dimoskoutr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δεν γνωριζουμε πολλα για τις Ryzen Apus, παντως δυστυχως βλεπουμε ποσο κατω, σε σχεση με τους αναφερομενους Intel i7 (θα) ειναι ο Ryzen 7 2700U -> οποτε επιλογες σε λαπτοπ η μινι pc, με αυτον δεν ξερω ποσο (θα) εχει νοημα? Εκτος s.o.s: αν τα δωσει η AMD με σημαντικη διαφορα τιμης: που να δικαιολογει ετσι τη προτιμηση τους, αλλα ειδωμεν... Το ξέρεις ότι ο συγκεκριμένος i7 έχει διπλάσιο tdp από τον r7 ε; Ο r7 2700u προορίζεται για ultrabooks...ο i7 με τέτοιο tdp σε ultrabook με την καμία... Δεν έχουμε δει τίποτα από ryzen apus ακόμη, ούτε καν για performance laptops... Πόσο μάλλον για mini pc desktops... Μην συγκρίνουμε κεράσια με σύκα...35tdp με 15-20tdp δεν έχουν καμία σχέση. Τους r7 και r5 τους συγκρίνουμε με τους αντίστοιχους u επεξεργαστές της intel. Επίσης ακόμη και οι συγκεκριμένοι r5 και r7 θα έχουν νόημα σε mini pc από αυτά που έχουν τροφοδοτικά σαν των laptop... Σε λιλιπούτεια κουτάκια... Μια χαρά νόημα έχουν πια οι περισσότεροι cpu που κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν στα κοντά. Τα καλά του ανταγωνισμού. Τέλος ένα cinebench να δεις από τον r7 2700u είναι single core 5% περίπου κάτω από i5 6500 και multi 20% επάνω!!! Ε δεν το λες ανεπαρκές αυτό ξαφνικά. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δεν εχει σημασια..τι θα συγκρινα θεωρητικως, μονο τι θα αγορασω τελικως πρακτικα! Nuc, μινι pc -οπως θελεις πες το- παντως "ετοιμο" με τετοια χαρακτηριστικα, μη λεμε ο,τιθελουμε, ειναι...θανατηφορο, προς τον ανταγωνισμο! Και ναι -για να σε 'προλαβω'- θα τοεπαιρνα αρχικως ετοιμο και με την επιλογη r7 2700u! (κι αποκλειεται να ειμαι ο μονος) 2
dimoskoutr Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Είναι θανατηφόρο προς την nvidia ένα μικρό με τέτοια χαρακτηριστικά, θα μπει η amd σε όλα τα embeded gpus του πλανήτη, δεν είναι λίγο πράγμα... εννοείται ότι και εγώ που ψάχνω να κάνω htpc και με r7 2700u και με τον i7 δεν έχω θέμα... Αρκεί να τους βγάλουν embeded σε μητρικές mini itx ή και σκέτους σε νέο socket γιατί κουτάκι και psu έχω αγοράσει πριν 10 μέρες (antec isk 110)... Αναμένω να δω που πάει το θέμα με τις apus mobile και desktop και από τις δύο μεριές για να πυροβολήσω...
adtakhs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν γνωριζουμε πολλα για τις Ryzen Apus, παντως δυστυχως βλεπουμε ποσο κατω, σε σχεση με τους αναφερομενους Intel i7 (θα) ειναι ο Ryzen 7 2700U -> οποτε επιλογες σε λαπτοπ η μινι pc, με αυτον δεν ξερω ποσο (θα) εχει νοημα? Εκτος s.o.s: αν τα δωσει η AMD με σημαντικη διαφορα τιμης: που να δικαιολογει ετσι τη προτιμηση τους, αλλα ειδωμεν... Είναι άλλη κατηγορία επεξεργαστών ο ένας είναι 15 watt και ο άλλος πρέπει να είναι 35η 45. Αν θελήσει η AMD μπορεί να φέρει πακετάκι με κάρτα γραφικών ίση ή μεγαλύτερη της 580 μαζί με τετραπύρηνο επεξεργαστή και HBM μνήμη. Η AMD έχει ήδη φτιάξει στο xbox ανανεωμένη πολάρις με περισσότερους πυρήνες, με μεγαλύτερο δύαλο και GDDR5 με κατανάλωση συνόλου μικρότερη από 170 watt. Πιστεύω ότι γρήγορα θα δούμε δυνατά γραφικά APU στα desktop. Με την HBM μνημη AMD μετά από χρόνια θα δει την επένδυση της να αποδίδει καρπούς είναι η μόνη εταιρεία που μπορεί να φέρει ολοκληρωμένο προϊόν SOC στην αγορά σκοτώνοντας τα πάντα γύρω της. Μένει να δούμε πότε θα αποφασίσει να το πράξει. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2017 από adtakhs
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Εγω παλι γιατι δεν πολυπιστευω ιδιαιτερα, για τιποτε φοβερο απο την AMD?Ισως φταιει πως σε "μινιpcφαση"(!) εχει να βγαλει κατι απο εποχες...Ε-350 Μια τετοια κινηση, σε σχεση με την Intel, μπορει να δηλωνει ακομη και παραιτηση της:δεν το μπορει, δεν της βγαινει, δεν την βοηθουν και ετσι αναγκαστικα συνεργαζεται Γιατι τοσα χρονια τα Nuc, ποιος περιμενε(?) οτι πλεον το δυνατοτερο μοντελοολων, εχμμ θα προεκυπτε τελικως / κατοπιν της βοηθειας / απο...την AMD? 1
adtakhs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Εγω παλι γιατι δεν πολυπιστευω ιδιαιτερα, για τιποτε φοβερο απο την AMD? Ισως φταιει πως σε "μινιpcφαση"(!) εχει να βγαλει κατι απο εποχες...Ε-350 Μια τετοια κινηση: σε σχεση με την Intel, μπορει να δηλωνει ακομη και παραιτηση της: δεν το μπορει, δεν της βγαινει, δεν την βοηθουν και ετσι αναγκαστικα συνεργαζεται Γιατι τοσα χρονια τα Nuc, ποιος περιμενε(?) οτι πλεον το δυνατοτερο μοντελο ολων, εχμμ θα προεκυπτε τελικως / κατοπιν της βοηθειας / απο...την AMD? Η AMD μέσα από τις συμφωνίες με INTEL, SONY, MICROSOFT, APPLE βάζει τα πάντα να χτίζονται πάνω στην δική της αρχιτεκτονική και λογική. openCL compute, DX12, VULCAN, ASYNC COMPUTE, FREE SYNC. Ισως σε πρώτη φάση να βλέπει πως την συμφέρει να είναι ο μεγάλος προμηθευτής των άλλων σαν OEM από πίσω, παρά να βγάλει στην αγορά αποσμασματικά δυνατά chip. Από το 2015 και μετά υπάρχουν φήμες και διαρροές πως η ΑΜD θα βγάλει ένα τέρας APU με HBM , αλλά αυτό δεν έχει φανεί ακόμα. Και πρόσεξε. Η συμφωνία με την Intel, είναι ΜΟΝΟ για MOBILE πλατφόρμα ! Το γεγονός πάντως είναι πως τεχνικά πλέον μπορεί να βάλει ότι κάρτα θέλει μέσα σε APU με VEGA + RYZEN +HBM . Τα έχει δοκιμάσει όλα και έχει τα πάντα έτοιμα. Controllers, HSA, HUMA, HBM, RYZEN CORES, VEGA CORES , FABRIC. Ισως να περιμένουν να πέσει η τιμή της HBM. Προσωπικά πιστεύω πως θα σκάσει μεγάλο APU στα μέσα του 2018 στα 12nm.
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Μπορει, δεν θα το αποκλεισω -γι' αυτο ακριβως και το <ειδωμεν> παραπανω ^^- ομως τους.."φοβαμαι"!Ξερω απλως τι εχω δει: πως για > 10 δεκα(!) χρονια, ειχαμε ολη την καλη διαθεση να προτεινουμε AMD,βλεπαμε στη πραξη τι επαιζε & τελικως -ορθα θεωρω-, για λαπτοπ & νουκοειδη(!) καταληγαμε σε Intel Μπορει να εφταιγαν οι συνεργατες της, μπορει οι κατασκευαστες, μπορει και ο αναδρομος Ερμης ακομημα οπως απαντησα και στο θεμα του φιλου, εν ετη 2014 η Amd μας (τον) εδινε ξαναζεσταμενο κανονικα:http://www.insomnia.gr/topic/660545-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8C-laptop/ 1
adtakhs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Μπορει, δεν θα το αποκλεισω -γι' αυτο ακριβως και το <ειδωμεν> παραπανω ^^- ομως τους.."φοβαμαι"! Ξερω απλως τι εχω δει: πως για > 10 δεκα(!) χρονια, ειχαμε ολη την καλη διαθεση να προτεινουμε AMD, βλεπαμε στη πραξη τι επαιζε & τελικως -ορθα θεωρω-, για λαπτοπ & νουκοειδη(!) καταληγαμε σε Intel Μπορει να εφταιγαν οι συνεργατες της, μπορει οι κατασκευαστες, μπορει και ο αναδρομος Ερμης ακομη μα οπως απαντησα και στο θεμα του φιλου, εν ετη 2014 η Amd μας (τον) εδινε ξαναζεσταμενο κανονικα: http://www.insomnia.gr/topic/660545-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%8C-laptop/ Ελα βρε εσύ, αυτά τα APU ήταν για netbook όχι για notebook. Ο τύπος έκανε λάθος επιλογές .... 280€ πήρα A8 5550M με 16GB RAM και dual graphics .... και δεν το μετάνιωσα καθόλου. Παρεπιπτόντως έχω και I3 3310M για σύγκριση. Η AMD έχει επενδύσει στην ATI κάτι χρόνια για αυτό ακριβώς τον λόγο. Για να φτιάξει APU. Και πρόσεξε. APU δεν είναι απλά ένας επεξεργαστής με κάρτα γραφικών όπως στην περίπτωση της Intel, αλλά ΣΥΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ. Παλαιότερα είχε τον σκόπελο της αργής DDR3 , σήμερα έχει την αργή DDR4 , λογικά με την επένδυση για από κοινού δημιουργία της HBM με την HYNIX , πλέον θα ξεφύγει από αυτά τα δεσμά, παρουσιάζοντας κάτι δυνατό.
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Μονο που, σιγουρα HP και Lenovo, τα βαζανε κανονικοτατα, σε 15.6" [Γι'] αυτο περιλαμβανει οτι: επισης μπορει να φταινε οι συνεργασιες τηςA, και η Acer σε 15αρι -> θυμηθηκα μιας γνωστης μου που με τσακισε...να το παλευω μηπως + καπως συνελθει με τον Ε-Series-Σαλιγκαρι!
adtakhs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Μονο που, σιγουρα HP και Lenovo, τα βαζανε κανονικοτατα, σε 15.6" [Γι'] αυτο περιλαμβανει οτι: επισης μπορει να φταινε οι συνεργασιες της A, και η Acer σε 15αρι -> θυμηθηκα μιας γνωστης μου που με τσακισε... να το παλευω μηπως + καπως συνελθει με τον Ε-Series-Σαλιγκαρι! Μα και η intel είχε κάτι σαλιγκάρια atoms. Δεν το ήθελαν νομίζω, απλά με τα chromebooks να σκάνε δεξιά και αριστερά σε χαμηλές τιμές, έβγαλαν αυτά τα APU για να κρατήσουν την αγορά.
TheDevilMayCare Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Παντα τους ειχε, απλως οσο να 'ναι ηταν εγνωσμενοι προς αποφυγη οι Atom!Ενω ο φθηνοτερος του Ε-Σαλιγκαρου, Atom Ν2840 της ιδιας εποχης, ηταν καισχεδον +50% ταχυτερος του, οποτε και εκει ακομη πως να "προταθει" o Amd? Τον i3 3310M ειχα αρχικα με Ati 7670M, μου επετρεψε να φθασω @ i7 σε 14"!
adtakhs Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2017 Παντα τους ειχε, απλως οσο να 'ναι ηταν εγνωσμενοι προς αποφυγη οι Atom! Ενω ο φθηνοτερος του Ε-Σαλιγκαρου, Atom Ν2840 της ιδιας εποχης, ηταν και σχεδον +50% ταχυτερος του, οποτε και εκει ακομη πως να "προταθει" o Amd? Τον i3 3310M ειχα αρχικα με Ati 7670M, μου επετρεψε να φθασω @ i7 σε 14"! Εκεί δεν υπήρχε ο E2 3800 ? Νομίζω πως ήταν δυνατότερος από τον ATOM σε όλους τους τομείς. Επεξεργαστές σε φορητά δεν συνηθίζω να αλλάζω. Γιατί οι κατασκευαστές είτε έχουν οριακές ψύκτρες είτε οριακά κυκλώματα τροφοδοσίας. Σε σταθερό ότι γουστάρεις και όσο πάει ...
_Theo_ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Και πρόσεξε. APU δεν είναι απλά ένας επεξεργαστής με κάρτα γραφικών όπως στην περίπτωση της Intel, αλλά ΣΥΝΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ. Αυτό που έγραψες δεν βγάζει νόημα. Άλλο APU, άλλο FPU (συνεπεξεργαστής). Ο FPU είναι κομμάτι των CPU και APU (επεξεργαστής με ενσωματωμένα γραφικά) . APU βγάζει τόσο η Intel όσο και η AMD. Η πρώτη έχει καλύτερους επεξεργαστές ενώ η δεύτερη καλύτερα γραφικά. Ο συνδιασμός αυτών των δύο είναι ότι καλύτερο από κάθε άποψη.
adtakhs Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Αυτό που έγραψες δεν βγάζει νόημα. Άλλο APU, άλλο FPU (συνεπεξεργαστής). Ο FPU είναι κομμάτι των CPU και APU (επεξεργαστής με ενσωματωμένα γραφικά) . APU βγάζει τόσο η Intel όσο και η AMD. Η πρώτη έχει καλύτερους επεξεργαστές ενώ η δεύτερη καλύτερα γραφικά. Ο συνδιασμός αυτών των δύο είναι ότι καλύτερο από κάθε άποψη. Μια χαρά βγάζει νόημα. Η κάρτα γραφικών στα σύγχρονα Chip που φέρουν δεν είναι για να βγάζει εικόνα . Είναι για να παίζει ρόλο συνεπεξεργαστή. Οπως πολύ καλά θυμάσαι κάποτε ειχε προστεθεί η FPU σε αυτό που λέμε σήμερα πυρήνα. Προφανώς και δεν μιλάω για την FPU με τον όρο Συνεπεξεργαστής ... Η AMD πλέον τα APU της δεν τα αναφέρει με τον αριθμό πυρήνων της CPU αλλά με τον ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ Compute πυρήνων CPU+GPU. H λογική του APU είναι αυτή . CPU με γραφικά = APU = Στο τελικό στάδιο εννοποίησης του CPU + GPU αν έχουμε μια discrete κάρτα και μια ενσωματωμένη με τον ίδιο αριθμό πυρήνων και ίδας αρχιτεκτονικής, η ενσωματωμένη θα παίζει καλύτερα .
_Theo_ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Το πρόβλημα δηλαδή είναι στον ορισμό, καθώς και η FPU και η ενσωματωμένη GPU ονομάζονται συνεπεξεργαστές. Επίσης η GPU (στα APU) μπορεί να εκτελέσει και κάποιες λειτουργίες έτσι ώστε να βοηθήσει τη CPU στην ταχύτερη επεξεργασία των δεδομένων. Αυτό κατάλαβα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα