evanrizo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα. Είμαι εντελώς καινούριος εδώ μέσα με τον πολύ μεγάλο πλούτο πληροφοριών. Εδώ και λίγους μήνες κάθε φορά που πάω να ανοίξω το PC με ζητάει να πατήσω το F1 γιατί όπως γράφει δεν ανίχνευσε ανεμιστήρα.. Το άνοιξα και είδα ότι ο ανεμιστήρας που είναι πάνω στην μητρική πλακέτα, νομίζω πάνω στην επεξεργαστή (συγχωρέστε με για την ίσως αστοχία των ορολογιών, δεν ξέρω από αυτά εκτός τον χειρισμό τους σαν Η/Υ) Αυτός ο ανεμιστήρας ενώ οι άλλοι με το πάτημα του κουμπιού ξεκινάν, αυτός κουνιέται λίγο σαν να πάει να ξεκινήσει και δεν ξεκινάει, αλλά μετά από κάποια λεπτά εργασίας ξεκινάει και δουλεύει κανονικά. Αφού ξεκινήσει και τον κάνω επανεκκίνηση δουλεύει χωρίς να ζητήσει το F1 ακόμα και αν τον κλείσω για περίπου κανα τέταρτο ξεκινάει χωρίς να το ζητήσει , ξεκινάει και αυτός κανονικά, αλλά δεν ξεκινάει αν κρυώσει; Αν τον έχω για λίγη ώρα κλειστό μόνο αν δουλέψει για λίγη ώρα! Ξέρει κανείς να με πει τι πρέπει να κάνω; Ευχαριστώ
lc4duke Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Εχεις εργοστασιακη ψυκτρα η καποια aftermarket? Το bios βλεπει πολυ χαμηλα rpm η καθολου οποτε σε προειδοποιει. Πρεπει να σιγουρευτεις αν ο ανεμιστηρας δουλευει απλα σε πολυ χαμηλα rpm η αν εχει καποιο προβλημα. 1
evanrizo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Εχεις εργοστασιακη ψυκτρα η καποια aftermarket? Το bios βλεπει πολυ χαμηλα rpm η καθολου οποτε σε προειδοποιει. Πρεπει να σιγουρευτεις αν ο ανεμιστηρας δουλευει απλα σε πολυ χαμηλα rpm η αν εχει καποιο προβλημα. Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση, αν έχεις κάποιον σύνδεσμο που να με οδηγεί πως μπορώ να το δω αυτό θα ήταν καλά. Πάντως δουλεύει μόνο αν ξεκινήσει ο Η/Υ και είναι σε λειτουργία και κάποια λεπτά. Στην διάρκεια που δεν κινείται, κάνει κάτι προσπάθειες να γυρίζει! Αφού ξεκινήσει ο ανεμιστήρας , μετά γυρίζει κανονικά Εχεις εργοστασιακη ψυκτρα η καποια aftermarket? Το bios βλεπει πολυ χαμηλα rpm η καθολου οποτε σε προειδοποιει. Πρεπει να σιγουρευτεις αν ο ανεμιστηρας δουλευει απλα σε πολυ χαμηλα rpm η αν εχει καποιο προβλημα. made in china γράφει, δεν ξέρω αν είναι από την αρχή της κατασκευής του pc το ίδιο, τον είχα στείλει το Φεβρουάριο για τροφοδοτικό, και αυτό το πρόβλημα το έχω μετά από 5 μήνες περίπου
micos000 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Το έχω δει κι αλλού το θέμα. Δεν είναι πρόβλημα αλλά λειτουργία. Όταν ξεκινάει το σύστημα η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι πολύ χαμηλή και ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει γιατί έχει μια επιλογή στο bios για smart fan ή κάπως έτσι που ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της cpu. Αυτό μπορείς να το διορθώσεις είτε με απενεργοποίηση αυτής της επιλογής ή να απενεργοποιήσεις την ανίχνευση για το αν δουλεύει ο ανεμιστήρας της cpu ή να το ανεχτείς.
evanrizo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Το έχω δει κι αλλού το θέμα. Δεν είναι πρόβλημα αλλά λειτουργία. Όταν ξεκινάει το σύστημα η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι πολύ χαμηλή και ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει γιατί έχει μια επιλογή στο bios για smart fan ή κάπως έτσι που ρυθμίζει την ταχύτητα του ανεμιστήρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της cpu. Αυτό μπορείς να το διορθώσεις είτε με απενεργοποίηση αυτής της επιλογής ή να απενεργοποιήσεις την ανίχνευση για το αν δουλεύει ο ανεμιστήρας της cpu ή να το ανεχτείς. Δηλαδή αν ρυθμίσω στο BIOS να ξεκινάει σε χαμηλές θερμοκρασίες θα διορθωθεί; Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;
micos000 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Πες το μοντέλο της μητρικής σου να δω τις ρυθμίσεις.
evanrizo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Πες το μοντέλο της μητρικής σου να δω τις ρυθμίσεις. Δεν ξέρω αν αυτά στις εικόνες είναι που ζητάς, γιατί σε τέτοια θέματα είμαι αρχάριος. Οι εικόνες στα επισυναπτόμενα αρχεία ...
Sheogorath Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Σε CPU δύσκολα να υπάρχει passive από παλιά, τώρα εμφανίζονται. Μάλλον ψοφαει το φανακι και έχει μεγαλύτερη τάση εκκίνησης λόγω μακας/βρώμας που το εμποδίζει. Όποτε μόλις ζεσταθεί αρκετά, δίνει τάση στο header και ξεκινά. Είτε είναι 3πινο είτε pwm. 3
evanrizo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Σε CPU δύσκολα να υπάρχει passive από παλιά, τώρα εμφανίζονται. Μάλλον ψοφαει το φανακι και έχει μεγαλύτερη τάση εκκίνησης λόγω μακας/βρώμας που το εμποδίζει. Όποτε μόλις ζεσταθεί αρκετά, δίνει τάση στο header και ξεκινά. Είτε είναι 3πινο είτε pwm. Δηλαδή αντικατάσταση του με ένα άλλο καινούριο;
evanrizo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Το φανακι ναι, αυτό θα έκανα εγώ. Λόγω του ότι πρώτη φορά με τυχαίνει κάτι τέτοιο, μια ερώτηση ακόμα. Δηλαδή βγάζω το ανεμιστηράκι με την βάση του, κάτι πτερύγια από αλουμίνιο, πάω με αυτό για δείγμα σε μαγαζί και παίρνω ένα που να ταιριάζει στα βιδώματα του και στην σύνδεση του; Κάτι άλλο που πρέπει αν προσέξω;
Sheogorath Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Θα σε βοηθήσουμε εδώ. Τι κουτί έχεις? Αν δεν ξέρεις μοντέλο βγάλε φωτογραφία, και ποια μητρική? Επίσης πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις? 5-10-15?
evanrizo Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Θα σε βοηθήσουμε εδώ. Τι κουτί έχεις? Αν δεν ξέρεις μοντέλο βγάλε φωτογραφία, και ποια μητρική? Επίσης πόσα λεφτά μπορείς να δώσεις? 5-10-15? Το μηχάνημα είναι αυτό εδώ https://www.skroutz.gr/s/7886316/HP-Pavilion-550-100nv-A10-8750-8GB-1TB-W10.html Όσο για φωτογραφία, θα το φωτογραφίσω αύριο, αν μέσω του υπερσυνδέσμου δεν βοηθιέται η περίπτωση. Τα λεφτά που μπορώ να δώσω είναι 15
ZELOMOTH Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Κοιτα βασικα θα μπορουσες να παρεις ενα απλο φανακι με 3-4 ευρω και να το πατενταρεις πανω με κανα δεματικο η΄ κολλα η΄ ο,τι κατσει τεσπα αλλα μαλλον καλυτερα να παρεις ολοκληρη ψυκτρουλα με κανα 15αρι που λες κι εσυ για να ειναι και πιο κρυος ο επεξεργαστης... http://www.e-shop.gr/arctic-cooling-alpine-64-plus-amd-cpu-cooler-92mm-p-PER.650175 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα