Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι σας πειραζει? Εχετε σκοπο να απαγαγεται καποιο προσωπο η να γινεται μεγαλοεμποροι ναρκωτικων και φοβαστε? Ας εχει και το αναλυτικο προφιλ DNA μου η καθε εταιρια δεν με πειραζει καθολου. Ισα ισα ετσι θα ζουμε σε εναν πιο ασφαλη κοσμο.

quote-you-have-nothing-to-fear-if-you-ha

• Like 4
Δημοσ.

Εγω επιμένω ότι από πίσω το iphone είναι χάλια. Τόσα λεφτά για να είναι έτσι;

θυμιζει ulefone Paris x.. τυχαιο; 

11.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Τόσο καιρό ξέρω γω όλοι δίναν δικαιώματα στον αποθηκευτικό χώρο και τις κάμερες αλλά ξαφνικά θυμήθηκαν τα προσωπικά τους δεδομένα με το face id. Ρε πόση υποκρισία ρε σ'αυτήν την κοινωνία ναούμε...

• Like 1
Δημοσ.

Όταν σου τρέχουν τα σάλια με την (οποιαδήποτε) καινούργια σου συσκευή, χέστηκες και για τα κομφίρμ και για τα λάισενς.

Δημοσ.

Τόσο καιρό ξέρω γω όλοι δίναν δικαιώματα στον αποθηκευτικό χώρο και τις κάμερες αλλά ξαφνικά θυμήθηκαν τα προσωπικά τους δεδομένα με το face id. Ρε πόση υποκρισία ρε σ'αυτήν την κοινωνία ναούμε...

Ελα ντε. Βρουμ για τσιπαρισμα.

Δημοσ.

Η ιδιωτικότητα και πάλι στο προσκήνιο... πάλι και πάλι και μέχρι να σβήσει ο ήλιος, οι άνθρωποι θα χωρίζονται, σ αυτούς που λένε, δεν με νοιάζει αν έχουν πρόσβαση στα προσωπικά μου δεδομένα και σ αυτούς που είναι πιο σκεπτικιστές και τους ενοχλεί η κάθε παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους, δηλ αυτό που γίνεται εδώ και τώρα.

Αυτό που είναι βασικό σε μια τέτοια συζήτηση, είναι ότι κάθε τεχνολογικό επίτευγμα απαιτεί πλέον, την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα, με υποτιθέμενο ή όχι, όφελος την ασφάλεια και την άνεση του χρήστη.

Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όσο πιέζουν οι εταιρίες για "ασφάλεια" των προσωπικών μας δεδομένων, τόσο έχουν πρόσβαση αυτές στα προσωπικά μας δεδομένα.

Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πράγματι χρειαζόμαστε ή απαιτείται αυτή η ασφάλεια, σε σχέση με τον πραγματικό κόσμο που ζούμε. Δηλ καθημερινά ακούμε, εδώ και χρόνια, για χάκερς σε κινητά για κυβερνοεπιθέσεις, για κλοπή προσωπικών δεδομένων κλπ.

Από την άλλη, μήπως η ασφάλεια που παρέχεται, όπως πολλοί πιστεύουν, αποσκοπεί στην προωθήσει προιόντων;

Κατά την γνώμη μου συμβαίνουν και τα δυο.
Είτε στη μια είτε στην άλλη περίπτωση, αν δεν καταλάβουμε σε τι περιβάλλον ζούμε, δεν θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει ασφάλεια. Επίσης ο κάθε άνθρωπος αισθάνεται διαφορετικά την ασφάλεια που του παρέχουν και διαφορετικά τους κινδύνους που διατρέχει.

Σε κάθε περίπτωση τα έρμα πρέπει να τα προστατεύει ο νόμος.

Δημοσ.

Πάλι χαζομάρες συζητάτε..

Όλες οι εταιρείες (και η apple) χρησιμοποιούν δεδομένα χρηστών για να πουλήσουν σε διαφημιστικές.

Για αυτούς είστε ένα μάτσο νούμερα, δεν σας ξέρουν δεν τους ενδιαφέρει να σας μάθουν. Στη τελική όλα αυτά ταξινομούνται από υπολογιστές, σιγά μη πληρώνουν εργατοώρες.

Τώρα γιατί τρομάζουν με αυτό μερικοί δεν το καταλαβαίνω, ίσως τους θυμίζει ότι δεν είναι όσο σημαντικοί όσο αισθάνονται, ή κάτι τέτοιο, οπότε ψεύδονται στον εαυτό τους ότι τους παρακολουθούν

Δημοσ.

Aν καποια στιγμη σας ζητήσει η apple και το DNA μην ξεχάσετε να το δώσετε,φακελώνουν τον κόσμο έναν έναν και εμείς σαν πρόβατα δίνουμε όλα τα στοιχεια μας ελευθερα,παρεχουν ασφαλεια αυτα?face id touch id?ασφαλεια για αυτους ειναι απο εμας!επομενο βημα genetic id θα το δώσετε?

Δημοσ.

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι απλός: Όταν θα βλέπεις μπροστά σου μια διαφήμιση, θα καταλαβαίνει ο διαφημιστής μέσω του FaceID τις εκφράσεις του προσώπου σου, αν δηλαδή σου αρέσει ή όχι, αν την απεχθάνεσαι ή αν σε ενδιαφέρει ή αν είναι απλά αδιάφορη. Έτσι, θα έχει τη δυνατότητα να στείλει τη διαφήμισή του σε συγκεκριμένο target audience χωρίς να σπαταλάει λεφτά σε διαφημίσεις σε άτομα που δεν ενδιαφέρονται. Επίσης, βολεύει όλους τους προγραμματιστές, γιατί θα μπορούν να δουν κάθε κομμάτι του app που έχουν φτιάξει, από παιχνίδια μέχρι e-banking, για το αν σε εκνευρίζει ή αν σου αρέσει και τι πρέπει να αλλάξει απλά διαβάζοντας τη μούρη σου. Για τους προγραμματιστές είναι μεγάλο εργαλείο και για εμάς θα έχουμε πιο σωστές εμφανίσεις κω*οδιαφημίσεων και καλύτερα applications. Την ιδιωτικότητα την ξεχάσαμε από τότε που φύγαμε από τα 3310. Τουλάχιστον, ας χρησιμοποιείται σωστά για να έχει και σε εμάς όφελος, έστω και αισθητικό-λειτουργικό.

Δημοσ.

Απο τη στιγμή που ζητά την συγκατάθεσή σου τότε το "πρόβλημα" είναι καθαρά θέμα του κατόχου της συσκευής και σε τι θα πατήσει "ΟΚ".

Δηλαδή την συγκατάθεσή μας προσέχουμε που την δίνουμε! 

...την συγκατάθεσή μας και κάτι άλλο?

Δημοσ.

Update: Μόλις πρόσεξα στο άρθρο ότι χρειάζεται συγκατάθεση του χρήστη οπότε δε νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο θέμα.

Με την διαφορά οτι έχεις δώσει είδη την συγκατάθεση σου όταν σέταρες το iPhone σου και επίσης μέσα στα ψυλά γράμματα αναφέρεται:

"Apple reserves the right at any time to modify this Agreement and to add new or additional terms or conditions on your use of the Services.”

Δημοσ.

Αψυχολόγητοι αυτοί στην Apple. Απ’ την μια κλειδώνουν την δυνατότητα να διαβάζει η συσκευή MAC address άλλων συσκευών με πρόσχημα την ασφάλεια και από την άλλη δίνει δεδομένα από το Face ID.!!!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...