mindreader Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Ανοιγω αυτο εδω το θεμα, για να με βοηθησει οποιος μπορει σε διαφορα προβληματα που εχω σε web development, κυριως προγραμματιστικου χαρακτηρα.Παροτι η αναπτυξη γινεται σε mac, δεν νομιζω παιζει ιδιαιτερο ρολο αυτο καθως ειδικα τα web εργαλεια ειναι cross-platform, και σε καθε περιπτωση ειμαι εδω για να ξεκαθαρισω αν υπαρχει ελλειψη πληροφορησης προκειμενου να βοηθησετε, αναφορικα με το γενικοτερο σεταρισμα του μηχανηματος μου, που το εχω για developlement αλλα και ως testing server.Εχω λοιπον στησει μια ετοιμη σουιτα σαν το xamp, το mamp, και εκει γινεται η αναπτυξη και οι πειραματισμοι.Δεν ξερω προγραμματισμο, αν και εχω εμπειρια δεκαετιων με υπολογιστες.Κατα βαση, ακομη προτιμω να χρησιμοποιω το dreamweaver.Συγχωρεστε με αν οι αποριες σας φαινονται χαζες...----------------Ξεκινω λοιπον με ενα προβλημα τωρινο.Επι δεκαετια σχεδον δουλευω με το παρακατω αρχειο connection, που το χρησιμοποιουν ολα τα αρχεια του site μου.<?php# FileName="Connection_php_mysql.htm"# Type="MYSQL"# HTTP="true"$hostname_php = "localhost";$database_php = "#mysql50#_gr_-_db";$username_php = "root";$password_php = "root";$dytikaphp = mysql_pconnect($hostname_php, $username_php, $password_php) or trigger_error(mysql_error(),E_USER_ERROR);?>Οι δε ρυθμισεις του mamp μεχρι προσφατα (2015) ηταν οι εξης:Νομιζα οτι το backwards compatibility ηταν δεδομενο, αλλα με τις νεες εκδοσεις του mamp server στο μηχανημα μου,παροτι οπως ειπα το ανωτερω αρχειο επαιζε επι 10ετια, πλεον δεν παιζει, με αποτελεσμα να εχει κρεμασει ολο το site που δοκιμαζω.Εκανα και μονος μου δοκιμες συμφωνα με το ακολουθο screenshot, αλλα οτι και αν δοκιμασα, δεν παιζει.Και να πω επισης, οτι ακομη κι αν ο κωδικας φαινεται 'λειψος', ωστοσο πιστεψτε με επαιζε μια χαρα. Οχι ομως πλεον, με τις τελευταιες εκδοσεις του server.Αρα κατι λειπει, κατι πρεπει να αλλαξει.Ιδου λοιπον και το τι προτεινει ως example το mamp, αν παιζει ρολο και αν αλλαζει κατι, αν μπορειτε εσεις να το διαπιστωσετε:Πειτε μου σας παρακαλω πως πρεπει να αλλαξει ο κωδικας για να παιζει το connection.
kormos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Όντως λίγο μπερδεμένα καθώς με την "πολυετή εμπειρία που αναφέρεις" δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεις πρβλήματα. Επι της ουσίας, Τα παραπάνω δεν βοηθάνε και τόσο (τουλάχιστον εμένα). Τι ακριβώς σφάλμα πέρνεις; 1
mindreader Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Βασικα, δεν μου εμφανιζει την σελιδα, που φυσικα φορτωνει και εμπεριεχει αυτο το connection αρχειο. Αν δοκιμασω μια αλλη σελιδα php, απλη, που δεν το φορτωνει (include), τοτε την φορτωνει κανονικα. Οποιαδηποτε σελιδα ομως το εμπεριεχει, την εμφανιζει ως λευκη. Ειναι σαν να μην γινεται η συνδεση με την βαση, εγω αυτο καταλαβαινω. Αυτα βεβαια, με την εγκατασταση του νεου server. Με την παλια εκδοση(2015), αλλα και ολα τα προηγουμενα προς τα πισω ετη, μια χαρα επαιζαν οι ιστοσελιδες με το συγκεκριμενο connection αρχειακι.
exarhis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 To mysql που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζεται άλλο από την PHP. Ψάξε και βρες το mysqli ή το PDO για να επικοινωνήσεις με τη βάση
mindreader Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Μου λες που να κοιταξω, πχ μεσω phpmyadmin, να σας πω εδω τι πληροφοριες χρειαζονται, για να μου πει καποιος τι αλλαγες χρειαζονται στον κωδικα;
exarhis Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Τον κώδικα πρέπει να αλλάξεις όχι το phpmyadmin. Εδώ δείχνει πως χρησιμοποιείς το mysqli http://codular.com/php-mysqli . Είναι το ίδιο με το mysql πρέπει να βρεις τα αντίστοιχα κομμάτια του κώδικα και να τα αλλάξεις 1
mindreader Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Καταλαβα τι λες. Οταν περνω την νεα εκδοση του πακετου mamp, μου ζητα απο μονο του να αναβαθμισει την mysql database! Και του δινω εγκριση και το κανει. Κατοπιν ομως, ο php κωδικας δεν παιζει. Αρα περαν της απαιτουμενης αναβαθμισης της βασης, θελει αλλαγες και ο php κωδικας. Μπορει καποιος, ειναι δυνατον, να μου γραψει τις παραπανω παρατεθεισες 10 γραμμες κωδικα, συμφωνα με τις νεες απαιτησεις php?
The King Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 αντικαθιστάς το mysql_connect (...) σε mysqli_connect (...) και γενικότερα όπου mysql_ το αλλάζεις σε mysqli_ . Αν θες παραπάνω βοήθεια δείξε μας τον δικό σου κώδικα που κάνεις connection στη βάση δεδομένων, όχι ρυθμίσεις και παραδείγματα του mampp μόνο. Δε γίνεται να μυρίσουμε τα νύχια μας. Επίσης ο @exarhis σου έδωσε τη λύση με το link που σου παρέθεσε, δεν καταλαβαίνω γιατί θες να σου πληκτρολογήσουμε τον κώδικα, βαριόσουν να ανοίξεις το link;
ZauZ Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Άλλαξε το $link = mysql_connect(.... με το $link = mysqli_connect(DBSERVER, DBUSERNAME, DBPASSWORD, DBNAME); Θα πρέπει και μέσα στον κώδικα όπου κάνεις SELECT, INSERT κ.τ.λ. να κάνεις αλλαγή της εντολής mysql_connect με mysqli.
mindreader Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Παιδια, αλλαξα οπου ηταν mysql σε mysqli, αλλα δεν φαινεται και παλι η σελιδα. Η σελιδα ειναι τοπικα στον υπολογιστη μου, και φορτωνει το αρχειο 'connection' με τις λιγες γραμμες κωδικα που ποσταρα πιο πανω.
Predatorkill Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Αμα δεν εχεις html τι περιμενεις να δειξει;
mindreader Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Οι php σελιδες μου, οι κανονικες σελιδες του site, εχουν στην αρχη του κωδικα τους, ενα include με το συγκεκριμενο αρχειο, που ειναι ουσιαστικα το connection με τη βαση. Οι σελιδες 'εχουν' να δειξουν υλικο, αλλα αν δεν γινεται η συνδεση, τι να δειξουν; Βασικα, δεν πεταει και καποιο μηνυμα λαθους, οτι πχ δεν μπορει να συνδεθει στη βαση. Απλα οπως λετε πρεπει να διορθωθει μαλλον ο κωδικας, για να γινεται πλεον η συνδεση, σωστα. Ομως, ηδη αλλαξα το mysql σε mysqli, και παλι δεν δειχνει κατι.
mindreader Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Τσεκαρε logs να δεις τι σου χρυπαει. Που να κοιταξω για τα logs? Ειμαστε σιγουροι οτι υπαρχουν;
The King Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 . Που να κοιταξω για τα logs? Ειμαστε σιγουροι οτι υπαρχουν; Φιλικά, φαίνεται ότι σου λείπουν οι πάρα πολύ αρχικές γνώσεις που χρειάζεται ένας πάρα πολύ αρχάριος. Από τις ερωτήσεις σου δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις ούτε γιατί το κάνεις και για ποιο σκοπό το κάνεις. Σε αυτό το πλαίσιο δεν πρόκειται να καταφέρεις να ολοκληρώσεις την οποιαδήποτε δουλειά πιστεύεις ότι θα κάνεις στη συγκεκριμένη προσπάθεια σου.Δεν έχει νόημα να σου απαντάμε γιατί θα ξαναρωτάς πως γίνεται αυτό που απαντήσαμε και μετά θα ρωτάς επάνω στην εξήγηση και πάει λέγοντας. Πχ αν σου πούμε τώρα τι να δώσεις για να ενεργοποιήσεις το Error reporting θα ρωτήσεις που θα το βάλεις και που φαίνεται και τι είναι το μήνυμα που βγάζει μετά κλπ. //your.php αρχείο ini_set('display_errors', 1); ini_set('display_startup_errors', 1); error_reporting(E_ALL); //php.ini αρχείο display_errors = on Σου προτείνω να κάνεις στον εαυτό σου μια χάρη και να διαβάσεις λίγες ημέρες (θα σου κοστίσει λιγότερο χρόνο από το να κρέμεσαι από τις απαντήσεις μας) τα πολύ αρχικά ώστε να μπορείς τουλάχιστον να καταλαβαίνεις έστω εν μέρει τι σου απαντάμε και ποιος είναι ο σκοπός. https://www.w3schools.com/php/ https://www.tutorialspoint.com/mysqli/ Εάν ζορίζεσαι με τα Αγγλικά μπορείς να διαβάσεις βιβλίο για αρχάριους στα Ελληνικά εφόσον το έχεις όρεξη να κάνεις κάτι και δε θεωρείς σπατάλη να πληρώσεις για βιβλίο, σου προτείνω το Ανάπτυξη Web Εφαρμογών με PHP και MySQL μετά εδώ θα είμαστε για τις απορίες σου ! 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις