otello_gr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Καλημέρα, έχω μια LG 32LF5800 Smart LED Full HD και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ένα πρωί όταν άνοιξα (κι ενώ λειτουργούσε κανονικά το προηγούμενο βράδυ) άρχισε να τρεμοπαίζει η φωτεινότητα της οθόνης. Εκείνη την στιγμή δεν πολυέδωσα σημασία καθώς βιαζόμουν να φύγω στη δουλειά. Το απόγευμα όμως όταν επέστρεψα και την άνοιξα η τηλεόραση παρέμεινε σκοτεινή. Ο ήχος της δουλεύει κανονικά αλλά η εικόνα της είναι λες και έχει βάλει κανείς την εξοικονόμηση ενέργειας στο μέγιστο και έχει κατεβάσει και την φωτεινότητα. Μίλησα με LG, που από κει μου είπαν ότι επειδή πέρασαν 20 ημέρες από το τέλος της εγγύησης δεν μπορούν να κάνουν κάτι (πράγμα που βρήκα τραγικό, γιατί δεν είχα ούτε αντιπρόταση πχ επισκευή με κάποια έκπτωση) και να απευθυνθώ στο εξουσιοδοτημένο service της πόλης μου. Πριν το κάνω μου πρότειναν να βγάλω ό,τι έχω συνδέσει με την τηλεόραση (xbox one, ps4, wii u και εξωτερικό σκληρό) και να την αφήσω για 10 λεπτά χωρίς ρεύμα μήπως και επανέλθει. Το έκανα αλλά δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα. Επίσης έκανα και reset αλλά και πάλι τίποτα. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Την είχα πάρει 350 ευρώ πριν 2 χρόνια. Αξίζει να την φτιάξω ή να την στείλω στα σκουπίδια; Ευχαριστώ.
nemesiskp Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Πρεπει να εχουν καει τα led της οθονης(ο οπισθιος φωτισμος δηλαδη).Για φωτισε με εναν φακο το σκοτεινο πανελ και λογικα θα δεις σκιες.Γενικα δεν ειναι πολυ ακριβο σαν κοστος παντως.
SpirtouLisS Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Ειναι ενα κλασσικο προβλημα με τις led, η μειωμενη διαρκεια ζωης των led (ειδικα η ποιοτητα που χρησιμοποιει η lg...) σε σχεση με την αλλη πιο παλια τεχνολογια της χρησης CCFL bulbs. Καιγεται ενα led, τα led ειναι σε σειρα (30-40 led) και τροφοδοτουνται με 100-120V στα ακρα τους. Αν καει ανοιχτοκυκλωσει ενα και μονο λεντ και μονο σταματαει η λειτουργια ολου του οπισθιου φωτισμου καθως τα λεντ ειναι σε σειρα και δεν μπορει να κλεισει το κυκλωμα. Η επισκευη δεν ειναι ακριβη συνηθως αν ο ηλεκτρονικος ειναι σωστος θα σε χρεωσει κατω απο 50 ευρω. Σε αυτες τις περιπτωσεις γινονται και διαφορες πατεντες για μειωση του κοστους αν δεν θες να αγορασεις νεα αυθεντικη led strip, o τεχνικος σε συμφωνια μαζι σου μπορει να βρει το καμμενο λεντ να το αφαιρεσει και να κολλησει πανω του μια απλη διοδο ή μια αντισταση για να κλεισει το κυκλωμα. Και απλα σε καποιο σημειο πλεον της οθονης ισως εχεις ενα ελαχιστα σκοτεινο σημειο. Και θα πρεπει να λειτουργεις πλεον χαμηλα τη φωτεινοτητα γιατι εφοσον καηκε ενα λεντ, θα ακολουθησουν σιγουρα και αλλα.
nemesiskp Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Αν ειναι ενα-δυο λεντ παντως μπορεις να το βγαλεις και να γεφυρωσεις τις επαφες μεταξυ τους.Η διαφορα στην φωτεινοτητα ειναι μηδαμινη.Το λεω σαν λυση για να μην σε χρεωσει ολοκληρη λεντοταινια.
otello_gr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Την τηλεόραση την πήγα σε εξουσιοδοτημενο service και περιμένω απάντηση για το πόσο θα στοιχίσει. Μου είπε ότι για να εντοπίσει το πρόβλημα είναι 10 ευρώ που θα αφερεθουν από το τελικό ποσό επισκευής αν αποφασίσω να τη φτιάξω. Αυτό που με προβληματισε ιδιαίτερα είναι αυτό που είπες SpirtouLisS για το ότι θα πρέπει να έχω χαμηλή φωτεινότητα καθώς την χρησιμοποιώ για gaming κυρίως και κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. Από την άλλη μου είπε ότι θα έχω και 6 μήνες εγγύηση. Μέχρι τι ποσό θα δίνατε για να τη φτιάξετε; Να πω επίσης ότι στον χώρο που έχω την τηλεόραση δεν μπορώ να βάλω παραπάνω από 32 ίντσες, επομένως δεν μπορώ να πάω για αγορά καινούριας παραπάνω από αυτές τις ίντσες.
SpirtouLisS Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Την τηλεόραση την πήγα σε εξουσιοδοτημενο service και περιμένω απάντηση για το πόσο θα στοιχίσει. Μου είπε ότι για να εντοπίσει το πρόβλημα είναι 10 ευρώ που θα αφερεθουν από το τελικό ποσό επισκευής αν αποφασίσω να τη φτιάξω. Αυτό που με προβληματισε ιδιαίτερα είναι αυτό που είπες SpirtouLisS για το ότι θα πρέπει να έχω χαμηλή φωτεινότητα καθώς την χρησιμοποιώ για gaming κυρίως και κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. Από την άλλη μου είπε ότι θα έχω και 6 μήνες εγγύηση. Μέχρι τι ποσό θα δίνατε για να τη φτιάξετε; Να πω επίσης ότι στον χώρο που έχω την τηλεόραση δεν μπορώ να βάλω παραπάνω από 32 ίντσες, επομένως δεν μπορώ να πάω για αγορά καινούριας παραπάνω από αυτές τις ίντσες. Δε νομιζω οτι ειναι τραγικο το να ριξεις τη φωτεινοτητα απο το 100% στο 60-70%. Παρατεινει πολυ τη διαρκεια ζωης της λεντοταινιας. Αναμενω να μας πεις τι προβλημα διαπιστωσαν στο σερβις και ποσο στο χρεωσαν (αν επιτρεπεται).
otello_gr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα και πάλι, 90 ευρώ μου είπαν από το επίσημο service της LG και ότι είναι τα μισά λεντ καμμένα. Σήμερα θα πάω να την πάρω και εννοείται πως δεν την φτιάχνω.
postfire Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 ειναι ομως τα μισα καμμενα? αν μπορεις πηγαινε την και αλλου για ελεγχο
otello_gr Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2017 Αυτο θα κανω. Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
isay Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Ξεθάβω λίγο το θέμα για ένα ερώτημα που μπορεί να βοηθήσει και αλλους εκτος απο μενα. Εχουμε κάμια "καλή" πηγή για παραγγελία καλών led stripes; Γενικά για LG, οχι μονο το συγκεκριμένο μοντέλο
hasiotis_john Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Εγώ είχα πάρει παλιά από το ebay, αλλά θα πρέπει να ξέρεις ακριβώς τι αγοράζεις για να μην πάρεις κάτι που ταιριάζει σε άλλο μοντέλο. Πέρα από αυτό το ν' ανοίξεις μόνος σου την τηλεόραση θέλει εξειδίκευση/γνώση του αντικειμένου μιας και δεν μιλάμε για ξεβίδωμα 4 βιδών, αλλά για αμέτρητες βίδες, κουμπώματα, καλωδιοταινίες που πρέπει με προσοχή να ξεκουμπωθούν και κτλ κτλ. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube που δείχνουν αναλυτικά όλη την ""εγχείρηση"" της τηλεόρασης ώστε να καταφέρεις να φτάσεις στα led. Αν είσαι Αθήνα, υπάρχουν και εκεί κάποια καταστήματα που μπορείς να βρεις σε καλή τιμή εξαρτήματα για να μην κάθεσαι να περιμένεις από το ebay αλλά και να μην έχεις φόβο να σου σπάσουν στην μεταφορά.
isay Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Εχω ήδη λύσει την τηλεοραση και εχω ακριβές μοντέλο panel και led stripes. Στη μια ταινία ήδη εχω κολλήσει αντισταση αλλά τώρα αρχισε πρόβλημα και σε αλλη, οποτε ειπα να τις αλλάξω όλες. Βαριέμαι κάθε 3 και λίγο να κατεβάζω τηλεόραση, να λύνω, κολλάω, κλπ Βρήκα σε διάφορες πηγές σε διάφορες τιμές, απλά έψαχνα κάτι πιο "σταθερό" σε λογικές τιμές. Π.χ. απο Κίνα τις βρίσκω κάπου 35 ευρω, απο Πολωνία (αν θυμάμαι καλα) κάπου 70, κλπ Αν πχ υπήρχε στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλου κάτι "δοκιμασμένο" θα το τιμήσω. Αν π.χ. ήθελα να αγοράσω κινητό xiaomi θα το αγόραζα απο bangood (για εξωτερικό) ή απο mygad (απο Ελλάδα). Τέτοιο στυλ μαγαζιού ψάχνω. Αν εχεις κάτι απο Αθήνα, θα χαρώ να το μοιραστείς
hasiotis_john Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μπράβο ρε συ, αφού κατάφερες και έφτασες στα led τότε σίγουρα μπορείς να το διορθώσεις μόνος σου και να γλυτώσεις τα κετατιάτικα που θέλουν εδώ τα ξεφτέρια. Μετά που θα γυρίσω σπίτι θα προσπαθήσω να θυμηθώ στην Αθήνα ποιο μου είχαν πει. Όντως από Πολωνία (όπως και Ιταλία, Ιρλανδία, Αγγλία) είναι μια καλή επιλογή να βρεις ανταλλακτικά σε προσιτή τιμή και νορμάλ χρόνο παράδοσης. Μπορείς να γλυτώσεις τα 70ευρα αν διορθώσεις ο ίδιος τα strip. Δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνεις ανάλογα το μοντέλο, αλλά φαντάζομαι κάτι τέτοιο --->>> https://www.ebay.com/itm/50-PCS-LEDs-for-repair-TV-LG-backlight-strip-3528-3V-280MA-cool-white-light/201873713388?hash=item2f009c68ec:g:52kAAOSwtfhYqFBp (τυχαίο παράδειγμα είναι, νομίζω αν ψαχτείς μπορείς και κάνα ευρώ λιγότερο να το βρεις. Απλά κοίτα ο πωλητής να είναι καλός) Και μετά παίζεις μπάλα κάπως έτσι.... Επεξ/σία 3 Ιουλίου 2018 από hasiotis_john 1
isay Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) thanks για το tip Εχω λύσει το panel 2 φορες, μια που έβαλα μια αντισταση και μια που ειδα οτι αρχισαν και άλλες ταινίες να βγάζουν προβλήματα και απλά το εκλεισα, εβαλα την τηλεοραση στην αποθήκη και αγόρασα αλλη (υπήρχε πίεση χρόνου). Την αλλαγή όλως των led δεν την ειχα σκεφτεί. Εννοείται δεν παιζει να αγοράσω το θερμαντικό αλλά άμα μάθω τι θερμοκρασία ανεβάζει/χρειάζεται μια χαρά θα κάνω δουλειά με ενα σίδερο ή στο ματι της κουζίνας (ήδη ακουω τη γκρίνια της γυναίκας). Ίσως και με θερμοπίστολο να γίνεται δουλειά, αλλά δεν το εμπιστευομαι Από την άλλη, αυτό που κερδίζεις σε χρήμα, το πληρώνεις σε χρόνο, αλλά αμα εχω τις πληροφορίες και τα leds σίγουρα θα βρεθεί κάποια μέρα που θα βρω χρόνο να το δοκιμάσω. Το πολύ πολύ να χάσω 10 ευρω απο τα λεντακια. Αν τώρα θυμηθείς (ή κάποιος άλλος ξέρει κάτι δοκιμασμένο) σε μαγαζί (ελλαδα ή οχι) με καλες ταινίες, γράψε το. Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από isay
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2019 Γεια χαρά> μάθαμε τι βαθμούς θέλει για να ξεκολλήσει το led ???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα