Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παράγγειλα νέο υπολογιστή για να αντικαταστήσω το θηρίο laptop Dell XPS L702x (http://www.e-shop.gr/dell-xps-17-l702x-173-i7-2670qm-8gb-750gb-nvidia-gt555m-3gb-p-PER.902113) που άρχισε να δείχνει τα χρόνια του.

Πάω σε destop λόγο της περισσότερης ευελιξίας και παραμετροποίησης που προσφέρουν. Και λόγο του ότι το Dellaki ουσιαστικά δεν έφυγε σχεδόν ποτέ από το γραφείο.

Ο υπολογιστής έχει τα εξής specs: Intel core i7 7700k και κάρτα gtx 1060 6gb, 16gb ram.

Προορίζεται για πολύωρη καθημερινή χρήση ενώ η χρήση είναι κυρίως συγγραφή και εκτέλεση κώδικα (php, html, android studio) και επεξεργασία φώτο και βίντεο 1080p (photoshop, premiere pro, after effects και λοιπά adobe tools).

Ψάχνω μια οθόνη για να την συνδυάσω και θέλω να κάνω την καλύτερη επιλογή. Δεν είμαι σχετικός με οθόνες. Δίνω γύρω στα 200ευρώ, μέχρι 250 αν βρεθεί κάτι πολύ καλό. Μπορώ να παραγγείλω και από amazon.

Περιμένω προτάσεις.. Φαντάζομαι μια καλή επιλογή θα ήταν 22-24 ίντζες.. Super wide screen πιστεύεται θα είναι καλύτερη; Οι κυρτές της samsung τι λένε; Προσφέρουν κάτι περισσότερο ή είναι απλά marketing? Αυτά τα 1ms, 5ms πόσο μπορεί να τα ανιχνεύει το μάτι στην πραγματικότητα και στην χρήση που προορίζεται;

Δημοσ.

Αφου δεν σε ενδιαφέρει καθόλου το gaming θα πας σε ips panel.

Κυρτή οθόνη σε αυτες τις ιντσες που θέλεις δεν εχει κανέναν νόημα.

Μια καλή επιλογή στα χρήματα που θέλεις να δώσεις είναι αυτη : https://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html

Δημοσ.

Ωραία φαίνεται η dell. Μου αρέσει που μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος κτλ και που έχει αρκετά καλή αποτύπωση των χρωμάτων. Αυτό το 8ms πόσο θα μου φανεί στην εμπειρία χρήσης; Γενικά φαίνεται-το αντιλαμβάνεσαι πουθενά αλλού εκτός γρήγορα παιχνίδια; Πχ σε ταινίες; Επειδή οι πιο πολλές έχουν μέχρι 5ms το 8ms θεωρείτε ψηλό;

Σκέφτομαι και για την U2417H-2 που μάλλον (?) είναι το πιο νέο μοντέλο της

https://www.amazon.co.uk/Dell-U2417H-2-24-Inch-Infinity-Monitor/dp/B01CFTTXDS/ref=dp_ob_title_ce

Δημοσ.

Όχι τα 8 millisecond δεν θεωρούνται μεγάλος αριθμός αποκρισης. Αντικειμενικά είναι μικρός αριθμός.

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα στην εμπειρία χρήσης πουθενά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ. Από την άλλη σκέφτομαι να περιμένω λίγο (μέχρι τα χριστούγεννα) και να τσιμπήσω μια 24 στα 1440p .. Πιστεύετε αξίζει;

Από το 2011 που πήρα το λάπτοπ δουλεύω σε οθόνη 1080p σε 17.3 ιντζες. Αν πάω στις 24 ιντζες με ίδια ανάλυση δεν θα μου φανεί ...κάπως.. Εδώ και λίγο καιρό νιώθω την ανάγκη και άρχισε να μου φαίνεται ότι το ppi της οθόνης μου μου είναι χαμηλό, χάνει σε ευκρίνεια ειδικά σε φωτογραφίες-βίντεο αλλά και σε ανάγνωση κειμένου, σε σύγκριση πάντα με την οθόνη του κινητού, και αναρωτιέμαι γιατί δεν χρειαζόμαστε περισσότερο ppi στους υπολογιστές ενώ σε κινητά έχουμε 500ρια και 600ρια. Κακά τα ψέματα όταν έχεις κινητό με 500+ Ppi και βλέπεις την ίδια φώτο σε 96ppι σε υπολογιστή είναι κάπως.. Σκέφτομαι δηλαδή μην πάρω 1080 σε 24 ιντζες και ξενερώσω κάπως.. Φαντάζομαι μεγαλύτερο ppi σημαίνει περισσότερη ευκρίνεια και πιο ευκολοδιάβαστο κείμενο; Δεν θα είναι καλύτερο να ανέβω σε Ppi παρά να πέσω; Γενικά σκέφτομαι ότι είναι πιο σημαντικό να ανέβω σε ppi παρά σε ιντζες.. Δηλαδή δεν θα με χάλαγε μια 22ρα οθόνη σε 200ppi ή κάτι τέτοιο.. αλλά μάλλον δεν υπάρχει.. μάλλον κάτι θα μου ξεφεύγει.

Επεξ/σία από michalis1984
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το θέμα έιναι ότι τώρα δουλεύω σε 17,3 ιντζες και 1920χ1080 = 127ppi 

Θεωρώ ότι απο θέμα ppi είναι μια χαρά. Παρόλο που ο browser είναι στο 100%, βλέπω πιξελ ακόμη και στα κείμενα. Είναι όμως σε ανεκτά επίπεδα.

Αν παω σε 24 ιντζες με την ίδια ανάλυση θα έχω 91ppi.. Τα πράγματα δεν θα χειροτερέψουν κατα πολύ;

Από την άλλη αν πάω σε 25ιντζες και 2κ ανάλυση θα έχω 117ppi.. που στο μυαλό μου είναι καλύτερο. Δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιο κατάστημα που να έχει τις οθόνες στο display και να μπορώ να τις δώ.. εξάλλου Online θα γίνει η παραγγελία.

Εσείς τι λέτε που έχετε δει πολλές οθόνες; Είναι απαγορευτικό το 2κ σε 25 ιντζες; Προσοχή τώρα που είμαι σε 127ppi τα πράγματα φαίνονται λίγο μικρά, δεν έχω κάνει scale ούτε οτιδήποτε και δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Πιστεύω σε 117ppi όλα θα είναι οριακά μεγαλύτερα.

Πάντως είμαι σχετικά απαιτητικός στο θέμα της οθόνης.. δηλ ποτέ μου δεν συμπάθησα την "αισχή" ανάλυση 1366χ768 που πασάρουν στα laptops εδώ και χρόνια.

Το μόνο που έχω ως αναφορά τώρα είναι ένα samsung panel (SAMSUNG LS22E390HS) σε 22 ίντες, full hd = 100ppi .. το οποίο έχω δει και εντάξει δεν μου φαίνεται κάτι ιδιαίτερο.. Μεγαλύτερη οθόνη αλλά στο μάτι ίδια ποιότητα με αυτό που δουλεύω τώρα.

Δημοσ.

Τελικά όσο περισσότερο το ερευνώ τόσο περισσότερο επιβεβαιώνομαι (?). Πως γίνεται εδώ και χρόνια η apple να γίνει στα mac "εξωπραγμτικές" αναλύσεις και κατ επέκταση και πολύ ψηλό ppi και εμείς στα windows να πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με 90 και 100 ppi.  

Δημοσ.

Παιδιά αυτή τι λέει; Δυστυχώς οι καλές 2κ ξεφεύγουν κάπως σε price. Καλύτερα να μείνω σε 1080p για τα επόμενα 2 χρονάκια και μετά βλέπουμε 2κ ή 4κ ανάλογα με το τι θα ισχύει τότε. Μάλλον το 2κ δεν έχει να μου προσφέρει και πολλά τώρα. Αυτή η Hp φαίνεται απλή, οικονομική και χωρίς πολλές θύρες.. Καλές οι dell, ειδικά οι Ultrasharp αλλά διαβάζω και για προβλήματα με τα Panels.. ενώ προσφέρουν (και κατεπέκταση αντανακλούν και στην τελική τιμή) πολλά features τα οποία μάλλον δεν θα χρειαστώ. Μια hdmi θύρα μου είναι αρκετή. Καλό θα ήταν αν είχε και usd hub + είσοδο για ακουστικά αλλά επειδή το budget είναι περιορισμένο μια χαρά είναι και οι θύρες του pc που εξάλλου βρίσκεται μόλις.. μερικά εκατοστά μακριά.

https://www.skroutz.gr/s/9872057/HP-24es.html

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,,δεν κανω καινουριο θεμα μιας και ουσιαστικα το ιδιο θελω και εγω να συζητησω απλα σε ενα μπατζετ 100-150Ε λιγοτερο.   Δηλαδη 100-150Ε το ανωτερο οριο. Βλεπω LG monitors και πχ μεταξυ του    https://www.priveshop.gr/product/12003188/PERIFEREIAKA/OTHONES/LG-24M38H-B-23-5-LED-MONITOR  (περιπου 120)
και    http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/LG-Monitor-24-24MP58VQ.htm?gclid=Cj0KCQiAl8rQBRDrARIsAEW_To8s5QrW6_siePmEVSLpi61iFjIfHyU2AVS37aq5MN90Fa7uZJpls7caAhU-EALw_wcB (προσφορα πλαισιου για black friday IPS monitor) θα βρω τεραστια διαφορα στην πραγματικοτητα σε πολυωρη χρηση χωρις βαρυ gaming και με τα λοιπα παρελκομενα? Αντιστοιχα αν παω στα 180-200Ε πχ υπαρχει περιπτωση να δω οντως καποια τεραστια διαφορα ? Ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά τελικά πήρα την U2417H.

Καλοδούλευτη . Αλλα εκεινη η ΗΡ που εβαλες σύντροφε με στοίχειωσε.

Καλησπερα παιδια,,δεν κανω καινουριο θεμα μιας και ουσιαστικα το ιδιο θελω και εγω να συζητησω απλα σε ενα μπατζετ 100-150Ε λιγοτερο.   Δηλαδη 100-150Ε το ανωτερο οριο. Βλεπω LG monitors και πχ μεταξυ του    https://www.priveshop.gr/product/12003188/PERIFEREIAKA/OTHONES/LG-24M38H-B-23-5-LED-MONITOR  (περιπου 120)

και    http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/periferiaka/othones/LG-Monitor-24-24MP58VQ.htm?gclid=Cj0KCQiAl8rQBRDrARIsAEW_To8s5QrW6_siePmEVSLpi61iFjIfHyU2AVS37aq5MN90Fa7uZJpls7caAhU-EALw_wcB (προσφορα πλαισιου για black friday IPS monitor) θα βρω τεραστια διαφορα στην πραγματικοτητα σε πολυωρη χρηση χωρις βαρυ gaming και με τα λοιπα παρελκομενα? Αντιστοιχα αν παω στα 180-200Ε πχ υπαρχει περιπτωση να δω οντως καποια τεραστια διαφορα ? Ευχαριστω εκ των προτερων.

Η πρώτη έχει ΤΝ panel. Η δεύτερη πιστεύω ότι θα σε καλύψει πλήρως. Μεγάλη διαφορά για τη χρήση που θες δεν νομίζω να δεις αν δώσεις 30 ευρώ παραπάνω. Αφού δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια δεν κοιτάς για 144hz

Δημοσ.

Χεχε ευχαριστώ. Γιατί σε στοίχειωσε όμως; Ναι το ξέρω δεν φαίνεται στιβαρή ως κατασκευή αλλά απο πανελ δεν ξέρω. Στο αμέρικα στο περσινό black friday (αν θυμάμαι καλά) την έδιναν 80 ντολαρς.. Πραγματικό δώρο! Φυσικά είναι απλά μια οθόνη και τίποτα παραπάνω. Θα ήταν απλά μια λύση μέχρι να πήγαινα σε 2κ σε 1,5-2 χρόνια. Δεν την πήρα όμως γιατί διάβασα κακές κριτικές κάποιους τους χάλασε στα ξαφνικά σε σύντομο διάστημα μετά την αγορά και άντε τρέχα μετά. Η βάση της φαίνεται πολύ εύθραυστη κτλ. Γενικά όμως στα λίγα reviews που βρήκα έχει καλές κριτικές για την ποιότητα του πανελ. Φυσικά σαν την dell δεν είναι. Περισσότερο σαν μια προσωρινή λύση το είδα. Μπορεί να είναι και καλή λύση για κάποιον που ψάχνει δεύτερο μονιτορ.

Λοιπόν η dell όσο την δούλεψα σήμερα 3-4 ώρες είναι εξαιρετική. Κατασκευή Σεπτέμβριος 2017, revision 04. Το πανελ που μου ήρθε είναι καλό χωρίς τα γνωστά προβλήματα αυτής της τεχνολογίας. Είναι όμως κάπως φωτεινή για τα γούστα μου. Τα ενσωματωμένα προφίλ χρωμάτων μου φαίνονται πολύ καλά, ειδικά το "ταινία" και το "παιχνίδια" και φυσικά το sRGB. Εκεί που σε άλλες οθόνες βλέπεις ότι αυτές οι επιλογές υπάρχουν απλά για να υπάρχουν και είναι σαν οι ρυθμίσεις να μπήκαν από το εργοστάσιο τυχαία χωρίς μελέτη, εδώ βλέπεις ότι κάτι κάνουν.. και το κάνουν και καλά.

Η ανάλυση της οθόνης είναι όπως το περίμενα. Δεν απογοήτευσε αλλά ούτε και με ενθουσίασε. Πιο πολύ όμως με απογοήτευσε. Ίσως είναι το μόνο που δεν με αφήνει να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την επιλογή μου. Ερχόμενος απο 1080p σε 17,3 ιντζες πιστεύω ότι 1440p ακόμη και σε αυτές τις ιντζες ή λίγο πιο πάνω (πχ η 2515 ή η 2518) θα ήταν καλύτερη επιλογή (για μένα) όμως δεν ήθελα να το ρισκάρω και εξάλλου δεν έφτανε και το βαλάντιο ούτε μπορούσα να περιμένω ακόμη 1-2 μήνες. Ναι μεν κέρδισα σε μέγεθος οθόνης αλλά έχασα σε ppi και αυτό φαίνεται όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε. Για τον τυπικό χρήση όμως που δεν δίνει σημασία στα πιχελ και που έρχεται απο μικρότερες αναλύσεις μάλλον θα είναι μια χαρά.

Αυτά όσον αφορά την ανάγνωση κειμένου.. γιατί στην παρακολούθηση ταινιών, βίντεο ή σε μη απαιτητικά (από άποψη fps) παιχνίδια με έχει εντυπωσιάσει! Τα σπάει! Εξαιρετικά χρώματα, τέλειες γωνίες θέασης. Πραγματική απόλαυση και φυσικότατα χρώματα. Δεν παίζω και πολύ παιχνίδια αλλά σε αυτά που ίσως παίξω θα είμαι οκ με τα 60hz. Σίγουρα όμως τα 120hz είναι σε άλλο επίπεδο.

Με βόλεψε επίσης πολύ και το ενσωματωμένο usb hub που έχει, αλλά και η ευκολία του να ρυθμίζεις ύψος στην οθόνη. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη συμβίωση μας με μια οθόνη ακόμη πιο εύκολη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...