Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει να περάσεις την οφειλή που είναι στο όνομά σου σε άλλον. Από τη στιγμή που ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομά σου, είσαι υποχρεωμένος να τον πληρώσεις εσύ.

Μπορείς να κάνεις αγωγή η οποία θα αργήσει να εκδικαστεί και θα σου κοστίσει όσα ζητάς τώρα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει δυνατότητα με τα έγγραφα που διαθέτεις να εκδώσεις διαταγή πληρωμής εναντίον του, και πάλι χλωμό το κόβω αφού ο λογαριασμός είναι στο όνομά σου. Η κατάσταση με τις ΔΕΚΟ είναι περίεργη. Τουλάχιστον για την ΕΥΔΑΠ ισχύει οτι μπορεί να στραφεί εναντόν ιδιοκτήτη ακόμα και για ανείσπρακτη οφειλή του ενοικιαστή.

Μόνο αν είχε αφήσει απλήρωτα ενοίκια είχες τη δυνατότητα να τα περάσεις στη ΔΟΥ και να τον κυνηγά η εφορία.

• Like 1
  • Απαντ. 86
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν υπάρχει νόμος που να ορίζει να περάσεις την οφειλή που είναι στο όνομά σου σε άλλον. Από τη στιγμή που ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι στο όνομά σου, είσαι υποχρεωμένος να τον πληρώσεις εσύ.

Μπορείς να κάνεις αγωγή η οποία θα αργήσει να εκδικαστεί και θα σου κοστίσει όσα ζητάς τώρα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει δυνατότητα με τα έγγραφα που διαθέτεις να εκδώσεις διαταγή πληρωμής εναντίον του, και πάλι χλωμό το κόβω αφού ο λογαριασμός είναι στο όνομά σου. Η κατάσταση με τις ΔΕΚΟ είναι περίεργη. Τουλάχιστον για την ΕΥΔΑΠ ισχύει οτι μπορεί να στραφεί εναντόν ιδιοκτήτη ακόμα και για ανείσπρακτη οφειλή του ενοικιαστή.

Μόνο αν είχε αφήσει απλήρωτα ενοίκια είχες τη δυνατότητα να τα περάσεις στη ΔΟΥ και να τον κυνηγά η εφορία.

Στην ΕΥΔΑΠ παντα υπεύθυνος για οφειλες είναι ο ιδιοκτητης και μονο σε αυτου το ονομα είναι η παροχη . Ο ενοικιαστης μπορει να αναφερεται πληροφοριακα μονο στον λογαριασμο σε παρενθεση.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 09/11/2017 at 09:37, Γιάννης Platano said:

Στην ΕΥΔΑΠ παντα υπεύθυνος για οφειλες είναι ο ιδιοκτητης και μονο σε αυτου το ονομα είναι η παροχη . Ο ενοικιαστης μπορει να αναφερεται πληροφοριακα μονο στον λογαριασμο σε παρενθεση.

Ξεθάβω λίγο αν και ίσως θα έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα καθότι δεν ταιριάζει με το τίτλο η ερώτηση, απλά ήθελα να μάθω αν αυτό που λες Γιάννη για την Ευδαπ είναι σίγουρο κι αν ισχύει ακόμα (κι όποιο άλλο μέλος γνωρίζει φυσικά).  Δηλαδή ακόμα και αν μπει το όνομα του ενοικιαστή στο λογαριασμό η ευδαπ κυνηγάει μόνο τον ιδιοκτήτη ;

Δημοσ.
5 ώρες πριν, MikeJ είπε

Ξεθάβω λίγο αν και ίσως θα έπρεπε να ανοίξω νέο θέμα καθότι δεν ταιριάζει με το τίτλο η ερώτηση, απλά ήθελα να μάθω αν αυτό που λες Γιάννη για την Ευδαπ είναι σίγουρο κι αν ισχύει ακόμα (κι όποιο άλλο μέλος γνωρίζει φυσικά).  Δηλαδή ακόμα και αν μπει το όνομα του ενοικιαστή στο λογαριασμό η ευδαπ κυνηγάει μόνο τον ιδιοκτήτη ;

Δεν μπαινει στο ονομα του ενοικιαστη .Μπορει αυτο να γραφτει σε παρενθεση Μονο ο ιδιοκτητης ειναι υποχρεος σε αυτη .Αν δεν τα βρει με τον ενοικιαστη του  ειναι αστικη διαφορα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Diskimpex είπε

Νομιζω εχουν εντυπο που γραφει για τους ενοικιαστες

Χωρις αυτοι να εχουν ευθυνη εναντι της ΕΥΔΑΠ για τυχον χρεος .

Ο συνηγορος του πολιτη εχει αλλη γνωμη αλλα τιποτα ακομα 

https://sekes-eydap.gr/συνήγορος-του-πολίτη-προς-ευδαπ-να-είν/

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 7/11/2017 στις 1:29 ΜΜ, RayG είπε

Το ρολοι της ΔΕΗ ειναι στο ονομα μου διοτι με παρακαλεσε(Μεγαλο λαθος μου)

Εφυγε και αφησε χρεος στο ονομα μου πανω απο 750 ευρω

Εχω αποδειξη οτι εμενε εδω το μισθοτηριο και επισης δηλωνα καθε μηνα στην εφορια τα εσοδα με το ονομα του.

Πηγα σε ενα καταστημα της ΔΕΗ μου ειπαν ναι αρκουν αυτα τα δικαιολογητικα για να μεταφερετε το χρεος στο ονομα του και με εστειλε να φερω διαφορα χαρτια οπως Ε1 τις παραπανω αποδειξεις και αλλα που δικαιολογουσαν οτι η πολυκατοικια ηταν στο ονομα μου.Την επομενη μερα που τα πηγα στο ιδιο καταστημα η αλλη υπαλληλος με ενημερωσε οτι δεν γινεται εφοσον το ρολοι ειναι στο ονομα του ενω η προηγουμενη υπαλληλος την προηγουμενη μερα το ειχε δει.Πηρα τηλεφωνο 11770 να ξαναρωτησω οταν γυρισα σπιτι και μου ειπαν ΠΑΛΙ οτι αρκουν τα δικαιολογητικα για να κανω την κινηση που θελω και μου ειπαν να παω σε ενα καταστημα να ρωτησω.

Ξερει κανεις τι ισχυει τελικα?

λυπαμε που θα στο πω αλλα μαλλον κανονι μυριζει η δουλεια....

επισης τωρα τελευται παιζει και το πληρωνω ολα τα αλλα στην δεη και οχι δημους ερτ και τα σχετικα τα οποια πανε στον ιδιοκτητη.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

λυπαμε που θα στο πω αλλα μαλλον κανονι μυριζει η δουλεια....

επισης τωρα τελευται παιζει και το πληρωνω ολα τα αλλα στην δεη και οχι δημους ερτ και τα σχετικα τα οποια πανε στον ιδιοκτητη.

Τι σχέση έχει ο ιδιοκτήτης με τα άλλα; 

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 09/11/2017 at 05:37, papoys1 said:

γιατί ορισμένοι στην ουρά ήθελαν να την μαστιγώσουν. :P

Συγκεκριμένα οι ουρές στη ΔΕΗ πρέπει να είναι ότι χειρότερο υπάρχει απο πλευράς ψυχοπάθειας στην Ελλάδα. Ρίχνω τρελό γέλιο κάθε φορά που πηγαίνω. 

On 09/11/2017 at 06:04, Γιάννης Platano said:

Το 11770 της ΔΕΗ δεν εχει υπαλληλους ΔΕΗ.

Πρέπει να έχω πάρει δέκα φορές τηλέφωνο στο 11770 και τις δέκα φορές η απάντηση ήταν "πρέπει να περάσετε από κατάστημα για να εξυπηρετηθείτε". 

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Kapetanakos είπε

πως γίνεται αυτό? Αφού είναι όλος ο λογαριασμός στο όνομα του ιδιοκτήτη η του νοικαρη,τι άλλο θα διαβάσουμε.... 

Επεξ/σία από greengr21
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 1/6/2018 στις 6:29 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Τι σχέση έχει ο ιδιοκτήτης με τα άλλα; 

η δεη θελει να εισπραξη το ποσο που τις χρωστάνε......το ρευμα δηλαδή τα υπόλοιπα σου λεει βρες στα με τον ενοικιαστή.

στο λεω γιατι ξέρω περιπτώσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kapetanakos είπε

η δεη θελει να εισπραξη το ποσο που τις χρωστάνε......το ρευμα δηλαδή τα υπόλοιπα σου λεει βρες στα με τον ενοικιαστή.

στο λεω γιατι ξέρω περιπτώσεις 

Η ΔΕΗ αν δεν πληρωθει ολοκληρος ο λογαριασμος απλα δινει εντολη στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπη.Δεν την απασχολει ποιος τα πληρωνει .

Υποχρεος για αυτη εναι αυτος που εχει την παροχη στο ονομα του για ολο το ποσο .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.
Στις 3/6/2018 στις 5:01 ΜΜ, Γιάννης Platano είπε

Η ΔΕΗ αν δεν πληρωθει ολοκληρος ο λογαριασμος απλα δινει εντολη στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπη.Δεν την απασχολει ποιος τα πληρωνει .

Υποχρεος για αυτη εναι αυτος που εχει την παροχη στο ονομα του για ολο το ποσο .

π.χ μενω σε ενα σπιτι με ενοικιο, φευγω και μετακομιζω, παω στη ΔΕΗ και πληρωνω μονο οτι χρωσταω στη ΔΕΗ για το ρευμα.

Η Δεη μετα κατι ΤΑΠ κατι Δημοτικα Τελη και κατι ΕΡΤ τα περναει στον ιδιοκτητη του σπιτιου.

εγω αυτο ξερω οτι γινεται.

Στις 1/6/2018 στις 7:42 ΜΜ, greengr21 είπε

πως γίνεται αυτό? Αφού είναι όλος ο λογαριασμός στο όνομα του ιδιοκτήτη η του νοικαρη,τι άλλο θα διαβάσουμε.... 

αυτο το τι αλλο θα διαβασουμε δεν το εχω καταλαβει ποτε εδω μεσα.

εδω γραφουμε τις αποψεις μας μπορει να διαφωνουμε μπορει να εχουμε κατι διαφορετικο στο μυαλο μας μπορει ακομα και να τσακωθουμε αλλα το να ειρωνευομαστε με εκφρασεις τετοιου τυπου λες και ειμαστε σε κανενα τηλεοπτικο πανελ κατανταει αηδια.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Kapetanakos είπε

π.χ μενω σε ενα σπιτι με ενοικιο, φευγω και μετακομιζω, παω στη ΔΕΗ και πληρωνω μονο οτι χρωσταω στη ΔΕΗ για το ρευμα.

Η Δεη μετα κατι ΤΑΠ κατι Δημοτικα Τελη και κατι ΕΡΤ τα περναει στον ιδιοκτητη του σπιτιου.

εγω αυτο ξερω οτι γινεται.

Αυτό που λες πως ξέρεις ότι γίνεται, δεν έχει καμία λογική.

Τα δημοτικά τέλη και ο δημοτικός φόρος αφορούν καθαριότητα, αποκομιδή απορριμάτων, δημοτικό φωτισμό κτλ, και είναι συνέπεια της χρήσης του ακινήτου, όταν το ακίνητο είναι κλειστό απαλλάσσεται από όλα αυτά. Το μόνο λογικό είναι να τα χρεώνεται ο χρήστης του ακινήτου, και όχι ο ιδιοκτήτης.

Ομοίως και με την ΕΡΤ, το χαράτσι αυτό είναι συνέπεια της ύπαρξης ρεύματος που εξυπηρετεί τον χρήστη του ακινήτου, και όχι τον ιδιοκτήτη, όταν το ακίνητο δεν έχει ρεύμα δεν πληρώνει ΕΡΤ.

Το μόνο λογικό είναι το ΤΑΠ, που χρεώνεται ακόμα και αν είναι κλειστό το ακίνητο, κανονικά ο ιδιοκτήτης πρέπει να το πληρώνει ούτως ή άλλως. Το ορθό είναι ο ενοικιαστής να το ζητάει από τον ιδιοκτήτη, μόνο που κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί γιατί είναι πολύ μικρό, πχ σε 2 συγκεκριμένους λογαριασμούς σπιτιών που έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου είναι μόλις 0,76 και 2,88€ ανά δίμηνο. Αυτό μάλιστα, αν η ΔΕΗ δεν το εισπράξει ο Δήμος θα το απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Αυτό που λες πως ξέρεις ότι γίνεται, δεν έχει καμία λογική.

Τα δημοτικά τέλη και ο δημοτικός φόρος αφορούν καθαριότητα, αποκομιδή απορριμάτων, δημοτικό φωτισμό κτλ, και είναι συνέπεια της χρήσης του ακινήτου, όταν το ακίνητο είναι κλειστό απαλλάσσεται από όλα αυτά. Το μόνο λογικό είναι να τα χρεώνεται ο χρήστης του ακινήτου, και όχι ο ιδιοκτήτης.

Ομοίως και με την ΕΡΤ, το χαράτσι αυτό είναι συνέπεια της ύπαρξης ρεύματος που εξυπηρετεί τον χρήστη του ακινήτου, και όχι τον ιδιοκτήτη, όταν το ακίνητο δεν έχει ρεύμα δεν πληρώνει ΕΡΤ.

Το μόνο λογικό είναι το ΤΑΠ, που χρεώνεται ακόμα και αν είναι κλειστό το ακίνητο, κανονικά ο ιδιοκτήτης πρέπει να το πληρώνει ούτως ή άλλως. Το ορθό είναι ο ενοικιαστής να το ζητάει από τον ιδιοκτήτη, μόνο που κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να ασχοληθεί γιατί είναι πολύ μικρό, πχ σε 2 συγκεκριμένους λογαριασμούς σπιτιών που έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου είναι μόλις 0,76 και 2,88€ ανά δίμηνο. Αυτό μάλιστα, αν η ΔΕΗ δεν το εισπράξει ο Δήμος θα το απαιτήσει από τον ιδιοκτήτη.

Εννοειται οτι δεν εχει καμια λογικη φιλε,προφανως υπαρχουν πονηρουληδες ενοικιαστες που βρηκαν κοροιδα ιδιοκτητες για να δεχτουν κατι τετοιο.

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...