Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δική μας εμπειρία σαν απλοί χρήστες

(αναφέρομαι στα τελευταια 15 χρόνια καθότι τα "μουσεία" που είχαμε πριν δεν ειναι αξια αναφοράς πλέον)

2001 : Siemens 70mm ψυγειοκαταψύκτης με ξεχωριστά μοτερ. Δεν θυμαμαι μοντέλο. Ηταν ένα από τα δώρα γάμου. Πολύ καλοί χώροι αλλά προβληματική συντήρηση. Δεν ειχαμε ποτέ φρέσκα λαχανικά ούτε πραγματικά "κρύες" μπύρες το καλοκαιρι. Γενικά το ψυγειο φαινόταν να "ζορίζεται" το καλοκαίρι παρόλες τις διαφορετικές ρυθμισεις που ειχαμε δοκιμάσει και τις επισκέψεις των τεχνικών της εταιρείας που δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα

2008 : Liebherr CN4001 (αν θυμαμαι καλά). Καλοφτιαγμένο (εκ πρώτης όψεως), σχετικά ήσυχο με πολύ καλή ψύξη και συντήρηση χειμωνα καλοκαίρι. Είπαμε οτι θα το κρατήσουμε πολλά χρόνια αλλά υπολογίζαμε χωρις τον ξενοδοχο. 7 μήνες μετά την λήξη της πενταετούς εγγύησης φούσκωσαν τα πλαινά του ψυγείου (καποια εσωτερική διαρροή) και σάπισε με αποτέλεσμα να πάει ανακύκλωση

2014  LG ψυγειοκαταψύκτης 60cm.   Δεν βρισκω τώρα το μοντέλο (προφανώς δεν κυκλοφορεί) αλλά μοιάζει με το παρακάτω 

https://www.skroutz.gr/s/5254422/LG-GBB530PZCFS.html και εχει led panel στην πρόσοψη.

Τα κάνει όλα και συμφέρει, Α+++, απολύτως (σχεδον) αθόρυβο, όμορφο, με ψηφιακές ενδείξεις για ολα, LED φωτισμός στο εσωτερικό, ξεχωριστά διαμερισματα ανά είδος τροφής. Αριστη διατήρηση ευαίσθητων προιόντων (φρούτα) και εντυπωσιακή απόδοση στο Ελληνικό καλοκαίρι ανεξαρτήτως χρήσης. 

Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αλλά δεν νομιζω να αγοράσουμε ξανά Ευρωπαικό ψυγείο. Εχω ακούσει πολυ καλά λόγια και για τα Samsung αλλά δεν εχω προσωπική εμπειρία

• Like 2
  • Απαντ. 387
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

LG/Samsung ειναι μια χαρα ψυγεια. Ακομα και τα IKEA ψυγεια 2-3 που τα χουν σα δευτερα μια χαρα τους εχουν βγει.

τωρα ποσο θα κρατησουν ... ολα ειναι πιο ευθραυστα απο παλια ... Οι γονεις μου ειχαν ενα GE ντουλαπα τεραστιο αγορασμενο δεκαετια του 80. Σε καποια φαση δεκαετια του 90 κανανε αναικαινηση και το ζητησε το ψυγειο μια γυναικα που εργαζοταν σπιτι μας. Της το δωσανε, περασανε χρονια, βγηκε συνταξη η κυρια, περσυ εστειλε κατι φωτο τα εγγονια της στη μανα μου, το GE εκει στη κουζινα της ακομα. 30φευγα χρονια λειτουργια. Οτι και να παρεις τωρα αποκλειεται να αντεξει τοσο.

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.

To ίδιο και το Amana μας, αλλά απο κατανάλωση και θόρυβο σαν μικρό εργοστάσιο...

Όταν δλδ μια "ντουλάπα" Α+++ της LG λέει στο ενεργειακό αυτοκολλητάκι 226kWh/χρόνο, το δικό μας είναι είναι εύκολα 6-7 φορές παραπάνω...

Δημοσ.

Μάγκες εγώ μετά το Samsung πήρα ένα μεσαίο Morris και είμαι μια χαρά.... Ούτε ψώνια πολλά ούτε ρεύμα καίει ούτε τίποτα.

Έχουμε λίγα από όλα μέσα και τέλος, σάμπως έχω λεφτά για να γεμίζω το μεγάλο; αχχαχαχαχχα

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ειμαι για ψυγειοκαταψυκτη. 

Πείτε μου μια/δυο προτάσεις αν είναι γιατί δεν έχω ιδέα. Να υποστηρίζει και αλλαγή φοράς πόρτας. 

Τιμη 600-750 max

Απο κωτσο η αγορά. 

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

το ξεθαβω το θεμα γιατι πρεπει  να γινει διαχρονικο 

νομιζω ενα μετρο επιλογης εταιριας ειναι κατα ποσο αξιοπιστη ειναι η εγγυηση της  γιατι διαβαζω σχολια με πολλα παραπονα απο τα επισημα σερβις των εταιριων 

δεν με πειραζει να αγορασω κατι και να βγαλει προβλημα με πειραζει η ταλαιπωρια που υπαρχει μετα  που πολλες φορες προσπαθουν να σου ριξουν το φταιξιμο

γενικα στην ελλαδα τα σερβις ειναι καπως , δεν ξερω  αν η  πολιτικη των εταιριων ειναι και σε αλλες χωρες ειναι  ιδια η εδω ειναι η κατασταση περιεργη

γενικα στην ζωη μου εχω αποκλεισει την samsung μετα απο εμπειρια που ειχα με το σερβις τους και υποσχεθηκα να μην ξανα αγορασω προιον τους

επιπροσθετα διαβαζοντας και κατι σχολια στο ιντερνετ  απο τυπους που εκσασαν 1500 και 2000 χιλιαδες  ευρω για τηλεορασης θηρια  και τους ταλαιπωρουν στα σερβις

μπαινωντας και στις αξιολογησεις στο google της εταιριας πραγματικα  με τους ρυθμους που παει θα χασει μεγαλο μερος των ανθρωπων που επιλεγουν σαμσουγκ

εταιριες οπως hitachi   σκεφτομαι απο μια μερια αλλα απο την αλλη δεν εχουν την παλια αιγλη η δεν πουλανε οσο καποτε και καπως με ανησυχει

inventor  που ειναι απο τις εταιριες με τα λιγοτερα αρνητικα σχολια στις αξιολογησεις της google  αλλα στην κατηγορια που ψαχνω ξεφευγουν λιγο οι τιμες της και δεν ενθουσιατικα απο τον σχεδιασμο τους

crown indesit candy  Whirlpool  morris beko  τις θεωρω  ιδια κατηγορια με μεγαλυτερο ρισκο αγορας  ωστοσο εχουν λογο υπραξης γιατι δεν εχει ολος ο κοσμος ιδιο budget

Bosch  pitsos οπου πουλανε αρκετα και σε σχεση με οσα πουλανε δεν εχουν πολλες αρνητικες κριτικες βεβαια ειναι ιδια εταιρια αυτοι φτιαχνονται τα περισσοτερα κομματια που ερχονταi στην Ελλαδα ειναι κατασκευασμενα στην Τουρκια 

για Hyundai και Daewoo δεν εχω αποψη καθως δεν ετυχε  να εχει καποιος γνωστος μου η εγω ο ιδιος   

Miele ετυχε να εχω αν ψυγειο οπου αντεξε 7 χρονια και ηταν λιγο θορυβωδης

AEG και siemens παραμενουν μια επιλογη αλλα επειδη  βρισκεις  bosch και pitsos πιο φτηνα  το σκεφτεσαι διαφορετικα 

LG   ειναι ανεβασμενη τα τελευταια χρονια στα ψυγεια  , αν και ενα direct drive  πλυντηριο 11kg  που ειχα μου χαλασε στα 5 χρονια ενας αισθητηρας που γυρναει το καδο και ο επίσημος τεχνικος της εταιριας ζητησε 70 ευρω και το αλλαξε  ενω σε σελιδες το ιδιο ανταλακτικο ειχε 15 ευρω 

με τις σημερινες μου σκεψεις τεινω προς pitsos και bosch  Με μικρες ματιες προς LG και Hitachi

σχολια σκεψεις αποψεις καλοδεχουμενες

Δημοσ.
11 minutes ago, Panagiotis!! said:

το ξεθαβω το θεμα γιατι πρεπει  να γινει διαχρονικο 

νομιζω ενα μετρο επιλογης εταιριας ειναι κατα ποσο αξιοπιστη ειναι η εγγυηση της  γιατι διαβαζω σχολια με πολλα παραπονα απο τα επισημα σερβις των εταιριων 

δεν με πειραζει να αγορασω κατι και να βγαλει προβλημα με πειραζει η ταλαιπωρια που υπαρχει μετα  που πολλες φορες προσπαθουν να σου ριξουν το φταιξιμο

γενικα στην ελλαδα τα σερβις ειναι καπως , δεν ξερω  αν η  πολιτικη των εταιριων ειναι και σε αλλες χωρες ειναι  ιδια η εδω ειναι η κατασταση περιεργη

γενικα στην ζωη μου εχω αποκλεισει την samsung μετα απο εμπειρια που ειχα με το σερβις τους και υποσχεθηκα να μην ξανα αγορασω προιον τους

επιπροσθετα διαβαζοντας και κατι σχολια στο ιντερνετ  απο τυπους που εκσασαν 1500 και 2000 χιλιαδες  ευρω για τηλεορασης θηρια  και τους ταλαιπωρουν στα σερβις

μπαινωντας και στις αξιολογησεις στο google της εταιριας πραγματικα  με τους ρυθμους που παει θα χασει μεγαλο μερος των ανθρωπων που επιλεγουν σαμσουγκ

εταιριες οπως hitachi   σκεφτομαι απο μια μερια αλλα απο την αλλη δεν εχουν την παλια αιγλη η δεν πουλανε οσο καποτε και καπως με ανησυχει

inventor  που ειναι απο τις εταιριες με τα λιγοτερα αρνητικα σχολια στις αξιολογησεις της google  αλλα στην κατηγορια που ψαχνω ξεφευγουν λιγο οι τιμες της και δεν ενθουσιατικα απο τον σχεδιασμο τους

crown indesit candy  Whirlpool  morris beko  τις θεωρω  ιδια κατηγορια με μεγαλυτερο ρισκο αγορας  ωστοσο εχουν λογο υπραξης γιατι δεν εχει ολος ο κοσμος ιδιο budget

Bosch  pitsos οπου πουλανε αρκετα και σε σχεση με οσα πουλανε δεν εχουν πολλες αρνητικες κριτικες βεβαια ειναι ιδια εταιρια αυτοι φτιαχνονται τα περισσοτερα κομματια που ερχονταi στην Ελλαδα ειναι κατασκευασμενα στην Τουρκια 

για Hyundai και Daewoo δεν εχω αποψη καθως δεν ετυχε  να εχει καποιος γνωστος μου η εγω ο ιδιος   

Miele ετυχε να εχω αν ψυγειο οπου αντεξε 7 χρονια και ηταν λιγο θορυβωδης

AEG και siemens παραμενουν μια επιλογη αλλα επειδη  βρισκεις  bosch και pitsos πιο φτηνα  το σκεφτεσαι διαφορετικα 

LG   ειναι ανεβασμενη τα τελευταια χρονια στα ψυγεια  , αν και ενα direct drive  πλυντηριο 11kg  που ειχα μου χαλασε στα 5 χρονια ενας αισθητηρας που γυρναει το καδο και ο επίσημος τεχνικος της εταιριας ζητησε 70 ευρω και το αλλαξε  ενω σε σελιδες το ιδιο ανταλακτικο ειχε 15 ευρω 

με τις σημερινες μου σκεψεις τεινω προς pitsos και bosch  Με μικρες ματιες προς LG και Hitachi

σχολια σκεψεις αποψεις καλοδεχουμενες

Bosch-Siemens-Neff-Pitsos: η ίδια εταιρεία

Electrolux-AEG-Zanussi : άλλη μια εταιρεια

Candy-Hoover: ακόμα μια εταιρεία

Whirlpool-Indesit-Ariston: μια ακόμη

Korting-Gorenje: σλοβένικη εταιρεία

Beko-Grundig: τούρκικη εταιρεία

LG

Samsung

Miele

-

Morris: δεν υφίσταται ως κατασκευαστής, πρόκειται για ελληνική εισαγωγική που φέρνει φασόν προϊόντα

Inventor: επίσης ελληνική εταιρεία

-

και κάποιες άλλες κινέζικες που αναφέρεις

• Like 3
Δημοσ.
13 ώρες πριν, KoreanW είπε

Bosch-Siemens-Neff-Pitsos: η ίδια εταιρεία

Electrolux-AEG-Zanussi : άλλη μια εταιρεια

Candy-Hoover: ακόμα μια εταιρεία

Whirlpool-Indesit-Ariston: μια ακόμη

Korting-Gorenje: σλοβένικη εταιρεία

Beko-Grundig: τούρκικη εταιρεία

LG

Samsung

Miele

-

Morris: δεν υφίσταται ως κατασκευαστής, πρόκειται για ελληνική εισαγωγική που φέρνει φασόν προϊόντα

Inventor: επίσης ελληνική εταιρεία

-

και κάποιες άλλες κινέζικες που αναφέρεις

Πολύ χρήσιμες πληροφορίες φίλε ευχαριστώ 

Για κάποιες το είχα διαβάσει 

Για την Morris δεν το γνώριζα όμως  και είναι λίγο τσιμπημένες οι τιμές τους 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Panagiotis!! said:

Η ίδια εισαγωγική στις λευκές συσκευές που φέρνει φασόν και τα βαφτίζει Morris,

φέρνει φασόν ηλεκτρονικά και τα βαφτίζει είτε F&U είτε United.

https://www.amiridis-savvidis.gr/

(Εγώ θα το έλεγα έως και επιτυχία αν μπορείς στη ζωή να παριστάνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι και να πουλάς καλά τον εαυτό σου, μια και την κάναμε την κουβέντα περί Morris...)

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, KoreanW είπε

Η ίδια εισαγωγική στις λευκές συσκευές που φέρνει φασόν και τα βαφτίζει Morris,

φέρνει φασόν ηλεκτρονικά και τα βαφτίζει είτε F&U είτε United.

https://www.amiridis-savvidis.gr/

(Εγώ θα το έλεγα έως και επιτυχία αν μπορείς στη ζωή να παριστάνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι και να πουλάς καλά τον εαυτό σου, μια και την κάναμε την κουβέντα περί Morris...)

Δίκιο έχεις να πουλάς ακριβα το τομάρι σου είναι επιτυχία 

Και τα Daewoo φασόν ρε φιλαράκι; 

Επεξ/σία από Panagiotis!!
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Panagiotis!! said:

Δίκιο έχεις να πουλάς ακριβα το τομάρι σου είναι επιτυχία 

Και τα Daewoo φασόν ρε φιλαράκι; 

Εδώ εχουν κακοποηθεί μεγαλύτερα ονόματα, λχ η AEG δεν είναι ο κατασκευαστης που ήταν κάποτε: η Electrolux χρησιμοποιεί την επωνυμία AEG στις λευκές συσκευές, η χρήση της επωνυμίας AEG στα ηλεκτρικά εργαλεία έχει παραχωρηθεί στην Techtronic Industries κοκ, ενώ κάποια στιγμή είχε πλημμυρίσει η αγορά από σκατολοϊδια κινεζοφασόν με το σήμα της AEG.

Αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι χρεωκοπούν οι μεγάλες εταιρείες και τα περιουσιακά τους στοιχεία ρευστοποιούνται για να εξοφληθούν οι πιστωτές. Το εμπορικό σήμα ακόμα και της χρεωκοπημένης εταιρείας εξακολουθεί να έχει οικονομική αξία και αυτήν ακριβώς εξαργυρώνουν οι πιστωτές μεταπωλώντας τη χρήση του δεξιά κι αρστερά. Οι πiστωτές μπορεί να επιλέξουν να πωλήσουν ή να επινοικιάσουν ένα εμπορικό σήμα παραχωρώντας με φειδώ το σε σοβαρές εταιρείες. Αλλά μπορεί να επιλέξουν και να το κατακρεουργήσουν για πρόσκαιρα και άμεσα οφέλη, παραχωρώντας το ακόμα και για χρήση φασόν.

Στην περίπτωση της Daewoo, το σήμα της σε κάποιες λευκές συσκευές πρέπει να εχει περάσει σε έναν Κορεάτη κατασκευαστη και με την έννοια αυτή δεν είναι φασόν ακριβώς. Αλλά δεν είναι και ο επώνυμος κατασκευαστής που θα περίμενες.

https://www.winiadimchae.com/eng/

Με όλα αυτά χάνονται τα ίχνη της κάθε εταιρείας. Και ο καταναλωτής καταλήγει μπερδεμένος και παραπλανημένος, μη διακρίνοντας τη διαφορά του επώνυμου κατασκευαστή από το επώνυμο φασόν.

Και φυσικά σε όλα αυτά πλάι, επωνυμίες όπως F&U, Morris, Ζερ(βουδάκης) κλπ είναι σε δική τους κλάση κατηγορίας. Αυτοδημιούργητες επωνυμίες φασόν.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
5 ώρες πριν, KoreanW είπε

Εδώ εχουν κακοποηθεί μεγαλύτερα ονόματα, λχ η AEG δεν είναι ο κατασκευαστης που ήταν κάποτε: η Electrolux χρησιμοποιεί την επωνυμία AEG στις λευκές συσκευές, η χρήση της επωνυμίας AEG στα ηλεκτρικά εργαλεία έχει παραχωρηθεί στην Techtronic Industries κοκ, ενώ κάποια στιγμή είχε πλημμυρίσει η αγορά από σκατολοϊδια κινεζοφασόν με το σήμα της AEG.

Αυτό που γίνεται συνήθως είναι ότι χρεωκοπούν οι μεγάλες εταιρείες και τα περιουσιακά τους στοιχεία ρευστοποιούνται για να εξοφληθούν οι πιστωτές. Το εμπορικό σήμα ακόμα και της χρεωκοπημένης εταιρείας εξακολουθεί να έχει οικονομική αξία και αυτήν ακριβώς εξαργυρώνουν οι πιστωτές μεταπωλώντας τη χρήση του δεξιά κι αρστερά. Οι πiστωτές μπορεί να επιλέξουν να πωλήσουν ή να επινοικιάσουν ένα εμπορικό σήμα παραχωρώντας με φειδώ το σε σοβαρές εταιρείες. Αλλά μπορεί να επιλέξουν και να το κατακρεουργήσουν για πρόσκαιρα και άμεσα οφέλη, παραχωρώντας το ακόμα και για χρήση φασόν.

Στην περίπτωση της Daewoo, το σήμα της σε κάποιες λευκές συσκευές πρέπει να εχει περάσει σε έναν Κορεάτη κατασκευαστη και με την έννοια αυτή δεν είναι φασόν ακριβώς. Αλλά δεν είναι και ο επώνυμος κατασκευαστής που θα περίμενες.

https://www.winiadimchae.com/eng/

Με όλα αυτά χάνονται τα ίχνη της κάθε εταιρείας. Και ο καταναλωτής καταλήγει μπερδεμένος και παραπλανημένος, μη διακρίνοντας τη διαφορά του επώνυμου κατασκευαστή από το επώνυμο φασόν.

Και φυσικά σε όλα αυτά πλάι, επωνυμίες όπως F&U, Morris, Ζερ(βουδάκης) κλπ είναι σε δική τους κλάση κατηγορίας. Αυτοδημιούργητες επωνυμίες φασόν.

το κατεχεις το αντικειμενο ρε αδερφε μπραβο σου

και χιλια ευχαριστω που μοιραζεσαι τις πληροφοριες αυτες  που για να τις βρουμε θελουμε μερες ψαξιμο  διαβασμα   και χρονο  ( και αν τα βρουμε )

με τα σημερινα δεδομενα  λοιπον ( καθως στο μελλον ολα μεταβαλλονται )

ποιες μαρκες θα ειχες στις πρωτες σου επιλογες

προσωπικα ψαχνομαι και για πλυντηριο και για ψυγειο 

ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σου 

για να γινω πιο συγκεκριμενος μιας και τα ariston indesit και λοιπα που ανεφερες εχουν ιδια τιμη με τα daewoo ψυγεια

να προτιμησω τα daewoo η να ανεβω  σε LG pitsos 

παιζει κανενα service daewoo εδω αν γινει καμια ζημια η θα το βαψω μπλε και θα το στειλω στην θαλασσα

για πλυντηριο να παιξω με κανενα candy  και να ακολουθησω το ιδιο (βαψιμο μπλε και θαλασσα)

η να ανεβω σε pitsos H LG

την φτηνη επιλογη την σκεφτομαι οχι γιατι τοσο θα κολησω στα 80 με 100 ευρω που εχουν παρακατω

αλλα γιατι και οι υποτιθεμενες μεγαλες εταιριες βγαζουν και αυτες προβληματα  και δεν εχουν την αξιοπιστια που ειχαν καποτε

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Panagiotis!! είπε

Η Morris πάντως βγάζει 1-2 φορές το χρόνο κάτι εκπτώσεις 50%. Είχε βγάλει τα κλιματιστικά πριν 2 χρόνια νομίζω και τα ψυγεία πριν απο 1 χρόνο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Fotia είπε

Πίτσος πολλά είναι Τουρκίας ,έχει και Ισπανίας και κάποια Γερμανίας .Βρες τις διαφορές

Γαμησετα.... 

Πάντως αναλογικά με τις πωλήσεις που έχουν έχουν σχετικά λίγες αρνητικές κριτικές 

9 ώρες πριν, zeys13 είπε

Η Morris πάντως βγάζει 1-2 φορές το χρόνο κάτι εκπτώσεις 50%. Είχε βγάλει τα κλιματιστικά πριν 2 χρόνια νομίζω και τα ψυγεία πριν απο 1 χρόνο.

Ποια εποχή περίπου αν θυμάσαι; 

Θα ψάχνω λίγο για τα Daewoo με βάζει σκέψεις ότι πολύ λίγα καταστήματα τα πουλάνε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...