Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Christos851 είπε

Καλημέρα! Μίσθωσα ένα διαμέρισμα αρχές Ιανουαρίου του 2020 για δυο χρόνια, αλλά ο ενοικιαστής έφυγε πριν λίγες μέρες, τέλος Απριλίου, χωρίς να με ειδοποιήσει. Ενοίκια δεν μου οφείλει παρά του Απριλίου, που όμως το συμψήφισα με την εγγύηση που μου είχε δώσει αρχικά. Έχει όμως αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς (ΔΕΗ, νερό και κοινόχρηστα), ύψους 800 ευρώ, το μεγάλο πρόβλημα είναι η ΔΕΗ (680 ευρώ), δεν καταλαβαίνω που τα έκαψε... τελοσπαντων. Το πρόβλημα είναι εγώ είχα κανει μισθωτήριο μέσω Taxisnet, αλλά αυτός το αρνήθηκε αρχές Μαΐου. Παράλειψη μου που δεν το είχα τσεκάρει νωρίτερα αλλά είχα διαφορα αλλα προβλήματα. Ιδιωτικό συμφωνητικό δεν κάναμε . Το αλλο πρόβλημα είναι ότι οι λογαριασμοί είναι όλοι στο δικό μου όνομα καθώς έγιναν όλα γρήγορα και μέσα στον κορονοϊό δεν άλλαξαν τα ονόματα στους λογαριασμούς. Γνωρίζει κανεις τι μπορώ να κάνω; Κι αν μπορώ να δικαιωθώ; Τα αποδεικτικά που διαθέτω είναι το μισθωτήριο στο taxinet (που όμως το έχει πριν λίγες μέρες απορρίψει πατώντας απόρριψη), τις αποδείξεις τραπέζης που μου κατάβαλε τα ενοίκια μέσω τραπέζης και κάποια μηνύματα στο κινητό που παραδέχεται ότι έμενε στο σπίτι (αν μετρούν αυτά). Μπορείτε να με διαφωτισετε; Ευχαριστώ!

Καλησπερα... Απλα τωρα θα πας στην Δεη και θα κανεις διακανονισμο... Δυστυχως δεν γινεται κατι ...Θελεις να βαλεις δικηγορο απλα δεν θα βγει κατι... Κανε αγωγη στον ενοικιαστη σου..Απλα στην επομενη φορα θα ελεγχεις.. Και ζητησε τωρα την διακοπη ρευματος  στην οικια , οποτε ο νεος ενοικιαστης να ζητησει την  επανανσυνδεση..

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

ειναι ενας λογος να γινεται η αλλαγη ονοματος αμεσα....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Christos851 είπε

Καλημέρα! Μίσθωσα ένα διαμέρισμα αρχές Ιανουαρίου του 2020 για δυο χρόνια, αλλά ο ενοικιαστής έφυγε πριν λίγες μέρες, τέλος Απριλίου, χωρίς να με ειδοποιήσει. Ενοίκια δεν μου οφείλει παρά του Απριλίου, που όμως το συμψήφισα με την εγγύηση που μου είχε δώσει αρχικά. Έχει όμως αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς (ΔΕΗ, νερό και κοινόχρηστα), ύψους 800 ευρώ, το μεγάλο πρόβλημα είναι η ΔΕΗ (680 ευρώ), δεν καταλαβαίνω που τα έκαψε... τελοσπαντων. Το πρόβλημα είναι εγώ είχα κανει μισθωτήριο μέσω Taxisnet, αλλά αυτός το αρνήθηκε αρχές Μαΐου. Παράλειψη μου που δεν το είχα τσεκάρει νωρίτερα αλλά είχα διαφορα αλλα προβλήματα. Ιδιωτικό συμφωνητικό δεν κάναμε . Το αλλο πρόβλημα είναι ότι οι λογαριασμοί είναι όλοι στο δικό μου όνομα καθώς έγιναν όλα γρήγορα και μέσα στον κορονοϊό δεν άλλαξαν τα ονόματα στους λογαριασμούς. Γνωρίζει κανεις τι μπορώ να κάνω; Κι αν μπορώ να δικαιωθώ; Τα αποδεικτικά που διαθέτω είναι το μισθωτήριο στο taxinet (που όμως το έχει πριν λίγες μέρες απορρίψει πατώντας απόρριψη), τις αποδείξεις τραπέζης που μου κατάβαλε τα ενοίκια μέσω τραπέζης και κάποια μηνύματα στο κινητό που παραδέχεται ότι έμενε στο σπίτι (αν μετρούν αυτά). Μπορείτε να με διαφωτισετε; Ευχαριστώ!

Ουτε να πας σε δικηγορο χασιμο χρονου θα ειναι ακρη δε θα βγαλεις.Μαθημα 800ευρω πηρες για την επομενη φορα που θα νοικιασεις,δες το ετσι.

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Christos851 είπε

Όταν λες να "δικαιωθώ", πως ακριβώς το αντιλαμβάνεσαι?

1. Να τον υποχρεώσεις με κάποιο μαγικό τρόπο να πάει τρέχοντας και να εξοφλήσει τους λογαριασμούς άμεσα? Δεν βλέπω πως μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

2. Να τον κυνηγήσεις δικαστικά? Θα ξοδέψεις χρόνο και χρήμα χωρίς να είναι σίγουρο πως θα δικαιωθείς, τα "αποδεικτικά" που περιγράφεις δεν αποδεικνύουν τίποτα, αλλά και να δικαιωθείς δεν ξέρω αν θα πάρεις ποτέ κάτι μια και ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Ελπίζω μόνο να σου γίνει μάθημα ώστε στο μέλλον να μην αφήνεις τα πράγματα στην τύχη τους, δλδ να μην μισθώνεις χωρίς συμφωνητικό και να μην αφήνεις το ρεύμα στο όνομα σου.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα το ίδιο λάθος είχε κάνει και μια ξαδέρφη μου είχε αφήσει το ρολόι στο όνομα της και ενοικίαζε ένα διαμέρισμα σε μια δασκάλα . Ήταν 3 χρόνια εκεί με συμβόλαιο και έφυγε μια νύχτα ξαφνικά όταν πήγε η ΔΕΗ για την μέτρηση ανακάλυψαν ότι το ρολόι ήταν πειραγμένο έφαγε πρόστιμο από την ΔΕΗ 5.000 ευρώ έγινε δικαστήριο μετά από 2 χρόνια και ο κέρδισε με το συμβόλαιο που είχε που έδειχνε ότι εκείνες την εποχή ήταν στο όνομα της το ρολόι αλλά υο σπίτι Ήταν ενοικιασμένο . 
οποτε λογικά με το συμβόλαιο κανείς δουλειά απλά θα πρέπει να το πας δικαστικά.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Dreammpompo είπε

Καλησπέρα το ίδιο λάθος είχε κάνει και μια ξαδέρφη μου είχε αφήσει το ρολόι στο όνομα της και ενοικίαζε ένα διαμέρισμα σε μια δασκάλα . Ήταν 3 χρόνια εκεί με συμβόλαιο και έφυγε μια νύχτα ξαφνικά όταν πήγε η ΔΕΗ για την μέτρηση ανακάλυψαν ότι το ρολόι ήταν πειραγμένο έφαγε πρόστιμο από την ΔΕΗ 5.000 ευρώ έγινε δικαστήριο μετά από 2 χρόνια και ο κέρδισε με το συμβόλαιο που είχε που έδειχνε ότι εκείνες την εποχή ήταν στο όνομα της το ρολόι αλλά υο σπίτι Ήταν ενοικιασμένο . 

Δεν έχει ούτε συμβόλαιο. Μάλλον δεν διάβασες καλά το αρχικό ποστ. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, Dreammpompo είπε

Ο ενοικιαστής δεν είχε κάνει αποδοχή το μισθωτήριο στο ταξις,δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει τίποτα μη σου πω ότι μπορεί να μπλέξει και ο ίδιος. 

Επεξ/σία από greengr21
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Dreammpompo είπε

Όπως έχουν ήδη απαντήσει η περίπτωση της ξαδέρφης δεν έχει καμία σχέση, μια και ο φίλος παραπάνω δεν είχε καν μισθωτήριο.

Επίσης η περίπτωση της ξαδέρφης είναι διαφορετική επειδή το χρέος ήταν από πρόστιμο, ενώ του φίλου παραπάνω είναι καθυστερούμενα, που σημαίνει πως θα πρέπει να κάνει διακανονισμό ώστε να μπορέσει να το ξανανοικιάσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τροπος να βγαλεις το χρεος απο πανω σου, χωρις να συμφωνησει ο πρωην ενοικιαστης σου, δεν υπαρχει. Μπορεις να το διεκδικησεις σε αστικο δικαστηριο, αλλα ως εκει. Δεν ξερω αν αξιζει η ταλαιπωρια ομως και τα χρηματα που θα φας στον δικηγορο. Το χρεος της ξαδερφης του @Dreammpompo ειναι οντως τελειως διαφορετικο, μιας και δεν μιλαμε για ληξιπροθεσμα, αλλα για ποινικο αδικημα. Και επισης τα 5.000€ ειναι ενα ποσο αξιο να προσπαθησεις να το αποφυγεις δικαστικα.

Τωρα ο μονος τροπος για να αποφυγεις να πληρωσεις το προστιμο ειναι ενας και προυποθετει συνεργασιμο τον πρωην ενοικιαστη. Κανετε νεο συμβολαιο μεσω taxisnet, το οποιο θα λυσετε απο κοινου 1-2 μηνες μετα την "εικονικη" μισθωση. Με αυτο το μισθωτηριο, θα πρεπει να πατε στη ΔΕΗ και να υπογραψει ο ενοικιαστης οτι παιρνει το ρολοι στο ονομα του. Μαζι με αυτο θα πρεπει να συμφωνησει ενυπογραφα να παρει  και το χρεος που ακολουθει τον αριθμο παροχης, δηλαδη να μεταφερθει χρεος και ρολοι στο δικο του ονομα. Απο εκει και μετα, οταν ολοκληρωθει η διαδικασια μεταφορας του χρεους (παιρνει κανα μηνα), κανει διακοπη στο ρολοι και το γυριζεις ξανα στο δικο σου ονομα.

Ολα αυτα απλα ενημερωτικά, μιας και για να σου βαρεσε κανονι και να χαιρετησε, μαλλον δεν εχει σκοπο να στα πληρωσει. Εγω απλα ετυχα σε τιμιο ανθρωπο που επεσε σε περιστασιακες δυσκολιες, αλλα δεν ηθελε να μου αφησει χρεος και ετσι ακολουθησαμε την παραπανω διαδικασια για να μεταφερθει το χρεος (περιπου 800€) απο πανω μου, στο δικο του ΑΦΜ.

Κατα τα αλλα, πηγαινε για ενα διακανονισμο, πληρωσε τα και ξεχνα το.

Επεξ/σία από N3M3SiS
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@N3M3SiS πιο ευκολο να μου κατσει η *insert current public actor/performer/hotness* παρα να γινει αυτο που λες. Ο αλλος εφυγε νυχτα και εκανε αρνηση στο taxis λες να κατσει να πληρωσει 800αρι; 🤣

Επεξ/σία από narta
  • Moderators
Δημοσ.

παρομοια ερωτηση γιατι εχω χαθει ,

αν ο ενοικιαστης που ναι μεν εχει το συμβολαιο της δεη στο ονομα του φυγει και αφησει καποιο χρεος αυτο πλεον μεταφερετε στον ιδιοκτητη ?

εχει φυγει ο ενοικιαστης μου απο επαγγελματικη εστια και ξεκινησε η δεη να με περνει για το χρεος (μολις με ενημερωσε οτι σταματαει τη μισθωση πηγα την επομενη μερα και εκανα διακοπη την δεη , παρολα αυτα αυτος εχει ενα χρεος γυρω στο 1000αρικο

Αυτα μεταφερονται σε εμενα ? να παω να κανω διακανονισμο η δεν ασχολουμε , ξεκαθαρη απαντηση δεν μου εδωσε κανεις στο τηλεφωνο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

αν ο ενοικιαστης που ναι μεν εχει το συμβολαιο της δεη στο ονομα του φυγει και αφησει καποιο χρεος αυτο πλεον μεταφερετε στον ιδιοκτητη ?

εχει φυγει ο ενοικιαστης μου απο επαγγελματικη εστια και ξεκινησε η δεη να με περνει για το χρεος (μολις με ενημερωσε οτι σταματαει τη μισθωση πηγα την επομενη μερα και εκανα διακοπη την δεη , παρολα αυτα αυτος εχει ενα χρεος γυρω στο 1000αρικο

Αυτα μεταφερονται σε εμενα ? να παω να κανω διακανονισμο η δεν ασχολουμε , ξεκαθαρη απαντηση δεν μου εδωσε κανεις στο τηλεφωνο

Δεν σε αφορα κανενα χρεος αφου  η παροχη δεν ηταν στο ονομα σου . 

Διακοπη μπορει να κανει μονο αυτος που ειναι η παροχη στο ονομα του.Κακως σου εκαναν διακοπη .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Γιάννης Platano είπε

Δεν σε αφορα κανενα χρεος αφου  η παροχη δεν ηταν στο ονομα σου . 

ευχαριστω , εφοσον εχω κανει διακοπη και δεν με ενδιαφερει η ρευματοδοτηση προς το παρων μεχρι να ξανα βρω ενοικιαστη εχει νοημα να παω να το γυρισω στο ονομα μου? διακοπη εκανα με το συμβολαιο οτι ειναι δικο μου

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Κάτσε γιατί κάτι δεν μας λες καλά, εφόσον όπως λες το ρεύμα είναι στο όνομα του ενοικιαστή πως μπόρεσες εσύ να κάνεις διακοπή? Εκτός και αν όταν πήγες για διακοπή υπέγραψες κάποιο χαρτί που έλεγε ότι αναγνωρίζεις το χρέος ως δικό σου...

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Inuyasha είπε

ευχαριστω , εφοσον εχω κανει διακοπη και δεν με ενδιαφερει η ρευματοδοτηση προς το παρων μεχρι να ξανα βρω ενοικιαστη εχει νοημα να παω να το γυρισω στο ονομα μου? διακοπη εκανα με το συμβολαιο οτι ειναι δικο μου

Δεν υπαρχει κανενας λογος να κανεις κατι . Γιατι να πληρωνεις παγια ?

Παλι σου λεω οτι κακως εκαναν διακοπη αφου κι αυτος με μισθωτηριο ειχε παρει την παροχη στο ονομα του . Πως ηξερε η ΔΕΗ οτι ηθελε διακοπη ?

Τελος πανων εγινε

Μόλις τώρα, Joshua21 είπε

Κάτσε γιατί κάτι δεν μας λες καλά, εφόσον όπως λες το ρεύμα είναι στο όνομα του ενοικιαστή πως μπόρεσες εσύ να κάνεις διακοπή? Εκτός και αν όταν πήγες για διακοπή υπέγραψες κάποιο χαρτί που έλεγε ότι αναγνωρίζεις το χρέος ως δικό σου...

Αν εκανε κατι τετοιο ..την πατησε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...