Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις:

Υπάρχει περίπτωση όταν χρησιμοποιώ κάποιο δίκτυο internet,να βλέπει κάποιο άλλο pc/laptop μέσω του ρούτερ το ιστορικό περιήγησής μου;

Εάν ναι πως μπορώ να το εξακριβώσω και πως μπορώ να το αποφεύγω από εδώ και στο εξής ;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να κάνω τις εξής ερωτήσεις:

Υπάρχει περίπτωση όταν χρησιμοποιώ κάποιο δίκτυο internet,να βλέπει κάποιο άλλο pc/laptop μέσω του ρούτερ το ιστορικό περιήγησής μου;

Εάν ναι πως μπορώ να το εξακριβώσω και πως μπορώ να το αποφεύγω από εδώ και στο εξής ;;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

όχι ο καθένας και είναι δύσκολο 

Δημοσ.

Βεβαίως και υπάρχει αν τα δίκτυα είναι μεγαλα, πχ δήμοι, οργανισμοί, κάποιες εταιρείες, ξενοδοχεία αλλά και ψαγμένοι ιδιώτες, δεν μπορείς να το διαπιστώσει, πχ αν δεις οτι υπάρχουν black list σε κάποια σιτε τοτε ειναι σίγουρο οτι κάπου φιλτράρονται αυτα που στέλνεις, τωρα αν τα βλέπουν και τι τα κάνουν ειναι άλλη ιστορία

Δημοσ.

Μιλώντας ειδικότερα για οικιακό δίκτυο;;Πως μπορώ να προστατεύσω το λαπτοπ μου;;

Δημοσ.

για να γινει αυτο πρεπει

ή πρεπει να εχει ρουτερ στημενο απο αυτον και να σου δινει αυτος προσβαση στο ιντερνετ

ή να ειναι στο ιδιο υποδίκτυο με σενα και με παρα πολλες γνωσεις να παρακολουθει και να αναλυει την κινηση του τοπικου δικτυου

ή να εχει φυσικη προσβαση στον υπολογιστη σου ... αν πχ κανει boot με ενα usb linux να παρει copy τα directories με τις ρυθμισεις απο τους browsers

ή να τρεχει τιποτα περιεργο στον υπολογιστη σου

λυσεις

vpn + tor

ssh tunneling για να βγαινεις απο αλλου στο διαδικτυο

αλλαγη υποδικτυου που να μην ειναι κανεις αλλος χρηστης μεσα αν φυσικα υποστηριζει τετοια κολπα το ρουτερ σου

να αφηνεις ελαχιστα υπολοιματα πχ απο διανομες σαν το tails

ολα αυτα ειναι θεωριτικα και γενικα

δεν εξηγεις πιο ειναι το προβλημα και τι ακριβως θες να κανεις και αν οντως υπαρχει τετοια απειλη-αναγκη ή ειναι κλασσικες φοβιες :)

Δημοσ.

Καλησπέρα κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις..Το θέμα μου είναι ότι το ιστορικό μου ενδεχομένως να προβάλλεται και σε άλλο υπολογιστή του δικτύου και αναρωτιόμουν εάν υπάρχει κάποια περπατημένη για κάποιο "άμπαλο" άτομο σαν εμένα,ώστε να το αντιμετωπίσω.

Δημοσ.

Πρωτα απο ολα,εχεις και στους δυο υπολογιστες τον ιδιο λογαριασμο gmail συνδεδεμενο;

Οχι

Δημοσ.

Για να δει κάποιος το ιστορικό του browser σε άλλο pc θα πρέπει πρώτα εσύ να συγχρονίζεις τον browser σου με τον λογαριασμό σου (σε chrome-firefox) και αυτός να έχει τους κωδικούς σου. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να αλλάξεις κωδικούς σε όλα τα email και τους λογαριασμούς σου.

Αν δεν παίζει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει αυτός ο κάποιος να έχει δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στο pc σου όπως teamviewer, vnc ή remote desktop και θα πρέπει να μπει όταν το Pc σου είναι ενεργοποιημένο και εσύ λείπεις από το pc γιατί αλλιώς θα το καταλάβαινες.

Άλλον τρόπο θα βρούμε περισσότερο σε σενάρια φαντασίας και στο person of internet.

Δημοσ.

Πλάκα-πλάκα, στο mr robot είναι ποιο πραγματοποιήσημες οι μαγκιές που κάνουν.

Είχα γελάσει με το rubber duck usb αλλά μετά το γκούγκλαρα και...

https://hakshop.com/products/usb-rubber-ducky-deluxe

και μετά...

https://github.com/hak5darren/USB-Rubber-Ducky/wiki/Payloads

Και να φανταστω το αγορασες; :-D

Δημοσ.

Για να δει κάποιος το ιστορικό του browser σε άλλο pc θα πρέπει πρώτα εσύ να συγχρονίζεις τον browser σου με τον λογαριασμό σου (σε chrome-firefox) και αυτός να έχει τους κωδικούς σου. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να αλλάξεις κωδικούς σε όλα τα email και τους λογαριασμούς σου.

Αν δεν παίζει κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει αυτός ο κάποιος να έχει δυνατότητα απομακρυσμένης πρόσβασης στο pc σου όπως teamviewer, vnc ή remote desktop και θα πρέπει να μπει όταν το Pc σου είναι ενεργοποιημένο και εσύ λείπεις από το pc γιατί αλλιώς θα το καταλάβαινες.

Άλλον τρόπο θα βρούμε περισσότερο σε σενάρια φαντασίας και στο person of internet.

Ευχαριστω για την απαντηση !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...