Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

θα ήθελα να ρωτήσω ποιος θεωρείτε είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να εφαρμοστεί VPN.

Το θέλω για να μπορώ από το σπίτι πρακτικά να είμαι σαν τοπικός στο δίκτυο του γραφείου, γιατί έχει static ip και με αυτή την ip, μπορώ να έχω πρόσβαση σε κάποιους χάρτες (όχι μόνο εγώ, λογικά να μπορεί να έχει δυνατότητα σύνδεσης άντε μέχρι 5 άτομα, όχι παραπάνω).

Υπολογιστής μπορεί να υπάρχει ανοιχτός για αυτή την δουλειά, αλλά και να αγοραστεί και ένα raspberry για αυτή την δουλειά από την εταιρία δεν είναι απαγορευτικό.

Ξέρω ότι και κάποια router σου δίνουν αυτή την δυνατότητα, αλλά είμαστε με το κλασσικό εργοστασιακό του ΟΤΕ (vdsl modem) και λογικά και εύκολο δεν θα είναι να το αλλάξει και δεν θέλουμε το όλο μπλέξιμο.

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

Δημοσ.

Καλημέρα

Αν κατάλαβα καλά θέλετε, από τον υπολογιστή του σπιτιού, να "βλέπετε" τον υπολογιστή, που υπάρχει στο γραφείο και να δουλεύετε σαν να ήσασταν εκεί.

Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί πολύ εύκολα, ειδικά στην περίπτωσή, που έχετε static ip.

Πρώτα θα πρέπει να "ανοίξετε" κάποιες πόρτες στο router [πχ 1701] και μετά από την ενσωματωμένη δυνατότητα των windows, να δημιουργηθεί μια σύνδεση remote desktop όπως δείχνει το βέλος στην επισυναπτόμενη εικόνα.

Τώρα για το "άνοιγμα" των πορτών, θα μπορέσω να σου γράψω περισσότερα, το απόγευμα, που θα είμαι στο γραφείο και θα μπορώ να βλέπω το interface του router. 

Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτήν τη δυνατότητα, εδώ και κάποια χρόνια, για να μπορώ να βλέπω τον server του γραφείου μου.

Τέλος να επισημάνω ότι δεν χρειάζεται να έχετε συνέχεια ανοικτό κάποιον υπολογιστή στο γραφείο, αλλά μέσω του wol να ξυπνάτε τον υπολογιστή, που θέλετε όταν εσείς τον χρειάζεστε. Είναι πολύ απλό ειδικά με την ύπαρξη static ip.

post-52740-0-56478300-1510129392_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλησπέρα και χίλια ευχαριστώ για την απάντηση.

Όχι δεν θέλουμε remote desktop.

Για αυτό χρησιμοποιούμε teamviewer όποτε το χρειαστούμε.

Θέλουμε vpn, για να έχουμε πρόσβαση σε ένα site, που μόνο με την ip της δουλειάς μπορείς να έχεις πρόσβαση.

Δημοσ.

Γίνεται και με raspberry pi, nas αν έχετε, αλλά εγώ και πάλι θα προτείνω ένα καλό router που θα σας λύσει τα χέρια

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση Βάιε. Σκεφτόμουν και εγώ το raspberry pi αρκετά.

Όσο για το router σκέφτομαι ό,τι και πιο ακριβά θα μας βγει και περισσότερο παρεμβατικό θα είναι στην εταιρία και επίσης δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να αλλάξεις ρούτερ στον ΟΤΕ (και σε τι βάθος χρόνου), γιατί όλα θα τα κάνουν VOIP τα τηλέφωνα και δεν ξέρω αν θα μπορεί να υποστηριχθεί το router που θα αγοράσουμε...

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο ένα router με VPN να δουλεύει ως κύριος router σε ένα δίκτυο. Μπορεί απλά να έχει ρόλο μόνο του VPN Server, όπως θα δούλευε οποιαδήποτε άλλη συσκευή (PC, Raspberry κλπ).

Π.χ. παίρνεις ένα φθηνό σκέτο ασύρματο router που να παίρνει εναλλακτικό firmware (DD-WRT, OpenWRT κλπ) και το βάζεις να παίζει ως VPN Server.

Υπάρχουν και συμβατά modem/router που παίζουν κανονικά σε μία xDSL γραμμή, αλλά δυστυχώς όχι ακόμη με δυνατότητες VoIP, εκτός αν εγκατασταθεί Asterisk PBX σε αυτό, πράγμα που είναι πολυπλοκότερο και μόνο συμβατό με ΙΡ συσκευές.

Γενικά πάντως για VoIP υπάρχουν πολλές λύσεις, ακόμη και με χρήση του ίδιου του Speedport που θα λειτουργεί μόνο για την τηλεφωνία.

Είχα OpenVPN σε Raspberry και πρόσφατα το άλλαξα με χρήση router TL-WDR3600 και σε άλλη περίπτωση ενός modem/router TD-W8970. Και στις 2 περιπτώσεις οικονομικότερα από το Raspberry, αν υπολογίσεις όλα τα συμπράγκαλα αυτού.

Δημοσ.

Ο πιο ευκολος τυπος VPN για υπολογιστές windows ειναι ο PPTP αλλά και ο λιγότερο ασφαλής. Για αυτό προτείνω L2TP over IPsec.

Μπορείς να πάρεις ένα mikrotik αρκετά φθηνά το οποίο θα συνδεθεί απο πίσω χωρίς να είναι το κύριο ρουτερ σου.

Προτείνω ανεπιφύλακτα το hex gr3 που έχει φανταστικές επιδόσεις για τα λεφτά του.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να δοκιμάσεις το softether vpn στο raspberry pi. Υποστηρίζει διάφοτα είδη vpn (ssl, l2tp/ipsec,openvpn, remote access, site-to-site, etc), υποστηρίζεται απο όλα τα λειτουργικά (desktop/server,mobile) και τους σχετικούς native client για vpn (για τις περισσότερες περιπτώσεις).

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

site to site vpn χρειάζεται αυτη η περίπτωση

Nope

Δημοσ.

vpn server-client χρειαζεται για να μη το κουραζουμε. 

Προφανώς, εξού και οι σχετικές προτάσεις/ιδέες που έχουν δωθεί και οι οποίες υποστηρίζουν το concept του vpn remote-access (server/client αν θές).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...