Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, συνδέθηκα και εγώ σε VDSL με πάροχο Vodafone μιας και τοποθετήσανε καμπίνες σε όλη τη περιοχή μετά από αναμονή 1.5 χρόνου και ταχύτητας 7Mbps. H καμπίνα που είμαι συνδεδεμένος είναι στα 200 μέτρα περίπου ,υποθέτω 200 γιατι δεν ξέρω τη διαδρομή του καλωδίου.Το καλώδιο απο τον κατανεμητή στο σπίτι μου είναι καινούργιο και χρησιμοποιώ το modem της Vodafone. Δεν είναι ότι έχω παράπονο από τη ταχύτητα με την οποία σερφάρω η κατεβάζω απλά μια παρατήρηση βλέπωντας τα στατιστικά της γραμμής μου. Παραθέτω τα στατιστικά για να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Η ταχύτητα που κατεβάζω είναι στα 5.30-5.5 MB/s, άψογα, αλλά κρίνοντας απο τα στατιστικά της γραμμής γιατί δε πάει στα 6 MB/s? Γιατι στο speedtest μου δείχνει 44 Mbps ? Έχουν κόφτη, Είναι θεωρητικές οι ταχύτητες που δίνουν ?

Ευχαριστώ.

post-441009-0-47172000-1509839836_thumb.png

Δημοσ.

Υπάρχει το overhead, δηλαδή επιπλέον πληροφορία που μεταδίδεται αναγκαστικά για τη σωστή μεταφορά της «χρήσιμης» πληροφορίας που ζητάς. Η γραμμή σου δηλαδή μεταφέρει 50 Mbps δεδομένων, αλλά ένα μέρος αυτών είναι άχρηστο για εσένα ή το speedtest και γι' αυτό φαίνεται 44 Mbps. Μια χαρά είσαι και δουλεύει όπως θα έπρεπε.

Δημοσ.

Υπάρχει το overhead, δηλαδή επιπλέον πληροφορία που μεταδίδεται αναγκαστικά για τη σωστή μεταφορά της «χρήσιμης» πληροφορίας που ζητάς. Η γραμμή σου δηλαδή μεταφέρει 50 Mbps δεδομένων, αλλά ένα μέρος αυτών είναι άχρηστο για εσένα ή το speedtest και γι' αυτό φαίνεται 44 Mbps. Μια χαρά είσαι και δουλεύει όπως θα έπρεπε.

Αλήθεια;

Κι εμένα που είναι 80Mbps, γιατί δίνει τόσα;

post-417238-0-79455600-1509842152_thumb.png

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αλήθεια;

Ναι και για του λόγου το αληθές δοκίμασε να στείλεις ένα αρχείο από ένα PC σε άλλο PC/laptop μέσω ethernet.

Είτε σε 100Mbps είτε σε 1000Mbps δεν πρόκειται να δεις ποτέ το θεωρητικό τους όριο (ακόμα κι αν στέλνεις από SSD σε SSD) αλλά λίγο πιο κάτω...

Δημοσ.

Γιατί δεν σου επιβάλει αυστηρό όριο στα 80 Mbps ο πάροχός σου προφανώς. 

Δεν έχω αυστηρό όριο, έχω πακέτο 100 και κλειδώνει στα 86.

Όμως, σε αυτό που αναφέρει ο φίλος μας, η διαφορά είναι ότι τρώει CAP από τον provider ή έχει σημαντικό packet loss. Του λέει και καλά ότι κλειδώνει 49.9, αλλά στην πράξη του δίνει 44. Και δεν έχει να κάνει με τα πακέτα συγχρονισμού. Αυτό είναι θέμα download κι όχι πραγματικής ταχύτητας.

Το Mbps δεν είναι MB. Τα 80Mbps δεν είναι 8ΜΒ/sec.

To 1Μbps είναι 125KB/sec.

Άρα τα 50, είναι 6,250 δηλαδή 6,10ΜΒ/sec περίπου.

Που σημαίνει, ότι σύμφωνα με τη σύνδεση που λέει ο πάροχος, θα έπρεπε να κατεβάζει με 6.

Εμένα, λοιπόν, σύμφωνα με τα παραπάνω, η ταχύτητά μου θα έπρεπε να είναι 9.2-9.3MB/sec. Είναι;

post-417238-0-43239000-1509878432_thumb.png

Ναι και για του λόγου το αληθές δοκίμασε να στείλεις ένα αρχείο από ένα PC σε άλλο PC/laptop μέσω ethernet.

Είτε σε 100Mbps είτε σε 1000Mbps δεν πρόκειται να δεις ποτέ το θεωρητικό τους όριο (ακόμα κι αν στέλνεις από SSD σε SSD) αλλά λίγο πιο κάτω...

Δε διαφωνεί κανείς, αλλά παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, από την ποιότητα της κάρτας, τους εκάστοτε δίσκους, κλπ. Εμένα εσωτερικά με TP-LINK TL-SG2008, τερματίζει στα 120ΜΒ/sec όταν αντιγράφω ταινίες από SSD σε SSD. Για μικρά αρχεία, δε μπορώ να πω το ίδιο. Το speedtest κάνει τη δοκιμή με μεγάλο zipped αρχείο ώστε να μη γίνεται ούτε http/zip compression και να βλέπει "καθαρή" ταχύτητα.

Όταν μιλάμε όμως για 5-6ΜΒ/sec όλοι οι δίσκοι μπορούν να το πετύχουν, άρα το πρόβλημα είναι στη γραμμή.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

VDSL? (γνωρίζω ότι είσαι εξωτερικό)

Δε διαφωνεί κανείς, αλλά παίζουν πολλά πράγματα ρόλο, από την ποιότητα της κάρτας, τους εκάστοτε δίσκους, κλπ. Εμένα εσωτερικά με TP-LINK TL-SG2008, τερματίζει στα 120ΜΒ/sec όταν αντιγράφω ταινίες από SSD σε SSD. Για μικρά αρχεία, δε μπορώ να πω το ίδιο. Το speedtest κάνει τη δοκιμή με μεγάλο zipped αρχείο ώστε να μη γίνεται ούτε http/zip compression και να βλέπει "καθαρή" ταχύτητα.

Όταν μιλάμε όμως για 5-6ΜΒ/sec όλοι οι δίσκοι μπορούν να το πετύχουν, άρα το πρόβλημα είναι στη γραμμή.

Ναι γενικά μπορεί να επηρεαστεί από πολλά, αλλά τα overheads δεν τα γλυτώνεις και στην περίτπωση των ADSL/VDSL η χασούρα που βλέπει ο TS στο speedtest οφείλεται στα overheads...

Δημοσ.

Ναι γενικά μπορεί να επηρεαστεί από πολλά, αλλά τα overheads δεν τα γλυτώνεις και στην περίτπωση των ADSL/VDSL η χασούρα που βλέπει ο TS στο speedtest οφείλεται στα overheads...

Και ρωτάω πάλι, σε εμένα γιατί δεν υπάρχει;

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχεις VDSL? Δώσε screenshot με line stats...

attachicon.gif Untitled.png

Κι εσύ έχεις μικρή χασούρα από ότι βλέπω...

86Mbps είπες κλείδωμα.

9.2MB/sec βλέπω στο screenshot, άρα 9.2Χ8 = 73.6Mbps, άρα μέχρι τα 86 που είπες ότι κλειδώνεις, έχεις σχεδόν 13Mbps χασούρα λόγω overheads...

Για να μην είχες χασούρα στα 86Mbps κλείδωμα θα έπρεπε να κατεβάζεις με 10,75MB/sec...

Δημοσ.

Έχεις VDSL? Δώσε screenshot με line stats...

post-417238-0-03288400-1509915873_thumb.png

Για να μην είχες χασούρα στα 86Mbps κλείδωμα θα έπρεπε να κατεβάζεις με 10,75MB/sec...

Μην κρίνεις από ένα τυχαίο download. Από Steam & Origin ανεβαίνει παραπάνω.

Το θέμα είναι, όπως φαίνεται κι από τα screenshots, ότι κλειδώνω 87 και κάτι ψιλά και το speedtest δίνει 86.5. Ελάχιστη διαφορά, της τάξεως του 0.7%.

Ο φίλος μας έχει μια διαφορά 13.5%, δηλαδή 20 φορές μεγαλύτερο ποσοστό.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο φίλος μας έχει μια διαφορά 13.5%, δηλαδή 20 φορές μεγαλύτερο ποσοστό.

Όχι μόνο αυτός. Όλα τα speedtests/downloads που έχω δει είτε για ADSL είτε για VDSL τόσο έχουν πάνω κάτω...

Δημοσ.

Καταρχήν παίζει ρόλο το πρωτόκολλο επικοινωνίας και η σύνδεση.

Έχεις VDSL2 αλλά Vectoring (G.993.5), ενώ συγκρίνεις VDSL2 σκέτο (G.993.2) όπου εκ κατασκευής του προτύπου υπάρχει απώλεια έως 11% λόγω του overhead. Στο ADSL φθάνει έως 20%.

Ρόλο επίσης παίζουν οι ρυθμίσεις του λειτουργικού και ο φόρτος εργασίας του υπολογιστή. Και φυσικά ο τρόπος σύνδεσης (ενσύρματα ή ασύρματα).

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά εγώ ειμαι συνδεδεμένος μέσω wifi stick...πότε δεν μου έχει δείξει πάνω από 44 στο speedtest..Σε uplay steam nvidia drivers και fttp αρχεία τερματιζω στα 50...οπότε το speedtest δεν είναι τόσο αξιόπιστο παντα.

Δημοσ.

9.2MB/sec βλέπω στο screenshot, άρα 9.2Χ8 = 73.6Mbps, άρα μέχρι τα 86 που είπες ότι κλειδώνεις, έχεις σχεδόν 13Mbps χασούρα λόγω overheads...

Επειδή έτυχε να βγει σήμερα και το κατεβάζω:

post-417238-0-70998500-1510135894_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...