Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας, σκεφτομαι να αγορασω νεα οθονη και ειμαι σε διλημα αν παρω μια που εχει 1440 αναλυση θα σηκωνω ανετα τα παιχνιδια που θα παιζω μιας και εχω για gpu MSI GTX970 , ή θα ζοριζεται το pc μου και να κοιταξω προς 1080p?

Και στις 2 περιπτωσεις η οθονη μου θελω να ειναι 144Hz

Τα υπολοιπα specs μου ειναι 

CPU:Intel i7 950

RAM:16gb (4x4)

Σας ευχαριστω

Δημοσ.

Εάν σκέφτεσαι μέσα στα επόμενα ένα-δυο χρόνια να αναβαθμίσεις την κάρτα γραφικών σου και την cpu σου π.χ σε xeon 5675+ και να κάνεις και oc εάν φυσικά έχεις X58 chipset τότε πάρε 1440p. Εγώ τουλάχιστον έτσι θα έκανα.

• Like 1
Δημοσ.

Αν σκέπτεσαι πως θα θέλεις αναβάθμιση στα επόμενα χρόνια πάρε με 1440p αν οχι με 1080p είσαι οκ δεν είπες σε τι ίντσες κοιτάς όμως,αν είναι μεγαλύτερη απο 26'' θα δείχνει καλύτερα το 1440 σε μεγάλη οθόνη αν είσαι μέχρι 26 μόνιτορ δεν νομίζω να χρειάζεσαι την μεγαλύτερη ανάλυση.

Δημοσ.

Αν σκέπτεσαι πως θα θέλεις αναβάθμιση στα επόμενα χρόνια πάρε με 1440p αν οχι με 1080p είσαι οκ δεν είπες σε τι ίντσες κοιτάς όμως,αν είναι μεγαλύτερη απο 26'' θα δείχνει καλύτερα το 1440 σε μεγάλη οθόνη αν είσαι μέχρι 26 μόνιτορ δεν νομίζω να χρειάζεσαι την μεγαλύτερη ανάλυση.

24-26 κοιταω εκει γυρω δεν θελω παραπανω.

Σκεφτομουν να την παρω σε 1440 ετσι ωστε μελλοντικα να μπορω να κανω αναβαθμιση το συστημα μου

Δημοσ.

Για 144hz που σκέφτεσαι,δεν επαρκεί η 970 ,ούτε και ο επεξεργαστής σου ,σε οποιαδήποτε ανάλυση.

Με αυτά τα δεδομένα,αν θες οπωσδήποτε πρώτα να αναβαθμίσεις την οθόνη και όχι κάτι από τα υπόλοιπα,στη θέση σου θα επαιρνα 1440p/144hz με την προυπόθεση οτι η αλλαγή hardware θα γινόταν με υλικό που θα οδηγούσε σωστά την οθόνη.

Πχ gpu 1070ti με 8600k + κλπ

Αλλιώς ανάλυση 1080p αν το hardware θα είναι πιο αδύναμο από τα παραπάνω,για να έχεις υψηλά fps

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως είπα πιο πάνω εξαρτάται,αν σκέφτεσαι αναβάθμιση κάρτας σύντομα,αν ναι πήγαινε σε 1440,όμως θα χρειαστείς και κάρτα όπως ανέφερε ο φίλος πιο πάνω,μια1070+ (η εστω κάποια καλή 580 αν προτιμάς AMD)πιθανός και περισσότερα,τώρα βέβαια εξαρτάται απο τα οικονομικά σου,αν δηλ. απλά θέλεις να μείνεις για κάποιο καιρό έτσι και να έχεις απλά ανοικτό το ενδεχόμενο αναβάθμισης πάρε τώρα μια καλή 1080p 24άρα και στο εγγύς μέλλον,που θα έχουν πέσει λογικά και περισσότερο και οι κάρτες σε τιμές αλλά και θα έχουν βγει περισσότερα μοντέλα και καρτών και οθονών,κάνεις μια και καλή την "σοβαρή"αναβάθμιση 

Επεξ/σία από ELMastas
Δημοσ.

θες αλλαγή συστήματος και όχι μόνο VGA

(πας υποχρεωτικά τουλάχιστον σε nvidia1070 ή vega56) και η cpu σου είναι ανεπαρκής και τα MIN FPS θα είναι τραγικά ακόμη και αν δώσεις 700ευρώ και αγοράσεις 1080ΤΙ.

άποψη μου είναι πάρε με 300ευρώ μια 27"/144hz freesync 1080 και θα την ευχαριστηθείς.

τα 1440 είναι για pc των 2000ευρώ , μην τον επιχειρήσεις γιατί μέχρι να αλλάξεις όλο το pc θα την έχεις με τα σεμεδάκια της γιαγιά σου.

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σας, ξερω πως η cpu μου θελει αλλαγη αλλα θα πρεπει να αλλαξω και μητρικη τοτε γιατι το socket αυτο δεν υπαρχει πλεον και θα βγει ακριβα. Προσπαθω να κρατησω τη cpu οσο παει.

Γιαυτο θελω οθονη τωρα και θα καταληξω στα 1080 οπως μου ειπατε

Δημοσ.

Καλησπερα σας, σκεφτομαι να αγορασω νεα οθονη και ειμαι σε διλημα αν παρω μια που εχει 1440 αναλυση θα σηκωνω ανετα τα παιχνιδια που θα παιζω μιας και εχω για gpu MSI GTX970

Αναλογα τα παιχνιδια που παιζεις η 970 μπορει να ειναι αρκετη για 1440p 60hz monitor,βεβαια δεν γινεσαι συγκεκριμενος στα χρηματα που θες να διαθεσεις για οθονη.

Επισης απο την στιγμη που εχεις σκοπο να αναβαθμισεις το συστημα σου θα σου προτεινα και εγω να πας σε ενα 1080p monitor 24-27ιντσων μεχρι 200ευρω περιπου και να σκεφτεις το ενδεχομενο αναβαθμισης της πλατφορμας σου σε ryzen 5 1600 ή i5 8400.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...