Patrick147 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα, Εγκατέστησα τα Win 10 από τα Win 8.1 που είχα πριν, με clean install όχι update, και χωρίς να έχω αλλάξει κάποια από τις ρυθμίσεις της σύνδεσης, η ταχύτητα του δικτύου έχει μειωθεί στα ~200kb/sec (24 Mbps). Η μητρική μου είναι η Z77X-D3H και δεν έχει βγάλει ενημερώσεις για τον ελεγκτή δικτύου για να κάνω κάποιο update. Οι οδηγοί των Win μου βγάζει ότι είναι οι πιο πρόσφατοι. Αντίστοιχο θέμα υπήρχε και με την usb 3, αν και εν μέρει το έχω διορθώσει με κάποιες λύσεις που βρήκα στο forum, οπότε υποθέτω ότι έχει να κάνει με τους drivers το πρόβλημα. Προτάσεις? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
micos000 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2017 Για δοκίμασε με το παρακάτω. http://drivers.softpedia.com/get/NETWORK-CARD/Atheros/MSI-PE62-7RD-Atheros-LAN-Driver-2-1-0-26-for-Windows-10-64-bit.shtml
Patrick147 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Το δοκίμασα, όντως ενημερώθηκαν οι drivers αλλά δεν είχε κάποια αλλαγή σε ταχύτητα. Για την ώρα κάνουν και update τα windows το Fall Creators Update οπότε θα δω μήπως αλλάξει κάτι όταν τελειώσει. Αργεί αρκετά να τα κατεβάσει.
dpolal Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 H ταχύτητα με την οποία θα κλειδώσει η κάρτα δικτύου του υπολογιστή σου με το router θα είναι στα 100 ή 1.000mbit ανάλογα με το τί υποστηρίζει το router. Όλα σχεδόν τα router των παρόχων έχουν 100ρες κάρτες, λίγα after-market πάνε στα 1.000. Αν οι drivers της κάρτας δικτύου κάτσουν όπως πρέπει τότε θα είσαι σε μία από τις 2 παραπάνω ταχύτητες. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτή η ταχύτητα είναι εντελώς άσχετη με την ταχύτητα που θα κατεβαίνουν τα updates και γενικά οτιδήποτε άλλο από το ίντερνετ. Αν λοιπόν εσύ διαπιστώνει ότι κατεβάζεις ποιό αργά από ότι πριν τότε κάτι άλλο φταίει αλλά σίγουρα όχι ο ελεγκτής δικτύου του μπόρντ. Δοκίμασες να κατεβάσει τίποτε άλλο από διαοφρετική πηγή για να δείς πώς συμπεριφέρεται ;;;
Patrick147 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Είχα δοκιμάσει και με άλλο pc και μόνο αυτό είχε θέμα, γι' αυτό δεν ασχολήθηκα με το router και το δίκτυο. Μετά τις τελευταίες ενημερώσεις πάντως φαίνεται να έχει επανέλθει στα συνηθισμένα επίπεδα. Το ίδιο έκανε και με την usb 3 αρχικά οπότε κάτι παίζει με τους drivers από το mobo. Απ' ότι είδα στο site του το έχουν αφήσει στην τύχη του, δεν έχει και πολλές ενημερώσεις τελευταία. Ευχαριστώ για την βοήθεια, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα εμφανιστεί πάλι!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα