Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα

έχω στήσει ένα αρκετά απλό home cinema με ηχεία οροφής μόνο κ ένα κεντρικό.

Ο ενισχυτης μου είναι ενας SONY του 2013 με DTS και τα ηχεία μου 4Χ  "PyleHome PDIC80 300W 8 inch Two Way In Ceiling"

γενικά δεν θα ήθελα να μπλέξω με καλώδια, αλλά δεξιά αριστερά από την τηλεόραση θα το αποδεχτεί μάλλον η γυναικα μου !

βλέπω το τελευταίο διάστημα κάτι ακριβά soundbars πχ. Yamaha 5600, samsung που κάνουν DOLBY ATMOS & DTS X και αλλά μικρότερα πιο απλά και οικονομικά αξιοπρεπέστατα, πχ SONOS, yamaha, sony, LG, κτλ.

Αναρωτιόμουν λοιπόν αν πρέπει να αγοράσω έναν νέο ενισχυτή που να υποστηρίζει τα ATMOS / DTS  (εχω δει έναν ONKYO)  και να παρω ηχεια για δεξια αριστερα μονο ή να τα αποσύρω όλα αυτά και να βάλω ένα soundbar

ποια ειναι η γνώμη σας?

Να προσθεσω επισης ότι εχω στον χωρο κ ένα BOSE accoustimas 10 παλιο του 2009 αλλα δεν το εχω εγκαταστησει στο χωρο του home cinema.  Επισης αυτό βαραει πολύ με τα μπασα, τρεμει το εδαφος.

ευχαριστώ.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με τον onkyo θα παρεις δυο μπροστινα , ενα κεντρικο και για τα πισω θα χρησιμοποιησεις τα ηχεια της οροφης ? Aπο sub ?

Δεν νομιζω να βρεις πολλους που να εχουν αγορασει ακριβα soundbars .Εγω θα ελεγα να κανεις και μια ερωτηση στα avclub, avsite

Δεν ειναι μονο το αισθητικο κομματι , οι καλωδιωσεις και τα εξτρα καλουδια και συνδεσεις ( και sub ) που μπορει να εχει η ηχομπαρα αλλα και ο χωρος σου , οι ανακλασεις .Σε μερικους χωρους ισως εντυπωσιαζουν σε αλλους χωρους πιο δυσκολους...Βεβαια και τα 5.1 ηχεια θελουν μια αλφα τοποθετηση ..

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

καλημερα παιδια,

για να μην ανοιγω αλλο θεμα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση.

θελω να αγορασω η εναν καλο (σχετικα )ενισχιτη αυτον https://www.e-shop.gr/denon-avr-x550bt-52-channel-av-receiver-black-p-PER.504681

η ενα καλο soundbar σαν αυτο https://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/home-cinema/set-home-cinema/188446-lg-sk8 που εχει και ασυρματα πισω ειχεια δώρο

τον ενισχιτη να πω οτι εχω ηχεια αρκετα παλια αλλα λειτουργουν,εχω 2 μπροστα συν το κεντρικο και 2 πισω.

το θεμα ειναι το εξεις,

τι αξιγει ποιο πολη να εχω ενα soundbar  με ασυρματα sub και χωρις πολα καλοδια αλλα με μετριο ηχο?

η εναν καλο ενισχιτη που μπορω σιγα σιγα να αναβαθμιζω,ειτε με ηχεια ειτε με sub.

ποιο συστιμα θα εχει τον καλητερο ηχο.

αν μποριτε βοειθιστε λιγο, γιατι απο ηχο δεν ξερω πολα πολα,

το μονο που ξερω ειναι οτι με το soundbar δεν θα εχω πολα καλοδια + οτι μπορο να το ελενχω με το τηλεκοντρολ της tv τωρα απο ηχω δεν ξερω κατα ποσο

ανοτερος η κατοτερος θα ειναι απο εναν ενισχιτη με προβλεψη να ενισχισω σιγα σιγα τα παλια μου ηχεια.

αν μπορειτε τα θετικα και τα αρνιτικα

και τι ειναι ποιο καλο στο αυτι.

ευχατριστω προκαταβολικα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ο χώρος το επιτρέπει, ασυζητητί ενισχυτή AV, ηχεία και Sub.

Υπάρχει τρόπος να κάνεις όλα τα ενεργά sub ασύρματα. Αλλά δεν είναι της παρούσης.

Μεταξύ των δύο επιλογών πάντως πηγαίνεις με κλειστά μάτια σε κανονικό Home Cinema με ανεξάρτητα κομμάτια.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

απο θεμα ακουστικης του χωρου τα περνει,δηλαδη 3 μπροστα και 2 πισω + αργοτερα το sub ,

αυτο που θελω να ξερω (οσο μπορω δηλαδη) ειναι αν αξιζει οντος ο ενισχιτης με ολα αυτα που ειπαμε.

Δημοσ.

Φυσικά. Είναι ανώτερη επιλογή ο ενισχυτής AV με ξεχωριστά ηχεία. Ούτε ηχομπάρα των 850 ευρώ δεν μπορεί να τον συναγωνιστεί το συνδυασμό αυτόν.

Δημοσ.

ok το λισαμε αυτο χχαχααχ,

τωρα οσο αφορα τον ενισχιτη,εχεις να προτινεις κατι καλιτερο απο αυτο που ειπα,να πω οτι γυρο στα 300-350

μπορω ποιο πανω δυσκολα.

καποιος μου ειπε οτι και τα καλωδια πεζουν σοβαρο ρολο στον ηχο που βγαζουν τα ηχεια και οχι

μονο το ιδιο το ηχειο.

ευχαριστω και παλι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην εισαγωγική κατηγορία ενισχυτών AV θεωρώ ότι η Denon παίζει μπάλα μόνη της.

Έχει ένα καίριο χαρακτηριστικό που αφορά το bass management που σε άλλους κατασκευαστές (ΟΚ το δίνει και η Marantz αυτό αλλά αυτή έχει slim στην εισαγωγική κατηγορία) δεν υπάρχει.

Σου επιτρέπει εκτός από λίγο πιο εξελιγμένες ρυθμίσεις στο bass management, να έχεις και ξεχωριστή διαχείριση ανά ομάδα ηχείων με ξεχωριστή ρύθμιση crossover για την κάθε ομάδα. Πράγμα πολύ σημαντικό. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε ακριβότερης κατηγορίας ενισχυτές.

Οι διαφορές μεταξύ AVR-X250BT και AVR-X550BT είναι μικρές. Δεν αφορούν την ισχύ αλλά κάποιες δυνατότητες. Ο AVR-X550BT έχει επιπλέον:

1. Συμβατότητα με Dolby Vision (δεν ξέρω κατά πόσο θα σου χρειαστεί, είναι κάπως μελλοντικό feature ακόμη)

2. Bluetooth app (ο 250BT έχει Bluetooth αλλά δεν υπάρχει app ελέγχου μέσω Bluetooth γι' αυτόν)

3. Δεύτερη (παράλληλη όμως, όχι ανεξάρτητη) έξοδο για sub.

4. USB θύρα για στικάκι.

5. Μικρόφωνο ρύθμισης απόστασης και στάθμης (όχι για calibration δηλαδή).

Αποφασίζεις και παίρνεις.

Πάρα πολύ σημαντικό: Ψωνίζεις μόνο από εκεί που μπορούν να σε βοηθήσουν στις ρυθμίσεις και μπορούν να έρθουν στο σπίτι σου να το ρυθμίσουν/εγκαταστήσουν. Αποφεύγεις αλυσίδες, μικρομάγαζα, e-shopάδικα, φούρνους ταβέρνες, αποθήκες, μπακάλικα και γενικώς όσους ασχολούνται με το box-moving μόνο, και μετά δεν σε είδαν δεν σε ξέρουν.

Θα εκπλαγείς πόσος κόσμος έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα μετά την αγορά και είτε δεν μπορεί να τα ρυθμίσει σωστά γιατί δεν έχει το κατάστημα από το οποίο τα ψώνισε την απαιτούμενη τεχνογνωσία, είτε έχει χαθεί στις ρυθμίσεις και δεν ξέρει τι να κάνει.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

Έχε υπόψη σου ότι μιλάς σε άσχετο χα χα

Κοίτα το d.vision ίσως το χρειαστώ στο μέλλον αλλά αυτό που σίγουρα μου χρειάζεται είναι το στικάκι.

Τώρα όλα τα άλλα που μου είπες δεν καταλαβαίνω χριστο. Ας τα πάρω με την σειρά

1. D.vison δεν με χαλάει να το έχει.αν και η TV μου δεν το έχει αλλά ας το έχει ενισχυτης

2. Bluetooth Όταν λες ότι έχει αλλά δεν υπάρχει app τι σημαίνει.μουσικη από κινητό μέσο του ενισχυτή θα παίζει?αυτό είναι και το κυριότερο.

3. Αυτό για το δεύτερο sub δεν το κατάλαβα,αν βάλω θα βάλω ένα.

Δηλαδή αν θελήσω 2 θα πρέπει να είναι συνδεμενα παράλληλα οπότε δεν θα μπορώ να τα ρυθμίσω ξεχωριστά?

4. Το USB το καταλαβαίνω

5.Μικρόφωνο ρύθμισης απόστασης και στάθμης (όχι για calibration) μιλάς με γρίφους γέροντα χαχαχα

80 εύρο δεν είναι και λίγα αλλά αν έχει κάποιες δυνατότητες παραπάνω δεν πιράζει,δεν θα αγοράσω κάθε χρόνο ενισχυτή.

Από θέμα ρύθμισης δεν νομίζω να έχω θέμα (πιστευω) αλλά αν έχω έχω άτομο που είναι γνώστης και μπορεί να βοηθήσει.

Δημοσ.

Θα έχεις θέμα με τις ρυθμίσεις. Δεν είναι κάτι απλό. Trust me.

Πάμε στις υπόλοιπες απορίες. Αναπαραγωγή ήχου μέσω Bluetooth κάνουν και οι δυο. Η διαφορά είναι ότι ο 550 υποστηρίζεται και από application για τον έλεγχο μέσω του Bluetooth.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dmholdings.denonbtremote

Αυτό με την έξοδο sub, το κατάλαβες ήδη, όπως και το με USB και με το Dolby Vision.

Το μικρόφωνο με το οποίο έρχεται ο Χ550ΒΤ δεν έχει κάποιο σύστημα για καλιμπράρισμα. Έχει μόνο για στάθμες μεταξύ των ηχείων και αποστάσεις. Για μικρόφωνο με καλιμπράρισμα ξεκινάς από το πιο πάνω μοντέλο, τον Χ1500Η.

Αυτά.

Δημοσ.

Από θέμα ρυθμίσεων έχω άτομο που ξέρει,είναι γνώστης.

Και εξάλλου εδώ δεν υπάρχει μαγαζί να πουλάει ενισχιτες και να έρχεται σπίτι σου να τον ρυθμίζει.περα από κότσοβ.

Που νομίζω Γίνεται μόνο αν πληρώσεις έξτρα.

Τώρα αν αυτες είναι μονο οι διαφορές δεν ξέρω αν αξίζει να δώσω 80 ευρο για αυτά.και USB.

Δημοσ.

Σιγά μην ξέρει ο κοτσοβ από bass management. Μη λες τέτοια βρε, θα κατουρηθούμε από τα γέλια. Εδώ δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τα πλυντήρια από τις τηλεοράσεις... 🤣

Νομίζω ότι το Dolby Vision είναι εκείνο που θα πρέπει να αποφασίσεις αν θα έχεις. Τη δουλειά που κάνει το μικροφωνάκι μπορείς να την κάνεις κι εσύ με ένα dBμετρο και μεζούρα.

Τώρα για το στικάκι τι να σου πω, εσύ ξέρεις. Πάντως μέσω του app τα βλέπεις τα περιεχόμενα του στικακίου και τα διαχειρίζεσαι. Μόνο για μουσικά αρχεία είναι εννοείται.

Αλήθεια, ποια ηχεία έχεις;

Δημοσ.

Τι να σου πω δεν ξέρω, νομίζω σαν να έχει ο κοτσ. Επιδιξει προιοντος το λέει,δεν ξέρω.

Μάλλον για τον 550 θα πάω,μόνο και μόνο για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Ηχεία έχω από ένα hi-fi Sony που δεν μπορεί να συνδεθεί με την καινούργια TV 

Και για αυτό πάω για ενισχυτή.

Το είχα πάρει πριν από 15 χρόνια μπορεί  και παραπάνω,250 χιλιάρικα (Ελληνικά)

Για την Ώρα μόνο ενισχυτης και μετά βλέπουμε.

Αλήθεια ο 550 έχει είσοδο για πι-καπ 

Έχω και από αυτό και κάθετε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει αλλά μπορείς εύκολα να προσθέσεις ένα εξωτερικό phono stage. Και θα είναι και καλύτερο. Το πικάπ σου έχει ενσωματωμένο προενισχυτή phono μήπως; Αν ναι τότε δεν το χρειάζεσαι καν.

Είσοδο Phono έχει ο Χ1500Η μια και το ανέφερες

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.

Δεν ξέρω,αυτό που ξέρω είναι ότι στο παλιό hi fi  δεν έπαιζε με τίποτα,ούτε με προενισχηση.ετσι όπως λες εσύ θα παίξει?τελος παντον.

Θα ανεβάσω μετά φότο από τα ηχεία Να μου πεις αν αξίζει να τα βαλω η να τα πετάξω στον κάδο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...