Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τhe King και ολοι οι λοιποι αγαπητοι συμφορουμιτες,
κατ'αρχας να ευχαριστησω για την προσπάθεια να με βοηθησετε.

Κατά δεύτερο λόγο όμως, αναγκάζομαι να αναλύσω για λίγο, υπό-θέμα που μάλλον δεν είχα πρόθεση να κάνω, μιας κι εδω ηθελα να μπουμε στην ουσια, στο 'ψητο', κι οχι να κανουμε γενικοτερη συζητηση/αναλυση.

Προγραμματισμό ΔΕΝ ξέρω, και ουτε θέλω να μάθω!
Το λέω ευθαρσώς, δεν μου ταιριάζει, δεν μου κολάει, είναι συνειδητή μου επιλογή!
Εμπειρία σε υπολογιστές, σε πλήθος αντικειμένων και σε ενα ευρος πεδίων, επαγγελματικη/ερασιτεχνικη/whatever; Από τη δεκαετία του '80, οταν πολλοί από εσας οχι δεν ειχατε υπολογιστη, αλλα πιθανως δεν ειχατε καν γεννηθει. Εχω δουλεψει σε παρα πολλα και διαφορετικα και ενδιαφεροντα πραγματα ολα αυτα τα χρονια...

Εχω το δικο μου στυλ, και προσεγγιζω τα υπολογιστικα πραγματα με την δικη μου σκοπια.
Πχ και το λεω απλα επεξηγηματικα, οχι οτι ποτε θα φτασω σε αυτα τα επιπεδα,
πχ λοιπον, προτιμω το στυλ του steve jobs, που αν και μεγαλουργησε, δεν ηξερε προγραμματισμο.
Ή σε ελληνικη εταιρια πληροφορικης που δουλεψα παλια, ο ιδιοκτητης/ιδρυτης, δεν ηξερε προγραμματισμο. Φυσικα, γνωριζαν και οι δυο, ολα τα υπολοιπα, να λιγο απ'ολα, και αναπληρωναν με τα ταλεντα τους τα παντα ολα...

Πάντα έχω τον τρόπο μου, να φτάνω εκεί που θέλω, κάπως, έστω ανορθόδοξα.
Θες θα με βοηθησει ενας φιλος, θες θα ρωτησω σε ένα ξένο φορουμ(το εχω κανει εδω και 10ετιες), την ακρη στο τελος θα τη βγαλω.
Πχ για μενα μπορει να ειναι σχετικα ευκολο να πεταξω ενα wordpress, και να πανε στα τσακιδια ολες οι αποριες που θα ποσταρω εδω.
Θα μου πεις, θα εχεις αλλες...δεκτο.
Εγω ομως, εχω βγαλει στο παρελθον site τοσο eye candy, που τα wordpress του ανταγωνισμου, δεν επιαναν μια, κι ας ειχαν περισσοτερες δυνατοτητες και καλυτερους προγραμματιστες απο πισω...
Ειναι που δινει εμφαση κανείς.
Αλλα θελω να πω, οτι το τρυπακι το οποιο υπαρχει στο μυαλο μερικων, οτι σωνει ντε και καλα πρεπει να ξερεις προγραμματισμο, ΔΕΝ στεκει.
Μα, θα πει καποιος, ρωτας προγραμματιστικα, δεν ξερεις τα βασικα, δεν μπορουμε να συννενοηθουμε κλπ.
Ωραια, γι'αυτο ειμαστε εδω.
Εγω να κανω προσπαθεια να καταλαβω, κι εσεις να κανετε-αν θελετε, μια προσπαθεια 'εκλαϊκευσης' των hardcore πληροφοριων...

Ποτε, μα ποτε δεν θεωρησα σωστο το 'δογμα' στυλ 'google it', ή 'κατσε και διαβασε', ως πανάκεια. Καποια δεν ειναι τοσο απλα για τον αρχαριο στο συγκεκριμενο πεδιο να λυθουν με απλο googla-ρισμα.
Φυσικα, δεχομαι οτι η αυξηση γνωσεων, αυξανει την κατανοηση, βελτιωνει το πως φτιαχνεις κατι κλπ.
Επειδη ομως, χρονος-δυναμεις, ειναι πεπερασμενες, ειναι που δινει εμφαση κανεις (πχ εγω στο layout), και επισης το τι ταιριαζει στον καθεναν.
Η εποχη που επρεπε να προγραμματιζεις τον 'ηλεκτρονικο εγκεφαλο' για να χειριζεσαι υπολογιστη, εχει παρελθει ανεπιστρεπτι από τη δεκαετια του 80...ευτυχως για ολους μας.
Πλεον δεν χρειαζεται να εισαι ο ειδημων για να βγαλεις ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα απο τους υπολογιστες. Κι ετσι, εξαπλωθηκαν και στις μαζες, αλλιως θα τους βλεπαμε μονο στα εργαστηρια...

Αυτα λοιπον ηθελα να πω, οπως λενε 'εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι'.
Φιλικα παντα, με καλοπροαιρετη διαθεση.

Αν ειναι λοιπον ολα καλα, μπορω να συνεχισω να ρωτω εδω τις αποριες μου,
κι οποιος θελει, να κανει προσπαθεια να με βοηθησει.

Δημοσ.

"Ποτε, μα ποτε δεν θεωρησα σωστο το 'δογμα' στυλ 'google it', ή 'κατσε και διαβασε', ως πανάκεια."

Τι λες ρε μεγάλε, σοβαρά?

• Like 1
Δημοσ.

Σε λάθος forum είσαι. Σε forum ψυχολογίας να τα λες αυτά

Σε λαθος φορουμ ισως και να ειμαι. Οχι φυσικα για ψυχολογια που λες, αλλα για χώρα.

Γιατι θεωρησα οτι η βοηθεια που επαιρνα το 2000 απο ξενα αγγλοφωνα φορουμς, το 2017 μπορουσα να την εχω και απο Ελλάδα.

Αλλα στην Ελλαδα η νοοτροπία είναι αλλιώς.

Δημοσ.

Αν ειναι λοιπον ολα καλα, μπορω να συνεχισω να ρωτω εδω τις αποριες μου,

κι οποιος θελει, να κανει προσπαθεια να με βοηθησει.

Το κομμάτι της βοήθειας προϋποθέτει καλή θέληση και από τις 2 πλευρές. Δεν παίρνω το μέρος καμιάς πλευράς απλά δεδομένου ότι η βοήθεια που δόθηκε δε μπορεί να προχωρήσει λόγω δικής σου αδυναμίας (γνωστικής όπως ανέφερες), δεν ξέρω κατά πόσο εφικτό κάποιες πληροφορίες να γίνουν τόσο εκλαϊκευμένες ώστε να μπορέσουν να σε βοηθήσουν. 

Δεν είσαι ο μόνος που ασχολείται πάνω από 25 χρόνια με τους Η/Υ, ο καθένας επιλέγει πόσο θέλει να ψαχτεί και που. Αυτό είναι δικαίωμα του. Εγώ μπορεί να μην έχω καμία σχέση με frontend όπως κάποιος άλλος να νομίζει ότι τα cookies είναι μπισκότα Αλλατίνη.

Το λέω ευθαρσώς, δεν μου ταιριάζει, δεν μου κολάει, είναι συνειδητή μου επιλογή!

ζητάς όμως βοήθεια προγραμματιστικής φύσεως. Και εγώ δεν είμαι μάγειρας αλλά δεν πάω να φτιάξω ραγού(επιτυχώς) αν δεν μπορώ να βράσω ούτε ένα αυγό και ταυτόχρονα να αρνούμαι να μάθω να μαγειρεύω.  

Πχ και το λεω απλα επεξηγηματικα, οχι οτι ποτε θα φτασω σε αυτα τα επιπεδα,

πχ λοιπον, προτιμω το στυλ του steve jobs, που αν και μεγαλουργησε, δεν ηξερε προγραμματισμο.

Με συγχωρείς που το λέω αλλά βρίσκω άστοχο το παράδειγμα σου. Ναι ο Jobs δεν ήξερε ούτε μισή γραμμή να γράψει αλλά είχε τον Wozniak που ήταν το μυαλό της υπόθεσης. Ο Jobs ήταν αυτός που πούλησε (το λέω ξερά) αυτά που έφτιαξε ο Wozniak. Δεν είμαστε Wozniak και δεν είσαι ο Jobs. 

Ποτε, μα ποτε δεν θεωρησα σωστο το 'δογμα' στυλ 'google it', ή 'κατσε και διαβασε', ως πανάκεια. Καποια δεν ειναι τοσο απλα για τον αρχαριο στο συγκεκριμενο πεδιο να λυθουν με απλο googla-ρισμα.

Συγγνώμη και πάλι αλλά εδώ κάνεις κατά τη γνώμη μου ένα μεγάλο λάθος. Στην προ google εποχή ήμασταν αναγκασμένοι να ψάχνουμε στα βιβλία (αν βρίσκαμε) και γενικά η εύρεση βοήθειας ήταν κάτι το εξαιρετικά δύσκολο. Εσύ που στήνεις wordpress (που δεν είναι και rocket science) το έμαθες μόνος σου ή με τη βοήθεια της google; 

Σε λαθος φορουμ ισως και να ειμαι. Οχι φυσικα για ψυχολογια που λες, αλλα για χώρα.

Γιατι θεωρησα οτι η βοηθεια που επαιρνα το 2000 απο ξενα αγγλοφωνα φορουμς, το 2017 μπορουσα να την εχω και απο Ελλάδα.

Αλλα στην Ελλαδα η νοοτροπία είναι αλλιώς.

Νομίζω ότι αδικείς με γενικεύσεις (άθελα σου θέλω να πιστεύω) τα μέλη του forum που προσπάθησαν να σε βοηθήσουν. 

Δημοσ.

becoming_I ευχαριστω για την εποικοδομητικη παραθεση των αποψεων σου.
Τα μελη του φορουμ που προσπαθησαν να βοηθησουν νομιζω τα ευχαριστησα επανειλλημενα, θελοντας ακριβως να δειξω την εκτιμηση στην συνεισφορά τους.

Η δικη μου προσεγγιση, ειναι οτι θελω την μικροτερη δυνατη εμπλοκη με κωδικα, οσο αυτο ειναι εφικτο, και εκει βαζω την δικη μου οπτικη γωνια, και οχι αυτην που λεει 'μαθε παραπανω γιατι αυτο θα σε βοηθησει'.
Εχω φιλο που σφαζει τον κωδικα, απλα δεν μπορουμε να συγχρονιστουμε καλα με τους διαθεσιμους χρονους για να τα δει.
Αυτος ο φιλος, με ειχε καλεσει πριν χρονια να τον βοηθησω να φτιαξει και να σουλουπωσει τα γραφικα μιας εργασιας που εφτιαχνε για το πανεπιστημιο, γιατι ειχε αυτογνωσια οτι δεν σκαμπαζε, και ουτε ηθελε να ασχοληθει, αλλα ηξερε οτι ηταν αθλια! Ε, δεν του ειπα, κατσε μαθε photoshop! Τον βοηθησα οσο μπορουσα, προχωρησε η εργασια του και τελειωσε! Δυο πτυχια πληροφορικης ο φιλος, απο ελληνικο και κυπριακο πανεπιστημιο, και hardcore κομπιουτερας απο γενοφάσκια.....

Δεν θα ηθελα αυτο το νημα να καταληξει σε φιλοσοφικη συζητηση, αλλα πιθανολογω οτι υπαρχει διασταση αποψεων.
Βεβαια, αυτο δεν ειναι παντα κακο.
Εχει συμβει ακομη και πολυ καλους φιλους μου, που παραμενουμε στενοι φιλοι, παρα τις επιμερους διαφωνιες μας!
Και μαλιστα, πολλες απο τις διαφωνιες μας, που ειναι θεμα οπτικης γωνιας, αφορουν και παρομοια τεχνολογικα θεματα.
Anyway, ευχαριστω για ολα, ολους σας.

• Like 1
Δημοσ.

becoming_I ευχαριστω για την εποικοδομητικη παραθεση των αποψεων σου.

Τα μελη του φορουμ που προσπαθησαν να βοηθησουν νομιζω τα ευχαριστησα επανειλλημενα, θελοντας ακριβως να δειξω την εκτιμηση στην συνεισφορά τους.

Η δικη μου προσεγγιση, ειναι οτι θελω την μικροτερη δυνατη εμπλοκη με κωδικα, οσο αυτο ειναι εφικτο, και εκει βαζω την δικη μου οπτικη γωνια, και οχι αυτην που λεει 'μαθε παραπανω γιατι αυτο θα σε βοηθησει'.

Εχω φιλο που σφαζει τον κωδικα, απλα δεν μπορουμε να συγχρονιστουμε καλα με τους διαθεσιμους χρονους για να τα δει.

Αυτος ο φιλος, με ειχε καλεσει πριν χρονια να τον βοηθησω να φτιαξει και να σουλουπωσει τα γραφικα μιας εργασιας που εφτιαχνε για το πανεπιστημιο, γιατι ειχε αυτογνωσια οτι δεν σκαμπαζε, και ουτε ηθελε να ασχοληθει, αλλα ηξερε οτι ηταν αθλια! Ε, δεν του ειπα, κατσε μαθε photoshop! Τον βοηθησα οσο μπορουσα, προχωρησε η εργασια του και τελειωσε! Δυο πτυχια πληροφορικης ο φιλος, απο ελληνικο και κυπριακο πανεπιστημιο, και hardcore κομπιουτερας απο γενοφάσκια.....

Δεν θα ηθελα αυτο το νημα να καταληξει σε φιλοσοφικη συζητηση, αλλα πιθανολογω οτι υπαρχει διασταση αποψεων.

Βεβαια, αυτο δεν ειναι παντα κακο.

Εχει συμβει ακομη και πολυ καλους φιλους μου, που παραμενουμε στενοι φιλοι, παρα τις επιμερους διαφωνιες μας!

Και μαλιστα, πολλες απο τις διαφωνιες μας, που ειναι θεμα οπτικης γωνιας, αφορουν και παρομοια τεχνολογικα θεματα.

Anyway, ευχαριστω για ολα, ολους σας.

Καλησπέρα,

συνεπώς έρχεσαι στα λόγια όλων των παραπάνω. 

"ή κάθεσαι να διαβάσεις ή δίνεις σε κάποιον του κλάδου το πρόβλημα σου ώστε να σου δώσει λύση με το ανάλογο αντίτιμο και τελειώνει εδώ"

Ξεχνάς νομίζω τον βασικό παράγοντα που υπάρχει χρόνια τώρα.... Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει απαντήσεις...

Η βοήθεια όλων ήταν και είναι σημαντική αρκεί να την αποδεχθείς όπως πρέπει. Κάπου έχεις σφάλει και αντί έτσι για το τυπικό να ζητήσεις ένα συγνώμη για την "άγνοια των πραγμάτων" και των τρόπων που βγαίνουν μέσα από τις απαντήσεις σου, προβάλλεις ένα σωρό άκυρα παραδείγματα που τελικά είναι όλα πάνω σε μια υπόθεση....

ΥΓ. Ανέμενε τον φίλο σου τον έμπειρο να σου δώσει τη λύση...

ΜΦΧ

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...