Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Το παλιό μου laptop χάλασε και έτσι ξεκινάει η αναζήτηση…

Δεν ποστάρω στο κύριο thread για προτάσεις ακόμη, γιατί έχω κάποιες γενικές απορίες που θα ήθελα να λύσω πρώτα.

Ξεκινάω:

Οθόνη 15.6 – Αξίζει να κοιτάω για FullHD ή δεν έχει νόημα σε αυτό το μέγεθος;
Να προτιμήσω 1366
x768 ή είναι ξεπερασμένο και δεν αξίζει εν έτη 2017;
Επίσης,
Antiglare ή όχι;

SSD – Πιστεύετε πως τα laptops που έρχονται ήδη με SSD είναι overpriced οπότε καλύτερα να βάλω εγώ αργότερα;

GPU – Υπάρχει γενικότερα συχνό πρόβλημα υπερθέρμανσης όταν η κάρτα γραφικών είναι ξεχωριστή και όχι onboard;
Επίσης θα είναι αρκετά μεγαλύτερο σε πάχος και βάρος αν έχει ξεχωριστή κάρτα;
Σκεφτόμουν να μπορεί να σηκώσει κανένα
game, όχι τίποτα εξωφρενικά απαιτητικό…

OS – Το “πληρώνεις” στην τιμή το αν θα τρέχει ήδη Win10;
Ιδανικά θα ήθελα να μην έχει καθόλου λειτουργικό για να του περάσω
Win7.

Brand –  Έλεγα να κινηθώ σε DELL, λόγω καλού support αλλά θα ήθελα την γνώμη σας σε αυτό το θέμα.

Δόσεις – Υπάρχει κάποιο αξιόπιστο κατάστημα που κάνει άτοκες;

Black Friday – Σκέφτομαι να κάνω υπομονή μέχρι το Black Friday, μήπως καταφέρω και χτυπήσω κάποια καλή προσφορά. Ποια είναι η γνώμη σας;

Κάτι τελευταίο…
Αν βάλω SSD και RAM αργότερα, έχω κίνδυνο να χάσω την εγγύηση; Σε αυτό παίζει ρόλο η μάρκα του laptop και η πολιτική της κάθε εταιρίας, ή όχι πλέον;

Το budget μου είναι 550 max.

Αυτό που θέλω κυρίως είναι να αντέξει για κάποια χρόνια και να είναι όσο το δυνατόν πιο vfm γίνεται και η κατασκευή να μην είναι τελείως ψεύτικη/πλαστικούρα.

Οπότε το θέμα είναι να κατασταλάξω ανάμεσα σε μερικά συγκεκριμένα μοντέλα, ίσως και ακριβότερα από το budget, μήπως και τα πετύχω στο Black Friday σε καλή τιμή, αλλά έχω χαώσει με τόσα πολλά που παίζουν.

Σας ευχαριστώ!

• Like 1
Δημοσ.

1. οθονη - ειχα φορητο με 1080p 15αρα και εχω τωρα φορητο σε 1366χ768...μπορει να ηταν επειδη ειχα συνηθισει και μπορει επειδη εχει λινουξ αυτο το φορητο και να θελει ρυθμισεις..αλλα μου φαινονται ολα τεραστια.

Αν οικονομικα μπορεις να παρεις 1080p το παιρνεις..μεγαλυτερη αναλυση..μεγαλυτερος χωρος στην επιφανεια εργασιας...

(Ναι antiglare αν ειναι δυνατον)

2.φορητα με ssd - τεινουν να ειναι overpriced..αλλα σιγουρα δεν μπαινεις σε διαδικασια για να αλλαξεις δισκο...οπως και στο (1) αν μπορεις να παρεις φορητο με ssd το κανεις...

3.os - ναι το πληρωνεις.. συνηθως το eshop πουλαει φορητα με freedos/linux , στην ουσια χωρις κοστος λειτουργικου..αν βρεις κατι τετοιο που σε καλυπτει στα specs ειναι προτιμοτερο.

4.gpu - αν ειναι gaming laptop θα εχει φροντισει η εταιρια του να το εχει σχεδιασει με τετοιον τροπο ωστε να μην υπερθερμαινεται.

Αν μιλαμε για ενα φορητο της σειρας με εξτρα καρτα , τοτε μια μικρη υπερθερμανση να την περιμενεις.

Δεν αλλαζουν ιδιαιτερα οι διαστασεις του φορητου ..αλλα οπως ειπα αν μιλαμε για "gaming laptop" ισως εχει λιγο μεγαλυτερες διαστασεις γιατι θα πρεπει να υπαρχουν οι προδιαγραφες ωστε να μην ζεσταινεται υπερβολικα..σχαρες,ψυκτρες, φανς κλπ..οποτε μια μικρη θυσια στο μεγεθος ειναι προβλεπομενη.

Οι ενσωματωμενες intel , οι τελευταιες , 520/620 με εναν καλο επεξεργαστη κανουν για ελαφρυ gaming..αλλιως πας σε φορητο με 2πλη καρτα.

5.Βrand - Ολες οι μαρκες εχουν και καλα και κακα μοντελα..ο,τι πληρωνεις παιρνεις σε αυτην την ζωη..η dell ομολογουμενως εχει τρελο after sales support..εγγυημενα..για τις αλλες δεν ξερω..δεν εκφερω αποψη.

6. Δοσεις - Oλες οι μεγαλες αλυσιδες κανουν δοσεις..επισης οποιοδηποτε καταστημα δεχεται πιστωτικη 99% θα μπορεις να περασεις δοσεις στην καρτα σου...

Κοιτα μην κοροιδευομαστε για να παρεις σοβαρο φορητο μιλαμε για 500-600 και πανω...

Πρωτα θα δεις τι θες απο το φορητο και μετα θα ψαξεις..οχι ...το θελω για δουλεια...ααα και λιγο gaming στην πορεια..ααα να τρεξω και κανα cern πειραμα ξερωγω αργοτερα...

Τα φορητα εχουν μικρα περιθωρια αναβαθμισης.Οποτε πρωτα κοιτας να εχει καλο επεξεργαστη και οσο περισσοτερη ραμ μπορει να αντεξει το budget (γιατι οι ρημαδες ειναι ακριβες , ειδικα αν πας σε φορητο με ddr4).

Aπο κει και περα , δισκος / ραμ αναβαθμιζονται..επεξεργαστες δυσκολα (ειδικα της σειρας U , που πλεον παιζουν πολυ στα νεα φορητα , δυσκολα θα βρεις επεξεργαστες της σειρας Μ στα καινουργια..που αναβαθμιζονταν)

Δηλ με λιγα λογια κοιτας επεξεργαστη/gpu/οθονη/ram (optional) και ολα τα αλλα διορθωνονται(=αναβαθμιζονται).

Αν θες σοβαρο gaming πας σε 2πλη καρτα γραφικων..οι ιντελ εχουν βελτιωθει μετα απο τοσο καιρο αλλα και παλι..δεν τις λες και θηρια...

i5/i7 U / ddr4 / 1080p - εξασφαλισε αυτα για αρχη και μετα κοιτας τα υπολοιπα...θα παει ψηλα η λυπητερη αλλα οτιδηποτε αλλο θα ειναι σπαταλη λεφτων..διοτι θα καταληξεις σε καποιο φορητο που δεν θα τραβαει απο ενα σημειο και περα.

EDIT : δεν ξερω για τις ραμ , αλλα ειδα bracket δισκου που ειχε αυτοκολλητο με το λογοτυπο της εταιριας πανω στην βιδα που βιδωνε το bracket στην μητρικη..σαν να σου λεει..αλλαξε τον δισκο και χασε την εγγυηση..

Για αυτο ειπα , ο,τι μπορεις να εξασφαλισεις απο αυτα που ανεφερα παραπανω μεσα στο budget προφανως και ειναι προτιμοτερο.

• Like 3
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Για gaming δεν θα είναι, μόνο για κανένα ελαφρύ game...

Αν είναι να πληρώσω κερατιάτικα τον ssd, παίρνω με κανονικό και τον αλλάζω αργότερα.

Δυστυχώς πάνω από 550€ δεν μπορώ να δώσω. Μιας και θα είναι η 2η φορά που θα γίνει το Black Friday από όσο γνωρίζω, πιστεύεις πως θα πρέπει να κοιτάξω και laptops των 700€ μήπως και τα ρίξουν τόσο πολύ εκείνη την ημέρα;

Έχεις κάποια μοντέλα να μου προτείνεις για να τα έχω υπόψιν πριν ποστάρω στο κύριο thread;

Σε ευχαριστώ και πάλι.

Όποιος άλλος θέλει να απαντήσει επίσης στο πρώτο post, παρακαλώ ας το κάνει :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από Ελλάδα θέλω, Αθήνα ακόμη καλύτερα.

Αν μπορείτε προτείνετε μερικά ακόμη και ας μπει στον τίτλο του θέματος "600€" αν γίνεται.

Επεξ/σία από Cyberdemon87
Δημοσ.

Βρίσκομαι στην ίδια φάση μ εσένα και προσπαθώ να κάνω μια καλή επιλογή λαπτοπ.

Το δεύτερο που ανέβασες με είχε ψήσει κι εμένα καθώς ο προϋπολογισμός μου φτάνει μέχρι τα 600 ευρώ αλλα θέλω κατι ποιοτικό, και βλέπω στο Σκρουτζ οτι έχει καλή αξιολόγηση.

Για τη μαύρη Παρασκευή, απο λαπτοπ οτι έχω δει η ειναι του χιλιάρικου, η ειναι όντως φθηνά αλλα με τεσσάρα μνήμη κλπ, δηλαδή θα πρέπει να κάνω πολλές υποχωρήσεις.

Κι εμένα τα στάνταρ μου ειναι ένας καλός επεξεργαστής, οχτάρα μνήμη, καλή ανάλυση οθόνης και ιδανικά ssd για να τρέχει γρήγορα. Επισης είχα κι εγω την απορία κατα πόσον με συμφερει να παρω με έτοιμο λειτουργικό αλλα δεν ξέρω ίσως ειναι καλύτερο να δώσω ίδια χρήματα για να παρω με καλύτερο επεξεργαστή και να βάλω εγω λειτουργικό απ το να πληρώσω λειτουργικό αλλα να κόψω απο αλλα χαρακτηριστικά..

Κλίνω προς αυτό το μοντέλο καθώς ειναι και αξιόπιστη μάρκα απ όσο ξέρω αλλα θέλω να το συζητήσω λιγο(δυστυχώς στο βασικό νήμα δεν γίνονται συζητήσεις, μονο προτάσεις κ εγω θέλω να τ αναλύσω λιγο)

Παντως με δελεάζει πολυ το hp...

Δημοσ.

Εννοείται χωρίς λειτουργικό αν γίνεται, τσάμπα λεφτά...

Δεν μπορώ να αποφασίσω ακόμη, η Black Friday είναι απογοήτευση μέχρι στιγμής.

Δημοσ.

Τελικά πήρα αυτό:

https://www.afasia.gr/notebook-dell-inspiron-15-6-5570-i5-8th-generation-256gb-8gb-black-52766.html

Dell Inspiron 5570 15.6(i5 8250U/8gb/256gb amd 530 4gb) στα 599€ ευρώ

μπράβο  πολύ καλή αγορά εκανες σέ αυτά τά λεφτά ,

γράψε εντυπώσεις οποτε νομίζεις γιά τά υπέρ καί τά κατά (αν εχει)

Δημοσ.

Το ελπίζω και εγώ.

Αυτό που με χαλάει είναι τα Win10, μάλλον θα το γυρίσω σε 7αρια στο μέλλον.

Πολύ θα ήθελα να είναι IPS η οθόνη επίσης. :(

Δημοσ.

Μεγια την αγορά! Θα το τσεκαρω μιας και φαίνεται να καλύπτει τα χαρακτηριστικά που θέλω... Είμαι σίγουρη οτι στην έρευνα σου θα είδες και αυτό hp-250-g6-1wy58ea- και θέλω να σε ρωτησω πως και δεν το επέλεξες, μιας και φαίνεται να χει τα ίδια πλεονεκτήματα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...