παπι Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δεν θέλω να ανοίξω τέτοια εταιρεία, απλά θέλω να συζητήσουμε αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό εδώ στην Ελλάδα. Ας πούμε έχω 100κ, και ας πούμε ότι θέλω να ανοίξω μια μικρή εταιρεία στο τομέα του hosting. Τι προβλήματα θα αντιμετωπίσω;
dimtsef Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 αν έχεις 100 χιλιάρικα καλύτερα να τα επενδύσεις κάπου αλλού φίλος !
NikosKallithea Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 αν έχεις 100 χιλιάρικα καλύτερα να τα επενδύσεις κάπου αλλού φίλος ! Γιατι δεν θεωρείς καλη την επένδυση σε hosting;
rafinos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Ρε παιδιά γιατί γίνεται αυτό σε κάθε post; Σας ρώτησε συμβουλή για το πως να διαθέσει τα λεφτά του; Σας είπε ξεκάθαρα... "ΤΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ;" Δεν νομίζω τα προβλήματά που εννοεί να είναι του στυλ "τι θα πρέπει να πληρώσω;". Λογικά τεχνικά προβλήματα εννοεί. Για όλα πάντως τα θέματα σίγουρα πολύ καλύτερη γνώμη και απάντηση θα μπορεί να σου δώσει ο @CyberCr33p. 3
vadou Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Ανταγωνισμό θα έλεγα. Το κόστος της ενέργειας και η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα (άρα και οι ανάγκες για κλιματισμό) είναι πολύ υψηλά σε σχέση με πιο βόρειες χώρες. Σε συνδυασμό και με την υψηλότερη φορολογία που θα έχεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου φαντάζομαι θα κάνουν τις τιμές σου ασύμφορες. Υποθετικά αυτά, δεν ξέρω να σου πω κάτι solid. 1
NikosKallithea Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Ανταγωνισμό θα έλεγα. Το κόστος της ενέργειας και η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα (άρα και οι ανάγκες για κλιματισμό) είναι πολύ υψηλά σε σχέση με πιο βόρειες χώρες. Σε συνδυασμό και με την υψηλότερη φορολογία που θα έχεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου φαντάζομαι θα κάνουν τις τιμές σου ασύμφορες. Υποθετικά αυτά, δεν ξέρω να σου πω κάτι solid. Αυτο ειναι απαντηση σε αυτο το θεμα ή εγω δεν καταλαβα?
The King Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Ανταγωνισμό θα έλεγα. Το κόστος της ενέργειας και η μέση θερμοκρασία στην Ελλάδα (άρα και οι ανάγκες για κλιματισμό) είναι πολύ υψηλά σε σχέση με πιο βόρειες χώρες. Σε συνδυασμό και με την υψηλότερη φορολογία που θα έχεις σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου φαντάζομαι θα κάνουν τις τιμές σου ασύμφορες. Υποθετικά αυτά, δεν ξέρω να σου πω κάτι solid. Αυτο ειναι απαντηση σε αυτο το θεμα ή εγω δεν καταλαβα? Δηλαδή η παρακάτω απάντηση η οποία προηγήθηκε αυτής του @vadou, είναι απάντηση σε αυτό το θέμα; Ρωτα τον επενδυτικό σου σύμβουλο Τουλάχιστον ο @vadou προσπάθησε να απαντήσει με λογικά επιχειρήματα εντός θέματος. Τρέλανέ μας
masteripper Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Καλύτερα να γίνεις μεταπωλητής και να πουλάς υπηρεσίες σχετικά με αλλά όχι hosting....δεν ξέρω αν έχεις πάρει πρέφα το μπανερακι της ArubaCloud που παίζει εδώ στο insomnia....με 1€/μήνα παίρνεις Linux server ο οποίος παίζει σφαίρα και μιλάμε για MySQL που του έχω χωσει απλώς δεν μασάει...(εκατομμύρια εγγραφές)...για ταχύτητα download ξέχασε το...30Mb+/s και ping στα 50 ms..
παπι Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Κοίτα, τους shared host δεν μπορείς να τους πάρεις ως reference για τιμές. Μόνο τους σέρβερ μπορείς.
masteripper Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 VPS κανονικός είναι...ότι θέλω βάζω και όπως θέλω...αυτή την στιγμή τρέχει Apache,MySql,PHP,Nodejs,mail server και επιπλέον σουτάρω ότι αρχείο θέλω οπότε θέλω και φυσικά τρέχουμε και Codiad για προγραμματισμό σε στυλ Cloud Ide
CyberCr33p Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Νομίζω αντί να αναφερθώ σε τεχνικά θέματα, ότι καλύτερο είναι να δώσω μια σφαιρική άποψη του πως είναι να έχεις webhost: Λόγο της υψηλής φορολόγησης και άλλων εισφορών, εάν έχεις πάνω κάτω τις τιμές του ανταγωνισμού τότε το περιθώριο κέρδους είναι πολύ μικρό σε κάθε πακέτο που θα δίνεις (εκτός εάν υπερφορτώσεις τους servers και παρέχεις μέτρια ή χαμηλού επιπέδου υπηρεσία). Σκέψου ότι για τα μικρότερα πακέτα που δίνουν οι webhosts (αυτά επιλέγουν οι περισσότεροι πελάτες μιας και τα περισσότερα sites δεν έχουν πολλές απαιτήσεις) που τα χρεώνουν γύρω στα 50 ευρώ ότι το κέρδος που μένει στην επιχείρηση είναι γύρω στα 10-15 ευρώ / χρόνο. Συχνά θα έχεις πελάτες που θα σε απασχολούν τόσο (ακόμα και για θέματα που δεν αφορούν καθ'αυτό το hosting) που θα μπαίνεις μέσα από τα δικά τους πακέτα hosting. Τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλο ποσοστό από webhosts τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχουν κάνει μεγάλες αυξήσεις στις τιμές τους ώστε να ανταποκρίνονται στα πραγματικά τους έξοδα. Κάθε 2-4 χρόνια θα πρέπει να αναβαθμίζεις τα μηχανήματα (είτε είναι dedicated servers είτε colocation) και αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα για την αγορά του hardware ή setup fees όταν πρόκειται για dedicated servers. Πρόσθετα τις εργατοώρες που θα χρειαστεί για να κάνεις τις μεταφορές των πακέτων από το παλιό server στο νέο. Για να σε μάθει η αγορά και για να αποκτήσεις κάποιο πελατολόγιο θα περάσουν μερικά χρόνια. Οπότε εάν πράγματι έχεις 100.000 ευρώ κεφαλαίο υπολόγιζε ότι θα πρέπει να τραβάς κάποιο ποσό από αυτό ως "μισθό" σου μέχρι να πληρώνεται ο μισθός σου από τα κέρδη της επιχείρησης. Επίσης είναι μια δουλειά που απαιτεί αφοσίωση 24/7/365. Ξεχνάς ξέγνοιαστες διακοπές, πάντα θα έχεις το άγχος για το κάθε απρόοπτο που μπορεί να προκύψει. Θα χρειαστεί να δουλεύεις και τα ΣΚ και τις αργίες. Σκέψου εμείς έχουμε και προσωπικό και δεν θυμάμαι να έχει περάσει έστω και μια ημέρα από το 2003 που ξεκινήσαμε που να μην έχει χρειαστεί να δουλέψω έστω και για λίγο. Εάν λείπεις από το σπίτι ή το γραφείο σου για αρκετές ώρες, θα χρειάζεται να κουβαλάς και κάποιο netbook / laptop μαζί για τα απρόοπτα. Θα χρειαστεί αρκετές φορές κάθε χρόνο να ξενυχτήσεις γιατί προέκυψε κάτι επείγον ή για να κάνεις συντήρηση και αναβαθμίσεις στις ώρες μη αιχμής. Ακόμα και για καφέ να πας θα σου γίνει συνήθεια να τσεκάρεις κάθε λίγο τα e-mails από το κινητό σου. Εάν έχεις ήδη δουλειά, δεν μπορείς να έχεις και webhost και να κάνεις και την άλλη σου δουλειά παράλληλα μέχρι να μαζέψεις πελατολόγιο και να φύγεις από την πρωινή δουλειά. Διότι από το πρωί μέχρι το απόγευμα είναι ώρα αιχμής, θα δέχεσαι τηλεφωνήματα και e-mails από τους πελάτες. Δεν είναι για παράδειγμα όπως η δουλειά του προγραμματιστή που μπορεί να έχει μια πρωινή δουλειά και τα απογεύματα να αναλαμβάνει δουλειές δικών του πελάτων. Βέβαια έχει και θετικά αυτή η δουλειά, π.χ. μπορείς να δουλέψεις από οπουδήποτε αρκεί να έχεις internet και υπολογιστή. Ή η ικανοποίηση που νιώθεις όταν ξέρεις ότι οι πελάτες σου εκτιμούν τους κόπους σου και τη βοήθεια που τους προσφέρεις. Εγώ για παράδειγμα που είναι εντελώς custom το setup μας νιώθω μεγάλη ικανοποίηση όταν κάνουμε μια αλλαγή που βελτιώνει τις υπηρεσίες μας. Γενικά είναι μια δουλειά που για να πετύχει θέλει πολύ χρόνο, πολύ κόπο, συνεχή προσπάθεια, καλή εξειδίκευση και έρευνα για το τι μπορείς να βελτιώσεις ή καινούργια πράγματα για να παρέχεις στους πελάτες σου. 1
παπι Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 VPS κανονικός είναι...ότι θέλω βάζω και όπως θέλω...αυτή την στιγμή τρέχει Apache,MySql,PHP,Nodejs,mail server και επιπλέον σουτάρω ότι αρχείο θέλω οπότε θέλω και φυσικά τρέχουμε και Codiad για προγραμματισμό σε στυλ Cloud Ide dedicated ειναι ο κανονικος. Παιρνεις ενα, εχεις ενα. Με vps και shared host δεν ξερεις ποσοι ειστε πανω σε ενα node. Νομίζω αντί να αναφερθώ σε τεχνικά θέματα, ότι καλύτερο είναι να δώσω μια σφαιρική άποψη του πως είναι να έχεις webhost: Λόγο της υψηλής φορολόγησης και άλλων εισφορών, εάν έχεις πάνω κάτω τις τιμές του ανταγωνισμού τότε το περιθώριο κέρδους είναι πολύ μικρό σε κάθε πακέτο που θα δίνεις (εκτός εάν υπερφορτώσεις τους servers και παρέχεις μέτρια ή χαμηλού επιπέδου υπηρεσία). Σκέψου ότι για τα μικρότερα πακέτα που δίνουν οι webhosts (αυτά επιλέγουν οι περισσότεροι πελάτες μιας και τα περισσότερα sites δεν έχουν πολλές απαιτήσεις) που τα χρεώνουν γύρω στα 50 ευρώ ότι το κέρδος που μένει στην επιχείρηση είναι γύρω στα 10-15 ευρώ / χρόνο. Συχνά θα έχεις πελάτες που θα σε απασχολούν τόσο (ακόμα και για θέματα που δεν αφορούν καθ'αυτό το hosting) που θα μπαίνεις μέσα από τα δικά τους πακέτα hosting. Τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλο ποσοστό από webhosts τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό έχουν κάνει μεγάλες αυξήσεις στις τιμές τους ώστε να ανταποκρίνονται στα πραγματικά τους έξοδα. Κάθε 2-4 χρόνια θα πρέπει να αναβαθμίζεις τα μηχανήματα (είτε είναι dedicated servers είτε colocation) και αυτό σημαίνει επιπλέον έξοδα για την αγορά του hardware ή setup fees όταν πρόκειται για dedicated servers. Πρόσθετα τις εργατοώρες που θα χρειαστεί για να κάνεις τις μεταφορές των πακέτων από το παλιό server στο νέο. Για να σε μάθει η αγορά και για να αποκτήσεις κάποιο πελατολόγιο θα περάσουν μερικά χρόνια. Οπότε εάν πράγματι έχεις 100.000 ευρώ κεφαλαίο υπολόγιζε ότι θα πρέπει να τραβάς κάποιο ποσό από αυτό ως "μισθό" σου μέχρι να πληρώνεται ο μισθός σου από τα κέρδη της επιχείρησης. Επίσης είναι μια δουλειά που απαιτεί αφοσίωση 24/7/365. Ξεχνάς ξέγνοιαστες διακοπές, πάντα θα έχεις το άγχος για το κάθε απρόοπτο που μπορεί να προκύψει. Θα χρειαστεί να δουλεύεις και τα ΣΚ και τις αργίες. Σκέψου εμείς έχουμε και προσωπικό και δεν θυμάμαι να έχει περάσει έστω και μια ημέρα από το 2003 που ξεκινήσαμε που να μην έχει χρειαστεί να δουλέψω έστω και για λίγο. Εάν λείπεις από το σπίτι ή το γραφείο σου για αρκετές ώρες, θα χρειάζεται να κουβαλάς και κάποιο netbook / laptop μαζί για τα απρόοπτα. Θα χρειαστεί αρκετές φορές κάθε χρόνο να ξενυχτήσεις γιατί προέκυψε κάτι επείγον ή για να κάνεις συντήρηση και αναβαθμίσεις στις ώρες μη αιχμής. Ακόμα και για καφέ να πας θα σου γίνει συνήθεια να τσεκάρεις κάθε λίγο τα e-mails από το κινητό σου. Εάν έχεις ήδη δουλειά, δεν μπορείς να έχεις και webhost και να κάνεις και την άλλη σου δουλειά παράλληλα μέχρι να μαζέψεις πελατολόγιο και να φύγεις από την πρωινή δουλειά. Διότι από το πρωί μέχρι το απόγευμα είναι ώρα αιχμής, θα δέχεσαι τηλεφωνήματα και e-mails από τους πελάτες. Δεν είναι για παράδειγμα όπως η δουλειά του προγραμματιστή που μπορεί να έχει μια πρωινή δουλειά και τα απογεύματα να αναλαμβάνει δουλειές δικών του πελάτων. Βέβαια έχει και θετικά αυτή η δουλειά, π.χ. μπορείς να δουλέψεις από οπουδήποτε αρκεί να έχεις internet και υπολογιστή. Ή η ικανοποίηση που νιώθεις όταν ξέρεις ότι οι πελάτες σου εκτιμούν τους κόπους σου και τη βοήθεια που τους προσφέρεις. Εγώ για παράδειγμα που είναι εντελώς custom το setup μας νιώθω μεγάλη ικανοποίηση όταν κάνουμε μια αλλαγή που βελτιώνει τις υπηρεσίες μας. Γενικά είναι μια δουλειά που για να πετύχει θέλει πολύ χρόνο, πολύ κόπο, συνεχή προσπάθεια, καλή εξειδίκευση και έρευνα για το τι μπορείς να βελτιώσεις ή καινούργια πράγματα για να παρέχεις στους πελάτες σου. Ή τα λες πολυ σφαιρικα, ή δεν καταλαβα καλα. Εσυ ας πουμε, εχεις και racks και πουλας web hosting; Δεν ειναι ξεχωριστα αυτα τα δυο; Να διευκρινισω, αναφέρομαι καθαρα για εταιρεια η οποια θα εχει racks. Θελω να πω πως βλεπω αρκετους που πουλανε hosting, αλλα οταν δεις το location των servers, λεει γερμανια ολλανδια κλπ. Για ελλαδα ειδα μονο μια καπου στο κορωπι. Δεν ξερω αν με καταλαβες, εδω που τα λεμε, ουτε εγω ξερω πως ακριβς δουλευει αυτος ο τομεας. για τετοιο πραμα μιλαω (καλα φυσικα οχι αυτου του μεγεθους )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα