Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Specs είπε

μια χαρα εισαι, και η inventor φερνει το ιδιο μοντελο ακριβως και συνηθως εχει πολυ αξιοπιστα λογω μεγαλων εγγυησεων.

https://www.skroutz.gr/comparelists/404?compare=28266444,8057399

Βρε τι μαθαίνεις στο insomnia... thanks. Βλέπω μερικοί το δίνουν με 3 χρόνια εγγύσης αντιπροσωπείας... άλλοι κάνουν τις πάπιες και το έχουν 2 χρόνια.

Εγώ το Morries με 3 χρόνια το είχα πάρει από τοπικό κατάστημα. Η βλάβη έκατσε στον 1.5 χρόνο, τα νέα ανταλλακτικά έχουν 2 χρόνια εγγύηση βάσει νόμου, οπότε κέρδισα επιπλέον 6 μήνες στα συγκεκριμένα ανταλλακτικά.

Η επιδιόρθωση της βλάβης πήρε 10 εργάσιμες (14 μαζί με τα σαββατοκύριακα)... κάθε φορά έφερναν 1 ανταλλακτικό το άλλαζαν, έβρισκαν ότι υπήρχε κι άλλη βλάβη, άντε περίμενε πάλι. Ειδικά για το μοτέρ του ανεμιστήρα της κατάψυξης έλυσαν σχεδόν όλο το ψυγείο... έγινε της βίδας το κάγκελο.

Πάλι καλά που είχα ένα παλιό φοιτητικό ψυγείο, έριξα τα καθίσματα του αυτοκινήτου και το φόρτωσα ξάπλα. Αλλιώς ο παππούς θα είχε μαρτυρήσει καλοκαιριάτικα. 90 χρονών με καρδιά χωρίς ψυγείο για 2 βδομάδες δε γίνεται.

Δημοσ.

Ειχα προβλημα με τις θερμοκρασιες του νεου ψυγειου που αγορασα. Συγκεκριμενα, η συντηρηση 'εδειχνε' με δυο διαφορετικα θερμομετρα, να μην πιανει καλη θερμοκρασια. Δηλαδη γυρω στους 10 βαθμους. Με τους διακοπτες στα σημεια που αυτοι (εταιρια) υπεδειξαν.

Ωστοσο, φαινεται (ειμαι επιφυλακτικος-παρατηρω πως/θα παει), οτι μαλλον με τις ημερες οσο περνουν, οτι η θερμοκρασια στη συντηρηση, ειναι 'κατι τι' καλυτερη. Δηλαδη 9 βαθμους, αλλα και αισθηση ψυχροτερη.

Μην μου πειτε περι service, τους εχω ηδη καλεσει, ηρθαν αφησαν 'καταγραφικο' μες το ψυγειο, ακομη ειμαι σε επικοινωνιες μαζι τους, δεν εχουμε καταληξει. Απο εκει αναμομη λοιπον.

Απλα το συζητω και μαζι σας.

Δυο θερμομετρα, μπορει να λαθευουν; Η αισθηση η δικη μου, ηταν λαθος, οτι δεν ηταν τοσο κρυα; Και τελος, υπαρχει περιπτωση, οντως να ηθελε καποιες μερες το ψυγειο, για να αρχισει να ειναι σε καλυτερη κατασταση η συντηρηση; Απλα μαζευω εμπειριες, γνωμες και απο εδω, μεχρι να δω που θα καταληξει η ιστορια.

Δημοσ.

Γιαυτο δεν πεταω το αμερικανικο μου Frigidaire 23 κυβ ποδια, μοντελο 1990 και ας με ληστευει στο ρευμα...δεν εχει χαλασει ποτε και φοβαμαι πως οτι κι αν παρω, μεχρι να γλιτωσω ρευμα και να κανω αποσβεση, θαχει χαλασει ηδη!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ειχα προβλημα με τις θερμοκρασιες του νεου ψυγειου που αγορασα. Συγκεκριμενα, η συντηρηση 'εδειχνε' με δυο διαφορετικα θερμομετρα, να μην πιανει καλη θερμοκρασια. Δηλαδη γυρω στους 10 βαθμους. Με τους διακοπτες στα σημεια που αυτοι (εταιρια) υπεδειξαν.

Ωστοσο, φαινεται (ειμαι επιφυλακτικος-παρατηρω πως/θα παει), οτι μαλλον με τις ημερες οσο περνουν, οτι η θερμοκρασια στη συντηρηση, ειναι 'κατι τι' καλυτερη. Δηλαδη 9 βαθμους, αλλα και αισθηση ψυχροτερη.

Μην μου πειτε περι service, τους εχω ηδη καλεσει, ηρθαν αφησαν 'καταγραφικο' μες το ψυγειο, ακομη ειμαι σε επικοινωνιες μαζι τους, δεν εχουμε καταληξει. Απο εκει αναμομη λοιπον.

Απλα το συζητω και μαζι σας.

Δυο θερμομετρα, μπορει να λαθευουν; Η αισθηση η δικη μου, ηταν λαθος, οτι δεν ηταν τοσο κρυα; Και τελος, υπαρχει περιπτωση, οντως να ηθελε καποιες μερες το ψυγειο, για να αρχισει να ειναι σε καλυτερη κατασταση η συντηρηση; Απλα μαζευω εμπειριες, γνωμες και απο εδω, μεχρι να δω που θα καταληξει η ιστορια.

Ποιο μοντέλο είναι; Το χειμώνα θα έχεις ψυγείο....30+ βαθμούς έχει ο χώρος που το έχεις χωρίς να αερίζεται;

• Like 1
Δημοσ.

1 ώρα πριν, Specs είπε

ΑΚΥΡΟ:εχω μεινει πισω, 3 χρονια μονο εχει πλεον βλεπω! ελπιζω ναναι Haier ο κατασκευαστης...

https://www.skroutz.gr/comparelists/404?compare=28266444,8057399

Ό,τι κι αν είναι... τα νέα ψυγεία δεν έχουν καμιά σχέση με τα παλιά. Ειδικά τα αμερικανικά είναι άλλο επίπεδο.... φύλα το Frigidaire σαν τα μάτια σου. Κι εγώ είμαι με ένα GE 25ετίας που αν εξαιρέσω ένα μικροπρόβλημα (έχω και φώτο παρακάτω) με το σασί του κινητήρα δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.

Δημοσ.
Στις 10/8/2022 στις 9:33 ΜΜ, Klausx είπε

Ποιο μοντέλο είναι; Το χειμώνα θα έχεις ψυγείο....30+ βαθμούς έχει ο χώρος που το έχεις χωρίς να αερίζεται;

Hitachi, inverter. Ναι, ο χωρος εχει 30+ περιπου. Ε μα καλα, γι'αυτο δεν αγοραζαν οι ανθρωποι παντοτε ψυγεια; Αν ειχαμε χωρους με 10 βαθμους, δεν θα αγοραζαμε ψυγεια!

Ο χωρος ειναι αναμεσα σε ντουλαπια. Εκει ειχα και το παλιο ψυγειο και δουλευε μια χαρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 10/8/2022 στις 9:19 ΜΜ, Specs είπε

Γιαυτο δεν πεταω το αμερικανικο μου Frigidaire 23 κυβ ποδια, μοντελο 1990 και ας με ληστευει στο ρευμα...δεν εχει χαλασει ποτε και φοβαμαι πως οτι κι αν παρω, μεχρι να γλιτωσω ρευμα και να κανω αποσβεση, θαχει χαλασει ηδη!

Εχεις μετρησει ποτε τι καιει; Αλλαξε το σε 4 χρονια θα κανεις αποσβεση. 
οπως ειπες ληστεια ρευματος ειναι. Δεν ειναι ολα τα ψηγεια ελατωματικα, παρε ενα Samsung, LG, Delonghi.  εστω κ εισαι μια χαρα. Oτι μαρκα και να παρεις καλα εισαι

Στις 10/8/2022 στις 9:18 ΜΜ, mindreader είπε

Δηλαδη γυρω στους 10 βαθμους. Με τους διακοπτες στα σημεια που αυτοι (εταιρια) υπεδειξαν.

Πανε χρονια. Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχα με AEG/electrolux αυτες τις σκατοεταιρειες, δεν το επισκευασαν ποτε το αφησαν χαλασμενο. Ηρθαν 4 φορες. .

ηθελε μηνυση. Πηρα και στο INKA , τιποτα. Το πεταξα τελικα. Πηρα Samsung. Δουλευει πολυ ψυχος και αθορυβο απροβληματιστο 8 χρονια.

τωρα για αυτο που εχεις: Βαλε το θερμομετρο μεσα σε ποτηρι με νερο. Βαλε πραγματα.

αν δεν πιασεις θερμοκρασια εχει ελλατωμα.

Επεξ/σία από Vault13
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, mindreader είπε

Hitachi, inverter. Ναι, ο χωρος εχει 30+ περιπου. Ε μα καλα, γι'αυτο δεν αγοραζαν οι ανθρωποι παντοτε ψυγεια; Αν ειχαμε χωρους με 10 βαθμους, δεν θα αγοραζαμε ψυγεια!

Ο χωρος ειναι αναμεσα σε ντουλαπια. Εκει ειχα και το παλιο ψυγειο και δουλευε μια χαρα.

Ρώτησα μοντέλο για να δω τα χαρακτηρίστηκα πίσω από το "inverter.. Έχεις αφήσει χώρο δεξιά - αριστερά και πίσω από το ψυγείο όπως λέει ο κατασκευαστής ή το έχεις στριμώξει σε εντοιχισμένη κουζίνα;

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως οι 30-33 βαθμοί δωματίου για ψυγείο δεν είναι πολλοί. Υποτίθεται ότι τα μοντέλα που πουλιούνται στην Ελλάδα έχουν κλιματική ζώνη Sub Tropical ή και Tropical, δλδ το πρώτο είναι για να δουλεύει από 18 βαθμούς έως 38 και το δεύτερο από 18 έως 43...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξερει κανεις τη μαρκα Albatros? 143 υψος. Παλιο ψυγειο...

Σκεφτομαι να το αλλαξω με ενα Inventor. Στο 1,43-1.45 υψος τι αλλο θα επιλεγατε? Περα απο morris, indesit δε βλεπω και πολλες επιλογες. 

Επεξ/σία από IoannisSM
Δημοσ.

Έχω μία απορία, πόσο καίει ένα ψυγείο Α+ (με την ενεργειακη κλάση προ 2021)  και μεγεθος 186χ60χ60. Εψαξα να βρω ενδεικτικές τιμές αλλά έχουν εξαφανιστεί τα ψυγεία τέτοιας ενεργειακής κλάσσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Klausx είπε

Ρώτησα μοντέλο για να δω τα χαρακτηρίστηκα πίσω από το "inverter.. Έχεις αφήσει χώρο δεξιά - αριστερά και πίσω από το ψυγείο όπως λέει ο κατασκευαστής ή το έχεις στριμώξει σε εντοιχισμένη κουζίνα;

HITACHI 401PRU9

https://www.homeappliances.hitachi.com/gr/gr/products/refrigerators/stylish-line/r-vx401pru9.html

Ριξε μια ματια αν θες, σε οτι μπορεις.

Δε το λες και 'εντοιχισμενο'. Ναι, τριγυρω εχει ντουλαπια.

Ειχε δικιο το παιδι που ηρθε σημερα απο το καταστημα. Ειναι γνωστος, σχεδον φιλος, και τα ειπε εξω απο τα δοντια. Βεβαια δεν ειναι ο ιδιος ιδιοκτητης στο καταστημα, απλα δουλευει εκει. Μου λεει 'εχουμε δεινοπαθησει με ολα τα νεα ψυγεια. Οι εταιριες ψαχνουν τις λεπτομερειες, για να μην ασχοληθουν αν υπαρχει ελατωμμα. Αν αφησες τοσα εκατοστα απο εδω, αν αφησες τοσα εκατοστα απο εκει κλπ.' Οσο για τα ντουλαπια, συμφωνησε μαζι μου, οτι αυτα ειναι τριχες κατσαρες. Δηλαδη ψυγεια των 30 και 40 ετων, δεν ειχαν προβλημα να τα πεταξεις μεσα σε ντουλαπια, και με 40 βαθμους θερμοκρασια δωματια, και τα καινουρια θελουν χαιδεμα;;;;; 'Ας μας πουν οτι φτιαχνουν ψυγεια μονο για τη Σουηδια' μου ειπε φευγοντας το παιδι, 'κακως τα εισαγουν αν δεν κανουν για την χωρα μας'....

17 ώρες πριν, Vault13 είπε

τωρα για αυτο που εχεις: Βαλε το θερμομετρο μεσα σε ποτηρι με νερο. Βαλε πραγματα.

αν δεν πιασεις θερμοκρασια εχει ελλατωμα.

Λες ετσι να εχω αντικειμενικοτερη μετρηση;

Δεν ξερω τι στην ευχη γινεται. Μιλαμε, που να παρελαζε και κοσμος και να ανοιγοκλεινε η πορτα συνεχεια. Δεν γινεται ομως αυτο. Ενα δυο ατομα το χρησιμοποιουμε, μες τη μερα μετρημενες οι φορες που ανοιγοκλεινει η πορτα, αλλα να πανε να @@@@ αν πρεπει να μπω και στη λογικη να μετρω ποσο συχνα ανοιγει η πορτα του ψυγειου!

Λοιπον, σημερα πρωι στις 8, ανοιγω για πρωτη φορα το ψυγειο, ειχε να ανοιξει η πορτα απο χτες βραδυ. Σε κλασματα δευτερολεπτου αρπαζω τα δυο θερμομετρα. Το ενα (το δικο μου) ελεγε 5 βαθμους! Λεω, καλα ειμαστε! Το αλλο, απο το καταστημα ελεγε 10!!! Και σαν να μην εφτανε αυτο, το '5 βαθμους' δεν το ξαναειδα απο το πρωι ποτε ξανα, στανταρντ το θερμομετρο (και το δικο μου), λεει 10 βαθμους....

Θα δοκιμασω και σε ποτηρι με νερο οπως προτεινες.

Δεν εχω καταλαβει, κυριολεκτικα, αν προκειται οντως για προβλημα, ή απλα ετσι ειναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και μου επε το παιδι που ηρθε σημερα απο το καταστημα, οτι το report που εδωσε ο συμβεβλημενος τεχνικος στην hitachi, ελεγε οτι εχει σωστες θερμοκρασιες!!!! Μην με ρωτησετε παραπανω, δεν ξερω κατι αλλο σχετικα με αυτο..

Επεξ/σία από mindreader
  • Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mindreader είπε

HITACHI 401PRU9

https://www.homeappliances.hitachi.com/gr/gr/products/refrigerators/stylish-line/r-vx401pru9.html

Ριξε μια ματια αν θες, σε οτι μπορεις.

Δε το λες και 'εντοιχισμενο'. Ναι, τριγυρω εχει ντουλαπια.

Ειχε δικιο το παιδι που ηρθε σημερα απο το καταστημα. Ειναι γνωστος, σχεδον φιλος, και τα ειπε εξω απο τα δοντια. Βεβαια δεν ειναι ο ιδιος ιδιοκτητης στο καταστημα, απλα δουλευει εκει. Μου λεει 'εχουμε δεινοπαθησει με ολα τα νεα ψυγεια. Οι εταιριες ψαχνουν τις λεπτομερειες, για να μην ασχοληθουν αν υπαρχει ελατωμμα. Αν αφησες τοσα εκατοστα απο εδω, αν αφησες τοσα εκατοστα απο εκει κλπ.' Οσο για τα ντουλαπια, συμφωνησε μαζι μου, οτι αυτα ειναι τριχες κατσαρες. Δηλαδη ψυγεια των 30 και 40 ετων, δεν ειχαν προβλημα να τα πεταξεις μεσα σε ντουλαπια, και με 40 βαθμους θερμοκρασια δωματια, και τα καινουρια θελουν χαιδεμα;;;;; 'Ας μας πουν οτι φτιαχνουν ψυγεια μονο για τη Σουηδια' μου ειπε φευγοντας το παιδι, 'κακως τα εισαγουν αν δεν κανουν για την χωρα μας'....

Λες ετσι να εχω αντικειμενικοτερη μετρηση;

Φυσικά και πρέπει να μετράς μέσα σε προϊόν, όταν ανοίγεις πόρτα οποιοδήποτε όργανο ανάλογα την ευαισθησία μπορεί να σου δείξει λάθος.

Δεν αντιλέγω με το παιδί γιαυτό το 1ο πράγμα που σου είπα είναι ότι τον χειμώνα θα έχεις ψυγείο 🤣

5 εκατοστά στα πλάγια θες και 30 εκατοστά από πάνω. Επίσης πρέπει να ρυθμίσεις τα ποδαράκια ώστε να μην γέρνει προς τα μπροστά. Δώσε λίγο κλίση προς τα πίσω να κλείνουν και οι πόρτες "αυτόματα".

Αν δεν έχεις όμως εξαερισμό στην κουζίνα (ανοιχτό παράθυρο) είναι ένα θέμα... αφού το μεσημέρι φτάνεις 35+ βαθμούς άνετα μόνο με την λειτουργία του ψυγείο φτάνοντας τα όρια του.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Klausx είπε

Φυσικά και πρέπει να μετράς μέσα σε προϊόν, όταν ανοίγεις πόρτα οποιοδήποτε όργανο ανάλογα την ευαισθησία μπορεί να σου δείξει λάθος.

Δεν αντιλέγω με το παιδί γιαυτό το 1ο πράγμα που σου είπα είναι ότι τον χειμώνα θα έχεις ψυγείο 🤣

5 εκατοστά στα πλάγια θες και 30 εκατοστά από πάνω. Επίσης πρέπει να ρυθμίσεις τα ποδαράκια ώστε να μην γέρνει προς τα μπροστά. Δώσε λίγο κλίση προς τα πίσω να κλείνουν και οι πόρτες "αυτόματα".

Αν δεν έχεις όμως εξαερισμό στην κουζίνα (ανοιχτό παράθυρο) είναι ένα θέμα... αφού το μεσημέρι φτάνεις 35+ βαθμούς άνετα μόνο με την λειτουργία του ψυγείο φτάνοντας τα όρια του.

Εχει απο 5 εκατοστα απο καθε πλευρα. Σημερα το παιδι το πηγε εντελως δεξια, γιατι η εσωτερικη αντισταση λεει ειναι απο αριστερα, οποτε εδωσε ολο το περιθωρια απο τα αριστερα, πλεον στα 10 εκατοστα. Απο πανω ειναι ντουλαπι, οπως ηταν και επι παλαιου ψυγειου, και η αποσταση ειναι 10 εκατοστα. Το ντουλαπι ειναι 'μισο', δηλαδη δεν φτανει μεχρι τον τοιχο, αρα υπαρχει και ενα εσωτερικο κενό εκει μεσα. Στην κουζινα ολο το καλοκαιρι υπαρχει παραθυρο ανοιχτο.

Θα δω τι θα δειξει το θερμομετρο μεσα στο ποτηρι νερο, θα επανελθω σε αυτο.

Οχι, δεν παει οτι 'το χειμωνα θα εχω ψυγειο'. Δεν το λεω για σενα, το λεω για τις εταιριες. Δεν μπορει το ιζολα του 1960 να ειναι κομαντο και να δουλευει ακομη και σε λεβητοστασιο διχως προβλημα, και τα σημερινα να θελουν ιδανικες συνθηκες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...