνώμη σου σε πολλούς από εμάς που βρεθήκαμε ξαφνικά με μια πανάκριβη TV που βγάζει υπέροχη εικόνα αλλά... απογοητευτικό ήχο και ψαχνόμαστε να εξισορροπήσουμε κάπως αυτή την κατάσταση χωρίς όμως να μας κοστίσει ο κούκος αηδόνι. Επανέρχομαι λοιπόν στην προσπάθειά μου εξεύρεσης ενός συστήματος που να βγάζει αξιοπρεπώς Dolby Atmos με κόστος -ας ανέβω 500- περίπου δηλαδή στα 1.500 ευρώ. Υπάρχει κάτι τέτοιο; δεν ψάχνω φυσικά την τέλεια λύση αλλά μια λύση που τουλάχιστον δεν θα κλαίω τα λεφτά μου. Διαβάζοντας παραπάνω την απάντηση του φίλου Pleo, εφόσον πάω μίνιμουμ σε 7κάναλο ενισχυτή ΑV, με σετ ηχείων και sub, θα μπορέσω με αυτό το κόστος να φτιάξω κάτι που να "ακούγεται" απλά αξιοπρεπώς -επαναλαμβάνω δεν ψάχνω για θαύματα- ή να εγκαταλείψω την προσπάθεια; Υπάρχει στην Αθήνα σοβαρό μαγαζί που να δίνει υπεύθυνες απαντήσεις και λύσεις (χωρίς ο πωλητής να προσπαθεί να μου πασάρει απλά το δικό του ηχητικό σύστημα) και ποια καταστήματα είναι αυτά, μπορείτε να προτείνετε κάποια ή να βρω ό,τι μου "γυαλίσει" στις αναζητήσεις του google ; Τέλος θα ήθελα, εφόσον έχετε υπόψη σας, να προτείνετε (έστω ενδεικτικά) συγκεκριμένα ενισχυτή AV, ηχεία και sub από εξειδικευμένους κατασκευαστές, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω. Ευχαριστώ και πάλι! 😊 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfaeffe Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 30 minutes ago, cineparmenos said: Τέλος θα ήθελα, εφόσον έχετε υπόψη σας, να προτείνετε (έστω ενδεικτικά) συγκεκριμένα ενισχυτή AV, ηχεία και sub από εξειδικευμένους κατασκευαστές, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα χρήματα που μπορώ να διαθέσω. Για αξιοπρεπες περιπου 2000 ευρω ειναι απαραιτητα νομιζω. Δες πχ το παρακατω με τρεχουσες τιμες σκρουτζ. AV: Denon AVR-X2500H (~550 euro) Front: Dali Zensor 3 (~280 euro) Rear: Dali Zensor 1 (~200 euro) Center: Dali Zensor Vokal (~200 euro) Atmos: Dali Alteco (~270 euro) Sub: Dali Sub-e 12f (~430 euro) Για μπροστινα, τα Zensor 5 ή 7 θα ηταν ακομα καλυτερα αλλα φευ. Φυσικα με παραπανω χρηματα μπορεις να δεις Klipsch sets για ηχεια ή/και subwoofer, ή ακομα καλυτερα SVS subs, αλλα ξεφευγει πολυ το budget μετα. Φυσικα πρεπει να υπολογιζεις και ενα ακομα κοστος για καλωδια ηχου, καλωδια HDMI premium (για 4K), ισως και βασεις για τα πισω ηχεια... 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pleo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) O Denon είναι πολύ καλό value, τα Zensor έχουν καταργηθεί εδώ και πολύ καιρό και αντικατασταθεί από την ακριβότερη κατά 30% σειρά Oberon και ξεστοκάρουν γενικότερα. Πολύ ξεπερασμένα ηχεία. Καλύτερες επιλογές αποτελεί η σειρά Signature E της Polk Audio. Έως αισθητά καλύτερη επιλογή σε ήχο. Το συνδυασμό με τον Denon 2500Η και τα ηχεία της Polk τον έχω εγκαταστήσει ουκ ολίγες φορές. Βασικά το καλό με τον Denon είναι ότι σε αυτά τα χρήματα έχει εξαιρετικό σύστημα ισοστάθμισης, το Audyssey. Δεν θα βρεις καλύτερο σε αυτά τα χρήματα (μην πω και σε αρκετά περισσότερα χρήματα). Τώρα σε sub, φυσικά η καλύτερη επιλογή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από SVS. Και δεν ξεφεύγει πάρα πολύ το budget, αν μιλάμε για τη σειρά 1000. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfaeffe Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Ανεφερα τα Zensor ως οικονομικα ηχεια με καλο value for money και αρκετα μεγαλη αποδοχη, δεδομενου του budget που υπαρχει. Για πιο εξωτικο ηχο προφανως μπορουμε να ανεβασουμε και τις επιλογες. Με το ιδιο σκεπτικο ανεφερα τον Denon. Αντιστοιχα αν το subwoofer κοστιζει 600 ευρω (SVS-1000 @ skroutz), μιλαμε για το 1/3 των 1500 ευρω του budget. Εν ολιγοις, αν υπαρχουν τα χρηματα μπορουν να φτιαχτουν πολυ καλα σετ! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pleo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ λέω ότι τα Zensor δεν είναι πια καλή επιλογή, αν τα βρει σε καμιά τιμή σκότωμα ίσως. Η αντιπροσωπεία δεν έχει πάντως στοκ εδώ και καιρό. Εδώ και καιρό υπάρχουν τα Oberon που όμως είναι σημαντικά ακριβότερα. Εάν θέλει κάτι εντυπωσιακά καλό για την τιμή του, τότε ας κοιτάξει τη σειρά Signature E της Polk. Πραγματικά δεν θα βρει κάτι καλύτερο στα χρήματα αυτά. S20e, S30e και S15e για το σετ 5.0 και μένει το sub, το οποίο ΟΚ, θα πάει σε κάτι υποδεέστερο από SVS, τι να κάνουμε δεν μπορούν όλοι να έχουν το καλύτερο. Αν και κυρίως κινηματογραφικό ήχο έχεις με το καλό sub. Τεσπα. Πάντως με τον Denon και τα Polk θα έχει αποτελέσματα κατά πολύ ανώτερα από ότι με τα Zensor ευθύς εξ' αρχής και σε όλο το ηχητικό φάσμα. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfaeffe Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Θελει και 2 atmos ηχεια ομως απ'ο,τι ειπε στο ποστ του! Γι'αυτο λεω οτι ολα καθοριζονται απο το budget. Δεν εχω σκοπο να κανω vs Dali και Polk, αυτα μπορει να τα ρωτησει σε εξειδικευμενα AV forum ή να δει reviews. Καταληγω οτι αν μπορει να ανεβασει το budget θα φτιαξει πολυ ωραια συστηματα. Με 1500 ειναι λιγο δυσκολο το αξιοπρεπες 5.1.2 κατα τη γνωμη μου. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pleo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Σιγά το δύσκολο. Κατεβαίνει στον AVR-Χ1500H που δεν έχει κάποιες σπουδαίες διαφορές και μάλιστα με μετρήσεις από τον 2500Η και τα βρήκε τα λ7 που θα του έλειπαν. Αν και η γνώμη μου είναι ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να προσθέσει τα δύο ηχεία για το atmos. Εξ' άλλου θέλει να είναι ειδικά ηχεία αυτά και αναλόγως χρήσης να ακολουθούν το HRTF. Κάτι που δεν έχουν τα Alteco C1 για παράδειγμα που ανέφερες. Εάν πάει σε upfiring χρειάζεται να έχουν συγκεκριμένο βύθισμα και ανύψωση σε συγκεκριμένες συχνότητες για να γίνεται αντιληπτό ότι ο ήχος προέρχεται δια ανακλάσεως και όχι εκ σημειακής πηγής. Εάν τα βάλει ψηλά στον τοίχο είναι εκτός προδιαγραφών Atmos και αν επιλέξει οροφή, τότε πάλι δεν υπάρχει από τη Dali συγκεκριμένη πρόβλεψη. Τα έχω μελετήσει σε βάθος όλα αυτά, ένεκα εγκαταστάσεων. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alfaeffe Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Κατι watt διαφορα εχουν μωρε οι δυο ενισχυτες, σιγα! 😄 Προφανως τα atmos ηχεια που θα παρει θα τα τοποθετησει βασει των προδιαγραφων τους, οπως επισης και βασει του Atmos protocol. Αλλα αυτο που κολλαει με την κουβεντα, ανεφερε ο συνφορουμιτης που θελει να τοποθετησει τα ηχεια για να παρει προτασεις οροφης, ανακλασεως κλπ; Σε γενικες ερωτησεις, οι απαντησεις ειναι γενικες. Φιλικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pleo Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, alfaeffe είπε Κατι watt διαφορα εχουν μωρε οι δυο ενισχυτες, σιγα! 😄 Προφανως τα atmos ηχεια που θα παρει θα τα τοποθετησει βασει των προδιαγραφων τους, οπως επισης και βασει του Atmos protocol. Αλλα αυτο που κολλαει με την κουβεντα, ανεφερε ο συνφορουμιτης που θελει να τοποθετησει τα ηχεια για να παρει προτασεις οροφης, ανακλασεως κλπ; Σε γενικες ερωτησεις, οι απαντησεις ειναι γενικες. Φιλικα. Πας στοίχημα ότι η διαφορά είναι μικρή; Έχω μετρήσεις, γι' αυτό το λέω. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2019 από Pleo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tormentor_ Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, Pleo είπε Πας στοίχημα ότι η διαφορά είναι μικρή; Έχω μετρήσεις, γι' αυτό το λέω. πες στον λαό με λίγα λόγια το πόρισμα γιατί δεν ξέρω τι δείχνουν τα γραφήματα εκτός θέματος: Ανάμεσα σε Denon arv-x2500 και yamaha v781 τι θα πρότεινες για να οδηγήσουν σετ ηχείων q acoustics σειρά 3000, λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρήση είναι 50-50 μουσική, home cinema Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα