Klausx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, mindreader είπε Εχει απο 5 εκατοστα απο καθε πλευρα. Σημερα το παιδι το πηγε εντελως δεξια, γιατι η εσωτερικη αντισταση λεει ειναι απο αριστερα, οποτε εδωσε ολο το περιθωρια απο τα αριστερα, πλεον στα 10 εκατοστα. Απο πανω ειναι ντουλαπι, οπως ηταν και επι παλαιου ψυγειου, και η αποσταση ειναι 10 εκατοστα. Το ντουλαπι ειναι 'μισο', δηλαδη δεν φτανει μεχρι τον τοιχο, αρα υπαρχει και ενα εσωτερικο κενό εκει μεσα. Στην κουζινα ολο το καλοκαιρι υπαρχει παραθυρο ανοιχτο. Θα δω τι θα δειξει το θερμομετρο μεσα στο ποτηρι νερο, θα επανελθω σε αυτο. Οχι, δεν παει οτι 'το χειμωνα θα εχω ψυγειο'. Δεν το λεω για σενα, το λεω για τις εταιριες. Δεν μπορει το ιζολα του 1960 να ειναι κομαντο και να δουλευει ακομη και σε λεβητοστασιο διχως προβλημα, και τα σημερινα να θελουν ιδανικες συνθηκες. Αν έρθει η αντιπροσωπεία θα στο βγάλει και εκτός εγγύησης αφού δεν έχεις το κενό από πάνω που λέει το manual οπότε μην μπλέξεις. Σχετικά με αυτό που σου είπε δεν το γνωρίζω αλλά κάνε δοκιμή με το χέρι σου για σιγουριά... αν καίνε τα δύο πλαϊνά πρέπει αφήσεις κενό και από τις δύο μεριές όπως αναγράφει το manual. 1
mindreader Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Σκεφτηκα και το εξης. Γιατι να μην βαλω το διακοπτη παραπανω; Εννοω οχι στο τερμα, ξερω οτι δεν κανει να μενει εκει μονιμα, αλλα μια σκαλα κατω απο το τερμα. Πχ για το καλοκαιρι. Εχει 5 κουκιδες. Στο manual δεν βλεπω να λεει κατι για περιορισμο, που θα το βαλεις. Αν θελεις πολυ ψυξη στην συντηρηση, το βαζεις και στο τερμα. Εγω λεω απο τις 5 κουκιδες, να το βαλω αντι για την 3η (ειναι η 'μεσαια') στην 4η κουκιδα. Απο το μαγαζι λενε οτι η εταιρια τους λεει οτι πρεπει να ειναι στη μεση. Εγω ομως εχω δει και απο αλλα ψυγεια, οτι αν βλεπεις οτι δεν πιανει θερμοκρασια, ρυθμιζεις τον θερμοστατη αλλιως. Μια μερα που ειχα κανει τη δοκιμη, οντως εψυξε παραπανω τη συντηρηση.
Klausx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 35 λεπτά πριν, mindreader είπε Σκεφτηκα και το εξης. Γιατι να μην βαλω το διακοπτη παραπανω; Εννοω οχι στο τερμα, ξερω οτι δεν κανει να μενει εκει μονιμα, αλλα μια σκαλα κατω απο το τερμα. Πχ για το καλοκαιρι. Εχει 5 κουκιδες. Στο manual δεν βλεπω να λεει κατι για περιορισμο, που θα το βαλεις. Αν θελεις πολυ ψυξη στην συντηρηση, το βαζεις και στο τερμα. Εγω λεω απο τις 5 κουκιδες, να το βαλω αντι για την 3η (ειναι η 'μεσαια') στην 4η κουκιδα. Απο το μαγαζι λενε οτι η εταιρια τους λεει οτι πρεπει να ειναι στη μεση. Εγω ομως εχω δει και απο αλλα ψυγεια, οτι αν βλεπεις οτι δεν πιανει θερμοκρασια, ρυθμιζεις τον θερμοστατη αλλιως. Μια μερα που ειχα κανει τη δοκιμη, οντως εψυξε παραπανω τη συντηρηση. Hitatchi έχω και εγώ του 2008 έτσι όπως περιγράφεις τον θερμοστάτη έχουμε παρόμοιο, σίγουρα θέλει η κατάψυξη μία κουκιδα πάνω από την μέση το καλοκαίρι. Μόλις στρώσει η κατάψυξη θα έχεις και σωστή συντήρηση. Επίσης αν έχεις άδεια την κατάψυξη είναι λογικό βάλε μέσα νερά και θα δεις διαφορά. 1
mindreader Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 2 ώρες πριν, Klausx είπε Hitatchi έχω και εγώ του 2008 έτσι όπως περιγράφεις τον θερμοστάτη έχουμε παρόμοιο, σίγουρα θέλει η κατάψυξη μία κουκιδα πάνω από την μέση το καλοκαίρι. Μόλις στρώσει η κατάψυξη θα έχεις και σωστή συντήρηση. Επίσης αν έχεις άδεια την κατάψυξη είναι λογικό βάλε μέσα νερά και θα δεις διαφορά. Εχει δυο ξεχωριστους διακοπτες, μια για refrigirator και μια freezer. Λεω να βαλω μια κουκιδα πανω, την συντηρηση. Καταψυξη μια χαρα ειναι, και στη μεσαια-τριτη κουκιδα που ειναι τωρα. Αλλα για συντηρηση, λεω να το βαλω στην 4η απο τις 5 κουκιδες. Τι λες;
Klausx Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 16 λεπτά πριν, mindreader είπε Εχει δυο ξεχωριστους διακοπτες, μια για refrigirator και μια freezer. Λεω να βαλω μια κουκιδα πανω, την συντηρηση. Καταψυξη μια χαρα ειναι, και στη μεσαια-τριτη κουκιδα που ειναι τωρα. Αλλα για συντηρηση, λεω να το βαλω στην 4η απο τις 5 κουκιδες. Τι λες; Η κατάψυξη ελέγχει την απόδοση οπότε ανέβασε αυτό μήπως ινβερταρει πιο ψιλά ώστε να έχεις ικανοποιητική συντήρηση. Αν αλλάξεις μόνο της συντήρησης δεν θα δεις μεγάλη διαφορά αν δεν έχεις τουλάχιστον -18, -20 στην κατάψυξη. 1
Vault13 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) Μου θυμιζεις το προβλημα με AEG/electrolux. Εγω βεβαια ειχα 10-12 στη συντηρηση.Ηρθαν 2-3 φορες διαφορετικα συνεργεια και οτι και να καναν δεν το φτιαξαν. Eπισης ειχα και ξηρασια μεσα στο ψηγειο, ξερενονταν ευκολα τα παντα. παραμυθια της χαλιμας απο το τηλεφωνο οτι ολο ειναι ενταξει… στην αρχη ειπαν οτι το εχω μπλοκαρει με ντουλαπια και το εχω εντοιχησει… καποια στιγμη το πηραν και το ξαναφεραν χαλασμενο παλι…νουμερα εμενα εν το μεταξυ δεν σταματουσε να λειτουργει ποτε! Δουλευε 24 ωρες. Εσενα κοβει καθολου; αν κοβει ειναι καλα νεα, ισως εχεις προβλημα θερμοστατη. λοιπον. 4-6 συντηρηση και -18 καταψυξη. Οτιδηποτε αλλο ειναι προβλημα. .- πιΣτευω αν το βαλεις Στο 4 θα ΣτρωΣει. Την σΥντηρηση ολες αυτες οι κινεζικες μαλακιες που φερνουν ειναι ελαττωματικες σειρες ή σχεδιασμενα για ψυχρα κλιματα. Αν δειτε εχουν πειραξει τις κλιματικες ζωνες καποια μοντελα δεν γραφουν επ ακριβως στο manual. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2022 από Vault13 1
Ukforthemoment Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2022 6 ώρες πριν, mindreader είπε Εχει απο 5 εκατοστα απο καθε πλευρα. Σημερα το παιδι το πηγε εντελως δεξια, γιατι η εσωτερικη αντισταση λεει ειναι απο αριστερα, οποτε εδωσε ολο το περιθωρια απο τα αριστερα, πλεον στα 10 εκατοστα. Απο πανω ειναι ντουλαπι, οπως ηταν και επι παλαιου ψυγειου, και η αποσταση ειναι 10 εκατοστα. Το ντουλαπι ειναι 'μισο', δηλαδη δεν φτανει μεχρι τον τοιχο, αρα υπαρχει και ενα εσωτερικο κενό εκει μεσα. Στην κουζινα ολο το καλοκαιρι υπαρχει παραθυρο ανοιχτο. Θα δω τι θα δειξει το θερμομετρο μεσα στο ποτηρι νερο, θα επανελθω σε αυτο. Οχι, δεν παει οτι 'το χειμωνα θα εχω ψυγειο'. Δεν το λεω για σενα, το λεω για τις εταιριες. Δεν μπορει το ιζολα του 1960 να ειναι κομαντο και να δουλευει ακομη και σε λεβητοστασιο διχως προβλημα, και τα σημερινα να θελουν ιδανικες συνθηκες. Kαι τον χειμώνα αν είναι σε πολύ κρύο χώρο το ψυγείο δεν θα δουλευει.Την πάθαμε εμείς αυτόν τον χειμώνα ,ήρθαν απο το σερβις και το μετακίνησαν σε δωμάτιο που είχε θερμανση και άρχισε να δουλευει κανονικα.Οταν έπεσε η θερμοκρασία του δωματίου στους 5 βαθμους το ψυγείο δεν δούλευε. Εχω πάρει απο το lidl ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο με δύο αισθητήρες,ο ένας με καλώδιο οπότε βλεπεις τι θερμοκρασία εχει χωρίς να ανοιγοκλείνεις πόρτα 1
mindreader Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, Klausx είπε Η κατάψυξη ελέγχει την απόδοση οπότε ανέβασε αυτό μήπως ινβερταρει πιο ψιλά ώστε να έχεις ικανοποιητική συντήρηση. Αν αλλάξεις μόνο της συντήρησης δεν θα δεις μεγάλη διαφορά αν δεν έχεις τουλάχιστον -18, -20 στην κατάψυξη. Σημερα δοκιμασα να το παω στο '4', για συντηρηση (refrigirator). Και καταφερνει, ως ωρας (φτου μη το ματιασω) να κρατα θερμοκρασια γυρω στο 5. Κρατω την αναπνοη μου να δω πως θα παει... Ισως η 'συσχετιση' που αναφερεις με την καταψυξη(freezer) να ειναι ηδη ok, αφου πιανει τους -18 (ο συγκεκριμενος διακοπτης γυρισμενος στη μεση, θεση '3').
mindreader Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, Vault13 είπε Μου θυμιζεις το προβλημα με AEG/electrolux. Εγω βεβαια ειχα 10-12 στη συντηρηση.Ηρθαν 2-3 φορες διαφορετικα συνεργεια και οτι και να καναν δεν το φτιαξαν. Eπισης ειχα και ξηρασια μεσα στο ψηγειο, ξερενονταν ευκολα τα παντα. παραμυθια της χαλιμας απο το τηλεφωνο οτι ολο ειναι ενταξει… στην αρχη ειπαν οτι το εχω μπλοκαρει με ντουλαπια και το εχω εντοιχησει… καποια στιγμη το πηραν και το ξαναφεραν χαλασμενο παλι…νουμερα εμενα εν το μεταξυ δεν σταματουσε να λειτουργει ποτε! Δουλευε 24 ωρες. Εσενα κοβει καθολου; αν κοβει ειναι καλα νεα, ισως εχεις προβλημα θερμοστατη. λοιπον. 4-6 συντηρηση και -18 καταψυξη. Οτιδηποτε αλλο ειναι προβλημα. .- πιΣτευω αν το βαλεις Στο 4 θα ΣτρωΣει. Την σΥντηρηση ολες αυτες οι κινεζικες μαλακιες που φερνουν ειναι ελαττωματικες σειρες ή σχεδιασμενα για ψυχρα κλιματα. Αν δειτε εχουν πειραξει τις κλιματικες ζωνες καποια μοντελα δεν γραφουν επ ακριβως στο manual. Οι ιστοριες που περασες θυμιζουν αρκετα το τι περναω κι εγω... Οντως το εβαλα στο '4' στη συντηρηση και φαινεται να διατηρει θερμοκρασια. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος, ειναι 1η μερα που το εχω ετσι. Δεν ειμαι σιγουρος αν 'κοβει' και δεν δουλευει συνεχεια. Ειναι σχεδον αθορυβο, δεν ειμαι συνεχεια διπλα να στηνω αυτι να το ακουω αν δουλευει. Να σου πω, δεν θεωρω μεν καλο να δουλευει συνεχεια, απο την αλλη ομως, αφου ειναι καλοκαιρι, και αμα δεν μπορει να πιασει αλλιως θερμοκρασια, ε ας δουλεψει! Θα ερθει και ο χειμωνας που θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα και τοτε 'ας ξεκουραστει'! 15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Kαι τον χειμώνα αν είναι σε πολύ κρύο χώρο το ψυγείο δεν θα δουλευει.Την πάθαμε εμείς αυτόν τον χειμώνα ,ήρθαν απο το σερβις και το μετακίνησαν σε δωμάτιο που είχε θερμανση και άρχισε να δουλευει κανονικα.Οταν έπεσε η θερμοκρασία του δωματίου στους 5 βαθμους το ψυγείο δεν δούλευε. Εχω πάρει απο το lidl ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο με δύο αισθητήρες,ο ένας με καλώδιο οπότε βλεπεις τι θερμοκρασία εχει χωρίς να ανοιγοκλείνεις πόρτα Εχω ενα παρομοιο απο το lidl. Αλλα δεν υποτιθεται οτι ειναι ακριβεστερα, για τη συγκεκριμενη δουλεια, αυτα που ειναι 'θερμομετρα ψυγειου'; 19 ώρες πριν, Klausx είπε Hitatchi έχω και εγώ του 2008 έτσι όπως περιγράφεις τον θερμοστάτη έχουμε παρόμοιο, σίγουρα θέλει η κατάψυξη μία κουκιδα πάνω από την μέση το καλοκαίρι. Μόλις στρώσει η κατάψυξη θα έχεις και σωστή συντήρηση. Επίσης αν έχεις άδεια την κατάψυξη είναι λογικό βάλε μέσα νερά και θα δεις διαφορά. Μιας και εχεις hitachi και ξερεις αρκετα πως παει, λες πειραζει να δουλευει στο 4 απο τα 5, η συντηρηση;
Klausx Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 16 ώρες πριν, Vault13 είπε Μου θυμιζεις το προβλημα με AEG/electrolux. Εγω βεβαια ειχα 10-12 στη συντηρηση.Ηρθαν 2-3 φορες διαφορετικα συνεργεια και οτι και να καναν δεν το φτιαξαν. Eπισης ειχα και ξηρασια μεσα στο ψηγειο, ξερενονταν ευκολα τα παντα. παραμυθια της χαλιμας απο το τηλεφωνο οτι ολο ειναι ενταξει… στην αρχη ειπαν οτι το εχω μπλοκαρει με ντουλαπια και το εχω εντοιχησει… καποια στιγμη το πηραν και το ξαναφεραν χαλασμενο παλι…νουμερα εμενα εν το μεταξυ δεν σταματουσε να λειτουργει ποτε! Δουλευε 24 ωρες. Εσενα κοβει καθολου; αν κοβει ειναι καλα νεα, ισως εχεις προβλημα θερμοστατη. λοιπον. 4-6 συντηρηση και -18 καταψυξη. Οτιδηποτε αλλο ειναι προβλημα. .- πιΣτευω αν το βαλεις Στο 4 θα ΣτρωΣει. Την σΥντηρηση ολες αυτες οι κινεζικες μαλακιες που φερνουν ειναι ελαττωματικες σειρες ή σχεδιασμενα για ψυχρα κλιματα. Αν δειτε εχουν πειραξει τις κλιματικες ζωνες καποια μοντελα δεν γραφουν επ ακριβως στο manual. Έχουν ένα θέμα μερικά με τα ηλεκτρονικά τους, φτιάχνεται αλλά θέλει ολόκληρη μετατροπή καινούριο ψυγείο... Απλα εδώ μιλάμε για Hitatchi που τα φαίρνει η FG Europe(fujitsu, midea κτλ) καμία σχέση με τα φτηνά ψυγεία. 15 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Kαι τον χειμώνα αν είναι σε πολύ κρύο χώρο το ψυγείο δεν θα δουλευει.Την πάθαμε εμείς αυτόν τον χειμώνα ,ήρθαν απο το σερβις και το μετακίνησαν σε δωμάτιο που είχε θερμανση και άρχισε να δουλευει κανονικα.Οταν έπεσε η θερμοκρασία του δωματίου στους 5 βαθμους το ψυγείο δεν δούλευε. Εχω πάρει απο το lidl ένα ηλεκτρονικό θερμόμετρο με δύο αισθητήρες,ο ένας με καλώδιο οπότε βλεπεις τι θερμοκρασία εχει χωρίς να ανοιγοκλείνεις πόρτα Κάτω από 10 βαθμούς λέει στο manual αλλά γενικά μέσα σε σπίτι δύσκολα να έχεις τέτοιο θέμα. Μόλις τώρα, mindreader είπε Σημερα δοκιμασα να το παω στο '4', για συντηρηση (refrigirator). Και καταφερνει, ως ωρας (φτου μη το ματιασω) να κρατα θερμοκρασια γυρω στο 5. Κρατω την αναπνοη μου να δω πως θα παει... Ισως η 'συσχετιση' που αναφερεις με την καταψυξη(freezer) να ειναι ηδη ok, αφου πιανει τους -18 (ο συγκεκριμενος διακοπτης γυρισμενος στη μεση, θεση '3'). Δε έχει κάνενα θέμα το ψυγείο αφού έφτασε -18 στην μέση.. είναι καθαρά θέμα ρύθμισης θερμοστάτη. Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε 8 σελίδες για ενα ψυγείο 😁 Φαντάσου και αυτό είναι πραγματικό ψυγείο, αν πάρεις κάνενα 200 ευρώ 200 λίτρα θα είχε τώρα 20 σελίδες 🤣 1 λεπτό πριν, mindreader είπε Οι ιστοριες που περασες θυμιζουν αρκετα το τι περναω κι εγω... Οντως το εβαλα στο '4' στη συντηρηση και φαινεται να διατηρει θερμοκρασια. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος, ειναι 1η μερα που το εχω ετσι. Δεν ειμαι σιγουρος αν 'κοβει' και δεν δουλευει συνεχεια. Ειναι σχεδον αθορυβο, δεν ειμαι συνεχεια διπλα να στηνω αυτι να το ακουω αν δουλευει. Να σου πω, δεν θεωρω μεν καλο να δουλευει συνεχεια, απο την αλλη ομως, αφου ειναι καλοκαιρι, και αμα δεν μπορει να πιασει αλλιως θερμοκρασια, ε ας δουλεψει! Θα ερθει και ο χειμωνας που θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα και τοτε 'ας ξεκουραστει'! Αν είναι inverter και ο συμπιεστής θα κόβει σπάνια γιαυτό και κάνει οικονομία. Κάθε 6 ώρες για 30 λεπτά σταματάει σίγουρα για την απόψυξη του. 1
mindreader Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 ----------------- Να πω εδω και τη γενικοτερη αισθηση απο ολη αυτη την δυσαρεστη εμπειρια, με νεο ψυγειο, inverter, dual fan. Μαλλον, το ψαχνουμε δηλαδη-κι ευτυχως υπαρχει και η τοσο σημαντικη ανταλλαγη πληροφοριων εδω στο insomnia, μαλλον λοιπον, δεν πρεπει να ειναι οντως 'χαλασμενο'. Εγω το κοβω το ψυγειο, μαλλον για 'αργοσυρτο'! Γιατι το λεω αυτο; Επι χρονια εφτιαχνα βρωσιμους ζελεδες, και τους εβαζα σε διαφορα ψυγεια. Σε οτι ψυγειο τους εβαζα, παντα περιπου στο 3ωρο ειχαν 'παγωσει' αρκετα, δεν ηταν πλεον σε υγρη μορφη, αλλα την γνωστη ....'τρεμαμενη'. Χτες εφτιαξα και τα εβαλα στο συγκεκριμενο ψυγειο. Λοιπον, σημειωστε. Συντηρηση στη θεση 3/απο 5. Ειναι ενδεικτικο το θεμα με το ζελε, ενα πραγματικο 'τεστ', περα απο θερμομετρα. Οι ζελεδες φτιαχτηκαν το πρωι. Μεχρι αργα το βραδυ ηταν εντελως υγροι!!!!! Μονο σημερα το πρωι, 24ωρες μετα απο τοτε που μπηκαν στο ψυγειο, ηταν οντως πιο πηγμενοι. Γι'αυτο λεω 'αργοκινητο καραβι'. Θα κανει τη δουλεια, αλλα αργεεειιιιι πολυυυ.... Νομιζω, απο το να μπλεκω με service, και αν θα βγει ακρη κλπ, πιο σωστη κινηση μου φαινεται που απο σημερα το πρωι εβαλα τη συντηρηση, το διακοπτη, στη θεση '4'. Φαινεται οτι επιτελους, αλλα μενει να δω οτι οντως το διατηρει, οτι κρατα τη συντηρηση στους 5 βαθμους. Δεν ειμαι σιγουρος αν αναγκαζεται να δουλευει συνεχεια. Αναμενω να δω πως θα παει. Πειτε γνωμες, για το πειραμα με το ζελε, και περι του οτι εβαλα την συντηρηση να δουλευει στο 4/απο τα 5 στην κλιμακα ψυξης. 3 λεπτά πριν, Klausx είπε Έχουν ένα θέμα μερικά με τα ηλεκτρονικά τους, φτιάχνεται αλλά θέλει ολόκληρη μετατροπή καινούριο ψυγείο... Απλα εδώ μιλάμε για Hitatchi που τα φαίρνει η FG Europe(fujitsu, midea κτλ) καμία σχέση με τα φτηνά ψυγεία. Αν είναι inverter και ο συμπιεστής θα κόβει σπάνια γιαυτό και κάνει οικονομία. Κάθε 6 ώρες για 30 λεπτά σταματάει σίγουρα για την απόψυξη του. Αξιοπιστη η hitachi λες κι εσυ; Την τελευταια σου προταση δεν την καταλαβα καλα. Ναι ειναι inverter. Και ειπαμε δοκιμαζω 4 απο τα 5 στη συντηρηση. 'Πειραζει', το τσιτωνω, εχουμε προβλημα; Δεν βλεπω αλλη λυση ομως. Ψυγειο ειπαμε να παρουμε, οχι να κανει 24 ωρες να μου ψυξει τους ζελεδες! Η οικονομια, ειναι ο βασικος λογος που αλλαξα ψυγειο. Πιστευω, διορθωσε με αν κανω λαθος, οτι inverter/dual fan/250kwh το ετος χονδρικα, οσο και παραπανω να χρειαστει να καψει, δεν θα εχει καμια σχεση η καταναλωση σε σχεση με το 35 ετων παλιο ψυγειο. Τι λες;
Vault13 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, mindreader είπε Πειτε γνωμες, για το πειραμα με το ζελε, και περι του οτι εβαλα την συντηρηση να δουλευει στο 4/απο τα 5 στην κλιμακα ψυξης. Αφου το προβλημα σου φαινεται να διορθωνεται με το 4, ισως επηρεαζει ο χωρος που το εχεις. Βαλε ενα θερμομετρο χωρου και αν θες βγαλε φωτο να δουμε τι παιζει. τα ψυγεία που λειτουργουν με το 4/5 και λειτουργουν συνεχεια, καινε και στο πλαι συνεχεια. Ετσι το καταλαβαινεις, ειναι ζεστο; Καυτό; Ή κρυο. ενα κρυο ψηγειο πλευρικα και ας ειναι και στο 4/5 θα ελεγα ειναι μια χαρα. ενα καινουργιο ψηγειο που χρειαζεται ενα 4/5 να δουλεψει και καιει ολη την ωρα, θα το χαρακτηριζα κακο φτηνο ψηγειο (που ειναι μονο για ψυχρα κλιματατα) ή ελατωματικο. 49 λεπτά πριν, mindreader είπε Οι ιστοριες που περασες θυμιζουν αρκετα το τι περναω κι εγω... Ναι αλλα εμενα ειχε -22 η καταψυξη και 12 η συντηρηση. Και ολα 5/5 πανω κατω. Αστο αλλα ψηγεια με μικροτερα προβληματα συγκρινονται με το δικο σου 43 λεπτά πριν, Klausx είπε Έχουν ένα θέμα μερικά με τα ηλεκτρονικά τους, φτιάχνεται αλλά θέλει ολόκληρη μετατροπή καινούριο ψυγείο... Απλα εδώ μιλάμε για Hitatchi που τα φαίρνει η FG Europe(fujitsu, midea κτλ) καμία σχέση με τα φτηνά ψυγεία. Απο ποτε αυτες οι εταιρειες ειναι καλες; Ολα αυτα που εγραψες. Βοsch. Samsung. Pitsos. LG. Μισο σκαλι κατω. Αυτοι οι 4 και μονο. ολοι οι αλλοι κουταμαρες κανουν οτι κατΣει. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2022 από Vault13 1
Klausx Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 38 λεπτά πριν, mindreader είπε ----------------- Να πω εδω και τη γενικοτερη αισθηση απο ολη αυτη την δυσαρεστη εμπειρια, με νεο ψυγειο, inverter, dual fan. Μαλλον, το ψαχνουμε δηλαδη-κι ευτυχως υπαρχει και η τοσο σημαντικη ανταλλαγη πληροφοριων εδω στο insomnia, μαλλον λοιπον, δεν πρεπει να ειναι οντως 'χαλασμενο'. Εγω το κοβω το ψυγειο, μαλλον για 'αργοσυρτο'! Γιατι το λεω αυτο; Επι χρονια εφτιαχνα βρωσιμους ζελεδες, και τους εβαζα σε διαφορα ψυγεια. Σε οτι ψυγειο τους εβαζα, παντα περιπου στο 3ωρο ειχαν 'παγωσει' αρκετα, δεν ηταν πλεον σε υγρη μορφη, αλλα την γνωστη ....'τρεμαμενη'. Χτες εφτιαξα και τα εβαλα στο συγκεκριμενο ψυγειο. Λοιπον, σημειωστε. Συντηρηση στη θεση 3/απο 5. Ειναι ενδεικτικο το θεμα με το ζελε, ενα πραγματικο 'τεστ', περα απο θερμομετρα. Οι ζελεδες φτιαχτηκαν το πρωι. Μεχρι αργα το βραδυ ηταν εντελως υγροι!!!!! Μονο σημερα το πρωι, 24ωρες μετα απο τοτε που μπηκαν στο ψυγειο, ηταν οντως πιο πηγμενοι. Γι'αυτο λεω 'αργοκινητο καραβι'. Θα κανει τη δουλεια, αλλα αργεεειιιιι πολυυυ.... Νομιζω, απο το να μπλεκω με service, και αν θα βγει ακρη κλπ, πιο σωστη κινηση μου φαινεται που απο σημερα το πρωι εβαλα τη συντηρηση, το διακοπτη, στη θεση '4'. Φαινεται οτι επιτελους, αλλα μενει να δω οτι οντως το διατηρει, οτι κρατα τη συντηρηση στους 5 βαθμους. Δεν ειμαι σιγουρος αν αναγκαζεται να δουλευει συνεχεια. Αναμενω να δω πως θα παει. Πειτε γνωμες, για το πειραμα με το ζελε, και περι του οτι εβαλα την συντηρηση να δουλευει στο 4/απο τα 5 στην κλιμακα ψυξης. Αξιοπιστη η hitachi λες κι εσυ; Την τελευταια σου προταση δεν την καταλαβα καλα. Ναι ειναι inverter. Και ειπαμε δοκιμαζω 4 απο τα 5 στη συντηρηση. 'Πειραζει', το τσιτωνω, εχουμε προβλημα; Δεν βλεπω αλλη λυση ομως. Ψυγειο ειπαμε να παρουμε, οχι να κανει 24 ωρες να μου ψυξει τους ζελεδες! Η οικονομια, ειναι ο βασικος λογος που αλλαξα ψυγειο. Πιστευω, διορθωσε με αν κανω λαθος, οτι inverter/dual fan/250kwh το ετος χονδρικα, οσο και παραπανω να χρειαστει να καψει, δεν θα εχει καμια σχεση η καταναλωση σε σχεση με το 35 ετων παλιο ψυγειο. Τι λες; Όταν ένα ψυγείο είναι nofrost σημαίνει ότι σταματάει κάθε 6 ώρες για 30 λεπτά και μπαίνουν οι αντιστάσεις οπότε αν τύχει να το μετράς εκείνη στην στιγμή θα βλέπεις λάθος θερμοκρασία. Γιαυτό πρέπει να βάζεις το θερμότερο μέσα σε κάποιο προϊόν. Δεν έχεις πρόβλημα όσο και να βάλεις τον θερμοστάτη, πρόβλημα θα έχουν τα πράγματα που θα τα παγώνει, για λόγους οικονομίας σου είπαν στην μέση που πιθανόν εκεί να έκανε μετρήσεις και το εργοστάσιο, σε πραγματικές συνθήκες 250kwh το έτος δύσκολα. Φυσικά και θα καίει λιγότερο από ένα πολύ παλιό αλλά η αλλαγή συμφέρει μόνο αν το παλιό είναι σε κακή κατάσταση. 1
mindreader Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2022 Πλευρικα το ψυγειο ειναι ζεστο. Απο την αριστερη πλευρα που ειναι η εσωτερικη αντισταση. Ενταξει, λογικο μου ακουγεται. Και ενα μικρο (νεο) zanussi (του 2015 αγορα)-mini bar -style που εχω, πλευρικα εκαιγε, και ας ηταν σε εντελως ανοιχτο χωρο! Πιο πολυ εκαιγε το zanussi οταν εβαζες το χερι σου, παρα το hitachi! Ισως εχει να κανει και με τα υλικα βεβαια, μεταλλικο πλευρικα το zanussi, πλαστικοποιημενο το hitachi. Αλλα και το zanussi, γενικως εκαιγε. Ολα τα χρονια που το ειχα σε συνεχή, σχεδον κύρια χρηση. 5 χρονια εκαιγε. Ε και τι να εκανα; Να αφηνα να μου χαλανε τα τροφιμα; Ψυγειο ειναι, ενεργειακα αποδοτικα ειναι ολα αυτα των τελευταιων ετων, ε ας δουλεψουν! Μακαρι να μην δουλευαν τοσο, αλλα το βλεπω ως αναγκαιο κακο. Αλλα απο την αλλη, νομιζω οτι το ζορι ειναι το καλοκαιρι. Μετα δεν θα εχει αναγκη να δουλευει τοσο πολυ. Τελικα οπως φαινεται, ακομη και στη θεση 4 απο τα 5, δεν δουλευει συνεχεια. Το θετικο ειναι, οτι σε αυτη τη ρυθμιση, μου κρατα τη θερμοκρασια, 5-6 βαθμους. Λυνεται το προβλημα λετε, με το να εχω τη συντηρηση στο 4 απο τα 5 στην κλιμακα; 2 λεπτά πριν, Klausx είπε Όταν ένα ψυγείο είναι nofrost σημαίνει ότι σταματάει κάθε 6 ώρες για 30 λεπτά και μπαίνουν οι αντιστάσεις οπότε αν τύχει να το μετράς εκείνη στην στιγμή θα βλέπεις λάθος θερμοκρασία. Γιαυτό πρέπει να βάζεις το θερμότερο μέσα σε κάποιο προϊόν. Δεν έχεις πρόβλημα όσο και να βάλεις τον θερμοστάτη, πρόβλημα θα έχουν τα πράγματα που θα τα παγώνει, για λόγους οικονομίας σου είπαν στην μέση που πιθανόν εκεί να έκανε μετρήσεις και το εργοστάσιο, σε πραγματικές συνθήκες 250kwh το έτος δύσκολα. Φυσικά και θα καίει λιγότερο από ένα πολύ παλιό αλλά η αλλαγή συμφέρει μόνο αν το παλιό είναι σε κακή κατάσταση. Πολυ χρησιμες πληροφοριες! Να σαι καλα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα