icy20 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Χαιρετω. Ηθελα τη γνωμη σας. Τον Νοεμβριο του 2014 πηρε ενας ξαδερφος μια μητρικη Asus Maximus 7 ranger με 178 ευρω. Περσυ το Μαιο εγινε καρβουνο και του εκαναν αντικατασταση. Απο φετος το καλοκαιρι και μετα εκανε κουλα μεχρι που καποια στιγμη τον Αυγουστο βγηκε OFF. Την παω στο e-gate αρχες Σεπτεμβρη. Μεχρι και σημερα καμμια επαφη απο εκεινους. Ειχα παρει 3-4 φορες, ποτε δεν με επαιρναν πισω. Σημερα με ενημερωσαν οτι μου βγηκε λεει πιστωτικο 86 ευρω. Γελαει ο κοσμος απλα... Προφανως θα κανω καταγγελια στο ΙΝΚΑ. Απλα δεν ξερω τι αλλο μπορω να κανω, γιατι πανε χαμενοι επεξεργαστης/μνημες ολα μετα... 1
Sheogorath Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Πιστωτικό στην αναγραφόμενη αξία της απόδειξης. Μόνο αυτό. 6
Ntinaras Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Μπορει να ζητηεσει αλλη μητρικη αντιστοιχων δυνατοτητων.
Sheogorath Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2017 Αν δεν έχουν ίδια μητρική δικαιούται και τα λεφτά του πίσω. Της απόδειξης. Τόσο απλα. 4
icy20 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Και η παρωδια συνεχιζεται: Παιρνω σημερα το Egate να τους πω να μου δωσουν τη μητρικη να την στειλω στην Asus. Μου λενε δεν την εχουμε. Ωραια λεω ποιος την εχει? Η oktabit μου λενε... Οκ λεω παρτε να δειτε πως μπορουμε να την εχουμε στα χερια μας. Μου λενε δεν ειναι σιγουρο οτι γινεται γιαυτο και βγηκε πιστωτικο. Δηλαδη τους λεω τι επιλογες εχω? Να περιμενουμε λεει μεχρι αυριο που ισως να ειναι εκει ο "τεχνικος" της oktabit να μας πει... Οτι ναναι πραγματικα... Τους ειπα και παλι οτι εγω το πιστωτικο των 86 ευρω δεν το δεχομαι και οτι απο οσο ξερω αν δεν υπαρχει κατι πιστωνομαι στην αρχικη τιμη και μου αρχισαν κατι οτι ναι αλλα αυτο ηταν πριν πολλα χρονια πριν και εχουν αλλαξει τα πραγματα και κατι τετοια. Ισχυουν αυτα η απλα για ηλιθιους ψαχνουνε? Τελικα ισχυει η δεν ισχυει οτι αν δεν υπαρχει το προιον πρεπει να δωσουν προιον αντιστοιχων χαρακτηριστικων η καλυτερο η και αυτο και καλα εχει αλλαξει? ΥΓ Α και ξεχασα μου ειπαν οτι αν παρω τη μητρικη απο την Oktabit χανεται το πιστωτικο. Δηλαδη αν δεν βγαλω ακρη με την Asus χανω ΟΛΑ μου τα λεφτα. Ειναι δυνατον αυτα τα πραγματα? ΥΓ2 Λοιπον τους εστειλα mail οτι δεν δεχομαι οτιδηποτε αλλο απο την υπαναχωρηση συμβασης (αρα λεφτα πισω) , τους προωθησα και την καταγγελια και τους ειπα να μου απαντησουν γραπτως. Για να δουμε. Απορω δεν καταλαβαινουν οτι θα γινουν βουκινο σε 2-3 φορα και θα τους ριξουν ολοι μαυρο?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Ασφαλώς και δεν έχει αλλάξει κάτι. Ότι λέει η απόδειξη αγοράς πρέπει να πάρεις... 6
29gk Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Oι νομιμες δυνατοτητες που εχει ενα καταστημα για να τηρησει σωστα την υποχρεωση της εγγυησης ειναι κατα σειρα: - επισκευη - αντικατασταση με παρομοιο προιον ιδιο ή καλυτερο - πιστωτικο στην τιμη της αρχικης αγορας Η επισκευη ειναι νομιζω ευνοητη αν και υπαρχουν καποιες ελαχιστες συνθηκες οπου αυτη μπορει να παρεξηγηθει. Η αντικατασταση με προιον ιδιο ή καλυτερο ειναι συνηθως αυτο που επιλεγουν τα καταστηματα καθως εαν δεν μπορει να υπαρξει επισκευη, αυτη ειναι η πιο οικονομικη λυση για αυτα. Αντικαθιστα δηλαδη μια χαλασμενη μητρικη που πριν 1 χρονο κοστιζε 100€ με μια ιδια ή παρομοια που σημερα κοστιζει 40€. Και ειναι τυπικα ενταξει με τις υποχρεωσεις της εγγυησης αλλα και τους κανονες και νομους του υπουργειου. Το πιστωτικο κανονικα δεν εχει αμφισβητηση. Τοσα πληρωσες, τοσα θα πιστωθεις. Απλα τα περισσοτερα καταστηματα το "παιζουν" μηπως κι ο πελατης τσιμπησει κι ολα καλα. Βασει νομου ομως πιστωνεται το ποσο που πληρωθηκε αρχικα και οχι οποιοδηποτε αλλο και για τον οποιοδηποτε λογο. Αυτα υπαρχουν και στη σελιδα της Γενικης γραμματειας καταναλωτη του υπουργειου.
icy20 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Oι νομιμες δυνατοτητες που εχει ενα καταστημα για να τηρησει σωστα την υποχρεωση της εγγυησης ειναι κατα σειρα: - επισκευη - αντικατασταση με παρομοιο προιον ιδιο ή καλυτερο - πιστωτικο στην τιμη της αρχικης αγορας Η επισκευη ειναι νομιζω ευνοητη αν και υπαρχουν καποιες ελαχιστες συνθηκες οπου αυτη μπορει να παρεξηγηθει. Η αντικατασταση με προιον ιδιο ή καλυτερο ειναι συνηθως αυτο που επιλεγουν τα καταστηματα καθως εαν δεν μπορει να υπαρξει επισκευη, αυτη ειναι η πιο οικονομικη λυση για αυτα. Αντικαθιστα δηλαδη μια χαλασμενη μητρικη που πριν 1 χρονο κοστιζε 100€ με μια ιδια ή παρομοια που σημερα κοστιζει 40€. Και ειναι τυπικα ενταξει με τις υποχρεωσεις της εγγυησης αλλα και τους κανονες και νομους του υπουργειου. Το πιστωτικο κανονικα δεν εχει αμφισβητηση. Τοσα πληρωσες, τοσα θα πιστωθεις. Απλα τα περισσοτερα καταστηματα το "παιζουν" μηπως κι ο πελατης τσιμπησει κι ολα καλα. Βασει νομου ομως πιστωνεται το ποσο που πληρωθηκε αρχικα και οχι οποιοδηποτε αλλο και για τον οποιοδηποτε λογο. Αυτα υπαρχουν και στη σελιδα της Γενικης γραμματειας καταναλωτη του υπουργειου. Συμφωνοι απλα λιγο διαφωνω οσον αφορα αυτο με το οτι μια μητρικη των 100 ευρω σε 2-3 χρονια μια αντιστοιχη θα εχει 40. Παλι 100 θα εχει. Οπως η Ζ97 mid-high end ειχε τοτε 180 οι αντιστοιχες εχουν 180-190 παλι (Ζ170-Ζ270-Ζ370)
HotShot84 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Για να καταλαβεις ειναι οπως τα αυτοκινητα. Ενα αμαξι των 20.000 ευρω σε 3 χρονια μπορει να στο κοστολογουν 13.000 και να μην ειναι το ιδιο με ενα αντιστοιχο καινουργιο των 13.000 ευρω αλλα το ενα ειναι καινουργιο και το αλλο μεταχειρισμενο. Ειδικα στο χωρο της πληροφορικης ετσι ειναι. Ας παρουμε παραδειγμα και τους i5 που σε ενα 6 μηνο εγιναν i3. Και ο i3 εγινε Pentium. Εαν καιγοταν τι θα επρεπε μετα να σου δωσουν? Μην νομιζεις επειδη εδωσες 180 ευρω πριν 3 χρονια κατι τρεχει στα γυφτηκα 1
29gk Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Συμφωνοι απλα λιγο διαφωνω οσον αφορα αυτο με το οτι μια μητρικη των 100 ευρω σε 2-3 χρονια μια αντιστοιχη θα εχει 40. Παλι 100 θα εχει. Οπως η Ζ97 mid-high end ειχε τοτε 180 οι αντιστοιχες εχουν 180-190 παλι (Ζ170-Ζ270-Ζ370) Oι νομοι ομως και σε προεκταση οι διαταξεις περι εγγυησεων, δεν αφορουν συγκεκριμενα προιοντα ή ειδη, αλλα αφορουν κυριολεκτικα τα παντα ολα. Ετσι, μπορει το παραδειγμα της μητρικης ή ενος ειδους τεχνολογιας να ειναι ακυρο ομως ενα προιον που αγορασαμε πριν ενα χρονο μπορει μεσα σε αυτο το χρονικο διαστημα να εχει χασει ακομα και το 60% της αξιας του. Αλλα σε οτι αφορα την εγγυηση ισχυει η συμβαση πωλησης μεταξυ του καταστηματος και του πελατη η οποια και αναφερεται εκτος των αλλων και σε ενα συγκεκριμενο ποσο το οποιο μια συγκεκριμενη στιγμη βγηκε απο το πορτοφολι και μπηκε στο ταμειο. Αυτη ειναι λοιπον η λογικη του νομου και για αυτο - και πολυ καλα κανει - ο φιλος αρνειται το μειωμενο πιστωτικο που του "προσφερει" το καταστημα. Εαν προκειται να του επιστραφουν χρηματα και οχι επισκευη ή αντικατασταση, το ποσο θα πρεπει να ειναι ιδιο με εκεινο που καταβληθηκε αρχικα. Για να καταλαβεις ειναι οπως τα αυτοκινητα. Ενα αμαξι των 20.000 ευρω σε 3 χρονια μπορει να στο κοστολογουν 13.000 και να μην ειναι το ιδιο με ενα αντιστοιχο καινουργιο των 13.000 ευρω αλλα το ενα ειναι καινουργιο και το αλλο μεταχειρισμενο. Ειδικα στο χωρο της πληροφορικης ετσι ειναι. Ας παρουμε παραδειγμα και τους i5 που σε ενα 6 μηνο εγιναν i3. Και ο i3 εγινε Pentium. Εαν καιγοταν τι θα επρεπε μετα να σου δωσουν? Μην νομιζεις επειδη εδωσες 180 ευρω πριν 3 χρονια κατι τρεχει στα γυφτηκα Θα πρεπει να του δωσουν pentium φυσικα. Για την ακριβεια θα ειναι νομιμοτατοι εαν του δωσουν pentium.
spy94 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Ατυχες παραδειγμα θα ελεγα.Δηλαδη αν χαλασει i5 sky/kaby θα σου δωσουν i3 coffee και ολα καλα;να τον κανεις μπρελοκ; 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Να πάρεις και καινούρια μητρική, με το ζόρι! Φαντάσου να έχεις κάποιον i5 με DDR3, να χρειάζεται να αγοράσεις και καινούρια RAM.To αποκορύφωμα θα είναι να σου προτείνουν να τα αγοράσεις από το δικό τους κατάστημα. 1
HotShot84 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Ατυχες παραδειγμα θα ελεγα.Δηλαδη αν χαλασει i5 sky/kaby θα σου δωσουν i3 coffee και ολα καλα;να τον κανεις μπρελοκ; Απο αποψη επιδοσεων μιλαω.
spy94 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2017 Απο αποψη επιδοσεων μιλαω.Μα και μια μητρικη μπορει να ειναι ιδια απο αποψη επιδοσεων η χαρακτηριστικων,οπως θελεις παρτο αλλα σε διαφορετικο σοκετ.Γιαυτο σου ειπα λιγο ακυρο το παραδειγμα.Και το τονιζω για να μην υπαρχει λανθασμενη εντυπωση οτι κατι τετοιο ειναι εφικτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα