Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο νέο σπίτι, είτε θα έχει σήμα η κουζίνα, το σαλόνι και το μπάνιο, είτε το υπνοδωμάτιο, το playroom και το μπάνιο, ανάλογα που θα μπει το router.

Το router είναι το αγαπημένο ZTE της Forthnet.

Ακόμα και με καλύτερο, δεν το βλέπω να λύνεται το θέμα.

Περνάμε στα γρήγορα:

Αυτό: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/access-points-repeaters-extenders/D-Link-Wifi-Extender-N300-Dap1365-DAP-1365.htm

ή https://www.kotsovolos.gr/site/computing/networking/range-extenders-and-wifi-adapters/166804-d-link-dap-1365-plug-&-wifi-range

ή αυτό: http://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/diktyaka/powewrlines/TP-Link-Powerline-Wireless-N-Kit-Passthrough-TL-WPA4226KIT.htm

(το μαγαζί είναι ενδεικτικό)

Passthrough το θέλω.

Νομίζω θα ξεκινήσω με το 1ο, κι αν δεν κάνει δουλειά (το πιθανότερο), βλέπω για το επόμενο ή κάτι αντίστοιχο.

Η γραμμή είναι μια 50ρα.

Το router θα είναι στο Playroom, με τον υπολογιστή (ethernet), ένα Vodafone booster για το κινητό της κυρίας (ethernet επίσης).

Στο υπόλοιπο σπίτι θα υπάρχουν κάθε στιγμή 2-3 κινητά, τηλεόραση, WiiU, laptops κλπ.

Ως προς το Powerline, αν τελικά μπει σαλόνι, το βρίσκετε σκόπιμο να πάει πάνω του το πολύμπριζο ασφαλείας (τηλεόραση, Wii κλπ) που έχω (για να φύγει ακόμα και ethernet στην τηλεόραση) ή να το βάλω σε παραδίπλα πρίζα και όλα ασύρματα?

Αν σε λογικό κόστος υπάρχει κάτι αρκετά καλύτερο, μη διστάσετε.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Ποτέ δε συμπάθησα τα κάθε λογής repeater-extender...

H άποψη μου είναι πως όπου το wifi είναι απαραίτητο αλλά ανεπαρκές με το διαθέσιμο hardware, τότε επενδύουμε σε router με καλύτερο wifi, είτε σε access point.

Αν για κάποιο λόγο δε μπορούμε να ακολουθήσουμε τα προηγούμενα τότε τα powerlines είναι μονόδρομος (χωρίς όμως να προσεγγίζουν σε απόδοση και σταθερότητα ένα καλό access point ειδικά σε ένα περιβάλλον με πολλές και απαιτητικες ασύρματες συσκευές)...

• Like 1
Δημοσ.

Ok...ακούω προτάσεις.

Πήρα το d-link από Κώτσο, που δείχνω παραπάνω.

Το σέταρα σε 3', συνδέεται, λειτουργεί, δίνει, πιάνει καλές ταχύτητες...και κάποια στιγμή κολλάει και απαυτώνεται ο ζευς.

Εκεί που όλες οι συσκευές πάνε σφαίρα, ξαφνικά απλά δεν μπορεί...οι μισές δεν έχουν δίκτυο (με full σήμα).

Έχω 10ήμερο επιστροφών για το προϊόν.

Τα χρήματα της επιστροφής θα τα σπρώξω σε άλλα πράγματα, οπότε μπορώ να πάω σε οποιοδήποτε άλλο κατάστημα, αν ο Κώτσος δεν έχει την απαιτούμενη ποικιλία.

Δημοσ.

To διαμέρισμα είναι κάπου 80τμ. Υπολόγισε πως είναι ένα τετράγωνο.

Το router, όπως έγραψα, θα είναι στο Playroom, πίσω-αριστερά.

Το υπνοδωμάτιο, αμέσως δεξιά, δεν έχει θέμα.

Το μπάνιο, μπροστά από το play, επίσης.

Η κουζίνα, μπροστά αριστερά και το σαλόνι, μπροστά δεξιά, δεν πιάνουν τίποτα. Ανάμεσα στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα, είναι η είσοδος του διαμερίσματος, διάδρομος/σκάλες/ασανσέρ.

Όσο για χρήματα, δεν θέλω να περάσω τα 100 (ούτε να τα φτάσω, βασικά), αλλά αν είναι να κάνω σωστή δουλειά, ας είναι εκεί το ταβάνι).

Δημοσ.

Παίρνεις αυτό, το συνδέεις με το router, απενεργοποιείς το wifi του router και έχεις σε όλο το σπίτι γρήγορο και σταθερό ασύρματο δίκτυο (χωρίς ίχνος από "αόρατες" βυθίσεις σήματος) ανεξάρτητα από το πλήθος των συσκευών που θα συνδέσεις ή τις απαιτήσεις τους σε bandwith. 

Είναι λίγο ακριβό αλλά είναι μία λύση που θα καλύψει όλες τις ανάγκες σου (και τις μελλοντικές). Όσα router και σπίτια να αλλάξεις, όσες συσκευές και να συνδέσεις, θα μπορείς πάντα να το χρησιμοποιείς.

Μπορείς να το συνδέσεις ακριβώς πάνω από το router, στο ταβάνι (με αυτοκόλλητο 2πλης για να αποφύγεις τις βίδες) και να κρύψεις το ethernet μ ένα καναλάκι (δε χρειάζεται σύνδεση με πρίζα για ρεύμα, έχει poe).

Δες πχ (πριν μπει το καναλάκι) και αφού στρίψεις κατά 90 μοιρες δεξιόστροφα τη φωτό..

post-66153-0-10076200-1509823739_thumb.jpg

• Like 2
Δημοσ.

Ντρέπομαι να το παραδεχτώ, αλλά ο λόγος που κολλούσε το σύμπαν ήταν ένα αρρύθμιστο torrent με up>450, που ρουφούσε όλη τη γραμμή.

Μόλις το κατέβασα σε φυσιολογικά νούμερα, τα πάντα έστρωσαν.

Εννοείται πως η πρότασή σου μπαίνει στα υπόψιν, αν τελικά συνεχιστούν τα περίεργα.

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tζίφος, τελικά.

Ναι μεν καλύτερη κατάσταση, αλλά αν έχω δυο κινητά+torrent+browsing στο laptop, μπουκώνει εμφανώς.

Κάνω διάφορα πειράματα τώρα, μέχρι να βρω τί συμβαίνει.

Ότι συνδέω ασύρματα απευθείας στο router, δεν έχει θέμα.

Χαρακτηριστικά, το torrent έφτασε στα 4.4peak, ενώ όταν ήταν στο repeater πάνω από 1.9 δεν είχα δει (ίδιο αρχείο, με διαφορά λεπτών που πήρε η αλλαγή δωματίου).

Απφφφφφ

edit:

Aυτό: http://www.e-shop.gr/belkin-f9k1105aq-n600-wireless-router-dual-band-p-PER.701729

θα κάνει δουλειά?

Επεξ/σία από Πέτρος

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...