pavloa Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα.. Εχω ένα απλό πολύπριζο και πάνω έχω συνδεμένα την τηλεόραση και απο το ίδιο πολύπριζο παίρνει ρεύμα το ups και πάνω στο ups έχω βάλει το pc , οθόνη και ρούτερ. Αν πάρω ένα τέτοιο http://www.e-shop.gr/apc-pm1w-gr-surgearrest-1-outlet-230v-white-p-PER.664353 και πάνω του συνδέσω ένα απλό πολύπριζο θα έχω θέμα ;; το λέω επειδή μόνο 2 πρίζες θα χρειαστώ απο το πολύπριζο δεν ξέρω αν αξίζει να πάρω αυτό χωρίς να το αξιοποιήσω όλο http://www.e-shop.gr/apc-pm5-gr-essential-surgearrest-5-oulets-230v-white-p-PER.664334 επίσης αν πάρω αυτό με τις 5 θέσεις μπορώ να συνδέσω ένα πλυντήριο ρούχων, καταψύκτη και ένα ψυγείο;; θα τα σηκώσει ή θα έχω πρόβλημα;;
sil_unique Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 στην πρώτη σου ερώτηση θα είσαι μια χαρά στην δεύτερη θα πρέπει να υπολογίσεις να μην υπερβαίνεις τις τιμές που ορίζει ο κατασκευαστής [2300W] γιατί θα ενεργοποιείται η θερμική ασφάλεια του και θα σου κλείνει. Ακόμα να έχεις 3 συσκευές που τραβάνε καλό ρεύμα σε μια πρίζα μπορεί να είναι πρόβλημα αν η εγκατάσταση του σπιτιού δεν έχει ενισχυμένες πρίζες με τις κατάλληλες ασφάλειες.
pavloa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Οκ οπότε για το pc θα πάρω το απλό..α και τα ηχεία έχω συνδεμένα στο πολύπριζο.. Στην δεύτερη περίπτωση που τα έχω βάλει σε ένα πολύπριζο τα έχω έτσι πολλά χρόνια χωρίς πρόβλημα ευτυχώς.. Θα υπολογίσω τα συνολικά watt και μακάρι να τα σηκώνει το πολύπριζο..
FasTaker Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μπορει να πεφτει και η ασφαλει του σπιτιου σου αν τραβας περισοτερα αμπερ. ετσι επαθα με το κλιματιστικο αλλαξα ασφαλεια για να το σηκωνει. Γενικοτερα σχεδον ολα τα σπιτια εχουν ενισχυμενες πριζες.Οσον αφορα το ψυγειο αν ειναι σχετικα καινουργιο δεν θα τραβαει κ τοσο ρευμα.
pavloa Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μπορει να πεφτει και η ασφαλει του σπιτιου σου αν τραβας περισοτερα αμπερ. ετσι επαθα με το κλιματιστικο αλλαξα ασφαλεια για να το σηκωνει. Γενικοτερα σχεδον ολα τα σπιτια εχουν ενισχυμενες πριζες.Οσον αφορα το ψυγειο αν ειναι σχετικα καινουργιο δεν θα τραβαει κ τοσο ρευμα. Της ασφάλειες τις αλλάξαμε πέρσι όλες βάλαμε και αντιηλεκτροπληξιακό. Το ψυγείο το έχουμε 20+ χρόνια.. ο καταψύκτης είναι 5ετίας και το πλυντήριο νομίζω γύρω στα 6-7 χρόνια..
sil_unique Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 χωρίς να έχω γνώσεις ηλεκτρολόγου οι ασφάλειες σε κάθε σπίτι είναι υπολογισμένες ώστε να είναι μερικά κλικ [σε amber/watt] κάτω από την δυνατότητα των καλωδίων που επυπηρετούν ώστε σε βραχυκύκλωμα/υψιλό φορτίο να πέσει η ασφάλεια προτού πιάσει φωτιά το καλώδιο οπότε το νού σας Της ασφάλειες τις αλλάξαμε πέρσι όλες βάλαμε και αντιηλεκτροπληξιακό. Το ψυγείο το έχουμε 20+ χρόνια.. ο καταψύκτης είναι 5ετίας και το πλυντήριο νομίζω γύρω στα 6-7 χρόνια.. Ανάμεσα σε αυτά το πλυντήριο μου ακούγεται να τρώει περισσότερο [την ώρα που ζεσταίνει και το νερό]. Οπως και να έχει δεν τυχαίνει συχνά να δουλεύουν τα 2 πρώτα τον συμπιεστή την ίδια ώρα και το πλυντήριο να τα δίνει όλα.
dpolal Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 αν πάρω αυτό με τις 5 θέσεις μπορώ να συνδέσω ένα πλυντήριο ρούχων, καταψύκτη και ένα ψυγείο;; θα τα σηκώσει ή θα έχω πρόβλημα;; Καλύτερα ΟΧΙ αυτές τις 3 συσκευές μαζί στο ίδιο πολύμπριζο κ ειδικά στην ίδια μπρίζα. Όταν θα λειτουργεί το πλυντήριο θα τραβάει πολύ χοντρό ζόρι όλο το κύκλωμα μέχρι και τον πίνακα του σπιτιού.
pavloa Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Καλύτερα ΟΧΙ αυτές τις 3 συσκευές μαζί στο ίδιο πολύμπριζο κ ειδικά στην ίδια μπρίζα. Όταν θα λειτουργεί το πλυντήριο θα τραβάει πολύ χοντρό ζόρι όλο το κύκλωμα μέχρι και τον πίνακα του σπιτιού. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά τόσα χρόνια έτσι το έχουμε... και δεν μπορούμε να τραβήξουμε άλλη μια γραμμή..
dpolal Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά τόσα χρόνια έτσι το έχουμε... και δεν μπορούμε να τραβήξουμε άλλη μια γραμμή.. Τότε χρειάζεσαι πολύ καλής ποιότητας πολύμπριζο που να σηκώνει πολλά WATT. Ψάξε σε κατάστημα με ηλεκτρολογικά είδη τύπου Καφκάς και τόνισε γιατί το θες. Είχαμε και εμείς παλιά πλυντήριο και στεγνωτήριο πάνω σε ένα φθηνό πολύμπριζο (ήταν μάλιστα επώνυμο Legrand) και όποτε δούλευαν μαζί έπεφτε η ασφάλεια επειδή ανέβαζε θερμοκρασία το πολύμπριζο. Όταν το αλλάξαμε με ένα ακριβότερο το πρόβλημα λύθηκε από μόνο του.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα